Προς το περιεχόμενο

Toshiba Tecra M4

tsipouro

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προ εβδομάδας έγινα (επιτέλους) κάτοχος του ανωτέρω Tablet PC. Δεν πολυπρόλαβα να το δοκιμάσω μιας και πνίγομαι για να στείλω τέσσερις εργασίες για το μεταπτυχιακό μου, αλλά από όσα μπόρεσα να δω, μπορώ να σας πω τα ακόλουθα:

1. Οθόνη.

Ισως ο συνδυασμός με την κάρτα γραφικών (nVidia 6600 με 128ΜΒ dedicated) να είναι θανατηφόρος και το αποτέλεσμα να προκύπτει απίστευτο. Πολύ ζωντανά χρώματα (χτες έβλεπα το Lion King 3, Timon & Pubha) και σοκαρίστηκα από την εναλλαγή, τη ζωντάνια και τη φυσικότητα των χρωμάτων.

2. Ήχος.

Όχι τίποτα το εξεζητημένο. Προμηθεύτηκα, όμως το usb/audio hub που βγάζει 5.1dolby, και όταν βρω χρόνο να αγοράσω και τα ανάλογα ηχεία, θα σας πω επιπλέον λεπτομέρειες.

3. Συνδεσιμότητα

Μου κάνει κάτι χαζά όταν ξυπνήσει από stand by, με το wireless. Όχι πάντα και όχι για πολύ ώρα, όμως. Bluetooth ενσωματωμένο, modem, ΙR και a/b/g για wireless δίνουν μια ευρεία γκάμα δυνατοτήτων σύνδεσης. Το κουμπί ενεργοποίησης/απενεργοποίησης του wireless είναι συρταρωτό διακοπτάκι και μου δίνει την αίσθηση της προχειρότητας.

4. Διαστάσεις

Αν δεν ήμουν ολίγον τι τεράστιος, τα 3 κιλά θα μου ήταν μεγάλο πρόβλημα. Διαθέτει μεν τη μεγαλύτερη οθόνη της κατηγορίας των Tablet (14,1'' wide) αλλά το βάρος του για μερικούς δεν αποτελεί και το πλέον ευχάριστο χαρακτηριστικό. Προσωπικά το προτιμώ από το Fujitsu-Siemens που πουλάνε στα Multirama, το οποίο είναι σίγουρα ελαφρύτερο, αλλά με λιγότερες δυνατότητες.

5. Software

Έχει αρκετά προεγκατεστημένα trials που χρειάζονται αφαίρεση. Ως λειτουργικό χρησιμοποιεί τα XP Tablet Edition και φέρει και 30day trial του Office Small Business.

6.Tablet specific

Η περιστροφή της οθόνης, το καθιστά κυριολεκτικά ιδανικό ebook reader. Τα προγράμματα ανάγνωσης γραφής (π.χ. OneNote) είναι ιδιαιτέρως χρήσιμα.

Όσο θα αυξάνονται οι εργατοώρες χρήσης, θα προσθέτω φωτογραφίες, σχόλια, παρατηρήσεις και απαντήσεις σε τυχόν ερωτήσεις σας.

Αυτά :)

Δημοσ.

Το έχεις δουλέψει για programming & web design;

Υποθέτω θα είναι βολικό για τον σχεδιασμό του UI με το πενάκι απευθείας πάνω στην οθόνη.

Ετοιμάζομαι και εγώ για Tablet PC αλλά δεν έχω δει από κοντά ακόμα κάποιο για να αποφασίσω το μέγεθος.

Δημοσ.

Άκρως βολικό γενικώς. Visual studio δεν έχω σετάρει ακόμη, αλλά δε θα αργήσω να το κάνω. Το solution στο οποίο εργάζομαι, είναι 35 projects. Όταν τα βάλω όλα στη θέση τους, θα μπορέσω να σου πω περισσότερα. Πάντως 2αρης Centrino με 2*512ΜΒ RAM είναι καλός συνδιασμός, θαρρώ. Άντε να διούμε.. ελπίζω να έκανα καλή επένδυση :)

Δημοσ.

ευχαριστω φίλε..

είναι ιδανικο, πάντως,για σημειώσεις. μετά από πολλά χρόνια πρέπει να ασχοληθώ με το γραφικό μου χαρακτήρα. Η γραμμική Β' χρειάζεται εξέλιξη ;) :)

Δημοσ.

7. Dvd / CD

Δεν ξέρω αν θα φανεί εδώ η ασχετοσύνη μου με τα laptops, αλλά το συγκεριμένο περιέχει feature για σιγαστήρα κατά την ανάγνωση Dvd / CD. Μου φάνηκε αξιοσημείωτο κι είπα να το προσθέσω.

Πάντως, άσχετο, έχει πολλή πλάκα με τα pointing devices. Οθόνη, touchpad, IBM ball (εκείνη η μπλε μπιλίτσα ανάμεστα στα G, H, B) και mouse. Διαλέχτεεεεε.. :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...