Προς το περιεχόμενο

Help beta-test tavli3d

biocrasher

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

[..]

Υ.Γ. Η αλλαγη που εκανα οσον αφορα την κονσολα ειναι στην αρχη του προγραμματος. Προσθεσα τις εξης γραμμες:

HWND hide;

AllocConsole();

hide = FindWindowA("ConsoleWindowClass"' date=' NULL);

ShowWindow(hide, 0);[/quote']

Σύντομο & έξυπνο , καθώς εκμεταλλεύεται το γεγονός ότι η FindWindow επιστρέφει το πρώτο παράθυρο που πλήρη τα κριτήρια της αναζητώντας το με βάση την ταξινόμηση Z-Order που ακολουθούν τα Windows, δηλαδή από τα διαθέσιμα παράθυρα που πληρούν τiς ίδιες προϋποθέσεις (παρόμοιο ClassName στην περίπτωση μας) επιλέγεται εκείνο που βρίσκετε στο foreground (λαμβάνει δλδ. το user-input) ή βρίσκετε πιο κοντά σε αυτό.

Η μοναδική περίπτωση να μην ισχύει αυτός ο κώδικας είναι εάν λίγο πριν την κλήση της FindWindow και ενώ έχει ήδη ολοκληρωθεί το AllocConsole() ανοίξει ένα νέο console παράθυρο ή εάν ένα console παράθυρο βρίσκεται σε κατάσταση “on-top” (ασυνήθιστο εδώ που τα λέμε αλλά εφικτό) οπότε η FindWindow φυσικά θα επιστρέψει διαφορετικό Window handle.

Οι παραπάνω πιθανότητες όμως είναι ελάχιστες οπότε το θέμα console & windows το έλυσες μια χαρά :)

• Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Να κάνω μία φιλική παρατήρηση?

Εφόσον το πρόγραμμα είναι opensource, δεν είναι πιο πρακτικό να συμμετέχει όποιος θέλει έμπρακτα στην ανάπτυξη του?

Πιστεύω είναι καλύτερα από το να αναφέρετε 2 γραμμές κώδικα στα "πεταχτά". Αυτή είναι και η φιλοσοφία του opensource.

Δημοσ.

firewalker:

καρτα γραφικων,driver, επεξεργαστης?

και ολιγον ασχετο, αλλα πως σας φαινονται τα textured πουλια για την επομενη version?

Θα λυσουν μονιμα και προβληματα οπως αυτο που ειχε ο polidis:

wb6.jpg

Δημοσ.
Παιδια' date=' ευχαριστω για τις ιδεες σας. Δοκιμαστε αυτο, αν μπορειτε:

http://tavli3d.dotgeek.org/tavli3d.exe.zip

Φιλε polidis αν μπορεις δοκιμασε το και εσυ, καθως εχω απενεργοποιησει τελειως τον specular φωτισμο, ωστε να δω αν το προβλημα σου ειναι κατι αλλο απο αυτο που νομιζα.

[/quote']

Ok file mou tora mia xara toulaxisto epexa mia partida kai goustara.

Ena alo pou paratirisa sto fevga sto telos otan mazeveis P.X exo 3-1 den mou afini na paro 4 para mono na paro 3 kai ton asso na to spaso.

Katalaves?

Alla ok tha to dokimaso kai tha doume an yparxoune kai alla Bug sovara oste na diorthothoune.

Poli kali fasi mpravo

Δημοσ.
Εγω εχω ενα προβλημα.Δεν μου δειχνει καθολου γραμματα.Μηπως δεν εχω καποια γραμματοσειρα.Στο μενου σου δειχνει απλως labels κενες.Κριμα κ φαινεται ωραιο ρε γμτ.Μαλλον δεν μου δειχνει κ τις ζαριες που ριχνω γιατι ακουω τον ηχο αλλα δεν βλεπω ζαρια.

Τα σέβη μου

Ναι εχεις δικιο.Παρελλειψα να αναφερω πολλα πραγματα.Εχω Windows XP SP2 με καρτα γραφικων ATI RADEON x1600 PRO.Μαλλον για τους ηχους εχεις δικιο.Θα δοκιμασω στα τυφλα οπως μου ειπες κ θα σου πω.

Τα σέβη μου

Δημοσ.

Ena alo pou paratirisa sto fevga sto telos otan mazeveis P.X exo 3-1 den mou afini na paro 4 para mono na paro 3 kai ton asso na to spaso.

Katalaves?

ξερω τι εννοεις' date=' σε ολα τα παιχνιδια εινα ετσι το μαζεμα. Αυτο οφειλεται εν μερη στο οτι, ε χμ...ειναι λιγο πρηξιμο να ελεγξω ολες τις περιπτωσεις, κυριως οταν παιζει και διπλη. Αλλα θα γινει καποια στιγμη.(το ιδιο ισχυει και οταν βαζεις χτυπημενα στις πορτες)

Εχω Windows XP SP2 με καρτα γραφικων ATI RADEON x1600 PRO

Ρε γμτ αυτες οι ATi παντα μου χαλανε την πιατσα:cry: :cry: :cry: .

Θα το ψαξω παραπερα, γιατι το ιδιο με τα fonts το εχω ακουσει πολλες φορες.

Δημοσ.

Arch Linux current με:

kernel 2.6.15.4

glibc 2.3.6

alsa-lib 1.0.11

SDL 1.2.9

X.Org 7 (modular)

Μερικές παρατηρήσεις:

• Το configure script δε βρίσκει σωστά το modular X, του οποίου οι βιβλιοθήκες είναι στο /usr/lib/X11 και όχι στο /usr/X11R6/lib. Το πρόβλημα λύνεται δίνοντας --x-libraries=/usr/lib/X11.
  • Ξεκινάει αλλά σκάει αμέσως ή μόλις πάει να παίξει το "κλικ" όταν πάει το ποντίκι πάνω από ένα κουμπί, δίνοντας Device busy για το plughw:0,0. Αυτό το κάνει ακόμα και αν το τρέξω πάνω σε σκέτο X Server, οπότε αποκλείεται ασυμβατότητα με τον aRTs ή οτιδήποτε τέτοιο. Προς το παρόν δεν έχω βρει τι φταίει, αλλά το ψάχνω.
  • Αν θες, εκεί που κάνεις διάφορα checks σε I/O, βάλε και μια perror σε περίπτωση αποτυχίας για να παίρνουμε καμιά πληροφορία παραπάνω.
  • Επίσης καλό θα ήταν να βάλεις και έναν handler για το SIGABRT που να γυρίζει τουλάχιστον την οθόνη στην προηγούμενη ανάλυσή της, γιατί κάθε φορά που σκάει πρέπει να τη γυρίζω με το xvidtune.

Αυτά, θα προσπαθήσω να δω τι φταίει με την ALSA και θα σου στείλω patch αν τα καταφέρω. Συνέχισε την καλή δουλειά!

Δημοσ.

Ευχαριστω αποικε.

Οσων αφορα το X, τωρα τελευταια εχει αρχισει να μετακινειται!

Η μεγαλυτερη εκλπηξη οταν εβαλα το breezy, ηταν οτι ολες οι βιβλιοθηκες του X ειναι χυμα στο /usr/lib.

Λογικα ομως επρεπε να το βρισκει η AC_PATH_X, στο configure. Θα κοιταξω το documentation για τα σχετικα.

Για την ALSA τωρα, δεν ξερω τι ειναι αλλα ισως εχει σχεση με το οτι εχω κανει hard-coded την default συσκευη. H μονη αλλαγη παντως που εκανα σε σχεση με την προηγουμενη εκδοση, ηταν οτι αυξησα τον buffer στα 4kb απο ενα που ηταν...Ωπ, νομιζω οτι ισως αυτο φταιει.

Αν σου κρασαρει απο τα wav αλλα οχι εξαρχης που παζει την μουσικη τοτε αυτο θα ειναι, μιας και εφοσον μολις διαπιστωσα οτι σε αυτην ξεχασα να τον αυξησω...

Αν μπορεις πηγαινε στο src/play_wav.c:108 και αλλαξε το 4096 σε 1024.

Ισως και να φταιει αυτο(ελπιζω :) )

Οσον αφορα την perror, καποια στιγμη πριν την 0.4 σκοπευω να κανω ολο τον κωδικα ενα κυκλο

να τον αναδιωργανωσω και να τον κανω ποιο ασφαλη.

Οχι τιποτα αλλο, αλλα τοσα segfaults που εχω δει απο αυτον απειλουν την ψυχικη μου υγεια...

Ο handler ειναι μια καλη ιδεα.

Σκοπευω παντως να κανω default το 640x480 window(που δεν θα δημιουργει τετοια προβληματα) ,

μιας και εφοσον ενα απλο ταβλι ειναι, δεν εχει κανενα λογο να απασχολει ολη την οθονη.

Δημοσ.

Για την ALSA τωρα' date=' δεν ξερω τι ειναι αλλα ισως εχει σχεση με το οτι εχω κανει hard-coded την default συσκευη. H μονη αλλαγη παντως που εκανα σε σχεση με την προηγουμενη εκδοση, ηταν οτι αυξησα τον buffer στα 4kb απο ενα που ηταν...Ωπ, νομιζω οτι ισως αυτο φταιει.

Αν σου κρασαρει απο τα wav αλλα οχι εξαρχης που παζει την μουσικη τοτε αυτο θα ειναι, μιας και εφοσον μολις διαπιστωσα οτι σε αυτην ξεχασα να τον αυξησω...

Αν μπορεις πηγαινε στο src/play_wav.c:108 και αλλαξε το 4096 σε 1024.

Ισως και να φταιει αυτο(ελπιζω :) )

[/quote']

Θα δοκιμάσω και θα σου πω. Δε φταίει πάντως η συσκευή (και ξέχασα να σου πω ότι θα ήταν καλή ιδέα να παίρνει και command line argument για αυτή), δοκίμασα και με "default" και με hw0,0 και πότε ανοίγει, πότε δεν ανοίγει. Δεν ξέρω κατά πόσον είναι σωστό να ανοίγεις και να κλείνεις το device κάθε φορά που θες να γράψεις κάτι. Δεν έχω ιδέα από το ALSA API, αλλά μήπως θα έπρεπε να καλείς την opendev από το start_game.c και να την snd_pcm_close στο τέλος του προγράμματος και απλά να γράφεις στον fd από όποια συνάρτηση χρειαστεί; Φοβάμαι ότι έτσι όπως το έχεις κάνει τώρα δημιουργείται κάποιο race condition :-/

Δημοσ.

Όχι, δε φταίει το buffer size. Πάντως είναι κάτι implementation specific γιατί είναι το μόνο ALSA-app που μου το παρουσιάζει. Θα προσπαθήσω να δω τι φταίει, θα το τρέξω και σε ένα gentoo αύριο να δω αν κάνει το ίδιο.

Καληνύχτες :-)

Δημοσ.

Και εγω απο το api μονο τα απαραιτητα γνωριζω, αλλα ενα απο τα πλεονεκτηματα της alsa ειναι οτι δεν μπλοκαρει, σε αντιθεση με το οss.

Tωρα το να ανοιγω και να κλεινω τη συσκευη μια φορα, φαινεται ποιο λογικο, αλλα δεν εχω παρατηρησει καποιο κοστος. Optimization χωραει απειρο παντως και αλλωστε και τα γραφικα και ο ηχος ειναι σχετικα καινουρια αντικειμενα για εμενα.

Οποτε για την ωρα επικεντρωνομαι στο να το κανω να δουλεψει(με αμφιβολα αποτελεσματα :) )

Καθε βοηθεια και διορθωση παντως ειναι ευπροσδεκτη.

Y.G. αυτο που με τσατιζει ειναι οτι στα 1100+ downloads δεν αξιωθηκε καποιος να μου στειλει ενα mail ρε μλκ δεν παιζει.

Μονο σε αυτο το forum εχω παρει feedback(τωρα και την προηγουμενη φορα που το ειχα ποσταρει)

• 2 μήνες μετά...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...