polaki Δημοσ. 11 Μαΐου 2006 Δημοσ. 11 Μαΐου 2006 Ε μα και εγω αυτο λέω, οτι τί παμε να "την πούμε" στους σοβαρούς και να το παίξουμε ανώτεροι από ποιούς? Απτους Αγγλους/Γαλλους/Γερμανους? Ανωτεροι σε τί πράγμα? Στο ότι πίνουμε φραπέ στην παραλία και θάβουμε τα σκουπίδια μας στην άμμο? ΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΔΙΑΟΛΟΣ το κανει αυτο.....? Εκεί για τίποτα χυμα καταστάσεις στυλ Σλοβενια & Τσεχία ειμαστε ανώτεροι. Όχι και να εξισωθούμε και με τους αλλους στο θεμα παιδεία και πανω απ'ολα ανθρωπινη συμπεριφορά.... Δηλαδή πρέπει να λέμε και πάλι καλά που μπήκε η Τσεχία στην ΕΕ και δεν είμαστε τελευταίοι???
Finn Δημοσ. 11 Μαΐου 2006 Δημοσ. 11 Μαΐου 2006 Εφερα την Τσεχία σαν παράδειγμα γιατι τυχαινει να είμαι εδώ τους τελευταίους 2 μήνες. Αλλα συνυπάρχω και με άλλους.Ισπανοί πχ...Δε συγκρίνονται με Έλληνες.Κλεφτρόνια και κοιτάνε μόνο την πάρτη τους... Οπότε προτιμώ τον φραπέ στην παραλία απ το "Πάμε για τζάμπα σουβενίρ"
polaki Δημοσ. 11 Μαΐου 2006 Δημοσ. 11 Μαΐου 2006 Οι ισπανοι τουλάχιστον έχουν και μια οικονομία και ο κόσμος μπορεί να πίνει ενα καφέ (έστω και κλεμμένο) χωρίς να βγάζει 3 πιστωτικές. Μην το ψάχνεις, και μονο τα στατιστικά να δεις, από τις λεγόμενες "σοβαρές" χωρες (βγαζω εξω τις 10 καινούριες που ακομα κ αυτες ορισμενες μας περνανε σε καποια πραγματα) ειμαστε τελευταίοι. Ο ελληνας μόνο για καμιά bmw είναι και το τελευταίο κινητο που κυκλοφορεί μπας και μπει στο ματι του γείτονα, και ας χρωστάει και το δισέγγονό του. Απορώ τί ακριβως υπερασπίζεστε...? Ή μήπως οταν ο ΟΤΕ μας χρέωνε 175€ την 1024 DSL δεν βγαίνατε να γκρινιάξετε για την τεχνολογική μας υπεροχή...? Και θα ηθελα να δω ποιοι απο εδω που μιλάνε ζουνε μόνοι τους με τη δουλίτσα τους χωρίς την υποστήριξη των γονιών.......? Α οκ.... γιατι εμένα ολοι μου οι αγγλοι φίλοι στην ίδια ηλικία με μένα (26) σιγά σιγά αγοράζουν σπιτάκι δικό τους... Οσο για μένα, εντάξει μωρέ για κάνα Venue & Balux έχουμε λεφτά..... Να περνάει ο μήνας δηλαδή............
Finn Δημοσ. 11 Μαΐου 2006 Δημοσ. 11 Μαΐου 2006 Δίκιο έχεις σε αρκετά που λες.Όπως είπα οργανωση και συνέπεια είναι πράγματα που γνώρισα στην Τσεχια. Αλλα στην συμπεριφορά και χαρακτήρα δε μας φτάνει κανεις όσο εγωιστικό μπορεί να ακούγεται αυτό.Κι αυτό το λέω για όλα τα Βαλκάνια.Την ατμόσφαιρα που έχουν τα Βαλκάνια δεν την έχει η δυτική Ευρώπη και ο υποτιθέμενος πολιτισμός τους. Σε προσκαλούν σε πάρτυ που κάνουν και σου λένε φέρε το ποτό σου.Τα δικά μου δικά μου και τα δικα σου δικά μας...Ε δε πάει έτσι..Τα εχω παρει πολύ με την Ιβιρική χερσόνησο.
apoikos Δημοσ. 11 Μαΐου 2006 Δημοσ. 11 Μαΐου 2006 Εκεί για τίποτα χυμα καταστάσεις στυλ Σλοβενια & Τσεχία ειμαστε ανώτεροι. Δεν ξέρω για την Τσεχία (είχα πάει το 2001 και από τότε προφανώς έχουν αλλάξει πολλά), αλλά η Σλοβενία δεν είναι καθόλου χύμα...
polaki Δημοσ. 12 Μαΐου 2006 Δημοσ. 12 Μαΐου 2006 Δεν ξέρω για την Τσεχία (είχα πάει το 2001 και από τότε προφανώς έχουν αλλάξει πολλά), αλλά η Σλοβενία δεν είναι καθόλου χύμα... Ενταξει ανεφερα την Σλοβενια σαν παράδειγμα, απ'οτι ξέρω οντως η Σλοβενια ειναι κυριλέ, η Σλοβακια ειναι λιγο χύμα... Finn αναφέρεσαι σε ενα φαινομενο το οποιο οι ανθρωποι που ειναι εκει το θεωρούν δίκαιο και ειναι το default. Πας σε ενα παρτυ και φερνεις ενα μπουκαλι, οχι για να πιεις εσυ αλλα για να συνισφέρεις. Εγω παντως στα παρτυ που εχω κανει σπιτι μου καταλληγω στο τελος με +20 μπουκάλια... Και φυσικα οπου παω φερνω και εγω ενα μπουκαλι, γιατι δεν λεει να κανει παρτυ καποιος 100 ατομα και να σκας εσυ σε φάση "γεια σας ήρθα να πιω τον πατο μου"... Στο θέμα του bar οτι παει ο καθενας και παιρνει τα δικα του, στην Αγγλία ας πουμε παει με "rounds". Πρωτος γυρος πληρωνω εγω, μετα εσυ, μετα ο αλλος κλπ. Και αυτο εχει τα προβληματα του γιατι αν εσυ θες να πιεις κανα coctail δεν μπορει ο αλλος να το πληρωσει τριπλα σε σχεση με το υπολοιπα. Η διαφορά ειναι οτι εκει ειναι το default συμπεριφοράς και κανένας δεν προσβάλεται, (αλλο αν εμεις εχουμε συνηθισει διαφορετικα και μας ξενίζει) ενω εδώ καποια πράγματα ολοι λέμε οτι ειναι χάλια αλλά κανένας δεν κανει κατι να το αλλαξει. Θελω να πω μην κοιτας μεμονομένες συμπεριφορές, στην αγγλια ας πουμε πηγαμε μια φορα να παρουμε μπουκαλι που γιορταζε μια κοπελα και ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΙΝΑΝΕ, με αποτελεσμα να ΑΔΕΙΑΣΟΥΜΕ ενα μπουκαλι ουισκι σε μια ΚΑΝΑΤΑ, και η barwoman μετραγε ΜΙΑ ΜΙΑ τις μεζούρες μεχρι να αδειασει το μπουκαλι και να μας χρεώσει όσο ακριβως θα εκανε αν το παίρναμε ενα ενα το ποτο.... ΤΡΑΓΙΚΟ.... Αλλά ετσι ειναι... Μηπως εμεις ειμαστε καλύτεροι ομως που πίνουμε το ουισκι μας (με 180 € το μπουκάλι ΣΚΕΤΗ ΜΠΟΜΠΑ) στα μπουζούκια ενω εχει πεσει μέσα στο ποτηρι λουλουδι, που ο αλλος ΠΑΤΟΥΣΕ πριν μερικα λεπτα? Το θεμα ειναι πως σε αντιμετωπιζουν στη δουλεια σου, στο δρομο, κλπ. Οι αγγλοι μπορει να μην γουσταρουν την παρέα σου, αλλά θα ειναι ευγενικοί και με τον τροπο τους θα καταλαβεις οτι απλα δεν εισαι ο τυπος τους, ουτε θα σε προσβάλουν, ούτε θα στο παιζουν κολλητοι "ωπ! ελα ρε τί γινεται? Ολα καλα?" και θα σε θάβουν απο πισω του στυλ "τί μας κουβαλήθηκε τώρα ο βλακας?".. Οταν παρεις λαθος τηλεφωνο θα σου πουνε με ευγενια οτι εκανες λαθος, ουτε θα στο κλεισουν στη μουρη, ουτε θα σου μιλήσουν με αγένια... λές και επίτηδες πήρες λάθος! Στις δε δημοσιες υπηρεσίες, εκεί ας μην μιλήσουμε καν. Οσο για την τυπικοτητα τους, ξέρεις οτι ετσι ειναι και το δέχεσαι, ο αγγλος αν σου πει "i'm sorry, i cant help you" τέλος η ιστορία, οτι και να τους πεις μετά δεν αλλάζει. Τί αλλο να σκεφτω...? Οτι οι ανθρωποι όσα λεφτά και να παίρνουν (δεν παίρνουν ολοι τρελούς μισθούς) ΠΑΝΤΑ θα σκιστούν να σε εξυπηρετησουν? Εδω ο αλλος αν δεν παίρνει 1000 ευρώ σου λέει με τον τρόπο του "σιγα μη σκιστω να σε εξυπηρετήσω, δεν πληρωνομαι αρκετα", λες και ΕΣΥ του πληρωνεις τον μισθό! Αλλα ακου και το αλλο. Σε μια πολυ γνωστη εταιρία οταν ειχαν πριν 2-3 μερες απεργία ολα τα μέσα συγκοινωνίας (αληθεια το ριμάδι το τραμ γιατί είχε?? Ιδιωτική δεν είναι ή Τραμ ΑΕ?) τους ειπε το αφεντικό οτι οσοι παίρνουν ταξι θα τους πληρωσει το ταξι.... Και ο ΓΥΦΤΟΣ ο ελληνας άφηνε το αυτοκινητο του στο σπιτι (αυτοι που ΕΤΣΙ Κ ΑΛΛΙΩΣ καθε μερα με το δικο τους αμάξι πηγαιναν στην εταιρια) για να του πληρωσει η εταιρία το ταξί!!!!!! Δηλαδή, ΠΟΣΑ χαστουκια να του ριξεις?? Επίσης έχουν συστημα που χτυπανε κάρτα και αυτοματα έστω και ενα λεπτο παραπανω να κατσεις απτο 8ωρο, σε πληρωνει το συστημα υπερωρία, και ποτε δεν τους πιέζουν να κατσουν παραπανω να βγαλουν τη δουλεια απογευματιάτικα... Που δεν γινεται πουθενα. Και αντι ο κοσμος να εκτιμήσει το οτι δεν τους κρατάνε μέχρι τις 8 το βράδυ χωρίς να τους πληρωνουν (οπως γινεται συνηθως), το εκμεταλεύονται και πηγαινουν το πρωι με αλαρμ στο αμαξι, χτυπάνε κάρτα κανα 20 λεπτο πριν την ώρα τους, ξανακατεβαίνουν αμάξι, βρισκουν να παρκάρουν (αντε πάρκαρε στους παραδρομους τις Συγγρου), ανεβαινουν πανω, και το μεσημέρι τελειώνουν δουλειά, κάνουν τσιγάρο/αρχιζουν την πάρλα, πλένουν το ποτηρι τους, πανε τουαλέτα και κάθονται 5 λεπτα, ταχτοποιούν το γραφείο και τα συρτάρια και μετά φευγουν... Ε με ολα αυτα, καθε μερα το +45λεπτα το έχουν στανταρ. Δηλαδη γκρινιάζουμε οταν ο επιχειριματίας μας έχει στην πιεση χωρις να μας πληρωνει (και καλά κανουμε), και οταν βρεθει μια εταιρία που ειναι σωστή, εμείς πάλι καφρίλα θα κανουμε να το εκμεταλλευτούμε..... Ε όχι ρε παιδιά, αυτό δειχνει ξεκάθαρα τί λαός είμαστε.. Αλλα για να το λείξουμε το θέμα γιατι πολυ το κούρασα, οι πινακίδες πλέον ειναι ολες με κοινά γραμματα για όλες τις χωρες της ΕΕ, στο ΔΙΕΘΝΕΣ αλφάβητο. Τα δε umlauts καταργήθηκαν (οπως καταργήθη και η ξεπερασμένης αισθητικής ελληνική πινακίδα) οπότε πλέον δεν χρειάζεται να γκρινιάζουμε για τους καημενους τους αστυνομικούς μας που δυσκολεύονται να γράψουν τους χαρακτήρες!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.