Cromb Δημοσ. 6 Μαΐου 2006 Δημοσ. 6 Μαΐου 2006 Ψηφοθηρική είναι κάθε κίνηση κάθε κυβέρνησης. Ο γιωργάκης τόλμησε με σκοπό ψήφους εννοείται.Σιγά μην τυφλώθηκε από τις δικηγορικές ικανότητες και την εξυπνάδα της εν λόγω. Εδώ γίνονται πολιτικοί μοντέλα,ηθοποιοί,προπονητές που δε ξέρουν καν να εκφραστουν και μιλάμε ακόμη για επιλογή πολιτικών με κριτήρια μόρφωσης, καλλιέργειας,πολιτικών γνώσεων; ΥΓ: Σαφώς και υπάρχουν και οι λαμπρές εξαιρέσεις. Edit: blueviper, με τη φράση: "Προκόψαμε κι από τους "Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών" συντοπίτες μας στις διάφορες θέσεις" , σα να χεις δίκιο ρε γαμώτο!
LL_NEO Δημοσ. 6 Μαΐου 2006 Δημοσ. 6 Μαΐου 2006 ίσως να αισθανθούν κι οι ομόθρησκοί της λιγότερο απομονωμένοι και περιθωριοποιημένοι από τη γενικότερη ελληνική πολιτική της περιχαράκωσης και της αποστασιοποίησης. Πωπω τους κακόμοιρους. Ένα δάκρυ κύλησε στο μαγουλό μου καθώς το σκεφτόμουν. Ρώτα τους Έλληνες της Πόλης, της Ίμβρου και της Τενέδου αν θα προτιμούσαν αντίστοιχη μεταχείρηση αντί για αυτή που τώρα "απολαμβάνουν" Όταν υπογράφηκε η Συνθήκη της Λωζάνης, υπήρχαν 500,000 Έλληνες στα μέρη που ανέφερα και 700,000 Τούρκοι στη Δυτική Θράκη. Θέλετε να κάνουμε τους υπολογισμούς σήμερα. Όχι τίποτα άλλο, απλώς αν δεν περνάνε καλά γιατί δε γυρίζουν στη μητέρα Τουρκία που θα τους προσέχει, αλλά κάθονται εδώ;;;
blueviper Δημοσ. 6 Μαΐου 2006 Δημοσ. 6 Μαΐου 2006 @LL_NEO Είσαι βέβαιος πως το ζητούμενο είναι να κάνουμε διαγωνισμό ικανότερης φυλετικής/θρησκευτικής εξόντωσης? Προσωπικά θα αισθανόμουν μάλλον χειρότερα αν ανήκα στην άλλη πλευρά του νομίσματος, αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός πως οι "έλληνες πολίτες" μουσουλμάνοι της Θράκης δεν έχουν αντιμετωπιστεί εν πολλοίς ως κάτοικοι δευτερευούσης σημασίας και κατώτερες υπάρξεις (όπως κι οι αθίγγανοι, οι πομάκοι κοκ). Σκοπός δεν είναι να αντιγράψουμε την Άγκυρα στις επαχθείς μεθόδους οστρακισμού που χρησιμοποίησε κι ενδεχομένως χρησιμοποιεί ακόμα, αλλά να αγκαλιάσουμε κι αυτό το στοιχείο που διαβιώνει σε ελληνικό έδαφος. Εκτός κι αν θεωρείς πως με τη μέθοδο του "οφθαλμόν αντί οφθαλμού" θα έχουμε μεγαλύτερα οφέλη, πράγμα που ιστορικά δεν έχει αποδειχτεί ποτέ. Δεν ξέρω λοιπόν αν σφούγγισες τελικά το δάκρυ ή του επέτρεψες να θολώσει την καλή σου όραση και κατ' επέκταση την κρίση σου, αλλά χρήσιμο θα ήταν να ξεφύγουμε κάποτε από το τέλμα που μας ρίχνει ο ανταγωνισμός σε επίπεδο καφρίλας. Αν έχει κάποια σημασία, γνώμη μου είναι πως πάντα ένα "παιδί" θα αναζητά τη "μάνα" του, όταν η "μητριά" του δεν του φέρεται όπως πρέπει κι αρμόζει σε μια "μάνα". @Cromb Η αλήθεια είναι πως κι όταν προτάθηκε η Εύα – Ευδοξία Καϊλή με τα καντάρια πείρας της για την Α' Θεσσαλονίκη δεν έγινε σούσουρο. Δυστυχώς δεν υπήρχε "Μπλα Μπλα", αλλιώς είμαι βέβαιος πως θα είχαν ξεσηκωθεί όλοι για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους για τις ψηφοθηρικές επιλογές του κόμματός της (επιλέχθηκε με αυστηρώς πολιτικά κριτήρια ) και για την ηλικία της.
Fan Δημοσ. 6 Μαΐου 2006 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2006 Εύχομαι κι ελπίζω αύριο μεθαύριο να έχουμε πράγματι άξιο δήμαρχο αλβανικής καταγωγής στην Αθήνα' date=' άξια δήμαρχο βουλγαρικής καταγωγής στη Θεσσαλονίκη, άξιο ινδουιστή πρόεδρο στο Κατσικοχώρι Ευβοίας και ικανότατο μαύρο (έγχρωμο κατά κάποιους, όπως οι τηλεοράσεις) μωαμεθανό εισαγγελέα εφετών. Προκόψαμε κι από τους "Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών" συντοπίτες μας στις διάφορες θέσεις, για να μας ενοχλεί άξαφνα η παρουσία μιας μουσουλμάνας υποψήφιας, που, πέρα από τα ηλικιακά της προσόντα, ίσως να αισθανθούν κι οι ομόθρησκοί της λιγότερο απομονωμένοι και περιθωριοποιημένοι από τη γενικότερη ελληνική πολιτική της περιχαράκωσης και της αποστασιοποίησης. Ανέμενα την ίδια ευαισθησία, να ανοίξει ένα παρόμοιο thread, για την περίπτωση του υποψηφίου δημάρχου Αλέξη Τσίπρα (ετών 32) της πρωτεύουσας της χώρας, αλλά φαίνεται τα 4-5 παραπάνω χρονάκια αδιαμφισβήτητης πολιτικής εμπειρίας και κοινωνικού συγχρωτισμού, αλλά κυρίως η χριστιανική του υπόσταση και η βαθιά ελληνική του ρίζα τον καθιστούν πανάξιο υποψήφιο στα μάτια της υποκρισίας. Χάρη στο κληρονομικό μου χάρισμα, δώρο της μακαρίτισσας της γιαγιάς μου, δηλώνω τουλάχιστον βέβαιος πως οι μισοί από αυτούς που ωρύονται για τη μουσουλμάνα 27χρονη, θα αντιδρούσαν με την ίδια θέρμη κι αν ήταν μουσουλμάνα 40χρονη. Μα είναι δυνατόν να μην κρατάμε ανόθευτο το πατροπαράδοτο χριστιανοθρεμμένο ελληνικό πολιτικό στοιχείο και να το μολύνουμε με προσμείξεις αλλόπιστες κι επιβολές ξένων κρατών (όλοι δουλεύουν για την ΕΥΠ και τα ξέρουν αυτά)? Πάντα θα υπάρχουν κι οι γραφικότητες κι οι εμμονές. Τα ίδια έγιναν και για τη σημαία που σήκωσε ο άξιος πρώτος μαθητής του τάδε σχολείου, που είχε (ο κακόμοιρος!) αλβανική καταγωγή, τα ίδια γίνονται και με μια υποψήφιο που δεν είναι χριστιανή. Να περιμένουμε να βγουν και με πλακάτ στους δρόμους, όταν δουν τον πρώτο ομοφυλόφιλο υποψήφιο στη θέση του εκάστοτε Ελληνάρα μάτσο-τσολιά "πατριώτη".[/quote'] Καλά μιλάμε για ΤΟ παραλήρημα!!!!!!!!!!!!!! Τον Αλέξη Τσίπρα ποιόν κόμμα τον πρότεινε; Γιατί εάν είναι κανένα κόμμα του τύπου Ηνωμένοι Ηλιόσποροι μπορεί να σου πώ και εγώ υποψήφιους δημάρχους που ειναι 18 και 20 χρονών. Το πρόβλημα δεν είναι ότι έβαλε υποψήφια για δήμαρχος αλλά το ότι την πρότεινε ένα από τα δύο μεγάλα κόμματα της χώρας. Αλλά που να καταλάβεις εάν έχεις κομματικες παροπίδες...
LL_NEO Δημοσ. 6 Μαΐου 2006 Δημοσ. 6 Μαΐου 2006 Δεν είναι θέμα ρεβαντζισμού. Απλώς έχουμε φίδι στον κόρφο μας, απο τη στιγμή που οι άνθρωποι εκεί νοιώθουν και είναι Τούρκοι. Άρα ναι πρέπει με κάποιο τρόπο να τους ωθήσουμε να πάρουν τα μπογαλάκια τους και να φύγουν. Σκληρό μεν, απάνθρωπο ίσως, αλλά είναι ρεαλιστική πολιτική. Το θέμα με την Καιλή ήταν απλό και αρκούντως αστείο. Ράπτη (κούκλα) εσείς; Καϊλή (παίδαρο) εμείς. Δε λέει κανείς ότι και εκεί η φαιδρότητα δεν πήγαινε σύννεφο. Όπως επίσης θα ήταν τουλάχιστον για γέλια αν τελικά το ΚΚΕ έβαζε για υποψήφιο δήμαρχο το Γκλέτσο. Απλώς σε αυτές τις δυο περιπτώσεις μιλάμε για πολιτικό καραγκιοζιλίκι, ενώ στην περίπτωση των Τούρκων τα πράγματα αρχίζουν και σοβαρεύουν.
blueviper Δημοσ. 6 Μαΐου 2006 Δημοσ. 6 Μαΐου 2006 @Fan Φρόντισε να ρωτάς πρώτα πριν καταλήξεις σε άτοπα συμπεράσματα και μην αφήνεις τη φαντασία σου να οργιάζει άσκοπα. Σου επιστρέφω τα περί παρωπίδας μια και δηλώνω κομματικά ανένταχτος, αλλά πολιτικά ενεργός κι ευαίσθητος. Ουδόλως ενδιαφέρομαι για το ποιος επέλεξε τη μουσουλμάνα, την Καϊλή, τον Τσίπρα και τα άλλα παιδιά. Αν είχα ως στόχο να στείλω τη συζήτηση στα κομματικά γρανάζια, θα μιλούσα ευθέως για ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, Συνασπισμό, ΚΚΕ κι εκτός αυτού δε θα χρησιμοποιούσα ως παράδειγμα υποκρισίας την Καϊλή που προτάθηκε από το ίδιο κόμμα που χρησιμοποιεί τώρα και τη μουσουλμάνα. Για την ιστορία πάντως, μια και δείχνεις να την αγνοείς, ο Τσίπρας προτάθηκε από κόμμα που βρίσκεται εντός βουλής...το ίδιο κι η Καϊλή και τόσοι άλλοι υποψήφιοι που ουδεμία σχέση με τα κοινά είχαν στη ζωή τους κι ουδεμία απέκτησαν και στη συνέχεια όταν ψηφίστηκαν, όπως ανέφερε κι εύστοχα ο Cromb. Αλήθεια όμως...αν το άλλο μεγάλο κόμμα, για να μπω στη λογική σου, πρότεινε με τη σειρά του, για να είναι ανταγωνιστικό, έναν μουσουλμάνο υποψήφιο ετών 50, θα είχες πρόβλημα ή όλα θα ήταν μέλι γάλα?
Fan Δημοσ. 6 Μαΐου 2006 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2006 @Fan Σου επιστρέφω τα περί παρωπίδας μια και δηλώνω κομματικά ανένταχτος' date=' αλλά πολιτικά ενεργός κι ευαίσθητος. Αλήθεια όμως...αν το άλλο μεγάλο κόμμα, για να μπω στη λογική σου, πρότεινε με τη σειρά του, για να είναι ανταγωνιστικό, έναν μουσουλμάνο υποψήφιο ετών 50, θα είχες πρόβλημα ή όλα θα ήταν μέλι γάλα?[/quote'] Επειδή και εγώ είμαι ακριβως το ίδιο, δηλαδη κομματικά ανένταχτος αλλα πολιτικά ενεργός σου λέω να κοιτάξεις το πρώτο πόστ του τόπικ και θα πάρεις την απάντηση σου.
Γιάννης Platano Δημοσ. 6 Μαΐου 2006 Δημοσ. 6 Μαΐου 2006 Δε νομίζω να το υπέδειξε κανείς κε Γιάννη. Απλώς είναι καθαρά ψηφοθηρική τακτική. Οταν λεω υπεδειξε εννοω το προσωπο Γιαννη.Η αποφαση για την υποψηφια-ο να ειναι Τουρκος-αλα φυσικα και ειναι απλα ψηφοθηρικη χωρις να ενδιαφερει το προσωπο. :mrgreen:
blueviper Δημοσ. 6 Μαΐου 2006 Δημοσ. 6 Μαΐου 2006 Επειδή και εγώ είμαι ακριβως το ίδιο, δηλαδη κομματικά ανένταχτος αλλα πολιτικά ενεργός σου λέω να κοιτάξεις το πρώτο πόστ του τόπικ και θα πάρεις την απάντηση σου. Αν είσαι ακριβώς το ίδιο, τότε δε θα έπρεπε να μιλάς για παρωπίδες και παραληρηματικό ύφος. Αν πάλι όσα έγραψα δε σε εκφράζουν και δε σε υποδεικνύουν, τότε δε βρίσκω το λόγο να αντιδράς σα να θίχτηκες προσωπικά. @LL_NEO Αν οι άνθρωποι εκεί νοιώθουν και είναι Τούρκοι, είναι στο χέρι της εκάστοτε κυβέρνησης να λειτουργήσει κατά τρόπο τέτοιο ώστε να τους ενσωματώσει αρμονικά για να λειτουργούν ως Έλληνες πολίτες. Προσωπικά θέλω τους εκεί πληθυσμούς να διατηρούν και τα δικά τους ήθη κι έθιμα, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που παρέχεται στους Έλληνες της διασποράς η δυνατότητα να τιμούν τις δικές τους παραδόσεις και να αισθάνονται την καταγωγή τους, μολονότι κάτοικοι και πολίτες μιας άλλης χώρας. Μάλιστα ένας τέτοιος, παρ' ολίγο να γίνει και πλανητάρχης. Στην περίπτωση που θεωρείς πως πρέπει να τους "πετάξουμε" πίσω στη χώρα καταγωγής τους, τότε μάλλον νομιμοποιείς τις ενέργειες και τις Τουρκίας αναφορικά με την πολιτική που επέλεξε στους ελληνικούς πληθυσμούς. Προς τι λοιπόν ο ψόγος απέναντί τους, αν το μόνο που έκαναν ήταν να ακολουθήσουν μια καθ' όλα ρεαλιστική πολιτική (αν και απάνθρωπη); Να πούμε και σε αυτούς που διώχθηκαν καλά καλά, πως ορθώς έπραξαν οι τουρκικές αρχές που τους ξαπόστειλαν, μια και μόνο έτσι θα υπερασπίζονταν τα συμφέροντά τους. Αυτός ο ρεαλισμός...πόσο συγγενής με τον ανθρωπισμό βρε παιδί μου. :twisted:
LL_NEO Δημοσ. 6 Μαΐου 2006 Δημοσ. 6 Μαΐου 2006 θυμάσαι κανέναν εν ενεργεία Πρωθυπουργό να έχει πάρει Νόμπελ Ειρήνης; Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στη νομιμοποίηση και στην αιτιολόγηση ξέρεις. Γενικώς εκτιμώ βαθύτατα τους εκεί κατοίκους για το γεγονός ότι έχουν κρατήσει την εθνική τους ταυτότητα. Τους χαίρομαι για αυτό. Αλλά δυστυχώς αυτό μακροχρόνια μόνο πρόβλημα μπορεί να μας δημιουργήσει.
nmtray2 Δημοσ. 6 Μαΐου 2006 Δημοσ. 6 Μαΐου 2006 Το παράδειγμα είναι μάλλον ατυχές. Οι θρησκευτικές πεποιθήσεις είναι ελεύθερες να εκφραστούν αν δεν προσκρούουν στους νόμους του Κράτους. Απλό. Ένα φυσικό πρόσωπο δεν ενηλικιώνεται παρά στα 18 έτη. Μπορεις να μου εξηγησεις τι εγινε με το τσεμπερι στη Γαλλια? Προσωπικα, δεν καταλαβα. Και με ποιο δικαιωμα αποφασισαν καποιοι να φοραν οι γυναικες τσεμπερι οταν υπηρχαν νομοι γι'αυτο?
PlaStiK Δημοσ. 6 Μαΐου 2006 Δημοσ. 6 Μαΐου 2006 Δε μου λέτε ρε παιδιά, εμείς γιατί δείχνουμε στη ΝΕΤ και την ΕΤ3 κάθε τρείς και λίγο τους διάφορους Έλληνες της Γεωργίας, του Καζακστάν, της Πόλης, του Καϊρου, της Νότιας Αφρικής κλπ και συγκινούμαστε όταν λένε "Εγώ στην ψυχή αισθάνομαι Έλληνας", και όταν βγεί να πεί το αντίστοιχο ο τουρκόφωνος (Τούρκος στο γένος, μην κοροϊδευόμαστε) της Θράκης είναι τζιζ κακά; Οι μειονότητες δεν είναι πρόβλημα, το πρόβλημα είναι οταν κάνεις τη μειονότητα να νιώθει οτι δεν την γουστάρεις και οτι δεν κάνεις ως κράτος την ίδια προσπάθεια να προστατέψεις τα συμφέροντά της όπως με τους "γνήσιους" υπηκόους σου. Τότε αναπόφευκτα θα στραφεί εκεί που νιώθει οτι την αποδέχονται και τη βοηθούν.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 6 Μαΐου 2006 Super Moderators Δημοσ. 6 Μαΐου 2006 Μπορεις να μου εξηγησεις τι εγινε με το τσεμπερι στη Γαλλια?Προσωπικα' date=' δεν καταλαβα. Και με ποιο δικαιωμα αποφασισαν καποιοι να φοραν οι γυναικες τσεμπερι οταν υπηρχαν νομοι γι'αυτο?[/quote'] Μάλλον ανάποδα τα λες. Εν αρχή ην το φως. Ήτοι, δεν υπήρχε κανένας νόμος που να ορίζει τι φοράει ο καθένας. Στη συνέχεια ψηφίστηκε νόμος περί απαγόρευσης της ισλαμικής μαντίλας. Αυτό ήταν, απαγορεύθηκε να φοράνε ισλαμική μαντίλα οι γυναίκες.
blueviper Δημοσ. 6 Μαΐου 2006 Δημοσ. 6 Μαΐου 2006 Δε μου λέτε ρε παιδιά, εμείς γιατί δείχνουμε στη ΝΕΤ και την ΕΤ3 κάθε τρείς και λίγο τους διάφορους Έλληνες της Γεωργίας, του Καζακστάν, της Πόλης, του Καϊρου, της Νότιας Αφρικής κλπ και συγκινούμαστε όταν λένε "Εγώ στην ψυχή αισθάνομαι Έλληνας", και όταν βγεί να πεί το αντίστοιχο ο τουρκόφωνος (Τούρκος στο γένος, μην κοροϊδευόμαστε) της Θράκης είναι τζιζ κακά; Από την ηλεκτρονική μου πένα το πήρες...κι εκεί όμως υπάρχουν διακρίσεις. Αν είναι κοσμοναύτης που η γιαγιά της κουνιάδας του πρωτοξάδελφού του μπατζανάκη του ήταν ελληνίδα 3ης γενιάς, αμέσως βγάζουμε έκτακτη είδηση και γράφουμε διθυράμβους για το μεγαλείο της φυλής. Αν είναι εγκληματίας κατά συρροή με μάνα και πατέρα Έλληνα από τη Λυκόβρυση, θυμόμαστε πως η γιαγιά της κουνιάδας του πρωτοξάδελφού του μπατζανάκη του ήταν Αλβανή και πάλι κρατάμε ανόθευτη τη φυλή από τέτοια μιάσματα. Να φωνάξουν στην Ομόνοια οι Αλβανοί για τη νίκη της ομάδας τους επί της Ελλάδος; Ουαί κι αλίμονο...ξεκινάνε τα γνωστά "τρώνε ψωμί εδώ και δεν το σέβονται" κι αυτά στην καλύτερη περίπτωση, όταν δεν πέσουν φάπες. Νικάνε οι Έλληνες στο εξωτερικό; Καπάκι θεωρούμε αυτονόητο πως πρέπει να ρίξουν και τον Πύργο του Άιφελ από τα πανηγύρια και δει οι Έλληνες στην καταγωγή Γάλλοι πολίτες, αλλιώς "δεν είναι γνήσιοι Έλληνες". Τα δικά μας δικά μας και τα δικά τους δικά μας. Αυτό που με θλίβει προσωπικά είναι που τελικά και για πολλοστή φορά δεν εξετάσαμε την ουσία του πράγματος, αλλά σταθήκαμε σε χαρακτηριστικά κι ιδιότητες που ουδεμία σχέση θα έπρεπε να έχουν για την ψήφο της λεγάμενης. Δέχομαι πως είναι αρκετά μικρή σε ηλικία...ας δεχθούμε επίσης πως άλλοι που αυτό το κριτήριο το εκπληρώνουν, έχουν αποδείξει την ένδειά τους, για να μην πω ανικανότητα και τους τρώμε στη μάπα αδιαμαρτύρητα και μοιρολατρικά μια και "όλα τα ίδια κόπρανα είναι". Σε έναν λοιπόν τόσο σαθρό χώρο, δε θα έπρεπε να μας κάνουν εντύπωση τέτοια φαινόμενα, οπότε γιατί "αυτή" συγκεκριμένα; (ρητορικό είναι) Τι ιδέες εκφράζει κι έχει σαν αυθύπαρκτη προσωπικότητα θα το εξετάσουμε ποτέ ή θα την καταδικάσουμε μονάχα με όσα νομίζουμε κι εικάζουμε; Έχει πρόγραμμα; Δεν έχει; Τι απόψεις διαθέτει για το ελληνοτουρκικό ζήτημα; κοκ Όχι τίποτα άλλο, αλλά φροντίσαμε να τη ρίξουμε στο πυρ το εξώτερο κάποιοι διότι είναι μουσουλμάνα και προέρχεται από "ευαίσθητη" περιοχή, θεωρώντας αυτονόητο πως στόχος της είναι η επικράτηση των τουρκικών συμφερόντων. Περιέργως ξεχνάμε πόσοι Ελληνοαμερικανοί τάχθηκαν αντίθετα με την επικρατούσα τοπική άποψη περί Ιράκ (κι όχι μόνο) και στήριξαν την κυβέρνησή τους. Να υπενθυμίσω και πόσοι ακόμα Τούρκοι πολίτες έχουν εκφράσει ανοιχτά την αντίθεσή τους με πλειάδα ζητημάτων (ακόμα και μιλώντας για την αρμενική γενοκτονία) και το πληρώνουν ή το πλήρωσαν με χίλιους δυο τρόπους. Ας την ακούσουν έστω αυτοί που χρειάζεται να την ψηφίσουν κι όλας, όπως συμβαίνει σε ένα δημοκρατικό κράτος, κι αν δεν τους κάνει την καίμε και σε πάσαλο. Εκ των προτέρων όμως μόνο μέλος της MIT και των Γκρίζων Λύκων δεν την χαρακτηρίσαμε ακόμα.
LL_NEO Δημοσ. 6 Μαΐου 2006 Δημοσ. 6 Μαΐου 2006 Κοίτα απο το να την υποστηρίξω μόνο και μόνο επειδή είναι αντισυμβατική επιλογή (όπως γενικώς συμβαίνει επειδή είναι μόδα) προτιμώ να τη δω με κριτική διάθεση. Ποιες ιδέες και ποια γνώμη για το ελληνοτουρκικό λες; Αλήθεια ξέρεις τι περιλαμβάνεται στα καθήκοντα και τις αρμοδιότητες ενός Υπερνομάρχη;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.