Προς το περιεχόμενο

Το... μουλαρι

anisixo_pnevma

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Προσ τον κ. Ψωμιαδη-polaki: Κανε ενα αφιερωμα στο μουλαρι αν σου ειναι ευκολο. Εχω συνδεση 512, εχω ανοιξει πορτες και κατεβαζω με την τρελη ταχυτητα των 45kb/sec. Πολυ σπανια να πιασω 80-στο συνολο των αρχειων που κατεβαινουν παντα. Ειμαι σε καλο δρομο η εχω μελλον και πρεπει να κανω προσπαθειες ακομα; Και πειτε στο ανησυχο πνευμα οτι στο μουλαρι εχω βρει απο την πιο παλια ταινια του Χατζηχρηστου μεχρι τα πιο προσφατα games. Και ενα μεγαλο ευχαριστω στα τυπακια που φτιαχνουν τα επεισοδια του "παρα 5".

Αφιέρωμα όταν λές ελπίζω να μην εννοείς κανενα 16σέλιδο! :D

Λοιπόν... με γραμμή 512 το μέγιστο που πιάνεις ειναι 64kb/sec. Οπότε 80 που λες μάλλον μπερδεύτηκες με τυπογραφικό, ή εννοείς ότι έχεις 1024 γραμμή, στην οποιαδήποτε περίπτωση δεν μας επιρρεάζει γιατι καταλαβαίνω ότι το πρόβλημα σου ειναι πιο χαμηλές ταχύτητες απο το θεωρητικό μέγιστο ε?

Πάμε τώρα να δουμε γιατί συμβαίνει αυτό, οπουδηποτε γράψω κάτι που το κάνεις αλλά και πάλι "σερνεσαι" μου λες να το κοιτάξουμε μηπως φταίει κάτι αλλο.. το μουλάρι βασίζεται σε μια αρχή των queue στην οποία μπαίνουν οι χρήστες οταν περισσότερος απο ένας ζητάνε ενα συγκεκριμένο αρχείο.

Πχ έστω ότι την ταινια Χ τη ζητάνε 100 ατομα. Αναλόγως ποιος έχει κάνει περισσότερο share (με την έννοια του upload) θα μπει μπροστά απτον άλλο, οπότε αν εγω μόλις εγκατέστησα το πρόγραμμα λόγικο είναι ο "παλιός" χρηστης να κατεβάσει πρώτος το αρχείο. Εγω θα αρχίσω να το κατεβάζω ΜΟΝΟ όταν ο αλλος τελειώσει ή κανει disconnect. Αυτος ειναι ο λογος που πολλές φορές (ειδικα οταν δεν υπαρχουν πολλά sources) μπορει να βαλεις ενα αρχειο να ερχεται και να ξεκινησει το download μετα απο ωρες. Φυσικά εννοείται ότι αν κανεις disconnect και ξανασυνδεθείς, η θέση σου στην ουρά χάνεται και ξεκινάς πάλι απτην αρχη.

Βασίζω το ότι μετράει η ποσότητα (ογκος) του upload που κάνεις και όχι το ratio upload/download στο ότι εχω κανει δοκιμή να κανω φρεσκια εγκατάσταση και μετά να το αφησω 2 μέρες να κανει ΜΟΝΟ upload (αρα το ratio upload/download ήταν πολυ ψιλό) και μετά οι επιδόσεις ήταν σαφως χειρότερες σε σχέση με πριν που έλιωνα κατεβάζοντας με 100άρες και ανεβάζοντας "μονο" με 15 (του εχω βαλει limit εκει). Aυτο γιατί στις 2 μέρες αντε να ανεβάσει πόσα, 3gb? Νομιζω καπου εκει.. Ενω πριν που το ειχα για μηνες ειχε κανει upload αρκετες 10άδες GB, και ειχε κατεβασει 3-4 φορές περισσότερα..

Εχω παρατηρήσει ότι αν το αφήσεις 1 μήνα ανοικτό συνέχεια τότε κανεις αρκετό upload ωστε να κατεβάζεις και με καλή ταχύτητα, αλλά και να ξεκινάει αμέσως (δηλαδή συντομα εννοώ, μεσα σε λιγα λεπτά) το download.

Αφου εσυ εχεις ανοιξει τις πόρτες τότε βρίσκεσαι σε καλό δρόμο γιατί και εκμεταλλεύεσαι το bandwidth που "αξίζεις" (με την εννοια οτι σου αναλογεί σχετικά με το πόσο upload έχεις), αλλά και είσαι "ανοικτός" να τραβάνε αυτοί από σένα βελτιώνοντας ακόμα περισσότερο τη θεση σου.

Παντως πολυ σημαντικό ειναι το pc που τρεχει το μουλάρι να μην κλείνει ποτε, ωστε να μπεις σε σειρα και ακόμα και αν δεν εχεις πολύ upload να αρχίζεις σιγα σιγά να προχωράς στην ουρά και να μπεις στη διαδικασία του downloading! Η εννοια του κάλιο αργά παρά ποτε! :D

Οτιδηποτε αλλο θες πες μου μηπως και το ξερω!

Απορία δική μου τωρα... Πως προσθέτεις σχόλιο ΜΕΣΑ στο αρχειο που κατεβαζεις? Μερικες φορές μου έρχονται μούφες και θέλω να γράψω στα σχολια οτι ειναι fake το αρχείο...g.gifg.gifg.gif

Δημοσ.
Απορία δική μου τωρα... Πως προσθέτεις σχόλιο ΜΕΣΑ στο αρχειο που κατεβαζεις? Μερικες φορές μου έρχονται μούφες και θέλω να γράψω στα σχολια οτι ειναι fake το αρχείο...g.gifg.gif[img']http://seatclub.gr/forum/Smileys/seatclub_smilies/g.gif[/img]

Πρέπει να έχει κατεβεί πρώτα το αρχείο. Πας στα Shared, κάνεις δεξί κλικ και γράφεις.

Για την προτεραιότητα, έχω διαβάσει (νομίζω στο FAQ του μούλου αλλά και αλλού, δεν θυμάμαι τώρα) ότι εκτός από το ratio έχει σημασία να έχεις κάμποσα αρχεία για μοίρασμα και παρόμοιου ενδιαφέροντας μ' αυτά που ζητάς. Έτσι είναι πιο πιθανο να έχεις κι εσύ κάτι που θέλει ο άλλος, και αυτόματα ο άλλος σε ανεβάζει πιο πάνω στη σειρά.

Δημοσ.

Φιλε polaki,η συνδεση που εχω ειναι adsl 512 cube, και μετα απο τις πορτες που ανοιξα,μπορω και πιανω πολυ συχνα 70αρια και εχω φωτο στο κινητο μου που εχει πιασει τα 80, για του λογου το αληθες.Οσα αρχεια κατεβαζω τα αφηνω αρκετο καιρο να γινονται upload, οποτε ειμαι καλος πελατης των φιλομουλαριων! Και παραλληλα εχω firewall & norton για προστασια που πιστευα οτι θα με κοβανε αρκετα αλλα..κατι παει πολυ καλα με το μουλαρακι μας!!! Ανησυχητικα καλα! Βεβαια αν το limewire δεν ειχε τοσους ιους και ειχε ελληνικα πραγματακια που ζηταω θα το προτιμουσα απο το μουλαρι σε ταχυτητα.Εκει εχω πιασει μεχρι και 112. Περιεργο αλλα οχι ακατορθωτο.

Και μια ερωτηση σε οσους μπορουν να βοηθησουν... ποιος μπορει να βοηθησει με τα torrents; Εχω τοση σχεση μαζι τους οσο με την Μπελουτσι.....καθολου, αλλα πολυ θα ηθελα!

Δημοσ.

Το όριο της 512 είναι γυρω στο 64! Οι ταχυτητες που αναφέρεις εσύ ειναι ταχύτητες 1024! Κανε ενα τεστ να δεις, και μην το πείς ουτε του παπά, μάλλον σε βάλανε καταλάθος σε κύκλωμα 1024!!! :D

Εγω χτες βράδυ έβαλα στο μουλάρι να μου φέρει... Eurovision discography (3.6gb) και ξεκίνησε μετά από ένα λεπτό και έφερνε μέχρι και στις 7.30 το πρωι με 90+!!!! I luv emule! :D

Δημοσ.

Καλα εδω διαβαζα κατι ιστορίες με καποιους που εχουν vivo Cube 512 και τους έχουν βάλει σε κυκλωμα 384... Εισαι μεγάλο φάρδος φίλε!!!! Ουσιαστικά σε κρατάνε σε τιμή κόστους! :D :D:D:D

Δημοσ.

Να προσθεσω φυσικα πως το eMule χρησιμοποιει και ενα δικτυο ΧΩΡΙΣ servers το λεγομενο Kademlia. Εδω καθε χρηστης του δικτυου γινεται και ενας μικρος server καθως του ανατιθενται συγκεκριμενες ευθυνες (πχ λεξεις κλειδια για αναζητησεις). Ετσι πλεων το eMule ειναι ενα τελειως αυτονομο και ανεξαρτητο προγραμμα που δεν εχει να φοβηθει απολυτως τιποτα. Ηρθε και θα μεινει :)

Προσωπικα οι πηγες που παιρνω απο το Kad ειναι της ταξης του 30-40% σε καθε αναζητηση και σε μερικες περιπτωσεις πολυ σπανιων αρχειων ειναι και οι μοναδικες που παιρνω!!!

Συμπληρωση: Το consept και προτοκολο του Kademlia εχει υιοθετηθει και απο το προγραμμα Βit Torrent του Azureus για την λειτουργια του Distributed Database!

Δημοσ.

Να κάνω και εγώ μια ερώτηση παιδιά; Έστω ότι έχεις το μουλάρι ένα χρόνο σε έναν Η/Υ και θέλεις να του κάνεις format & clean install τα Windows ή να θέλεις να το βάλεις σε άλλον Η/Υ και να μην χάσεις το ratio που έχεις, τι θα πρέπει να κάνεις και ποιούς φακέλους ή αρχεια θα πρέπει να κάνεις back-up & copy-paste στο νέο Η/Υ;

Δημοσ.

Σύμφωνα με το readme, χρειάζεσαι το preferences.dat (η ταυτότητά σου, για να σε αναγνωρίζουν οι άλλοι) και το clients.met (τα credits των άλλων) από τον κατάλογο config.

Στο FAQ στο σάιτ λέει ότι για την ταυτότητα χρειάζεσαι και το preferences.dat και το cryptkey.dat.

Για σιγουριά, κάνε ένα αντίγραφο όλου του %programfiles%\emule\config και επικόλλησέ το μετά στην καινούργια εγκατάσταση.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...