Προς το περιεχόμενο

Plasma Vs LCD-TFT: Ποια είναι καλύτερη τεχνολογία οθονών;

katevastiras

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 61
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
υπαρχουν και οι led

σε 32" τηλεοράσεις? Και δεν είναι led, χρησιμοποιούν απλά led στον backlight φωτισμό, μη τα συγχέουμε.

Οπα edit, πλασμα βρίσκεις από 42" και πάνω.

Δημοσ.
Αν βάλεις μια Pioneer LX-508D (plasma) των 5500?+ δίπλα στην φθηνότερη 50άρα LCD να παίζουν δίπλα δίπλα στο Πεδίο του Άρεως μέρα μεσημέρι τον Ιούλιο η LCD θα δείχνει πολύ καλύτερα. Το αποτέλεσμα μιας τέτοιας σύγκρισης είναι τουλάχιστον αμφιλεγόμενο και το ίδιο ισχύει για σύγκριση σε βιτρίνες και ράφια.

Επίσης μπορείς να κάνεις και το άλλο. Πάρε τις ρυθμίσεις που έχεις στην τηλεόραση σου και βάλτες αυτούσιες σε μια ίδια τηλεόραση που παίζει σε μαγαζί και θα δεις πως η εικόνα δεν θα βλέπεται γιατί θα είναι πολύ σκοτεινή και με ξεπλυμένα χρώματα σε σχέση με τις υπόλοιπες που παίζουν δίπλα της.

Οι LCD έχουν μεγαλύτερη φωτεινότητα (διπλάσια-τριπλάσια) από τις plasma και τέτοιου είδους συγκρίσεις τις κολακεύουν. Δεν νομίζω πως τίθεται θέμα ανωτερότητας κάποιας από τις δύο τεχνολογίες και καλό είναι που υπάρχουν και οι δύο γιατί καλύπτουν διαφορετικές ανάγκες. Εννοείται πως για χρήση σαν PC monitor οι LCD υπερτερούν, άλλωστε από εκεί ξεκίνησε η τεχνολογία.

Το περιβαλλον των καταστηματων ειναι το πιο ακαταλληλο για συγκισεις , αφενως εχουν χαλια ρυθμισεις ( dymanic τιμες - gamma στο full) οι περισσοτερες tv ,αφτερου οι πλασμα επειδη εχουν επιφανεια γυαλιου και πεφτει το υπερβολικο φως πανω χανεται το contrast τους και φαινεται χαλια η ποιοτητα , αντιθετως ευνουνται η lcd που ειναι φτιαγμενες για φωτεινα δωματια

Φυσικα πηγαινωντας σε κανονικες συνθηκες δωματιου με χαμηλο φωτισμο , η πλασμα υπερτερουν πανυγηρικα στο contrast , και εχουν πιο κινηματογραφικη αισθηση

Στο playback η πλασμα εχουν πιο φυσικη κινηση (response time) απο τις Lcd , καποιες led τεινουν να εξαλειψουν το input lag στα παιχνιδια αλλα δεν εχουν φτασει ακομα το επιπεδο των πλασμα , αλλα και στο θεμα της επεξεργασιας - image sharpering οι πλασμα εχουν πιο καθαρα pixels απο των lcd που φαινονται ολιγον πιο blur

Γενικοτερα H led τεχνολογια εχει μεν μικρυνει το μεγαλο χασμα που υπηρχε μεταξυ των παλιων lcd , αλλα δεν εχει κατορθωσει να φτασει τα επιπεδα μιας καλης πλασμα

Τωρα οσο για τα μοντελα kuro μιλαμε σε αλλο επιπεδο , με σταθμη το 10 παιρνει 10 και οι υπολοιπες 6 και κατω...

Μερικοι οδηγοι

http://www.crutchfield.com/S-mu5F0mAP6SG/learn/learningcenter/home/tv_flatpanel.html

http://www.plasmatvbuyingguide.com/plasmatvreviews/plasma-vs-lcd.html

Μερικοι μιλησαν για κοστος , ειναι λαθος το marketing θελει να εξαφανισει μια φτηνοτερη και καλυτερη τεχνολογια οπως η πλασμα ,http://www.skroutz.gr/c/12/television.html?keyphrase=panasonic+plasma , στα λεφτα τους ειναι τα κορυφαια , ουτε λογος συγκρσης ποιοτητας ,με led που κοστιζουν πολυ παραπανω ιδιως τα g10 και s10 μοντελα

• Super Moderators
Δημοσ.
http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=240001060 για οσους προτιμουν σονυ..

Προσοχη παντως στο καταστημα που θα επιλεξεις για να κανεις την αγορα σου.

+100 euro για ακριβώς τα ίδια specs με αυτά που έχει η Samsung που linkαρα πιο πάνω :P (και να φανταστείς ότι αγόρασα αυτή την Sony τις προάλες)

Δημοσ.
+100 euro για ακριβώς τα ίδια specs με αυτά που έχει η Samsung που linkαρα πιο πάνω :P (και να φανταστείς ότι αγόρασα αυτή την Sony τις προάλες)

Ιδια τιμη ειναι πανω κατω απλα λινκαρα στο ιδιο καταστημα που ειχες λινκαρει και συ.

Προσωπικα επειδη εχω την w5710 (w5500 Ουσιαστικα) και ο αδερφος μου την σαμσουνγκ, προσωπικα πιστευω οτι σε εικονα, τηλεχειριστηριο, ποιοτητα κτλ υπερτερει η σονυ. Απο την αλλη ειναι να μη σου κατσει στραβη με το σερβις της.:-(

• Super Moderators
Δημοσ.
Ιδια τιμη ειναι πανω κατω απλα λινκαρα στο ιδιο καταστημα που ειχες λινκαρει και συ.

linkαρα Samsung, linkαρες Sony...ίδια specs αλλά +100 euro η Sony

αν και έχω τη Sony δεν γνωρίζω κατά πόσο τα αξίζει

Δημοσ.

Tι διαφορά(τι παραπανω) εχει η plasma απ την lcd? (δεν μιλαω για pc monitor)

Exω εδω και 3 χρονια μια Sony Bravia 32'' και σκεφτομαι να την αντικαταστησω με μια LG Plasma 42'', ειδικα εφοσον τη βρισκω και πολυ φτηνη(399€)...

Αυτο που με προβληματιζει ειναι η αποσταση, επειδη το δωματιο μου ειμαι μικρο αυτη ειναι μικροτερη απο 3 μετρα.

Ποια ειναι πιο φιλικη με τα ματια, η lcd ή η plasma?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...