Super Moderators billdanos Δημοσ. 7 Μαΐου 2006 Super Moderators Δημοσ. 7 Μαΐου 2006 Σοβαρα ???? Αχχχ... Λαθος πληροφοριση ειχα...Αχ που καταντησαμε φιλε μου... :mrgreen: :mrgreen: Από την άλλη πάλι προτιμάς τις Ελληνικούρες των άλλων πολιτικών που με τους κατάλληλους "χειρισμούς" της γλώσσας, σου παρουσιάζουν το μαύρο άσπρο???
Γιάννης Platano Δημοσ. 7 Μαΐου 2006 Δημοσ. 7 Μαΐου 2006 Από την άλλη πάλι προτιμάς τις Ελληνικούρες των άλλων πολιτικών που με τους κατάλληλους "χειρισμούς" της γλώσσας, σου παρουσιάζουν το μαύρο άσπρο??? Το ενα δεν αποκλειει το αλλο.... :-D :-D
PeiramatoZwo Δημοσ. 8 Μαΐου 2006 Δημοσ. 8 Μαΐου 2006 Παιδιά... το ξέρετε ότι αν δηλωθούν ως μειονοτικοί (δηλαδή μουσουλμάνοι) δεν μπορούν να φοιτήσουν σε ελληνόφωνο σχολείο; Πρέπει ντε και καλά να πάνε σε τουρκόφωνο ακόμα και αν οι γονείς θέλουν το ελληνόφωνο.Τους είχαμε σε απομόνωση μέχρι πρίν 15 χρόνια... πολύ πρόσφατα δηλαδή. Αρχές της δεκαετίας του 90 απέκτησαν δικαίωμα στην περιουσία τους, μέχρι τότε δεν είχαν τα αυτονόητα δικαιώματα που έχουμε εμείς. Η υπερνομαρχία η συγκεκριμένη έχει μικρότερο ποσοστό μουσουλμάνων σε σύγκριση με Έβρο - Ροδόπη, οπότε δεν συγκεντρώνει και τρελές πιθανότητες να νικήσουν λόγο μουσουλμανικού ψήφου. Και κάτι ιδιαίτερα τραγικό... όταν πήγα στην Ξάνθη πρίν 7 χρόνια με τους προσκόπους (2α λυκείου πήγαινα), ρωτόντας έναν πρόσκοπο εκεί, αν έχουν πρόβλημα με τους Μουσουλμάνους, η απάντηση ήταν αφοπλιστική... "Με τους ρωσοπόντιους έχουμε πρόβλημα, που τους δώσανε κτήματα και σπίτια, και τα πούλησαν και έγιναν οι περισσότεροι μαφιόζοι"...
Petza Δημοσ. 8 Μαΐου 2006 Δημοσ. 8 Μαΐου 2006 Μήπως είσαι ο Casper το φαντασματάκι και τη βγάζεις δίπλα μου όταν καταθέτω την άποψή μου' date=' για να γνωρίζεις κι όλας πόσο "εύκολα" καταλήγω σε συμπεράσματα και κρίσεις; Κι εσύ κληρονομικό χάρισμα; Σαν πολλοί μαζευτήκαμε! Να υποθέσω πως αν η συγκεκριμένη μουσουλμάνα ήταν υποψήφια για το δήμο Πειραιά φερ' ειπείν, δε θα σε ενοχλούσε μια και δεν έχουμε να κάνουμε με ευαίσθητη περιοχή, που εξαρτάται από πλήθος γειτονικών συμφερόντων; Και για να το γενικεύσω...θα είχες πρόβλημα αν μια οποιαδήποτε μουσουλμάνα ήταν υποψήφια στη Νίκαια, στο Χολαργό, στη Θεσσαλονίκη κοκ; Τι λες βρε παιδί μου?! Μαζεύτηκαν οι σύγχρονοι Σωκράτης, Δημοσθένης, Αριστοτέλης κι Εμπεδοκλής και δεν πέσαμε γονυκλινείς να κάνουμε τεμενάδες (αφού δε θα τις αποφύγουμε κι όλας με βάση την κινδυνολογία ορισμένων); Προτείνω δε να προστεθούν αυτές οι ρημάδες οι "σοφίες" στην Παλαιά Διαθήκη, στα "Νέα του Ψαροντούφεκου" (πάντα επίκαιρο) και στο "Ο Αγών Μου". Θα σε έθιγα αν σου έλεγα πως δυνητικά είμαι διατεθειμένος να σεβαστώ περισσότερο τη γνώμη σου και κάθε άλλου εδώ μέσα, από εκείνες του Παπαθεμελή, του Μπίστη και των λοιπών πολιτικάντηδων; Φερέφωνο πάντως δε σκοπεύω να παραμείνω...φροντίζω να βασίζω την άποψή μου σε προσωπικό πνευματικό κάματο, αντί να υιοθετώ στείρα κι άκριτα τις απόψεις των παραθύρων. Ο καθένας με τις επιλογές του... Είναι σα να κάνεις σεξ χωρίς σύντροφο. Ξενέρωμα! Πως γνωρίζεις πως κι αυτή η συγκεκριμένη μουσουλμάνα δεν αποτελεί τίποτα περισσότερο από μια εξαίρεση με τη σειρά της; Στον καφέ το διάβασες ή στην τράπουλα της Κατίνας; Κι επειδή βλέπω πως τελικά η ηλικία (όχι απαραίτητα για το FAN) μια πρόφαση υπήρξε για να ριχθεί στον Καιάδα η κυρία ως τουρκόσπορος και κατάσκοπος της MIT και κυρίως για να μιλήσουμε και πάλι για το "ανάδελφο έθνος" και τους "λύκους που μας περιτριγυρίζουν", αναρωτιέμαι...μήπως να ακολουθήσουμε τη λογική της απομόνωσης, χωρίς ανοίγματα σε άλλες θρησκείες, σε άλλες παραδόσεις, σε διαφορετικές νοοτροπίες (που στην τελική ουδείς γνωρίζει αν έχουν έτσι); Αν έγινε τόσος ντόρος πριν τη δούμε για να τη βαφτίσουμε και μάλιστα για μια θέση που από τη φύση της μάλλον αστεία είναι σε επίπεδο αρμοδιοτήτων κι εξουσίας, τρομάζω με το ενδεχόμενο της παρουσίας μη-χριστιανού σε άλλη πιο σημαντική θέση στο μέλλον.[/quote'] τι να πω ρε φίλε, με συγχωρείς αλλά σε τέτοιο επίπεδο συζήτησης δεν μπορώ να ακολουθήσω Προσπάθησε να λιγοστέψεις την ειρωνεία . Χάνει πάρα πολύ ο λόγος σου και είναι αρκετά ενδιαφέρων Ίσως τότε ανακαλύψεις την ομορφιά που έχει μια συζήτηση όταν ο συνομιλητής σου έχει διαφορετική άποψη
blueviper Δημοσ. 8 Μαΐου 2006 Δημοσ. 8 Μαΐου 2006 Έχουν οι Αυστραλοί εδαφικές διεκδικήσεις σε βάρος της Ελλάδος...(Για πολλές γενοκτονίες είναι υπεύθυνοι οι Αμερικάνοι, για την συγκεκριμένη όμως όχι) Δε χρειάζομαι μαθήματα πάνω στις θηριωδίες της τουρκικής αρχής...ούτε τις παραγνώρισα, ούτε τις αμφισβήτησα ποτέ για να μου τις παραθέτεις μία προς μία. Θεωρώ την αναφορά στις ελληνικές εθνικές μειονοτήτες της Γερμανίας της Αυστραλίας και της Αμερικής αποτυχημένη.. Οι συνθήκες σε κάθε περίπτωση είναι πολύ διαφορετικές Το ίδιο αποτυχημένη είναι η προσπάθεια να ρίξουμε το ανάθεμα σε έναν Έλληνα πολίτη, μόνο και μόνο λόγω της ηλικίας του και των μουσουλμανικών του θρησκευτικών πιστεύω. Ουδείς γνωρίζει τι ακριβώς εξυπηρετεί ή πρόκειται να εξυπηρετήσει η συγκεκριμένη, πέρα από τις ψηφοθηρίζουσες διαθέσεις του κόμματός της, για να δηλώνει εμμέσως πλην σαφώς πως αποτελεί δάκτυλο Ερντογάν. Ας μετριάσουμε λοιπόν και λίγο τις κορώνες... προσπάθησε να ειρωνεύεσαι λιγότερο αυτούς που εκφέρουν διαφορετικές απόψεις (σ.σ. αναφορές σε φιλοσόφους, κληρονομικά χαρίσματα κτλ) για να έχει νόημα η συζήτηση και να διαβάζουμε και τις δικές σου απόψεις χωρίς να εκνευριζόμαστε και να μένουμε στην ουσία των όσων υποστηρίζεις.. φιλικά, πάντα Όταν μου αποδίδουν κομματικές παρωπίδες και παραληρηματική διάθεση, θα εισπράξουν τα ανάλογα. Όταν με ονοματίζουν φραπεδόβιο που χρειάζεται τις νουθεσίες και τα γυαλιά των 7 σοφών της τηλεοπτικής μας αρχαιότητας για να διαμορφώσει άποψη, θα απαντήσω στο ίδιο κυνικό ύφος. Λυπάμαι, αλλά εδώ μέσα δε βρίσκομαι, ούτε για να κάνω φίλους, ούτε για να το παίξω καλός και βολικός σε ορισμένους, οι οποίοι μάλιστα δε με σέβονται στον ίδιο βαθμό. Αν εκνευρίζεσαι από το ύφος μου, ουδόλως με απασχολεί...ρεαλιστικά απάνθρωπη κι αντικοινωνική συμπεριφορά, αλλά προσκείμενη στα προσωπικά συμφέροντα του καθενός. Προτιμώ λοιπόν να είμαι αληθινός απέναντι στις δικές μου απόψεις, αντί να ωραιοποιώ τα πράγματα στα πλαίσια μιας υποκριτικής πολιτικής ορθότητας. Φιλικά πάντα...αυτονόητο! Edit: @Petza Από όσο μπορώ να γνωρίζω, δεν πέθανε κανείς από την ειρωνία. Άσε που στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σχοινί...το να αποκαλείς το συνομιλητή σου εραστή του φραπέ και της καφετέριας, φαίνεται πως δεν αποτελεί μειωτικό χαρακτηρισμό στη συνείδησή σου. Ίσως πάλι κρίνεις εξ ιδίων τ' αλλότρια.
orionas Δημοσ. 8 Μαΐου 2006 Δημοσ. 8 Μαΐου 2006 Εγιναν τραγικα λαθη (η αποψη μου ειναι οτι εγιναν σκοπιμα) στα θεματα της μουσουλμανικης μειονοτητας απο τους ελληνοφωνους πολιτικους μας ολα αυτα τα χρονια.Οπως γνωστο ειναι οτι το προβλημα της Ελλαδος ειναι οι προδοτες,κλεφτες,τεμπεληδες πολιτικοι ολων των χρωματων. Την διαφορα δεν μπορω να καταλαβω που τη βλεπουν μερικοι στους Μπιστη-ΓΑΠ-Αλαβανο+Καραμανλη(εδωσε το οκ για την εξαγορα της Μογγολικης Τραπεζας).Μαλλον δεν εχουν συνεργαστει ποτε ΣΥΝ-ΠΑΣΟΚ και ουτε προκειται να συνεργαστουν στο μελλον.Ουτε ο τρομερος Μπιστης ειναι μελος στο ΠΑΣΟΚ.Ξυπνατε παιδια, η Τουρκια δεν θελει να γινει Ευρωπαια(καλο ανεκδοτο και αυτο με την ΕΕ) η Ευρωπη θα πρεπει να γινει Τουρκια συμφωνα με τους Τουρκους.
Petza Δημοσ. 8 Μαΐου 2006 Δημοσ. 8 Μαΐου 2006 Όταν με ονοματίζουν φραπεδόβιο που χρειάζεται τις νουθεσίες και τα γυαλιά των 7 σοφών της τηλεοπτικής μας αρχαιότητας για να διαμορφώσει άποψη' date=' θα απαντήσω στο ίδιο κυνικό ύφος. [/quote'] Μήπως μπορείς να μου δείξεις που ακριβώς αναφέρθηκα σε σένα ??????????? Εκτός και αν σε πέτυχα όντος με φραπεδιά Φιλικά πάντα...
beastgr Δημοσ. 8 Μαΐου 2006 Δημοσ. 8 Μαΐου 2006 Ώρες ώρες αισθάνομαι χαρούμενος που την έχω κάνει από Ελλάδα. Έχω βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια και τα ίδια.... Η μουσουλμάνα υποψήφιος μας πείραξε. Εμ φυσικά μουσουλμάνος = Τούρκος = όργανο τούρκικης προπαγάνδας. Όλα τα άλλα απλά αποκλείονται... Αυτό μάλλον θα ανυσηχήσει ΠΑΡΑ πολλούς (και κυρίως τον Χριστόδουλο) αλλά σε περίπτωση που δεν το καταλάβατε η Ελλάδα γεμίζει και θα συνεχίσει να γεμίζει αλλόθρησκους. Όλα αυτά τα παιδάκια των καημένων των μεταναστών που βρίσκονται εδώ είναι Έλληνες υπήκοοι (και αν δεν είναι θα γίνουν αυτοί και τα παιδιά τους) και μαντέψτε...δεν είναι χριστιανοί οι άνθρωποι... Δηλ αυτόματα αποκλείονται από οποιαδήποτε μελλοντική ενασχόληση με τα πολιτικά, τους αφαιρείται το δικαίωμα να μιλάνε και να ζητάνε τα δικαιώματά τους (εμ φυσικό, δεν είναι χριστιανοί = έλληνες) Πότε θα πάψουμε να βάζουμε ταμπέλες στους ανθρώπους ανάλογα με τη θρησκεία τους, Πάτε και πιάνετε πέντε δέκα (εκατό διακόσιους) καημένους αγράμματους που μοιραία είναι πιονάκια και βγάζετε συμπεράσματα (και που φυσικά αρέσκονται τα ΜΜΕ να τους δείχνουν κάθε τόσο και λιγάκι). Δεν κοιτάτε τους χιλιάδες άλλους (μουσουλμάνους και γενικά μη χριστιανούς) που μορφώνονται, φοιτούν διαβάζουν και χρησιμοποιούν το μυαλουδάκι τους και είναι λίγο πολύ σαν και εμάς (παράξενο ε Η κομοτηνή και η ξάνθη μας πείραξε (οι ευαίσθητες περιοχές). Λες και ο υπερνομάρχης (ωραία λέξη πάντως!!) έχει τις εξουσίες του πρωθυπουργού της χώρας και ήδη μηχανορραφεί για την εκδίωξη του ελληνικού (= χριστιανικού) στοιχείου. Ε-Λ-Ε-Ο-Σ. Δεν μπορώ άλλο να ακούω τις ίδιες απόψεις που είχε και ο παππούς μου (και τότε λογικά τις είχε ο άνθρωπος αφού οι εποχές ήταν ιδιαίτερα κρίσιμες και ασταθείς πολιτικά). Κάντε παρέα με μουσουλμάνους (με μορφωτικό επίπεδο και δυτική νοοτροπία) και θα δείτε ότι δεν ειναι άτομα με μια χατζάρα στο χέρι ούτε έχουν ως μόνο σκοπό της ζωής τους πως να "φάνε" την Ελλάδα. Οι μόνοι που καταλαβαίνω γιατί ωρύονται με όλα αυτά είναι ο Χριστόδουλος και η κλίκα του (γιατί περί κλίκας πρόκειται) που βλέπουν ότι σιγά σιγά χάνουν την εξουσιά και την επιρροή που είχαν παλιά και τα λεφτά που κονομούσαν (και συνεχίζουν να κονομάνε εννοείται). Η εκκλησία έχει προ πολλού μετατραπεί σε Α.Ε. (βλέπε το mediterranean cosmos βλέπε και τα άπειρα ξενοδοχεία και λοιπές επιχειρήσεις που διαχειρίζεται) και όπως κάθε εταιρία που σέβεται τον εαυτό της θα κάνει τα πάντα να έχει μεγιστοποίηση των κερδών της (περισσότεροι χριστιανοί = περισσότερο ρευστό = περισσότερη εξουσία). Τρέμε εκκλησία, και όλοι οι υπόλοιποι γιατί θέλετε δεν το θέλετε η Ελλάδα θα αλλάξει και τα παιδιά μας θα μεγαλώνουν με μαύρους, αλβανούς, χριστιανούς, μουσουλμάνους κτλ κτλ Και ναι οι περισσότεροι από αυτούς θα λέγονται (τι παράξενο!!) Έλληνες!. Όπως ακριβώς και οι δικοί μας μετανάστες έχουν πλυμμηρίσει τον κόσμο. Σε όποιον δεν αρέσει ας πάει πιο ανατολικά που οι αλλαγές αυτές θα αργήσουν να έρθουν... Ουφ τι να πω... Ένα άλλο πράγμα που με χαροποιεί είναι ότι έχω ξεφύγει από τις π@π@ριές που άκουγα στην τηλεόραση από κάθε κατα καημένο ξεπεσμένο πολιτικάντη. Πότε θα τις κάνουν αυτές τις ειδήσεις μισή ώρα, τα πολύ βασικά και τελειώσαμε. Και πότε επιτέλους αυτοί οι κ@λ@δημοσιογράφοι θα πάψουν να είναι σταρ και βεντέτες και να κάνουν ΑΠΛΑ τη δουλειά τους σωστα;;; Μια ζωή την έχω, δεν μπορώ να την χαραμίσω ακούγοντας τέτοιους καραγκιόζηδες στην τηλεόραση. Όπως είπε και ένας φίλος παραπάνω προτιμώ να ακούω τις γνώμες εδώ....
blueviper Δημοσ. 8 Μαΐου 2006 Δημοσ. 8 Μαΐου 2006 Μήπως μπορείς να μου δείξεις που ακριβώς αναφέρθηκα σε σένα ??????????? Για να τονώσω λίγο τη μνήμη σου, κάπου είχες αναφέρει: "Συνέχισε να ανταλλάζεις απόψεις π.χ μαζί μου από αντικρινές καφετέριες" ...και κάπου αλλού: "Όσοι είδαν σήμερα ειδήσεις στον Alpha (Παπαθεμελής,Ζουράρις,Καστανίδης,Μπήστης) ίσως κατάλαβαν ορισμένα πράγματα όσοι δεν είδαν ας συνεχίσουν αμέριμνοι το φραπεδάκι τους" Φαντάζομαι πως μπορώ να συνεχίσω αμέριμνος το φραπεδάκι μου, μια και δεν είχα τη χαρά να δω τη συζήτηση της μάζωξης των σοφών. Εκτός και αν σε πέτυχα όντος με φραπεδιάΦιλικά πάντα... Κοίτα...προσωπικά δε θίγομαι και αποστεωμένο γίδι στο Da Capo να με αποκαλούσες. Μη χαλιέσαι όμως που γίνεσαι ο αποδέκτης της αισθητικής που επέλεξες. Μεγάλα παιδάκια είμαστε, μάλλον μπορούμε να τα βγάλουμε εις πέρας σε μια συνομιλία με όσα θεμιτά "όπλα" μας παράσχει η ελληνική γλώσσα και οι κανόνες του forum.
NickTheGreek Δημοσ. 8 Μαΐου 2006 Δημοσ. 8 Μαΐου 2006 Βασικα οπως το βλεπω εγω το ερωτημα που τιθεται ειναι: 1)Παραχωρεις δικαιωματα-προνομια στην μουσουλμανικη μειονοτητα,οπως εξουσιαστικες θεσεις και παραλληλα προσβλεποντας στην αναπτυξη της περιοχης ή... 2)...ακολουθεις τον ακριβως αντιθετο δρομο? Οι Τουρκοι κανανε το 2ο.Αποτελεσμα οι Ελληνες ξεριζωθηκαν απο περιοχες που απο αρχαιοτατων χρονων κατοικουνταν απο Ελληνικα στοιχεια.Καλο γι αυτους,κακο για μας.Ξεμπερδεψαν με ενα θεμα που αφορουσε την ενοτητα του κρατους τους.Ισως κι εμεις τοτε αν ειμασταν στην θεση τους να καναμε το ιδιο.Δεν ξερω.Το θεμα ομως ειναι οτι εμεις θεωρουμαστε πολιτισμενοι,"Ευρωπαιοι",εχουμε γνωση,εκπαιδευση,πολιτισμο και πανω απο ολα εχουμε μειονοτητα στην Β.Ηπειρο.Και δεν μπορουμε απο την μια να αξιωνουμε απο τους Αλβανους να δρουν δημοκρατικα απεναντι στους Ελληνες της Β.Ηπειρου,να αισθανομαστε υπερηφανοι οταν ακουμε οτι Ελληνας εκλεχθηκε Βουλευτης ή Δημαρχος εκει και απο την αλλη να θελουμε να εχουμε τους μουσουλμανους της Θρακης στην απο κατω. Απο την αλλη παλι(!) οπως εχει δειξει η ιστορια τα πραγματα δεν ειναι παντα ομαλα,ειρηνικα.Η ιστορια κανει κυκλους.Προκυπτουν προβληματα,οι διαφορες οξυνονται,ξεσπανε κρισεις,γεννιεται μισος,γινονται πολεμοι.Σε τετοιες περιοδους ο ενας κοιταει να φαει τον αλλον.Και τοτε ποιος μου λεει εμενα οτι σε μια τετοια κατασταση οι Τουρκοι δεν θα αξιωσουν εδαφικες απαιτησεις βασισμενοι στην μουσουλμανικη μειονοτητα.Και τοτε τι κανεις?Ευχεσαι να το ειχες προλαβει. Τελικα νομιζω το ερωτημα ειναι πως προλαβαινεις μια τετοια κατασταση.Με το 1 ή με το 2?????Εγω παντως δεν μπορω να δωσω απαντηση.Νιωθω οτι μεσα μου συγκρουεται η πολιτισμενη με την πρωτογονη φυση μου.
Lucifer Δημοσ. 8 Μαΐου 2006 Δημοσ. 8 Μαΐου 2006 Η ανθρώπινη με την ζωώδη θα μπορούσα να πω. Δεν το λέω εννοώντας κάτι, μην τα πάρεις. Απλά θεωρώ πως ο πολιτισμός στις πράξεις και το σκεπτικό είναι το μόνο πράγμα που μας διαχωρίζει από τα ζώα, τα υπόλοιπα είναι απλά εργαλεία.
Fan Δημοσ. 8 Μαΐου 2006 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2006 Ώρες ώρες αισθάνομαι χαρούμενος που την έχω κάνει από Ελλάδα. Έχω βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια και τα ίδια....Η μουσουλμάνα υποψήφιος μας πείραξε. Εμ φυσικά μουσουλμάνος = Τούρκος = όργανο τούρκικης προπαγάνδας. Όλα τα άλλα απλά αποκλείονται... Αυτό μάλλον θα ανυσηχήσει ΠΑΡΑ πολλούς (και κυρίως τον Χριστόδουλο) αλλά σε περίπτωση που δεν το καταλάβατε η Ελλάδα γεμίζει και θα συνεχίσει να γεμίζει αλλόθρησκους. Όλα αυτά τα παιδάκια των καημένων των μεταναστών που βρίσκονται εδώ είναι Έλληνες υπήκοοι (και αν δεν είναι θα γίνουν αυτοί και τα παιδιά τους) και μαντέψτε...δεν είναι χριστιανοί οι άνθρωποι... Εσύ δεν είσαι χριστιανός; Ή μήπως είσαι από αυτούς που λένε να καταργηθούν οι θρησκείες για να έρθει κάτι μεγαλύτερο. ΤΟ ΧΡΗΜΑ! Eπειδή ήμουν στον Εβρο πριν τρια χρόνια και έχω γνωρισει μουσουλμάνούς στην Κομοτηνή δεν μπορώ να πώ ότι έχω κακή εντύπωση γι'αυτούς ούτε φυσικά οι ντόπιοι που ζουν ειρηνικά μαζί τους. Όμως ξέρετε γιατί; Γιατί κανένας δεν ασχολείτε μαζί τους. Ζουν μεταξύ τους, στις δικές τους γειτονιές με τον δικός τους τρόπο και δεν πειράζουν κανέναν. Για να θυμήσω κάτι όμως στους ΥΠΕΡΦΑΝΑΤΙΚΟΥΣ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΤΣΕΣ: Θυμάστε πέρυσι στα γυρίσμα ενός σήριαλ τι έγινε; Κόντεψε να γίνει τοπική επανάσταση για ασήμαντο λόγο (που τελικά αποδείχτηκε ότι ήταν άρβυλο που διογκόθηκε).
Super Moderators paredwse Δημοσ. 8 Μαΐου 2006 Super Moderators Δημοσ. 8 Μαΐου 2006 Εσύ δεν είσαι χριστιανός; Ή μήπως είσαι από αυτούς που λένε να καταργηθούν οι θρησκείες για να έρθει κάτι μεγαλύτερο. ΤΟ ΧΡΗΜΑ! Δηλαδή οι μη χριστιανοί δεν πρέπει να μιλάνε ε; Ωραία, χαίρομαι ιδιαίτερα για την δημοκρατία μας και την θρησκευτική μας ελευθερία. [...]Για να θυμήσω κάτι όμως στους ΥΠΕΡΦΑΝΑΤΙΚΟΥΣ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΤΣΕΣ: Θυμάστε πέρυσι στα γυρίσμα ενός σήριαλ τι έγινε; Κόντεψε να γίνει τοπική επανάσταση για ασήμαντο λόγο (που τελικά αποδείχτηκε ότι ήταν άρβυλο που διογκόθηκε). Κάτι που για σένα και τη θρησκεία σου είναι ασήμαντος λόγος, τους οπαδούς κάποιας άλλης θρησκείας τους προσβάλλει - καλό είναι λοιπόν να έχουμε υπ' όψιν μας τις ιδιαιτερότητες της κάθε θρησκείας και να τις σεβόμαστε. Δηλαδή πώς θα σου φαινόταν να έρθει κάποια αλλόθρησκη στην τοπική σου εκκλησία με σορτσάκι και τόπλες;
Kandinsky Δημοσ. 8 Μαΐου 2006 Δημοσ. 8 Μαΐου 2006 H συζήτηση κύλησε ως συνήθως σε πιό βαθιά μονοπάτια που σιγά σιγά γίνονται φαράγγια... Το θέμα μας δεν είναι να κάνουμε συγκρίσεις με το τί έγινε στην Τουρκία και το πώς ξεριζώθηκαν οι Έλληνες, διότι εν προκειμένω γίνεται μια μεγάλη παρανόηση : Μεγάλο μέρος των Μουσουλμάνων της Θράκης, όπως προανέφερα, αποτελείτο από πληθυσμούς οι οποίοι ΔΕΝ ήταν Τούρκοι αλλά αυτόχθονες Έλληνες που αλλαξοπίστησαν. Δεν καταλαβαίνω για ποιό λόγο συνεχίζουμε να συζητούμε για τις διαφορές Τουρκίας-Ελλάδας. Τί με νοιάζει εμένα τί γίνεται στην Τουρκία, εδώ μιλάμε για το πώς θα ρίξουμε γέφυρες ανάμεσα στους ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, Χριστιανούς και Μουσουλμάνους και για το αν έχει δικαίωμα Μουσουλμάνος να αναλαμβάνει θέσεις και να παίρνει αξιώματα. Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει τους πολίτες της η χώρα, εξαρτάται απ' το τί κάνει ο διπλανός που είναι ακόμα στην εποχή του Λίθου? Είναι σωστή συλλογιστική αυτή? Και πώς προεξοφλείς ότι ο άλλος είναι πράκτορας των Τούρκων? Επειδή είναι Μουσουλμάνος ή επειδή δεν μιλά καλά τα ελληνικά? Μα τότε κι ο Κακιασβίλι πράκτορας θα πρέπει να θεωρηθεί. Αλλά ξέχασα, όσοι φέρνουν μετάλλια είναι Έλληνες, οι άλλοι να πάνε να κουρεύονται...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.