tromeros dennis Δημοσ. 9 Μαΐου 2006 Δημοσ. 9 Μαΐου 2006 καλησπερα! εχουμε εδω στο σπιτι μας dsl, που το μοιραζονται ο HY του πατερα μου και ο δικος μου μεσω του dsl-modem μας που εχει 4 υποδοχες για lan-καλωδια. εν το μεταξη εχω προσβαση στον HY του πατερα μου και αντιστροφος. εγω τωρα στο δωματιο μου εχω δυο HY που θελω να τους συνδεσω, αλλα ειναι αδηνατον να βαλω αλλο καλωδιο προς το dsl modem. τι κανω, τι αγοραζω για να εχουν ολλοι οι HY προσβαση αναμεταξη τους και στο internet;;; ευχαριστω εκ τον προτερων!
Sorath Δημοσ. 9 Μαΐου 2006 Δημοσ. 9 Μαΐου 2006 Αν κατάλαβα καλά, δεν θες να τραβήξεις και 2ο καλώδιο lan στο Router απο το δωμάτιό σου. Μπορείς να αγοράσεις ένα απλό hub, να το βάλεις στο δωμάτιό σου, να συνδέσεις το ήδη υπάρχον καλώδιο μεταξύ hub-router, και ότι Η/Υ έχεις στο δωμάτιό σου να τους συνδέσεις πάνω στο hub. Πιστεύω πως είναι το πιο απλό. Αν βέβαια κατανόησα σωστά το πρόβλημά σου.
ChPaNaG Δημοσ. 9 Μαΐου 2006 Δημοσ. 9 Μαΐου 2006 και απλα για την ιστορία υπάρχει και 2η λύση. Παίρνεις άλλη μία κάρτα δικτύου και την βάζεις στο pc που συνδέεται με το dsl router και μέσω αυτής συνδέεις το 2ο pc που έχεις στο δωμάτιο σου.Αλλά η λύση του sorath είναι η βέλτιστη.
Sorath Δημοσ. 9 Μαΐου 2006 Δημοσ. 9 Μαΐου 2006 Φίλε ChPaNaG δεν παίζει αυτό. Το έχω δοκιμάσει γιατί ακριβώς το ίδιο πράγμα ήθελα να κάνω κι εγώ στο δωμάτιό μου. Βέβαια εγώ το έλυσα με ασύρματο router, επειδή είχα το απλό F200 της Crypto πριν, αλλά τέλος παντων. Μπορείς να κάνεις bridge τις δύο κάρτες, και όλοι οι Η/Υ να βλέποντε μεταξύ τους, αλλά αν γίνει αυτό η σύνδεση του internet στα 2 PC στο δωμάτιο του φίλου μας δεν θα δουλεύει. Το έχω δοκιμάσει trust me.
ChPaNaG Δημοσ. 9 Μαΐου 2006 Δημοσ. 9 Μαΐου 2006 sorry αλλα έτσι ακριβώς έχω 2 pc ένα με ubuntu kai ένα με server2003, και το έκανα αυτό γιατι το router μου έχει μόνο μία ethernet, και έχω το ubuntu σαν κατεβαστήρι. ο λόγος που δεν αγόρασα switch είναι ότι απλά μου περίσσευαν οι κάρτες δικτύου και κανένας άλλος.
Sorath Δημοσ. 9 Μαΐου 2006 Δημοσ. 9 Μαΐου 2006 Κοίτα με linux δεν ξέρω αν γίνεται. Πάντως με XP δεν μπορούσα με τίποτα να το κάνω να δουλέψει. Σαν δίκτυο έπαιζε, αλλά internet δεν είχα. Αν γνωρίζεις τι ρυθμίσεις χρειάζοντε στα Windows για να παίξει, θα με ενδιέφερε πραγματικά και θα με βοηθούσες πολύ.
ChPaNaG Δημοσ. 9 Μαΐου 2006 Δημοσ. 9 Μαΐου 2006 Επειδή αντιμετώπιζα και εγώ πρόβλημα στην αρχή με την συγκεκριμένη τοπολογία (δεν είχα ξανασχοληθεί με δίκτυο μεταξύ 2 pc) σου παραθέτω την απάντηση που πήρα από ένα παιδί μέσα από το forum. Δοκίμασε το απλά αντικαθιστώντας το ubuntu με το 2ο pc σου, δεν βρίσκω κάποιο λόγο να μην ισχύει το ίδιο και σε windows: "Με τις δύο κάρτες δικτύου που έχεις βάλει στον Ubuntu, έχεις φτιάξει και δύο διακριτά δίκτυα: Το ένα αποτελούν ο router και η eth0 του Ubuntu, το δεύτερο η eth1 του Ubuntu και ο Windows 2003. Αυτά τα δύο δίκτυα πρέπει να διαχωρίζονται και όσον αφορά τις IP που χρησιμοποιούν. Εσύ έχεις βάλει παντού IP που ανήκουν στο δίκτυο 10.0.0.0/24 (subnet mask 255.255.255.0), οπότε είναι λογικό τα δύο δίκτυα να μην επικοινωνούν. Έχεις δύο λύσεις: 1. Βάζεις στο δεύτερο δίκτυο (eth1, Windows 2003) άλλες IP (πχ 10.1.0.x με Subnet Mask 255.255.255.0). Σ' αυτή την περίπτωση (αφού θες ο 2003 server να παίρνει και Internet) πρέπει να ενεργοποιήσεις στον Ubuntu κάποιο routing protocol για να δρομολογεί την κίνηση ανάμεσα στα δύο δίκτυα. 2. Αγοράζεις ένα μικρό switch και ρίχνεις όλα τα μηχανήματα (router και δύο PC) πάνω του." Προφανώς την 2η λύση την πρότεινες εσύ. Αν κάποιος ξέρει κάτι παραπάνω ας μας πει...
tromeros dennis Δημοσ. 9 Μαΐου 2006 Μέλος Δημοσ. 9 Μαΐου 2006 ενα απλο hub δλδ. ααα οκ, θα μειοθει η ταχητητα του internet αν μπαινω μονο με τον εναν ΗΥ μεσου του hub; η θα μειοθει η ταχητητα μεσου του hub;
ChPaNaG Δημοσ. 9 Μαΐου 2006 Δημοσ. 9 Μαΐου 2006 αν την γραμμή την χρησιμοποιεί ένας απο τους τρεις υπολογιστές τότε παίρνει όλο το bandwidth αν την γραμμή την χρησιμοποιεί ο υπολογιστης του πατέρα σου και ένας από τους 2 δικού σου τότε το bandwidth μοιράζεται. αν την γραμμή την χρησιμοποιούν και οι δύο δικοί σου πάλι μοιράζεται αν την γραμμή την χρησιμοποιούν και οι τρεις τότε ο πατέρα σου πέρνει το μισό bandwidth και οι δυο δικοί σου παίρνουν από 1/4 της γραμμής ο καθένας.
citizen Δημοσ. 9 Μαΐου 2006 Δημοσ. 9 Μαΐου 2006 Αν εχεις UTP καλώδιο με 8 συρματα μπορείς να περάσεις δύο συνδέσεις δικτύου. Να θυμάσαι οτι σε καθε σύνδεση θα χρησιμοποιησεις στα φισάκια τους ακροδέκτες 1, 2, 3, 6
hralman Δημοσ. 9 Μαΐου 2006 Δημοσ. 9 Μαΐου 2006 Παιδια επειδη τυχαινει να δουλευω σε internet cafe, το μονο σιγουρο ειναι το εξης: μεσω windows ΔΕΝ ειναι εφικτο να χωρισεις με δυο καρτες δικτυου μεσω του ιδιου pc τη συνδεση. Μεσω Linux ομως ναι. Ετσι δουλευουμε εδω στο μαγαζι. Επειδη εχουμε aDSL απο 2 ISP's, υπαρχει ενα μηχανημα Linux το οποιο εχει δυο καρτες και αναλαμβανει να διαχωριζει τις συνδεσεις, και απο κει τις στελνει στον server που εχει Win Server 2003 και μεσω ISA διαμοιραζεται στους σταθμους.
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Μαΐου 2006 Δημοσ. 9 Μαΐου 2006 Εγκυκλοπαιδικά, στη λύση με τις δύο κάρτες δικτύου, το PC που θα παίρνει γραμμή από το router θα μετέχει σε δύο subnets. Τότε, προκειμένου να βλέπει και lan και δίκτυο το δεύτερο, θα πρέπει ως gateway να έχει την IP αυτού με τις δύο κάρτες και συγκεκριμένα την IP της κάρτας μέσω της οποίας συνδέεται το crossover UTP με το δεύτερο PC του δωματίου... ...πρέπει να υπήρχε και πιο απλός τρόπος να το πω αυτό, αλλά μου διαφεύγει αυτή τη στιγμή...
exile Δημοσ. 9 Μαΐου 2006 Δημοσ. 9 Μαΐου 2006 Σωστά, αλλά αυτό δεν φτάνει. Πρέπει το ενδιάμεσο PC (αυτό με τις δύο κάρτες) να μπορεί να κάνει και routing ανάμεσα στα δύο δίκτυα. Αν ήταν Windows Server ή Linux θα μπορούσε να ενεργοποιηθεί το routing. Στα XP μπορεί θεωρητικά να γίνει με bridging των δύο συνδέσεων. Πάντως κι εγώ προτείνω σαν απλούστερη και χωρίς προβλήματα τη λύση του Sorath.
Sorath Δημοσ. 9 Μαΐου 2006 Δημοσ. 9 Μαΐου 2006 αν την γραμμή την χρησιμοποιούν και οι τρεις τότε ο πατέρα σου πέρνει το μισό bandwidth και οι δυο δικοί σου παίρνουν από 1/4 της γραμμής ο καθένας. Αυτό μπορείς να το δικαιολογήσεις; Για ποιό λόγο να ισχύει αυτό; Δια 3 θα πάει το bandwith. Το καλώδιο ethernet έχει πολύ μεγαλύτερο bandwith απο οποιαδήποτε ADSL (στην Ελλάδα τουλάχιστον). Εξάλλου το μοίρασμα στην ουσία δεν υπάρχει. Το κάθε PC τραβά internet ανάλογα με τις ανάγκες του. Πχ, αν εγώ ανοίξω downloader manager, έχω πάρει όλο το bandwith και ο πατέρας μου δεν μπορεί να κάνει ούτε browsing. Μόνο με netlimiter μπορείς να ορίσεις όρια και να μοιράσεις δίκαια το bandwith. Μιλάω βέβαια για home use τόσο σε hardware επίπεδο όσο και software. Γιατί στις επαγγελματικές εγκαταστάσεις αλλάζουν τα πράγματα (βλ. Cisco routers κλπ)
hralman Δημοσ. 9 Μαΐου 2006 Δημοσ. 9 Μαΐου 2006 Ετσι ακριβως ειναι. Και σε επαγγελματικες εγκαταστασεις ο ISA των Win Server 2003 οπως προανεφερα πιο πανω κανει πολυ καλη δουλεια στο να διαμοιραζει κατα το δυνατον ισοποσα -και παραλληλα αναλογα με τις απαιτησεις του καθενος- τη συνδεση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.