Προς το περιεχόμενο

Μετά απο 10 χρόνια Windows

liakos356

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

αποφάσισα να δοκιμάσω τα Mac. Μου άρεσε η αντιμετώπιση που είχαν στο θέμα της διεπαφής. Τα XP τον τελευταίο καιρό τα ξεκινούσα μόνο για να κάνω το καθιερωμένο μου Defrag, anti-spyware και virus check. Με αυτά και μ' αυτά, περνούσε ένα γεμάτο δίωρο.

Φυσικά δοκίμασα ότι @@ υπήρχε από shareware, δίχως κανένα λόγο, παρά μόνο μήπως και ανακαλύψω εκ' νέου τον τροχό. Κολλήματα και δοκιμές λοιπόν. Δεν είχα όμως παράπονο, την δουλειά μου την έκανα. Μέχρι που διάβασα μερικά reviews για τα Mac, για την συμβατότητα που έχουν με συσκευές και περιφερειακά και για την περιβόητη σταθερότητα.

Εγένετο λοιπόν το Macmini. Αυτή την στιγμή σας γράφω μέσω ενός σταθερότατου browser με ενσωματωμένη ελληνική ορθογραφία, ενώ δίπλα μου το μόνο που ακούω είναι ο ήχος του αέρα από το παράθυρο και όχι από τους 12 ανεμιστήρες του κουτιού. Επίσης η αίσθηση του πληκτρολογίου είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ!!!

Συνοψίζοντας, το μηχάνημα τα ΣΠΑΕΙ! και το συστήνω σε οποιονδήποτε θέλει να ασχοληθεί με τους υπολογιστές για εργασία και όχι για παιχνίδια. Με ώθησε να βάλω Linux στο παλιό μου laptop γιατί τώρα είμαι σίγουρος ότι θα έχω ΠΑΝΤΑ έναν σταθερό υπολογιστή στο σπίτι όπου μπορώ να βρίσκω υποστήριξη.

Ειλικρινά, σου επαναπροσδιορίζει τον τρόπο αντιμετώπισης απέναντι στον υπολογιστή σου. Καλή συνέχεια παιδιά!

Δημοσ.

Και εγώ φίλτατε μια απο τα ιδια.Πήρα το mac mini Και εχω βρει την ηρεμία μου.Εχω βέβαια και το pc δίπλα αλλά μονο για κανα παιχνιδάκι.Ολα τα κάνω απο το mini.Office , dreamweaver , photoshop και downloads που ειναι και οι κυριες ασχολίες μου όλα απο το mini.Και παει σφαιρα με ολα αυτα ανοιχτά

Δημοσ.

Απο θεμα software, βρισκετε οτι θελετε?

Εγω πχ. που ψαχνω ορισμενα εξειδικευμενα προγραμματα, και μενω Ελλαδα, κι ας εχω και internet(...) ακομη δεν τα βρισκω.

Αλλα πως να τα βρω σε mac, οταν για να τα βρω σε pc περναει κανα 6μηνο ψαξιματος? Πολλα θελω ε?

Θελω Mac αλλα θελω και το software του pc...

Δημοσ.
Θελω Mac αλλα θελω και το software του pc...

Υπάρχουν πολλά προγράμματα για mac τα οποία είναι ισάξια ή και καλύτερα απο αυτά των PCs. Υπάρχει thread που αναφέρουμε ότι προγράμματα δουλεύουμε στο mac και μας εξυπηρετούν.

παρόλα αυτά όμως, θα συμμεριστώ τις ανησυχίες σου, καθώς και εγώ δέν μπορώ να βρώ κάποια προγράμματα στο mac, αλλά αυτό οφείλεται μόνο στην εταιρεία παραγωγής του προγράμματος, που αποφάσισε να υποστηρίξει μόνο PC πλατφόρμα (βλ. Conitec).

Δημοσ.

Κατ'αρχάς, ξέχνα τα παιχνίδια!Βέβαια, μπορείς να πάρεις μια κονσόλα με τα μισά λεφτά που θα έδινες για μια "καλή κάρτα" γραφικών. Μέσα στην τηλεόραση έχω ένα xbox και το μόνο που κάνει είναι να μαζεύει σκόνη.

Αν από την άλλη θες ένα desktop μηχάνημα για παραγωγική δουλειά, τότε δεν νομίζω να σου λείψει τίποτα. Είτε αυτό είναι development, είτε απλή γραφική δουλειά. Οι σημαντικότερες ελλείψεις είναι κυρίως σε θέματα εξεζιτημένων εφαρμογών. Βέβαια, το mac δεν έρχεται να καλύψει αυτό το τομέα, αλλά εκείνο του καθημερινού, δημιουργικού εργαλείο. Σκέψου μόνο ότι το photoshop ξεκίνησε από εκεί!

Για τις καθιερωμένες εργασίες, είναι μακρά ότι καλύτερο έχω δοκιμάσει σε οποιαδήποτε πλατφόρμα. Από εκεί και ύστερα, μπορείς πάντα να έχεις dual boot (για Macintel) ή virtual machine.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...