katevastiras Δημοσ. 5 Μαΐου 2006 Δημοσ. 5 Μαΐου 2006 Ανοιξα αυτό το topic γιατί έχω απορείες σχετικά με τις δύο προαναφερόμενες τεχνολογίες.............. Ποια για την ώρα υπερτερεί..... 1)σε ανάλυση 2)σε χρόνο απόκρισής 3)σε χρόνο λειτουργίας... Τεχνολογικά δηλαδή αλλά και σε χρόνο ζωής.....??? Αααα ξέχασα........καλησπέρα σας insomniacs....καλό απόγευμα.....
kirimis Δημοσ. 6 Μαΐου 2006 Δημοσ. 6 Μαΐου 2006 Οι Plasma δεν ειναι φτιαγμενες για PC monitor οποτε νομιζω ειναι ακυρο το ερωτημα...
katevastiras Δημοσ. 6 Μαΐου 2006 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2006 Οι Plasma δεν ειναι φτιαγμενες για PC monitor οποτε νομιζω ειναι ακυρο το ερωτημα... Μιλάμε για τεχνολογίες οθονών και ας μην είναι αυστηρά για pc αν και μπορώ μια πλάσμα να την χρησιμοποιεί παράλληλα με μια οθόνη προσφέροντας ψηχαγωγία......... !!!!!πάντως αν ξέρεις και έχεις κάτι να συγκεκριμένο να απαντήσεις σχετικά με το θέμα θα το εκτιμούσα περισσότερο.........
katevastiras Δημοσ. 7 Μαΐου 2006 Μέλος Δημοσ. 7 Μαΐου 2006 μα καλά κανείς δεν ξέρει εδω για τις plasma και τις LCD................ κρίμα........
Γιάννης Platano Δημοσ. 7 Μαΐου 2006 Δημοσ. 7 Μαΐου 2006 Τις διαφορες δεν τις καλοξαιρω.Εχω μια plasma 42αρα Sony και ειναι μια χαρα παντως. :-D :-D
katevastiras Δημοσ. 7 Μαΐου 2006 Μέλος Δημοσ. 7 Μαΐου 2006 Γιάννης Platano.........έχω απορεία σχετικά με το πρόβλημα burn-in που αναφέρουν.... Λένε ότι αν αφήσεις μια ακίνητη εικόνα για πολύ ώρα, π.χ. το σηματάκι καναλιού (νετ για παράδειγμα) τότε αυτό μένει στίγμα....λογο του φωσφόρου....και συνεπώς δεν φεύγει.......
Γιάννης Platano Δημοσ. 7 Μαΐου 2006 Δημοσ. 7 Μαΐου 2006 Το εχω ακουσει κι εγω και προσεχω.Δεν μου εχει τυχει αν και παιζει 16 ωρες την ημερα συνεχως. :-D
greekzero Δημοσ. 7 Μαΐου 2006 Δημοσ. 7 Μαΐου 2006 http://www.cnet.com.au/tvs/0,39035250,40036500,00.htm
Shinta Δημοσ. 7 Μαΐου 2006 Δημοσ. 7 Μαΐου 2006 Burn in ginete stis tft opos kai stis CRT mono pou exoun dio diafores. 1. Stis TFT ginete poli poio eukola 2. STis TFT kolane ta pixel se 1 xroma kai iparxei pithanotita na ksekolisoun meta apo xrisi me enalages eikonwn. Kai stis dio periptoseis ginete apo tin poliori emfanisi akinitis eikonas kai oxi apo paixnidi i tenia px. Gia paradigma stin othoni pou kathome tora (17" Sony CRT) logo tou programatos pou trexei 24/7 kai logo oti to panw meros tou programatops den allazei vlepw skies stin selida tou insomnia apo to programa.
louben Δημοσ. 7 Μαΐου 2006 Δημοσ. 7 Μαΐου 2006 Λοιπον επειδη το εχω ψιλοψαξει το θεμα για προσωπικη χρηση εχω να πω τα εξης. Στις μεγαλες ιντσες(42+) σιγουρα οι πλασμα ειναι πολυ φθηνοτερες.Αλλα προσοχη.Οι πλασμα ειναι σε καθοδικη πτωση και σε μερικα χρονια θα εχουν καταργηθει τελειως.Βεβαια η αναλογια τιμης ειναι κορυφαια( value for money) σε σχεση με τις lcd.Επισης περα απο τα προαναφερθεντα προβληματα ενα σημαντικο (και ελεγμενο 100% σε αντιθεση με τα οσα γραφονται ειναι οτι οι πλασμα λογω τεχνολογιας ΔΕΝ ΕΠΙΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΙ.θΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΣΑς ΠΕΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ.Αν σου καει εντος εγγυησης κανενα προβλημα αντικαθισταται αν ομως εισαι εκτος ζωη σε λογου σου. Βεβαια η πιθανοτητα να γινει κατι τετοιο ειναι απειροελαχιστη αλλα ποτε δεν ξερεις. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:αν δεν εχεις οικονομικο προβλημα δαγκωτο lcd αν εχεις plasma που εχει και κορυφαιο value for money.
katevastiras Δημοσ. 8 Μαΐου 2006 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2006 Ευχαριστώ greekzerο........το είχα δει το link....όντως είνα αρκετα κατατοπιστικό.... Ευχαριστώ για τα replays παιδια....δεν ξέρω καθόλου από τηλεοράσεις.....και όντως βοηθάτε.... Πάντως Shinta burn in γίνεται και στις plasma.....και μαλιστα από ότι έχω ακουσει και διαβάσει (από τα λίγα που βρήκα) εμφανίζεται κυρίως σε αυτές και λιγότερο στις LCD. Το ερώτημα εν μέρη το απαντάει ο louben είναι....οι LCD αναπτύσσονται ακόμα οπότε δεν έχουν φτάσει ποιοτικά ακόμα τις plasma...άρα ακόμα υστερούν....?? Όχι σε όλους τους τομείς αλλά σε ποιότητα εικόνας.. Σε χρόνο ζωής από ότι κατάλλαβα οι plasma είναι χειρότερες και επιπλέον μέχρι πριν λίγο είχα την εντύπωση ότι μόνο στις plasma το πρόβλημα του burn in ήταν κυριαρχο μειονέκτιμα της εν λόγω τεχνολογιας. Ένα τελευταίο ερώτημα.....είναι αλήθεια ότι οι LCD υποστηρίζουν καλύτερες διεπαφές διασύνδεσης.....καινούρια πρότυπα σε σχέση με τις plasma.....
Angeldust Δημοσ. 8 Μαΐου 2006 Δημοσ. 8 Μαΐου 2006 Στις LCD δεν υπάρχει burn-in. Αντίθετα στις plasma είναι πολύ τυπικό το burn-in και μάλιστα υπάρχει σχετική σημείωση στο manual (τουλάχιστον στην LG ενός φίλου που έριξα μια ματιά) οτι σε τέτοια περίπτωση ΔΕΝ ισχύει η εγγύηση. Συμπέρασμα: αν θέλετε τηλεόραση για σύνδεση με υπολογιστή, μακριά απο plasma. Καλύτερα να δώσετε κάτι παραπάνω, η να πάτε σε λιγότερες ίντσες, αλλιώς θα κλαίτε τα λεφτά σας. Οι plasma θα πεθάνουν το πολύ σε 2-3 χρόνια, όταν αρχίσουν δηλαδή να πέφτουν αισθητά οι τιμές των LCD στις 40+ ίντσες. Το οτι στις LCD δεν υφίσταται η λέξη burn-in, το έχω διαπιστώσει απο προσωπική εμπειρία μιας και έχω μια LCD Sony 32' στην οποία εχω συνδέσει ενα PC στο σαλόνι. Την έχω ξεχάσει ΑΠΕΙΡΕΣ φορές ανοιχτή μόνιμα να φαίνεται το desktop των Windows, χωρίς screen saver και φυσικά δεν έχει πάθει το παραμικρό. Αντίθετα, στην LG ενός φίλου (plasma) αν αφήσεις μια στατική εικόνα για μισή ώρα δημιουργείται αποτύπωμα.
Sorath Δημοσ. 8 Μαΐου 2006 Δημοσ. 8 Μαΐου 2006 Όντως, το burn-in στις Plasma είναι αναπόφευκτο. Έχω εδώ και 1.5 χρόνο μια Plasma 42'' LG. Επειδή παίζει πολύ τηλεοπτικό πρόγραμμα σε 4:3, σε λευκό φόντο, τα άκρα της τηλεόρασης είναι κατασπρα, ενώ το κάδρο 4:3 έχει πάρει μια ελαφριά κόκκινη απόχρωση. Αν βέβαια βλέπεις ταινία σε full screen, δεν το παρατηρείς, αλλά είναι δείγμα οτι η οθόνη "καίγεται" σιγά σιγά. Όντως οι Plasma έχουν φοβερό value for money, οι LCD είναι ακόμα αρκετά ακριβές αλλά που θα πάει, θα πέσουν κι αυτές. Πιστεύω πως αν αγοράσει κάποιος Plasma, και την προσέχει, μέχρι να του χαλάσει θα έχει πάρει ήδη άλλη μόνος του. Όσο για την διάρκεια ζωής, ΠΛΕΟΝ είναι πολύ κοντά και οι δύο τεχνολογίες, αλλά μιλάμε οτι για να την " πεθάνεις" την TV πρέπει να την έχεις ανοιχτή συνεχώς τουλάχιστον για 6-7χρόνια.
katevastiras Δημοσ. 10 Μαΐου 2006 Μέλος Δημοσ. 10 Μαΐου 2006 Παίδες με τά από τις παραπάνω τοποθετήσεις-απόψεις.... ....καταλήγω στο συμπέρασμα ότι οι LCD παρόλου που είναι ανερχόμενη τεχνολογικά στις μεγάλες ίντσες, είναι καλυτερη από θέμα απόδοσης εικόνας (σχετικά πάντα) και διάρκεια ζωής.... Αν και με τα ίδια λεφτά που θα δώσεις για μια καλή 42 plasma παίρνεις μια 32 TFT, τα μειονεκτήματα της plasma την βγάζουν εκτός συναγωνισμού..... Πέρα από τον burn in οι plasma, και συγκεκριμένα η απόδοση των χρωμάτων της πέφτει με το περνάει χρόνο.... Δηλαδή οι plasma έχουν μικρότερο χρόνο ζωής (20 με 30 χιλιάδες ώρες), επιπρόσθετα όμως χάνουν σημαντικά την απόδοσή τους στην διάρκεια της ζωής τους........
katevastiras Δημοσ. 10 Μαΐου 2006 Μέλος Δημοσ. 10 Μαΐου 2006 Πάντως αυτό που ήθελα να πώ είναι ότι ήμουν εντελώς άσχετος με τις τεχνολογίες τηλεόρασης και παρόλλα αυτά μεσα από τα forum και μετις απαντήσεις........ ........σχημάτισα πιστεύω μια αρκετά βάσιμη εικόνα και εκτίμηση για την κατάσταση στον χόρο των τηλεοράσεων........... ..........και όλα αυτά μέσα σε μια εβδομάδα...........οπότε δεν έχω τίποτα καλυτερο να πώ από το ευχαριστώ πολύ παιδία για τις απαντήσεις σας.....πραγματικά βοηθήσατε........ .......αλλιώς θα πήγαινα σαν το πρόβατο για σφαγή...... Επι του πρακτέου μάλλον καταλήγω σε δύο οθόνες. Στην Sony 32V2000 η οποία είναι καινούρια και έρχεται στην Ελλάδα 15 Μαϊου και στην Thomson 32LB220B4. Πάντως ή πρόταση για philips με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο.........την 32PF9830/10.......ρε παίδες έχει μέχρι και σύνδεση ethernet, DVI, USB, υποδοχή για μνήμες κτλ.................ποποοοοο μου έφυγε και το λίγο μυαλό που είχα.......
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.