sarcaster Δημοσ. 11 Μαΐου 2006 Δημοσ. 11 Μαΐου 2006 Καλησπέρα σε όλους, Έχω μία μητρική Chaintech 7NJS ZENITH και στη δοκιμή μου για να αναβαθμίσω το bios έγινε το εξής: Αφού έκανε κανονικά την αναβάθμιση μετά μου ζήτησε δισκέτα εκκίνησης η οποία όμως να περιέχει το utility και το binary αρχείο για την αναβάθμιση του bios. Δισκέτα εκκίνησης (boot disk) έφτιαξα από ένα άλλο pc. Όταν δοκίμασα να bootάρω ανοίγει το utility και καθώς προσπαθεί να τρέξει το binary αρχείο βγάζει το παρακάτω μήνυμα: "The program file's bios-lock string does not much with your system" εννοείται πως δεν μπορώ να κάνω τίποτα άλλο... (π.χ. να μπω windows ή bios ή οτιδήποτε άλλο) Μπορεί κάποιος να βοηθήσει? Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να επανέλθει το bios. CMOS reset από το jumperάκι έκανα αλλά ανεπιτυχώς.
sarcaster Δημοσ. 11 Μαΐου 2006 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2006 Υπάρχει τρόπος να φτιάξω ένα boot disk απλά πέρνοντας κάποια αρχεία από το σκληρό ή πρέπει να γίνει format στην δισκετά?
katevastiras Δημοσ. 11 Μαΐου 2006 Δημοσ. 11 Μαΐου 2006 τι εννοιείς...δεν μπαίνει ούτε στο bios......??????
spock Δημοσ. 11 Μαΐου 2006 Δημοσ. 11 Μαΐου 2006 Boot disk γίνεται με format a: /s ή από DOS ή command line από Windows 9x γράφοντας sys a: . Με απλό copy δε γίνεται. Το πιθανότερο είναι κάποια από τις εκδόσεις του BIOS που κατέβασες να είναι λάθος για τη μητρική σου. Ξέρεις τι είναι το hot-swap; Τι τσιπάκι flash EEPROM έχει η μητρική σου;
sarcaster Δημοσ. 11 Μαΐου 2006 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2006 Όταν λέω δεν μπαίνει ούτε στο BIOS εννοώ ότι το πρώτο πράγμα που μου ζητάει το PC είναι η δισκέτα εκκίνησης με τα αρχεία που αναφέρω πραπάνω. Δεν μπορώ να κάνω τίποτα άλλο. Δηλαδή μάλλον έχει να κάνει με την έκδοση του firm update και όχι με την δισκέτα εκκίνησης; Πάντως δεν νομίζω να έκανα τέτοιο λάθος. Θα κοιτάξω τα στοιχεία της μητρικής μου και θα σου πω. Καποια άλλη βοήθεια ή ιδέα;;;;
CoaLa Δημοσ. 11 Μαΐου 2006 Δημοσ. 11 Μαΐου 2006 Πες μας ποιο version κατέβασες απο το site της Chaintech. το 6.0 ή το 9.0?
sarcaster Δημοσ. 11 Μαΐου 2006 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2006 το 9. Η M/B είναι εδώ.http://www.chaintechusa.com/tw/eng/product_spec.asp?MPSNo=13&PISNo=196
Imagine Δημοσ. 11 Μαΐου 2006 Δημοσ. 11 Μαΐου 2006 Αμάν...σε αγχωτικά προβλήματα μπλέκεις φίλε sarcaster... Το τελευταίο update που έκανα ήταν υπό επίσης δύσκολες συνθήκες εύρεσης κατάλληλης bootdisk....άλλη φορά να κοιτάς στο google Δες τι ανακάληψα τελείως τυχαία! http://www.bootdisk.com/ Δυστυχώς το update δεν βοήθησε την Asrock P4i65GV του πατέρα μου να δει Sata πάνω από 120GB :evil: :???:
CoaLa Δημοσ. 11 Μαΐου 2006 Δημοσ. 11 Μαΐου 2006 Οραία, κατέβασες λοιπον το 7NJS0813.bin απο το site το έβαλες σε μία δισκέτα 1,44 εκανες boot πατησες την ώρα του boot το AWDflash F2 an θυμάμαι καλα και έκανες το update. Απο τότε δεν σου bootαρει to pc και σου ζητά αλλο bin αρχείο? Η διαδικασία που περιγράφω είναι η προτεινόμενη και οποιαδήποτε αλλη πιθανότατα να σου έκανε corrupt το bios. Μηπως να χανακατέβαζες το bin απο το site? Δεν χρειάζεται πάντως να κάνεις καποιο bootdisk. Στην δισκέτα έχεις μόνο το bin
sarcaster Δημοσ. 11 Μαΐου 2006 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2006 Ακριβώς έτσι έγινε η διαδικασία. Μου ζητάει το awdflash.exe και ένα αρχείο BIN το οποίο ΛΟΓΙΚΑ είναι το ίδιο αλλά δεν μπορώ να το δω τώρα... Imagine,και εγώ έναν sataΙΙ 250 προσπαθώ να βάλω αλλά μπλεχτηκα...
sarcaster Δημοσ. 11 Μαΐου 2006 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2006 Δοκίμασα και με την πιο παλία έκδοση του BIOS αλλα και με διαφορετικές εκδόσεις awdflash αλλα πάλι τα ίδια. Μου εμφανίζει το "The program file's bios-lock string does not much with your system". Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος διόρθωσης του BIOS ή το mobo πάει για πέταμα??? Παρακαλώ όποιοος μπορεί να βοηθήσει.
spock Δημοσ. 12 Μαΐου 2006 Δημοσ. 12 Μαΐου 2006 Ώχ... η EEPROM είναι PLCC... το hot-swapping είναι πολύ δύσκολο. Αν βρεις κάποιον με ίδια motherboard, μπορείς να δοκιμάσεις να το κάνεις, αλλά σε προειδοποιώ: χωρίς το κατάλληλο εργαλείο, είναι πολύ δύσκολο. Το πρόβλημά σου είναι πως το BIOS έχει ένα string για να ξεχωρίζει τις motherboards. Έτσι, δε μπορείς, πχ. να flash-άρεις bin από λάθος μητρική. Δοκίμασε την ώρα που boot-άρει, να πατήσεις [shift]+[F5] μήπως καταφέρεις να έχεις DOS. Ύστερα, μπορείς να δοκιμάσεις να τρέξεις το AWDFLASH με την παράμετρο /F ή /NBL για να παρακάμψεις τον έλεγχο. Πάντως, αν επιμείνεις να πετάξεις τη motherboard, ρίξε μου ένα PM.
sarcaster Δημοσ. 12 Μαΐου 2006 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2006 Ευχαριστώ πολύ παιδια, παντως μετά από μια ματιά στο Google δεν είμαι ο μόνος που την έπαθα με τις συγκεκριμένες μητρικές... και η αλήθεια είνα πως σε κάποιους δουλεψε σε κάποιους άλλους όχι. Μία τελευταία δοκιμή θα κάνω, θα τα ξηλώσω όλα και θα αφήσω μόνο την VGA, και δεν δουλέψει πάω για νέο mobo.
spargy Δημοσ. 12 Μαΐου 2006 Δημοσ. 12 Μαΐου 2006 Jumperοσε την μητρική (δες το manual της), βγάλε την μπαταρία για 5-7 λεπτά να πάρει τις default ρυθμίσεις και θα είσαι οκ. Άκου να πετάξεις την μητρική!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.