Προς το περιεχόμενο

Εύρεση σημείου κλικ..

koYkoY_koYkoY

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω δημιουργήσει μία φόρμα στην ms access - τύπος συνεχόμενες φόρμες. H φόρμα παρουσιάζει τις εγγραφές ενός πίνακα.

Τί θέλω να κάνω:

Όταν ο χρήστης μπαίνει σε ένα textbox κάποιας εγγραφής τότε μία άλλη φόρμα να ανοίγει ακριβώς κάτω από το textbox εισόδου.

Μέχρι τώρα προσπαθώ να ανιχνεύσω την κάθετη συντεταγμένη του textbox μέσω μιας δημόσιας μεταβλητής στο συμβάν Detail.MouseMove.

Κατόπιν προσθέτω στην μεταβλητή το ύψος της κεφαλίδας της φόρμας και στο συμβάν enter του textbox ανοίγω τη δεύτερη φόρμα χρησιμοποιώντας παράλληλα τη μέθοδο Move(Left, Top, Width, Height) θέτοντας ως Top την τιμή της δημόσιας μεταβλητής.

Ο παραπάνω τρόπος πότε λειτουργεί σωστά και πότε όχι. Πότε η φόρμα εμφανίζεται εκεί που θέλω και πότε εμφανίζεται σε ψιλοάσχετο σημείο.

Γνωρίζει κανείς τί παραλείπω;

(Χωρίς να είμαι σίγουρη νομίζω πως έχει να κάνει από ποιο σημείο ξεκινά η μετακίνηση του ποντικιου; )

Ποιος είναι ο τρόπος για να διαβάσουμε σε ποιο σημείο της οθόνης ο χρήστης κάνει κλικ;

Δημοσ.

αφού δεν απαντά "σχετικός" πάρε μιά σκέψη από άσχετο

μπορεί να είναι "γεωμετρικό" το πρόβλημά σου!

προσπάθησε να καταλάβεις αν η απόσταση χ,ψ του ¨κλίκ¨έναι απο την πάνω αριστερή γωνία της οθόνης ή απο την αντίστοιχη του παραθύρου της εφαρμογής σου, και κάνε ανάλογα την πρόσθεση.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...