Lucifer Δημοσ. 10 Μαΐου 2006 Δημοσ. 10 Μαΐου 2006 Για μενα ειναι το ιδιο ειτε τη σημαια τη καιει ο Τουρκος ή ο Αλβανος,ειτε την καει αναρχικος Ελληνας.Και το να κοιτας το υφασμα ειναι λαθος,γιατι στο μυαλο του αυτος που τη καιει εχει το συμβολισμο της και οχι το ιδιο το υφασμα.Οταν λοιπον καει αυτο που συμβολιζει,οποιος και να ειναι,με προσβαλει σαν Ελληνα. Τι να σου πω, είμαι τις άποψης πως αυτά που αγαπάμε πολύ δεν προσβάλλονται τόσο εύκολα. Σαν να έρχεται κάποιος και να σου βρίζει τη μάνα ή την πίστη σου, το τελευταίο που θα κάνω είναι να τσαντιστώ. Λες και μπορεί αυτός -το σκατό στη σόλα μου- να φτάσει και να αγγίξει αυτά που νομίζει πως θίγει. Εμείς αναγνωρίζουμε την αξία μιας πράξης, όχι αυτός που την διαπράττει. Αν ξύνανε όλοι τα @@ τους όταν καίγανε μια σημαία, σιγά μην έβγαινε να την ξανακάψει, είναι καθαρό attention whoring αυτού του είδους οι πράξεις. [b']Αυτη η σημαια ομως και αυτα που αντιπροσωπευει ισως καποτε κινδυνευσουν,αυτος θα ειναι προθυμος να τα προστατευσει με τιμημα ακομα και τη ζωη του οπως εκαναν αλλοι για να ζουμε τωρα ελευθεροι?[/b] Δεν ξέρω. Ούτε για σένα ξέρω. Ό,τι και να μου λες. Έξω απ' τον χορό πολλά τραγούδια λέγονται.
Kandinsky Δημοσ. 10 Μαΐου 2006 Δημοσ. 10 Μαΐου 2006 Εγώ πάντως θέλω να ξέρω πόσους υπερπατριώτες θα έχω μαζί μου αυτοεξόριστους στο Παρίσι αν γίνει κάτι... Aυτό είναι ένα μεγάλο ζήτημα φίλε μου Θα διακινδυνεύσω πρόβλεψη, ότι εν μια νυκτί οι διαμένοντες στην πόλη θα αυξηθούν, ενώ παράλληλα θα δεις ονόματα Karatzafaire, Michaloliace, Plevre, και άλλα ανάλογα...
strassenmeister Δημοσ. 10 Μαΐου 2006 Δημοσ. 10 Μαΐου 2006 Τι να σου πω' date=' είμαι τις άποψης πως αυτά που αγαπάμε πολύ δεν προσβάλλονται τόσο εύκολα. Σαν να έρχεται κάποιος και να σου βρίζει τη μάνα ή την πίστη σου, το τελευταίο που θα κάνω είναι να τσαντιστώ. Λες και μπορεί αυτός -το σκατό στη σόλα μου- να φτάσει και να αγγίξει αυτά που νομίζει πως θίγει. Εμείς αναγνωρίζουμε την αξία μιας πράξης, όχι αυτός που την διαπράττει. Αν ξύνανε όλοι τα @@ τους όταν καίγανε μια σημαία, σιγά μην έβγαινε να την ξανακάψει, είναι καθαρό attention whoring αυτού του είδους οι πράξεις. Δεν ξέρω. Ούτε για σένα ξέρω. Ό,τι και να μου λες. Έξω απ' τον χορό πολλά τραγούδια λέγονται.[/quote'] Καταλαβαινω τη λογικη που το λες ομως οταν κατι που αγαπας, το προσβαλλουν κι εσυ δεν κανεις τιποτα μετα θα κανουν και χειροτερα σ'αυτο.Ετσι νομιζω τελος παντων. Ουτε εγω ξερω γι'αυτους,ειναι καθαρα προσωπικο.Δεν ανεφερα τιποτα σε προσωπικο επιπεδο οποτε το αν για μενα ξερεις το θεωρω αστοχο.Μιλησα για αλλους που υπερασπισαν και οχι για μενα.Εγω το χρεος μου το εκανα, οπως το κρατος οριζει τουλαχιστον (οσο εικονικο και αν ειναι αυτο πλεον),και ο σκοπος του ειναι αν χρειαστει να ειμαι εκει?Εκεινοι θα ειναι?
Rising1980 Δημοσ. 10 Μαΐου 2006 Δημοσ. 10 Μαΐου 2006 Aυτό είναι ένα μεγάλο ζήτημα φίλε μου Θα διακινδυνεύσω πρόβλεψη' date=' ότι εν μια νυκτί οι διαμένοντες στην πόλη θα αυξηθούν, ενώ παράλληλα θα δεις ονόματα Karatzafaire, Michaloliace, Plevre, και άλλα ανάλογα...[/quote'] Πιστεύω πως το Παρίσι θα δεχθεί κύματα μεταναστών από Ελλάδα και μετά θα ζητάμε δικαιώματα ενόσω εδώ τους πατούσαμε τους καργιόληδες τους ξένους που μας τρώνε το ψωμι :-P Άσχετο: Μου θυμίζεις τον Ηλία Πετρόπουλο έτσι όπως έγραψες τα ονόματα
Lucifer Δημοσ. 10 Μαΐου 2006 Δημοσ. 10 Μαΐου 2006 Ουτε εγω ξερω γι'αυτους,ειναι καθαρα προσωπικο.Δεν ανεφερα τιποτα σε προσωπικο επιπεδο οποτε το αν για μενα ξερεις το θεωρω αστοχο. Όχι, όχι με παρεξήγησες. Δεν ήταν μπηχτή για σένα. Ήθελα απλά να τονίσω πως εγώ και εσύ και ο γείτονας και ο κάθε "γνήσιος" Έλληνας μπορεί επίσης να λακήσει. Δεν ήταν τίποτα προσωπικό.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 10 Μαΐου 2006 Super Moderators Δημοσ. 10 Μαΐου 2006 Επειδή, όπως προανέφερα, είναι θεμιτή η κριτική σε ιδέες αλλά όχι στους ανθρώπους, σβήνονται κάποια μηνύματα που περιέχουν προσωπικές επιθέσεις κατά μελών. Παρακαλώ πολύ να μην συνεχιστούν αυτά τα μεμονομένα περιστατικά για να μην αναγκαστώ να σβήνω μηνύματα.
blueviper Δημοσ. 10 Μαΐου 2006 Δημοσ. 10 Μαΐου 2006 Μήπως θα ήταν σκόπιμο να ρίξουνε κανένα τσιφτετελάκι οι Ελληνάρες με το ΛεΠα, έτσι για να διατηρηθεί ακμαίο το αδάμαστο φρόνημα του Έλληνα και να τιμηθούν κι οι αρχαιοελληνικές ρίζες; Αφού το ζεϊμπέκικο μας χαλάει, ας κάνουμε την πολιτισμική μας επανάσταση μέσα από την Lady Ντι. @italos69 [edit]...δε βαριέσαι...να σεβαστούμε και τους mods λίγο...[/edit]
Super Moderators paredwse Δημοσ. 10 Μαΐου 2006 Super Moderators Δημοσ. 10 Μαΐου 2006 [...] [edit]...δε βαριέσαι...να σεβαστούμε και τους mods λίγο...[/edit] Επέτρεψέ μου να διευκρινήσω: Δεν είναι θέμα σεβασμού του προσώπου μου (αλίμονο' date=' ποτέ δεν ζήτησα κάτι τέτοιο![/i']) αλλά σεβασμού του ήπιου κλίματος και της ομαλής διεξαγωγής μιας συζήτησης. Αν 'κατρακυλήσουμε' σε προσωπικές επιθέσεις, το'χουμε χάσει το παιχνίδι...
strassenmeister Δημοσ. 10 Μαΐου 2006 Δημοσ. 10 Μαΐου 2006 Μήπως θα ήταν σκόπιμο να ρίξουνε κανένα τσιφτετελάκι οι Ελληνάρες με το ΛεΠα' date=' έτσι για να διατηρηθεί ακμαίο το αδάμαστο φρόνημα του Έλληνα και να τιμηθούν κι οι αρχαιοελληνικές ρίζες; Αφού το ζεϊμπέκικο μας χαλάει, ας κάνουμε την πολιτισμική μας επανάσταση μέσα από την Lady Ντι. @italos69 [edit']...δε βαριέσαι...να σεβαστούμε και τους mods λίγο...[/edit] Το να ειρωνευεσαι το φρονημα του Ελληνα επειδη υπαρχουν "ελληναρες" μηπως υποτιμαει εσενα?
blueviper Δημοσ. 10 Μαΐου 2006 Δημοσ. 10 Μαΐου 2006 Την άποψή μου περί Ελλήνων και Ελληνάρων μπορείς εύκολα να την αντιληφθείς διαβάζοντας προηγούμενα post...βαριέμαι να επεξηγώ τα αυτονόητα. @paredwse Δε διαφωνώ...επιλέγω απλώς να σεβαστώ και τα άτομα με την ιδιότητά τους, πέρα από τη συζήτηση αυτή καθεαυτή. Έχω υπάρξει κι ο ίδιος moderator και γνωρίζω τα "καλά" του "επαγγέλματος".
Fan Δημοσ. 10 Μαΐου 2006 Μέλος Δημοσ. 10 Μαΐου 2006 Ρε Kandinsky και blueviper τι απόψεις είναι αυτές που εκφράζετε συνέχεια; Τέτοια πράγματα δεν ακούστηκαν ούτε στο κοινωνικό φόρουμ του Αλαβάνου. Πραγματικά δεν πίστευα ότι υπήρχαν τέτοια άτομα στην Ελλάδα. Σε όλα τα θέματα προσπαθείτε να βρείτε κάτι να πείτε εναντίον της Ελλάδος! Έλεος πια. Και όπως είπε ένας χρήστης παραπάνω έαν δεν σας αρέσει η Ελλάδα μπορείτε να πάτε σε άλλη χώρα της ΕΕ πολύ εύκολα. Τότε μόνο θα καταλάβετε το πόσο εκτιμούνε την Ελλάδα οι ξένοι. Υπάρχει και μια άλλη λύση δημιουργείτε ένα κόμμα εσείς οι δύο και παίρνετε "μεγάλα" πολιτικά στελέχη του τύπου Αλαβάνου-Μπίστη και προσπαθήστε να περάσετε τις ιδέες στην Ελλάδα. Εάν είστε η πλειοψήφια τότε ακολούθαμε όλοι αλλιώς εάν είστε η ισχνή μειοψηφία "στην τρύπα σας κρυφτείτε" και μην ενοχλείτε τον υπολοιπο κόσμο. Και κάτι άλλο τι σημαίνει για σένα Ελληνάρας; Μηπώς οι 10-15 γραφικοι καραγκίοζηδες που έδειραν κάποιους μαύρους επειδή πανηγύριζαν για την νίκη της Ελλάδος στο Euro; Τότε έχεις μεγάλο λάθος.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 10 Μαΐου 2006 Super Moderators Δημοσ. 10 Μαΐου 2006 Ρε Kandinsky και blueviper τι απόψεις είναι αυτές που εκφράζετε συνέχεια; Τέτοια πράγματα δεν ακούστηκαν ούτε στο κοινωνικό φόρουμ του Αλαβάνου. Είναι να απορείς πώς κυκλοφορούν ελεύθεροι και τους επιτρέπεται να λένε τέτοια πράγματα... Χάλασε ο κόσμος... Πού είναι ένας Παπαδόπουλος, ένας Μεταξάς, ένας Πάγκαλος για να βάλει τάξη... [...] Και όπως είπε ένας χρήστης παραπάνω έαν δεν σας αρέσει η Ελλάδα μπορείτε να πάτε σε άλλη χώρα της ΕΕ πολύ εύκολα. Έχεις ακούσει τον στίχο (δεν έχει σημασία ποιός τον είπε) "¨Οπου και να πάω η Ελλάδα με πληγώνει"; Αν τον διαβάζεις τώρα πρώτη φορά' date=' αντιλαμβάνεσαι τι θέλει να πει ο στίχος; Τότε μόνο θα καταλάβετε το πόσο εκτιμούνε την Ελλάδα οι ξένοι. Κοίτα δεν είναι επιχείρημα το αν εκτιμούν οι ξένοι την Ελλάδα (αν και, όταν όλοι σε φτύνουν κι εσύ νομίζεις ότι βρέχει, υπάρχει πρόβλημα). Παρ' όλα αυτά, για πες μας, ειλικρινά, έχεις ζήσει καθόλου στο εξωτερικό; Όχι για διακοπές, εννοώ για χρονικό διάστημα άνω των 90 ημερών; Έχεις κάνει παρέα με ξένους εκεί (εννοώ πραγματική παρέα, όχι "γεια τι γίνεται, θες να πάμε για καμιά μπύρα") για να δεις πόσο εκτιμούν την Ελλάδα οι ξένοι; Άσε, να μην μπούμε καλύτερα σ' αυτή την κουβέντα... Όπου και να πάω, η Ελλάδα με πληγώνει. [...] Εάν είστε η πλειοψήφια τότε ακολούθαμε όλοι αλλιώς εάν είστε η ισχνή μειοψηφία "στην τρύπα σας κρυφτείτε" και μην ενοχλείτε τον υπολοιπο κόσμο.[...] Όσοι' date=' δηλαδή, διαφωνούν μαζί σου να σκάσουν. Αυτό δεν λες ή κάνω λάθος; _____________ Τέλος πάντων, ας βάλω ένα κείμενο που βρήκα και με εκφράζει: [b']ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ[/b] Υπάρχουν δύο ειδών ρατσισμοί. Ο θεωρητικός και ο πρακτικός. Θεωρητικά είμαστε όλοι αντι-ρατσιστές. Όλοι υπέρ των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Όλοι υπέρ της ισονομίας. Και εμφανίζεται μία κυρία Γκιουλ Καραχασάν - και γίνεται χαμός. Ακόμα και μετά από τόση φασαρία, το 45,5% του αστικού (προσοχή!) κοινού, είναι εναντίον της υποψηφιότητάς της. (Δημοσκόπηση της εταιρείας GPO για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Mega). Δηλαδή είναι εναντίον του Συντάγματος της Ελλάδας που δίνει ίδια δικαιώματα σε όλους τους Έλληνες πολίτες. Θυμάμαι μία γνωστή μου κυρία, επιστήμονα, αριστερή, φεμινίστρια, με αγώνες και εξορίες. Ξαφνικά η κόρη της τα έφτιαξε με ένα νέγρο. «Αράπης παιδί μου, κατράμι, ανθρωποφάγος! Μόνο το κόκαλο στα μαλλιά του λείπει!» μου έλεγε στο τηλέφωνο. Πάνε και οι αγώνες, πάνε και οι θεωρίες... Η ιδέα πως το τρυφερούδι της φώλιαζε στην αγκαλιά ενός κατάμαυρου, την έκανε να ανατριχιάζει. Όποιον σας λεει πως δεν είναι ρατσιστής, ρωτήστε τον. Θα πάντρευε την κόρη του με ένα γύφτο; Είναι απίθανο πως δικαιολογούμε τα πράγματα. Π. χ. κυριαρχεί η άποψη πως οι Έλληνες δεν ήταν ρατσιστές - αλλά τους έκανε η πλημμύρα των μεταναστών. Ε, λοιπόν, βρήκα κείμενά μου δημοσιευμένα το 1986, με αφορμή μία έρευνα που έγινε τότε. Και προσοχή: ρωτήθηκαν μόνο Αθηναίοι: Στην ερώτηση: "Ένας Έλληνας Εβραίος είναι Έλληνας;", το 41% των Ελλήνων άπαντα αρνητικά. Στην αντίστοιχη ερώτηση του IFOP μόνον 12%, των Γάλλων είπε όχι. (79%, ναι. Έλληνες: 49%). Μόνον 17% των Γάλλων θα είχε αντίρρηση για ένα γαμπρό (η νύφη) Εβραίο - στους Έλληνες το ποσοστό είναι 51%. Ακόμα: το 49%, από μας δεν θα ψήφιζε έναν Εβραίο βουλευτή (Γάλλοι: 13%) και 43% δεν θα πήγαινε σε Εβραίο γιατρό! (Γάλλοι: 7%)! Στο ερώτημα αν εμπιστεύονται έναν Ορθόδοξο απάντησε καταφατικά το 92% - έναντι 63% για έναν Καθολικό και 57% για έναν Διαμαρτυρόμενο. Φυσικά το ποσοστό πέφτει στο 37% για τους Εβραίους και στο 35% για τους Μουσουλμάνους. Με άλλα λόγια - το ένα τρίτο των Αθηναίων δεν εμπιστευόταν (το 1986), έναν Χριστιανό (έστω λευκό και Ευρωπαίο), μόνο και μόνο επειδή δεν είναι, Ορθόδοξος! Για να μη σχολιάσω τα δύο τρίτα που δεν εμπιστεύονταν "a priori" Εβραίους, Μουσουλμάνους και Τσιγγάνους. Και φυσικά σχεδόν κανένας δεν θα πάντρευε το παιδί του με Αθίγγανο/η. Βέβαια τότε κατακρίναμε σκληρά την Νότιο Αφρική και ήμασταν υπερήφανοι διότι δεν είχαμε απαρτχάιντ. Αλλά δεν είχαμε και νέγρους. Όλες αυτές τις μέρες άκουγα τις δηλώσεις των Ελληναράδων, και ανατρίχιαζα. Διαθέτουμε σε αυτόν τον τόπο μία διαχρονική μόνιμη κλίκα από επαγγελματίες πατριώτες, που τόσα δεινά έχουν συσσωρεύσει στην πατρίδα. Αυτοί μας έκαψαν το 1897, («η εθνική μας τύφλωσις»), το 1922, και το 1974 στην Κύπρο. Αυτοί πλειοδότησαν ασύδοτα στο «Μακεδονικό» - και το χάσαμε. Τους ίδιους είδα πάλι στην τηλεόραση να περιφέρουν τον εθνικιστικό τους λαϊκισμό. Αυτοί, που είναι τόσο περήφανοι για την ελληνική τους καταγωγή, με έκαναν πάλι να ντρέπομαι που είμαι Έλληνας. Συγγραφέας: Νίκος Δήμου Πηγή: Επίσημο blog.
grigas Δημοσ. 10 Μαΐου 2006 Δημοσ. 10 Μαΐου 2006 Δεν έχω διαβάσει ολόκληρο το thread και δεν γνωρίζω εάν έχει θιχτεί πάλι αυτό που θα πω, αλλά θέλω Γιώργο (paredwse) να σου κάνω μια ερώτηση. Εάν η κυρία Γκιουλ Καραχασάν δεν ήταν μουσουλμάνα αλλά ήταν ελληνικής καταγωγής, χριστιανή ορθόδοξη, νέα δικηγόρος 27 ετών κλπ κλπ θα ήταν υποψήφια για την υπερνομαρχία? Όχι μόνο της Ξάνθης αλλά οποιαδήποτε... Εσύ όταν ήσουν νέος δικηγόρος 27 ετών υπήρχε περίπτωση να είσαι υποψήφιος νομάρχης/δήμαρχος/βουλευτής? Και όσον αφορά το θέμα του ρατσισμού, ένα ανάλογο που βίωσα εγώ κατά τη διάρκεια του μεταπτυχιακού μου ήταν το εξής. Τους μαύρους τους χαιδεύουμε για να μην μας πουν ρατσιστές Τους Ισπανούς τους χαιδεύουμε γιατί αποτελούν το 30% των φοιτητών του Πανεπιστημίου Τους Κινέζους τους χαιδεύουμε γιατί αποτελούν το άλλο 30% και πληρώνουν κα τα διπλάσια δίδακτρα Τους Έλληνες τους έχουμε χεσμένους γιατί δεν τους έχουμε ανάγκη. Είμαι συνομίλικος με την κα Καραχασάν και δεν μου έχει γίνει ποτέ πρόταση όχι για νομάρχης αλλά ούτε καν για δημοτικός σύμβουλος (και δεν έχω και ιδιαίτερη φαγούρα να ασχοληθώ).
marios1957 Δημοσ. 10 Μαΐου 2006 Δημοσ. 10 Μαΐου 2006 @paredwse:Το ίδιο πράγμα λένε,Γιώργο μου (=όποιος δεν είναι μαζί μου να πάει να σκάσει),απλά η μία πλευρά στιχοίζει τα lego της καλύτερα... @grigas:Είσαι μειονότητα;Έστω φτωχόπουστας;Όχι;Πως θες να διακριθείς;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.