Προς το περιεχόμενο

Wide Screen ειναι λειτουργικές ?

bloodraven

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ψηνομαι να παρω μια καινουρια οθόνη 19"

Εχω καταλίξει στην VIEWSONIC VA1912W

http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.150508

το μονο μου πρόβλημα ειναι οτι ειναι wide screen

1)τελικα μια widescreen ειναι πιο κοντή από μια κανονική 19"?

δήλαδη ο κατασκευαστής κρατα το υψος μιας κανονικής 19" ή κόβει το υψος κατα κάτι .?

2) θα ειναι λειτουργική και σε εφαρμογές γραφείου και σε games

οσο μια κανονική 4:3 οθονή...

(δηλαδή το πλαισιο για την απεικόνηση ενος game θα ειναι στις ιδιες διαστάσεις οσο μιας 4:3)

Δημοσ.

Πολυ περρισοτερο λειτουργικες απο τις κλασσικες "τετραγωνες". Οταν μιλαμε για 19αρα, 17αρα κλπ κλπ... παντα εννοουμε την διαγωνιο μιας οθονης. Οποτε ναι η 19αρα wide χανει σε υψος απο την κλασσικη 19αρα.

Την εχω δει την viewsonic απο κοντα και μου αφησε αρκετα καλες εντυπωσεις. Βεβαια καλυτερα να παρει κανεις μια 20αρα wide και γιατι ειναι αρκετα υψηλων αναλυσεων, και γιατι δεν χανεις σε υψος... Αλλα νταξ... κοστιζουν και κανα 100-150 παραπανω.

Τα συγχρονα games υποστηριζουν wide formats... τωρα για παλαιοτερα... θα εχεις καποια παραμορφωση.

Δημοσ.

ωραία τις δύο πρώτες απορίες μου τις ελυσα , τωρα μου δημηουργίθηκε μια νέα απορία

βλέπω πολλές οθόνες TFT που στην φύσική ανάλυση της οθόνης σου δινουν ρυθμό ανανέωσης 60Hz

πχ. εαν η φυσική ανάλυση μιας οθόνης ειναι 1440*900 @60Hz ή και λιγοτερο απο 60Hz .....αυτο συμαινει οτι θα τρεμοπαίζει η εικόνα οπως στις CRT???

[για την Viewsonic που αναφέρομαι ο κατασκευαστής δίνει τα εξεις στοιχεία

VGA up to 1440 x 900 non-interlaced (max. 60Hz)]

μπορει να λέει non-interlaced αλλα απο εμπηρία ξέρω οτι κατω απο 72Hz σε μια CRT σου "πρήζοντια τα ματια "

http://www.viewsoniceurope.com/UK/Products/LCDE2/VA1912w.htm#features

Δημοσ.

δεν εχει απολυτως καμια σχεση ο ρυθμος ανανεωσης των CRT με τις TFT. Στις TFT τα 60 ειναι νορμαλ και χρονια να καθεσε μπροστα τους δεν προκειται να σε κουρασει ποτε κατι... σε οτι αφορα το refresh rate.

Δημοσ.

Υπάρχουν πολλά στα forums και εδώ για αυτό το θέμα. Απο προσωπική εμπειρία το 16/10 είναι φοβερό αλλά όπως το έχουμε τονίσει προσπάθησε αν μπορείς να πας πάνω απο 20". Και όχι τα παιχνίδια που δεν υποστηρίζουν wide δεν θα τα βλέπεις παραμορφωμένα. Με όλες τις σχετικά προσφατες κάρτες γραφικών θα τα πάιζεις με μάυρες λωρίδες αριστερά και δεξιά-τα καινούργια πάντως υποστηρίζουν στην συντριπτική πλειοψηφία τους καθαρα wide αναλύσεις κα είναι super.

Δημοσ.

An thes na akouseis mia gmoni pou tin mirazontai poli 100% WIDE. diladi peuto sta podia gonatistos na min pareis 4:3!

Giati apla egw px exw mia 17" tft 4:3. Ola kala ta games mou ktl.Einai mia xara gia 40cm makria apo ta matia mou.

OTAN omos erxete i ora tis tainias logo tou letterbox exw peripou 14-15 stin kaliteri view range. Kai pistepse me EINAI XALIA i misi sou othoni na dixnei mauro.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...