Προς το περιεχόμενο

Help beta-test tavli3d

biocrasher

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετε!

Εχω ενα project στο sourceforge ονοματι Tavli3d στην παρακατω διευθυνση:

http://tavli3d.sourceforge.net/

Προκειται για αυτο που λεει το ονομα του,δηλαδη ταβλι(πορτες, πλακωτο και φευγα) 3d.

Μεχρι προτεινος ετρεχε μονο σε linux, αλλα χθες ολοκληρωσα το πρωτο port για windows.

Το προβλημα μου ειναι το εξης: ολη η διαδικασια εγινε μεσω cross-compilation σε linux και το τεσταρισμα εγινε στο WINE(layer για να τρεχουν προγραμματα των windows στο linux)...

Οποτε πριν παρω κοσμο στο λαιμο μου θα ηθελα οποιος εχει την διαθεση, αν μπορει να το δοκιμασει και να μου πει την εκδοση των windows και λιγες πληροφοριες για το συστημα του(καρτα γραφικων και επεξεργαστης βασικα), καθως και τα τυχον προβληματα που συναντησε.

Το εκτελεσιμο(2.9 MB) βρισκεται σε αυτην την διευθυνση:

http://prdownloads.sourceforge.net/tavli3d/tavli3d-0.3.3-RC3-win.zip?download

και ο κωδικας(1 ΜΒ) σε αυτην:

http://prdownloads.sourceforge.net/tavli3d/tavli3d-0.3.3-RC3.tar.gz?download

Υ.Γ1:

Το θεμα δεν ειναι καθαρα προγραμματιστικο αλλα φανταζομαι οτι σε περιπτωση

που το προγραμμα δημιουργησει καποιο προβλημα, καποιος προγραμματιστης θα μπορεσει να το αντιμετωπισει πιο ευκολα καθως και να μου δωσει περισσοτερες πληροφοριες.

Υ.Γ2:

Το παιχνιδι ειναι σε πρωιμο σταδιο ακομα, οποτε κυριως ενδιαφερομαι για το αν τρεχει. Καθε γενικο σχολιο ομως ειναι παραπανω απο ευπροσδεκτο.

Ευχαριστω εκ των προταιρων.

• Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

οκ με μια πρωτη ματια.......

καταρχην τρεχει, εχω winxp sp2, athlon 2800 xp, 1GB Ram και GF6600GT

ενα περιεργο, οι μονες ζαριες που ειδα, τοσο του αντιπαλου οσο και οι δικες μου ηταν ασοι, τριαρες και πενταρες.... τιποτε αλλο μονο 1-1 3-3 και 5-5....

Δημοσ.

Ok, ευχαριστω georgemarios. Το προβλημα διορθωθηκε(ελπιζω...:-D ).

Ειχε να κανει με το οτι για να παρω τυχαια αποτελεσματα στο linux, χρησιμοποιησα το /dev/urandom. Μου ειχε διαφυγει τελειως.

Ανανεωσα τα link να δειχνουν στην καινουρια version, αν ενδιαφερεται καποιος αλλος να δοκιμασει.

Δημοσ.

mmm se toshiba satellite pro laptop kata tin ektelesi anoigei to mayro parathyraki toy dos poy kati leei mesa gia tis analyseis... meta bgazei to menu gia new game , preferences ktl alla den mporw na patisw tipota , me liga logia einai nekro kai mono me ctrl alt del kai end task kleinei.

Δημοσ.
Ok' date=' ευχαριστω georgemarios. Το προβλημα διορθωθηκε(ελπιζω...:-D ).

Ειχε να κανει με το οτι για να παρω τυχαια αποτελεσματα στο linux, χρησιμοποιησα το /dev/urandom. Μου ειχε διαφυγει τελειως.

Ανανεωσα τα link να δειχνουν στην καινουρια version, αν ενδιαφερεται καποιος αλλος να δοκιμασει.[/quote']

file mou to dokimasa kai ego

einai polu kalo omos isos merikes veltioseis na to ekanan kalitero p.x.:

tha mporouse isos na fenete kai h kinisi toy antipalou ? h ta zaria na epeftan mesa sthn othoni me ta poulia kai na min ginete ayth h enalagh ? an kai ayta den einai provlimata leo oti isos na itan poio volika h poio realistiko na vlepeis kai ta zaria mesa.

oraios kai pali. ena tabli pantos to epsaxna apo kairo

thanks

Δημοσ.
mmm se toshiba satellite pro laptop kata tin ektelesi anoigei to mayro parathyraki toy dos poy kati leei mesa gia tis analyseis... meta bgazei to menu gia new game , preferences ktl alla den mporw na patisw tipota , me liga logia einai nekro kai mono me ctrl alt del kai end task kleinei.

to idio mou ekane kai emena ston enan apo tous dyo ypologistes poy exo edo

ston p4 2.6 512 ram nvidia 5200

ston allo athlon xp 2200 me 512 ram kai nvidia5200 epaixe kanonika

Δημοσ.

Ευχαριστω οσους το δοκιμασαν.

Οσον αφορα το προβλημα του κολληματος, μπορεσα να το αναπαραγω και υποθετω οτι λυθηκε(δεν ειχε σχεση με την εκδοση για win μονο, ηταν ελλειψη ενος ελεγχου που εκανε το καθε frame να κραταει 2^32 msec :oops: ).

Vst και kitsos αν μπορειτε να το ξαναδοκιμασετε θα βοηθουσατε πολυ...

Γιατί δεν κάνεις ένα branch του http://www.gnubg.org; Ώστε να ασχοληθείς μόνο με την υλοποίηση των πλακωτό/φεύγα και όχι με το user interface;

Βασικα για να ασχοληθω με γραφικα το ξεκινησα, οποτε για την ωρα δεν προβλεπεται... Ισως σε μεταγενεστερη εκδοση. Ασε που δεν ειμαι και ο πλεον καταλληλος για κατι τετοιο γιατι απο νευρωνικα εχω ελαχιστη εμπειρια.

tha mporouse isos na fenete kai h kinisi toy antipalou ? h ta zaria na epeftan mesa sthn othoni me ta poulia kai na min ginete ayth h enalagh ? an kai ayta den einai provlimata leo oti isos na itan poio volika h poio realistiko na vlepeis kai ta zaria mesa.

Θα τα εχω κατα νου για τις επομενες εκδοσεις ;)

Tα link εχουν ανανεωθει αλλα τα ξανα-παραθετω:

Το εκτελεσιμο(2.9 MB) βρισκεται σε αυτην την διευθυνση:

http://prdownloads.sourceforge.net/tavli3d/tavli3d-0.3.3-RC3-win.zip?download

και ο κωδικας(1 ΜΒ) σε αυτην:

http://prdownloads.sourceforge.net/tavli3d/tavli3d-0.3.3-RC3.tar.gz?download

Δημοσ.

πολυ ωραιο το project σου biocrasher.εκανα download το ανανεωμενο link και ειναι απολυτα λειτουργικο με "φυσιολογικες" ζαριες.Μια μικρη λεπτομερια που μπορεις ευκολα να διορθωσεις ειναι το σημειο που δειχνει την ζαρια που εχεις φερει,καλο θα ηταν διαχωρισεις τα νουμερα π.χ.αντι για 63 να το κανεις 6-3 η κατι παρομοιο.κατα τ'αλλα δεν εχω βρει μεχρι στιγμης καποιο προβλημα.Επισης καλο θα ηταν να ορισεις ως default οταν ξεκιναει η εφαρμογη να ειναι 640x480 windowed.Και παλι τα ευσημα μου!!!το μηχανημα μου ειναι P4 2.4ghz,1024MB ram,geforce4200.Επισης τρωει πολυ CPU,δεν ξερω γιατι(απο 19%-50%).καλο θα ηταν να το δοκιμασει καποιο σε low-spec μηχανημα.πχ PΙΙΙ@800Mhz κτλ.

Δημοσ.

Πολυ ωραιο τo project που ξεκινησες φιλε μου. Τα συγχαρητηρια μου για την πολυ αξιολογη προσπαθεια σου. :)

Το μεσημερι που το ειχα δοκιμασει δεν μπορουσα να μπω στα μενου, αλλα τωρα ολα ειναι ενταξει. Athlon XP 1800+, 512MB Ram, Geforce 4 MX440. Καλη συνεχεια στην προσπαθεια σου :).

Δημοσ.

Ευχαριστω ολους για τα σχολια σας.

Εβγαλα την 0.3.3 τωρα, οποτε για την ωρα θα το αφησω παλι.

Εννοειται πως εχει πολλα προβληματα και ατελειες ακομα, αλλα μεχρι να φτασω την εκδοση 1.0...

Καθε σχολιο ειναι οπως παντα ευπροσδεκτο, ειτε με e-mail ειτε εδω.

Ο λογος που το αναφερω ειναι γιατι εκανα 2-3 αλλαγες που μου συστησατε:

1)Τα ζαρια πεφτουν κανονικα μεσα με τα πουλια τωρα, χωρις εναλλαγη εικονας και μενουν εκει.

2)Το αποτελεσμα κατω αναγραφεται με παυλα αναμεσα(π.χ. 6 - 3 αντι 63) αν και τωρα που μενουν τα ζαρια δεν πολυχρειαζεται.

3)Η default επιλογη για windows ειναι 640x480 windowed(απλα εβαλα ετοιμα options μεσα).

Το link ειναι εδω:

http://prdownloads.sourceforge.net/tavli3d/tavli3d-0.3.3-0-win.zip?download

και εδω υπαρχουν κωδικας,rpm,deb και ενα binary για οποιον εχει linux.

Δημοσ.

Μόλις το κατέβασα για Windows!

Συγχαρητήρια, είναι πραγματικά πολύ καλό και εκτελείται ικανοποιητικά ακόμα και στον παμπάλαιο Celeron 900αρι μου με GeForce 2MX !!!

:-D

Δημοσ.

Όλα καλά κι ωραία στο Linux biocrasher αλλά διάβασε το man του urandom γιατί οι τυχαίοι σου μόνο τυχαίοι δέν είναι για την ώρα...

Έάν δεν καταλάβεις τι παίζει πές μου να στο εξηγήσω για να βρούμε λύση!

C Ya!

Δημοσ.
Όλα καλά κι ωραία στο Linux biocrasher αλλά διάβασε το man του urandom γιατί οι τυχαίοι σου μόνο τυχαίοι δέν είναι για την ώρα...

Έάν δεν καταλάβεις τι παίζει πές μου να στο εξηγήσω για να βρούμε λύση!

C Ya!

Νομίζω ότι για να ρίχνεις 2 ζάρια ανά 30" και με τέτοια χρήση των πόρων του συστήματος, μια χαρά είναι η εντροπία του /dev/urandom (πρακτικά η ίδια με αυτή του /dev/random). Απ' την άλλη, και να μην ήταν μια χαρά, θα ήθελες να κάνει block μια read() για άγνωστο χρονικό διάστημα μέχρι να γεμίσει το pool του /dev/random; Δε νομίζω ;-) 2 Ζάρια ανά 30" ρίχνεις, δε φτιάχνεις RSA keys ;-)

Δημοσ.

Άν και είσαι μάλλον ο μόνος που κατάλαβε τί εννωούσα παρα ταύτα δέν είναι αρκετό το randomness που προσφέρεται...

Ας βάλει το παλικάρι καμιά tree / απο πίσω ανά νέο game για να γίνει πολύ πιο ασφαλές...

Με την κάρτα γραφικών δεν αποκτάς και πολύ εντροπία, αποκτάς βέβαια με το mouse....αλλά είναι ένα θέμα...

Τέλος πάντων έστω,καλός και ώς έχει εάν σε εσάς δούλεψε καλά!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...