EXARXEIA_CITY Δημοσ. 6 Μαΐου 2006 Δημοσ. 6 Μαΐου 2006 Αγόρασα εναν σκληρό δίσκο maxtor πριν απο 4 μερες απο το e-shop. Ο δίσκος έχει πρόβλημα και βγάζει εναν αφύσικο θόρυβο. Θέλω να μάθω μέχρι να τον πάω την Δευτερα για αντικατάσταση, ποια τακτική ακολουθει το e-shop σε αυτα τα θέματα ? Συνήθως σε ποσες μέρες θα έχω πάλι πίσω τον δίσκο ? Τhanks.
sa1901 Δημοσ. 6 Μαΐου 2006 Δημοσ. 6 Μαΐου 2006 H συνήθης τακτική είναι ότι δεν βρίσκουν κανένα πρόβλημα. Ελπίζω να είσαι πιο τυχερός εσύ.
devil_will_cry Δημοσ. 6 Μαΐου 2006 Δημοσ. 6 Μαΐου 2006 αναλογως. παντως μια βδομαδα κανουν για την αντικατασταση. τουλαχιστον σε εμενα δυο φορες τοσο εκαναν.
Sanctu82 Δημοσ. 6 Μαΐου 2006 Δημοσ. 6 Μαΐου 2006 και σε δική μου περίπτωση τόσο έκαναν "χτες παρέλαβε ενας φίλος το δέμα απο το e-shop και η κάρτα γραφικόν που του ήρθε ήταν μεταχειρισμένη... έξω απο το σακουλάκι τις με σκόνη στο ανεμιστηράκι και σκισμένο κουτί"
EXARXEIA_CITY Δημοσ. 6 Μαΐου 2006 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2006 Αντε να δουμε λοιπόν... (και το κακο είναι οτι στα τεστ βγαινει οτι δεν έχει πρόβλημα)
Legionnaire Δημοσ. 7 Μαΐου 2006 Δημοσ. 7 Μαΐου 2006 Το θέμα είναι τι εννοείς "αφύσικο θόρυβο"; Μπορεί απλά να είναι αρκετά θορυβώδης και να σου κάνει εντύπωση. Αν όμως τον θόρυβο ακολουθεί πάγωμα του υπολογιστή ή απώλεια δεδομένων τότε μάλλον έχει πρόβλημα. Όπως και να χει υπάρχουν δυο επιλογές: 1) Πηγαίνεις τον δίσκο στο e-shop και αυτοί ΔΕΝ τον ελέγχουν. Απλά τον προωθούν στην εταιρία του με το ερώτημα της βλάβης (RMA). Όταν τους τον επιστρέφει η εταιρία (τον ίδιο ή καινούργιο) θα τον πάρεις και εσύ. Σε αυτή την περίπτωση νομίζω πως αναλαμβάνουν τα έξοδα αποστολής προς την εταιρία. 2) Πηγαίνεις στο site της εταιρίας και έχουν έτοιμη φόρμα όπου γράφεις το Serial Number του δίσκου και μαθαίνεις αμέσως πόση εγγύηση έχει και αν θέλεις να τους τον στείλεις για έλεγχο (με δικά σου έξοδα). Πάλι παίρνεις ένα κωδικό RMA με τον οποίο μπορείς και παρακολουθείς την όλη διαδικασία (Αποστολή, Παραλαβή, Έλεγχος, Αποστολή πίσω). Η όλη διαδικασία κρατάει γύρω στις 5 εργάσιμες.
smilefreeware Δημοσ. 7 Μαΐου 2006 Δημοσ. 7 Μαΐου 2006 Να προτείνω κάτι "κακό". Αν είσαι σίγουρη ότι κάτι έχει ο δίσκος και δεν στον αλλάζουν τότε: Ξεβίδωσέ τον από το κουτί, βάλτον να γράφει συνεχώς και ταυτόχρονα άρχισε να τον κουνάς. (βγάλε το άχτι σου). Που θα πάει θα χαλάσει θέλει δεν θέλει. Σημείωση : Αυτό το έχω κάνει με δίσκο. Η λεπτομέρεια είναι ότι με τους καινούργιους δίσκους δεν γνωρίζω πόσο αντέχουν. Καλή τύχη. Δύο φορές πάντως που μου έτυχε κακός δίσκος υπήρχε φθίνουσα πορεία. Στην αρχή κάτι δεν πήγαινε καλά μετά δεν έγραφε καλά ύστερα δεν έβλεπε διάφορα σημεία εύκολα και στο τέλος off.
EXARXEIA_CITY Δημοσ. 7 Μαΐου 2006 Μέλος Δημοσ. 7 Μαΐου 2006 Αν είσαι σίγουρη Αν είμαι σίγουρος μάλλον... Βασικα το extended test βγαινει οτι δεν έχει πρόβλημα ο δισκος αλλά κατα διαστηματα των 1 second ακουγεται ενα βουμμμμ... βουμμμ... και προκαλει μεγάλη δόνηση στο κουτι και ηχεί σε όλο το δωμάτιο.
smilefreeware Δημοσ. 7 Μαΐου 2006 Δημοσ. 7 Μαΐου 2006 Επειδή μου δημιουργεί περιέργεια-ενδιαφέρον το θέμα δοκίμασε να βγάλεις έξω το δίσκο μόνο του, μόνο με τα καλώδια, ακούμπησέ τον σε κάτι μαλακό να δείς δημιουργεί θορύβους ή είναι μόνο θέμα συντονισμού μέσα στο κουτί είτε είναι εξωτερικό USB είτε μέσα στο case. Εγώ πχ. έχω κάτι θορύβους (όποτε τούρθει) και πιέζοντας το κουτί σε διάφορα σημεία καταφέρνω να σταματήσει. Απ΄ότι έχω καταλάβει είναι θέμα καλύτερου βιδώματος σε διάφορα μέσα στο κουτί. (Αλλά βαριέμαι).
kallair Δημοσ. 7 Μαΐου 2006 Δημοσ. 7 Μαΐου 2006 ti marka einai o diskos? oi maxtor einai poli thorivodeis. exo enan 2 xronia tora k ores ores mou mougkrizei(eidika an exo na kano kairo defragment). auto mou to kanei apo tin mera pou ton pira. pantos den mou exei parousiasei kanena apolitos provlima. pithanotata na min ston allaksoun. etsi pisteuo ego. pantos den exeis tipota na xaseis an tous ton pas piso.
snowman Δημοσ. 7 Μαΐου 2006 Δημοσ. 7 Μαΐου 2006 Pantws egw pou eixa idio provlima me kainourio disko....apla ton anagkasa na xtyphsei kai htan pleon adiamfisvithto to provlima....kai epispeythikan kai oi diadikasies allaghs!!!! Emena molis ton ebala sto pc ekane tak tak opote htan kai thema xronou na xtyphsei monos tou!!
EXARXEIA_CITY Δημοσ. 7 Μαΐου 2006 Μέλος Δημοσ. 7 Μαΐου 2006 smilefreeware, το εχω κάνει, τον έβαλα πάνω στο γραφειο και έκανε παλι τον ιδιο θόρυβο. Μεχρι και καινουργιο κουτι πήρα. Τελος τον θόρυβο τον κάνει και οταν δεν διαβάζει. Θα προσπαθήσω να τον ηχογραφήσω...
weirdo Δημοσ. 7 Μαΐου 2006 Δημοσ. 7 Μαΐου 2006 ton skliro mou mou ton alaxan se 7 meres, mia mitriki pou mou kaeike xreiastikan 2,5 mhnes, de xerw ti pezete ekei mesa... ps exw 5 maxtor k kanenas tous den kanei idietero 8oruvo, eidika oi kenourioi oi sata einai entelos a8oruvoi.
Wolfidis Δημοσ. 7 Μαΐου 2006 Δημοσ. 7 Μαΐου 2006 Να προτείνω κάτι "κακό".Αν είσαι σίγουρη Μωρή Εξαρχείνα!!!!!! και lol.... Παντως απο το νομο εχεις δικαιωμα να επιστρεψεις το προιον και να παρεις τα λεφτα σου πισω ακομα και αν δουλευει αψογα. Εχεις δικαιωμα να το πας πισω γιατι ετσι γουσταρεις. Επειδη δεν σου αρέσει η για οποιον λογο θες! Βεβαια το eshop δεν 8α αναγνωρισει αυτο το δικαιωμα αλλα με μια μικρη καταγγελια θα το αναγνωρισει.... Και αυτο ισχυει σε ολα τα καταστηματα για Y/H και μη....
EXARXEIA_CITY Δημοσ. 7 Μαΐου 2006 Μέλος Δημοσ. 7 Μαΐου 2006 Λοιπον ηχογράφησα τον ήχο. Βάλτε αρκετά δυνατα τα ηχεία σας. http://rapidshare.de/files/19835552/hd.wav.html
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.