Προς το περιεχόμενο

Plasma Vs LCD-TFT: Ποια είναι καλύτερη τεχνολογία οθονών;

katevastiras

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 61
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

5ης γενιας ειναι πολυ παλια σε δυο μηνες το μεγιστο θα λανσαριστουν οι 7ης γενιας lcd που ειδικα στις τηλεορασεις φτανουν τις πλασμα σε φωτεινοτητα αντιθεση κτλ. πριν ενα μηνα πηρε ενας θειος μου μια Lg 42"!! lcd, απο φιλο του που εχει μαγαζι με τηλεορασεις και του ειχαν φερει 2 (φυσικα δεν τις βγαζουν για να πουλησουν τις παλιες) εχω δει εκει 3 ταινιες μεχρι τωρα πολυ καλη εικονα και το βασικο ειναι οτι δεν κουραστικα καθολου και δεν αφηνε καθολου σκιες σε γρηγορες σκηνες οπωσ παλαιωτερων γενιων. Τωρα για τις οθονες στο Pc δεν ξερω αν παιζει μεγαλο ρολο γιατι το φαινομενο με τις σκιες παρατηρειται οσο αυξανονται οι ιντσες αλλα οσο ναναι μια διαφορα θα την εχουν..

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.
ΗΙ ΠΑΙΔΙΑ ΚΣΕΡΕΤΕ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΙΣ TFT?

διατυπωσε λιγο καλυτερα την ερωτηση σου.τι εννοεις αν ξερουμε τι παιζει με τις TFT?

Δημοσ.

Aς μιλισω κ σε ενα post στο οπιο κατεχω πολυ καλα τα πραγματα,οχι μονο το εξαψα αλλα του αλαξα τα φωτα μπορω να πω στο ψαξιμο για lcd ή plasma 42-50ara.Λοιπον μην ακουτε τι σας λενε στα μαγαζια,οι lcd ειναι πολυ κατωτερες και πισω απο τις πλασμα.οι πλασμα εχουν 2 στρωματα κρυσταλου,στο πισω στρωμα που δεν ερχετε σε επαφη με μας εχει αεριο μεσα σε κυξελες,κατα το απιονισσμο του αεριου ιονιζετε το λεγομενο πλασμα στο μπροστα ενδιαμεσο ζευγος κρυσταλου και εχουμε την εκπληκτικη αποδοση 15000:1 ή 10000:1 κοντραστ.Αυτα που λενε για το χρονο ζωης ειναι βλακειες γιατι και αν πεσει μετα απο 5 χρονια συνεχος αναμενη με μετρησεις αυτο η πλασμα θα φτασει περιπου το κοντραστ της λσντι,δυλαδη 5000:1 αλλα και παλι ανωτερη θα ειναι.παω στο κοτσοβολο,οι lsd kai oi lcd μου ελεγαν,γιατι υποστιρειζεις την λσντι του λεω τοσο,αναλυσεις μου λεει κτλ.Η γωνια θεασεις του λεω που αν και εχει βελτιωθει αισθητα υστερει πολυ σε σχεση με την πλασμα (σκιες) μετα το κοντραστ απλησιαστο της πλασμα,και το φενομενο που ξεθωριαζει το χζρωμα λογο ακινησιας το εχουν αντιμετοπισει οι πλασμα των τελευταιων 2 χρονων.ακομη οι πλασμα δουλευουν στην συχνοτητα που εκπεμπουν οι αναμεταδοτες των TV CHANNEL, 800Χ600 1024χ768,αποδιδουν καλυτερα στην τεχνολογια αναμεταδοσεις της καλοδιακης,εξαλου τι να τις κανεις τις μεγαλες αναλυσεις βλεπε λσντι.την τηλεοραση την περνει η μεγαλητερη μεριδα κοσμου για να βλεπει καλωδιακη τηλεοραση για game pc perneis μια οθονη υπ/στη 19αρα ή 22αρα και καθαριζεις και στα dvd που βλεπω στο σπιτι πολυ καλη η πλασμα.oi lsd στην καλωδιακη τηλ/ση δεν αποδιδει καλά.και σε ολα τα μαγαζια βαζουν τις lsd na πεζουν dvd γιατι το ξερουν οτι υστερουν δυλαδη σε αυτον τον τομεα οι lcd

Δημοσ.

Σε ενα site που αφορουσε συγκριτικα αυτων τον δυο σε γερμανια γαλια και Αγγλια εκαναν το εξης: πηραν 2 διαφορετικες ομαδες ανδρωπων 250 ατομων η καθε μια,αυτο εγινε σε 3 χωρες γερμανια αγγλια γαλια.στην πρωτη ομαδα δεν ειπαν ποια ειναι η πλασμα και ποια η λσντι τιβι,τους επεξαν μια ταινια μισης ωρας στις δυο ξεχωριστα την ιδια ταινια.το ποσοστο ηταν 75% υπερ της πλασμα.στην δευτερη ομαδα ειπαν ποια ηταν ηπλασμα και ποια η λσντι,το ποσοστο και εκει ηταν 72% υπερ της πλασμα.μεσος ορος 73,5% απο τις 2 ομαδες υπερ της πλασμα.παλι με ερευνες στην ευρωπη πανω απο τις 40 ιντσες στις 3 αυτες χωρες και σε αλλες 5 προτιμουν πλασμα.δεν μπορει λοιπον στο εξωτερικο να προτιμουν τυχαια, γιατι οι λσντι κατα την γνωμη μου δεν μπορουν να φτασουν την σταθεροτητα της εικονας και την ποιοτητα εικονας και την αποδοση μιας πλασμα ειναι πολυ πισω γενικα και δεν αξιζει τον κοπο να τις προτιμησει καποιος σε σχεση με τις πλασμα.και οσο για το χρονο ζωης βλακειες,ποιος κραταει τηλεοραση πανω απο 10 χρονια,μεχρι 10χρονια συμφονα με μετρησεις σε βγαζουν οι πλασμα με χρονο τηλεθεασης 6 ωρες μεσο ορο την ημερα.οι led που αναφερουν τωρα τελευταια ισως ειναι καλυτερες αλλα εχουν καιρο ακομα για να βγουν

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

επειδη προσφατα το εψαξα και πηγα σε ολα σχεδον τα μαγαζια και ειδα απο κοντα και διπλα διπλα plasma lcd

κατεληξα σε lcd ενω αρχικα πηγαινα για plasma

αν δεις διπλα διπλα lcd με plasma ειναι η μερα με τη νυχτα

τωρα αν ειναι να πρεπει να καθομαι σε σκοτεινο δωματιο για να δω καλα

να πρεπεινα της κανω στρωσιμο

να πρεπει να τρεχω ειδικα dvd για να εξαλειψω σκιες

και να προσεχω μην δειχνει το καναλι σταθερη εικονα η αν δεν μπορω να συνδεσω το pc δεν εχει νοημα

Δημοσ.

http://www.plasma-lcd-facts.eu/myths/screen-burn/

Εδώ οι hitachi,panasonic και ειδικά η κορυφαία pioneer άλλα λένε.

http://www.pioneer.de/de/products.jsp?taxonomy_id=62&category=news/plasmaVslcd

αυτό είναι το γερμανικό τεστ της pioneer.

Kαι κάτι που είδα πολύ σχετικό.

Εγώ έχω μια 50άρα πλάσμα LG.Ο κουνιάδος μου LSD 42" πάλι LG.Συνδεμένα στον ίδιο δορυφορικό δέκτη με τα ίδια κανάλια.

Η διαφορά φαινόταν οπτικώς ακόμα και από άτομο άσχετο με τέτοια.

Για burn-in και τέτοια ύσχυε κάποτε σε μεγάλο βαθμό.Τώρα έχει πέσει σε πολύ μικρό επίπεδο.

Στρωσίματα και αλλάγές λαδιών πάλι ήταν κάποτε.

Εγώ προσωπικά με το που την πρωτοάνοιξα ούτε ΚΑΝ ενδιαφέρθηκα για στρώσιμο.Τα θεωρώ μύθους μιας αλλοτινής εποχής.Την βάρεσα στα αυτιά κατευθείαν και κανένα πρόβλημα.

Και κάτι ακόμα.Η πλάσμα δεν θα πεθάνει όσο δεν βγει κάτι καλύτερο.Οι εταιρίες θέλουν να την εξαφανίσουν λόγω αυξημένου κόστους

Εσύ ρε adi32 που τα είδες όλα αυτά;Που είδες μέρα με νύχτα υπέρ Lcd;Στα μαγαζιά αποκλείεται να είδες την αλήθεια.Οι τηλεοράσεις όταν είναι πολλές μαζί συνδεμένες συνήθως συνδέοναται από μια πηγή και έχει σαν αποτέλεσμα τις απώλειες και το ξεγέλασμα αυτό που βλέπεις.

Δημοσ.

ολες οι τιβι στα μαγαζια παιρνουν απο την ιδια πηγη

δεν νομιζω στις πλασμα να δινουν κατωτερο σημα

η συγκριση πρεπει να γινει σε χωρο που βλεπεις μαζι 2 τιβι και οχι στο σπιτι που τη βλεπεις μονη της χωρις να εχεις να τη συγκρινεις με καποια αλλη

κανε μια βολτα αν θες απο ενα mediamarkt ή ενα κωτσοβολο και κοιτα διπλα διπλα μια πλασμα και μια lcd

Δημοσ.

η συγκριση πρεπει να γινει σε χωρο που βλεπεις μαζι 2 τιβι και οχι στο σπιτι που τη βλεπεις μονη της χωρις να εχεις να τη συγκρινεις με καποια αλλη

Μοναδικη και αλανθαστη κριση !!!!:-D:-D

Δημοσ.

Αν βάλεις μια Pioneer LX-508D (plasma) των 5500?+ δίπλα στην φθηνότερη 50άρα LCD να παίζουν δίπλα δίπλα στο Πεδίο του Άρεως μέρα μεσημέρι τον Ιούλιο η LCD θα δείχνει πολύ καλύτερα. Το αποτέλεσμα μιας τέτοιας σύγκρισης είναι τουλάχιστον αμφιλεγόμενο και το ίδιο ισχύει για σύγκριση σε βιτρίνες και ράφια.

Επίσης μπορείς να κάνεις και το άλλο. Πάρε τις ρυθμίσεις που έχεις στην τηλεόραση σου και βάλτες αυτούσιες σε μια ίδια τηλεόραση που παίζει σε μαγαζί και θα δεις πως η εικόνα δεν θα βλέπεται γιατί θα είναι πολύ σκοτεινή και με ξεπλυμένα χρώματα σε σχέση με τις υπόλοιπες που παίζουν δίπλα της.

Οι LCD έχουν μεγαλύτερη φωτεινότητα (διπλάσια-τριπλάσια) από τις plasma και τέτοιου είδους συγκρίσεις τις κολακεύουν. Δεν νομίζω πως τίθεται θέμα ανωτερότητας κάποιας από τις δύο τεχνολογίες και καλό είναι που υπάρχουν και οι δύο γιατί καλύπτουν διαφορετικές ανάγκες. Εννοείται πως για χρήση σαν PC monitor οι LCD υπερτερούν, άλλωστε από εκεί ξεκίνησε η τεχνολογία.

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Thresh,τώρα είναι η ώρα του χρυσού φτυαριού.

Επειδή ήρθε η ώρα να αγοραστεί καινούρια τιβι και καθότι δεν γνωρίζω σχετικά περί πλάσμα-lcd,μπορεί κάποιος να μου πει,για την τωρινή τρέχουσα περίοδο,τι είναι καλύτερο?

Πλάσμα ή lcd και γιατί.

Λεπτομέρειες : η τιβι θα είναι,στάνταρ,πάνω από 32'',η θέση της θα είναι στο καθιστικό του σπιτιού των γονιών μου και δεν θα έχει σχέση με κομπιούτερ.

Θα λειτουργεί καθαρά σαν ... τηλεόραση.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...