Προς το περιεχόμενο

Titan Quest

privateer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 587
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Υποστηρίζει wide αναλύσεις και μέχρι τι ανάλυση;Ξέρουμε;

Πιστεύω πάντως ότι τότε που θα το ξεκινήσω δε θα βρίσκω ούτε ψόφια γάτα online.Όχι ότι με καίει ιδιαίτερα, αλλά θα ήθελα να το δω λίγο το online του.Γιατί το sp το είχα δοκιμάσει παλιότερα και ήταν καλό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Defence και dream ήταν ο δικός μου. Δε δυσκολεύτηκα να τερματίσω όλες τις δυσκολίες.

btw o dream έχει και spell Luciddream :P

Υποστηρίζει wide αναλύσεις και μέχρι τι ανάλυση;Ξέρουμε;

Πιστεύω πάντως ότι τότε που θα το ξεκινήσω δε θα βρίσκω ούτε ψόφια γάτα online.Όχι ότι με καίει ιδιαίτερα, αλλά θα ήθελα να το δω λίγο το online του.Γιατί το sp το είχα δοκιμάσει παλιότερα και ήταν καλό.

εγώ είμαι μέσα αν θέλετε πάντως να φτιάξω νέο char :) όταν δεν βρίσκεις γάτα στείλε ένα pm :P

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Παιδιά, θα ήθελα να ρωτήσω τους βετεράνους του παιχνιδιού, κάτι το οποίο σίγουρα κάποια στιγμή θα τους προβλημάτισε:

Τί παίζει με το DPS calculator του παιχνιδιού?

Έχω φτάσει στο τελευταίο κεφάλαιο, με τοξότη + καταιγίδα και μέχρι τώρα πάντα βάσιζα τις επιλογές όπλων και λοιπών εξαρτημάτων με βάση το DPS.

Τώρα όμως έφτασα σε μία φάση που δεν μου κολλάει καλά το όλο πράγμα.

Έχω φτιάξει 2 lesser artifacts. To Deathrattle και το Crystal Tear. Το πρώτο είναι πολύ πιό εύκολο να το φτιάξεις και έχει πολύ χαμηλότερες απαιτήσεις (level 5 για το πρώτο και level 25 για το δεύτερο artifact).

Το τί κάνει το κάθε artifact από Damage έχει ώς εξής:

Deathrattle (value 7,000):

+10 Damage

30 Poison Damage over 3 seconds

+15% Attack Speed

Completion Bonus: +8% Attack Speed

Και το Crystal Tear (value 25,000):

75 Bleeding Damage over 3 seconds

+18% Cold Damage

+13% Lighting Damage

+18% Vitality Damage

Xωρίς κανένα από τα 2 έχω:

Average damage: 290

Attack Speed: 100%

DPS: 289

Με το Deathrattle γίνεται:

Average Damage: 318

Attack Speed: 116%

DPS: 370

και με το κατα πολύ ακριβότερο Crystal Tear:

Average Damage: 336

DPS: 335

Το θέμα είναι ότι αν κάτσεις να τα υπολογίσεις μόνος σου, το 2ο artifact έπρεπε να σου αναβάζει πάρα πολύ περισσότερο το DPS...

Τί παυδέυεσαι με αυτά τα artifacts; Πάρε ένα Soul Shiver. :mrgreen:

Κατ εμέ δεν βλέπω που το πρόβλημα;

Το Avg dps υπολογίζεται με την ζημιά που κάνεις στα χτυπήματα με το όπλο, χωρίς ξόρκια.

Και το ένα σου δίνει 23% μπόνους στην ταχύτητα επίθεσης.

Δέν είναι έτσι τα πράγματα.

Το DPS υπολογίζει καί τα elemental damages που σου δίνει κάποιο αντικείμενο. Αλλά ο τρόπος που τα υπολογίζει δεν είναι διαφανής, με αποτέλεσμα να υπάρχουν φάσεις όπως η παραπάνω, όπου τα πράγματα δεν στέκουν καλά.

Για του λόγου το αληθές, έβγαλα όλα τα αντικείμενα από το χαρακτήρα. Και μετά του έβαλα όλο και όλο ένα δαχτυλίδι που έδινε +10%lighting damage. Τα DPS ανέβηκαν.

Με τα παραπάνω artifacts, κανονικά με το πρώτο έπρεπε το DPS να είναι γύρω στο 385 και με το δεύτερο 457...

Ναι, αξίζει πολύ. Το μόνο πράγμα που με εκνευρίζει προσωπικά είναι το ότι αν έχω καθαρίσει μία περιοχή, ψοφήσω και μετά από save βγω από το παιχνίδι, όταν ξαναμπαίνω έχουν γίνει respawned τα mobs και αυτό συνέβαινε και στο Magicka το οποίο και παράτησα γι' αυτό το λόγο. Δεν έχω ούτε το χρόνο, ούτε τη διάθεση να ξανακαθαρίζω περιοχές, επειδή το παιχνίδι λειτουργεί με checkpoints ουσιαστικά.

Τα παραπάνω αφορούν προσωπική άποψη. Το παιχνίδι είναι πραγματικό διαμάντι.

Παιδιά αξίζει να ασχοληθώ με το παιχνίδι?

Το παιχνίδι είναι κορυφή. Μακράν το καλύτερο παιχνίδι τύπου Diablo.

Ότι παρόμοιο έχω παίξει μέχρι τώρα το είχα βαρεθεί στο μπάμ μπάμ.

Με αυτό είμαι στις 50 ώρες και συνεχίζω...

Παιδιά, θα ήθελα να ρωτήσω τους βετεράνους του παιχνιδιού, κάτι το οποίο σίγουρα κάποια στιγμή θα τους προβλημάτισε:

Τί παίζει με το DPS calculator του παιχνιδιού?

Έχω φτάσει στο τελευταίο κεφάλαιο, με τοξότη + καταιγίδα και μέχρι τώρα πάντα βάσιζα τις επιλογές όπλων και λοιπών εξαρτημάτων με βάση το DPS.

Τώρα όμως έφτασα σε μία φάση που δεν μου κολλάει καλά το όλο πράγμα.

Έχω φτιάξει 2 lesser artifacts. To Deathrattle και το Crystal Tear. Το πρώτο είναι πολύ πιό εύκολο να το φτιάξεις και έχει πολύ χαμηλότερες απαιτήσεις (level 5 για το πρώτο και level 25 για το δεύτερο artifact).

Το τί κάνει το κάθε artifact από Damage έχει ώς εξής:

Deathrattle (value 7,000):

+10 Damage

30 Poison Damage over 3 seconds

+15% Attack Speed

Completion Bonus: +8% Attack Speed

Και το Crystal Tear (value 25,000):

75 Bleeding Damage over 3 seconds

+18% Cold Damage

+13% Lighting Damage

+18% Vitality Damage

Xωρίς κανένα από τα 2 έχω:

Average damage: 290

DPS: 289

Με το Deathrattle γίνεται:

Average Damage: 318

Attack Speed: 116%

DPS: 370

και με το κατα πολύ ακριβότερο Crystal Tear:

Average Damage: 336

DPS: 335

Το θέμα είναι ότι αν κάτσεις να τα υπολογίσεις μόνος σου, το 2ο artifact έπρεπε να σου αναβάζει πάρα πολύ περισσότερο το DPS...

Έχεις δίκιο, δεν βγαίνουν τα νούμερα. Πιστεύω ότι έχεις κι άλλα αντικείμενα με damage modifiers, γιατί μου λείπουν και από τα δύο σχεδόν ανάλογα ποσά.

Αν θυμάμαι καλά:

α) το Average Damage υπολογίζεται βάση του ελάχιστου & μέγιστου damage του όπλου σου, ΣΥΝ τον μέσο όρο των damage modifiers ΕΚΤΟΣ των 'ανά δευτερόλεπτο' - όσων δηλαδή λένε "over X seconds"

β) το DPS είναι ανά δευτερόλεπτο και συνυπολογίζει τα 'ανά δευτερόλεπτο' αλλά ΟΧΙ τα "+Χ%".

γ) Το attack speed ΔΕΝ μετράει στο damage - επηρεάζει μόνο την ταχύτητα του skill animation και το αν μπορεί να διακοπεί από το mob ή όχι

Έτσι:

α) average damage = 290+10 (damage)=300 αντί 318 και 290+[290*(18%+13%+18%)/3] = 337,36 αντί 335

β) το "+30 Poison Damage over 3 seconds" δίνει +10 ανά δευτερόλεπτο (30/3) στο DPS οπότε: 289+10 (damage)+10 (/second) = 309 (ενώ λέει 318 - λείπουν 9)

Αντίστοιχα, το "+75 Bleeding Damage over 3 seconds" δίνει στο DPS: 289+25 (75/3) = 314 (ενώ λέει 335 - λείπουν 21)

ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ όλα τα παραπάνω... Τα +18% Cold Damage κλπ υπολογίζονται χωριστά γιατί συγκρίνονται (αφαιρούνται) από το αντίστοιχο resistance του mob πριν υπολογιστούν σαν damage.

Τα στατιστικά που δίνεις (χωρίς τα artifacts) είναι μόνο με τα όπλα ή και άλλο gear στον χαρακτήρα σου?

Ναι, έχω και άλλα αντικείμενα με damage modifiers.

Οπότε το γενικό συμπέρασμα ποιό είναι? Ποιό από τα 2 artifacts σου ανεβάζει το damage περισσότερο?

Τώρα για το attack speed, μου φαίνεται πάρα πολύ περίεργο να μήν συνυπολογίζεται στο Damage Per Second, μιάς και με items που δίνουν +% στο Attack speed, μου αλλάζει κατευθείαν το DPS.

Σχεδόν σε ΟΛΑ τα παιχνίδια αυτού του τύπου, το attack speed κάνει αυτό που σου είπα - πειράζει δηλαδή το animation speed (frames) και όχι το damage. Επιφυλάσσομαι όμως, γιατί μπορεί κάλλιστα να το συνυπολογίζει στο DPS (σίγουρα όχι στο average damage).

Γενικό συμπέρασμα: είναι υποκειμενικό, κάτι χάνεις κάτι κερδίζεις. Εγώ προτιμώ να έχω χαμηλότερο DPS αλλά να 'βγάζω' συνδυασμό physical + elemental damage. Με τον τρόπο αυτό (κυρίως στο τελευταίο act του παιχνιδιού αλλά και στο τελευταίο επίπεδο δυσκολίας...) θα 'περνάς' χτυπήματα στα mob ακόμα κι αν έχουν resistances.

Έτσι για να μου (μας) φύγει η περιέργεια, πες μου τι στατιστικά βγάζεις... τσίτσιδος, μόνο με τα όπλα και τα artifacts.

Στάνταρ μετράει το Attack Speed στο DPS. Μόλις το τσέκαρα τσίτσιδος, όπου έβαλα μόνο μία πανοπλία με +5% Attack Speed. Αverage damage 33 και DPS 34.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...