blueviper Δημοσ. 10 Μαΐου 2006 Δημοσ. 10 Μαΐου 2006 Τι μας λες τώρα ρε φίλε; Εδώ οι Αλβανοί έκαψαν τη σημαία μας (δηλαδή εσένα και μένα και όλους μας) μέσα στο ΟΑΚΑ!!! Πας καλά; Έκαψε κανένας Έλληνας μετανάστης σημαία του κράτους που τον φιλοξενεί; Ας τολμήσει για παράδειγμα να το κάνει στη Γερμανία ή στη Γαλλία... Και εδώ αντί να κλείσουν τις πόρτες στο ΟΑΚΑ και να τους τουλουμιάσουν στο ξύλο τους άφησαν να αλωνίζουν! Και μη μου πεις ότι οι συγκεκριμένοι Αλβανοί δεν ήταν μετανάστες αλλά ήρθαν αποκλειστικά για το ματς γιατί θα θυμηθώ το πιο σύντομο ανέκδοτο : Αλβανός τουρίστας! Άντε ... Ιδού το μεγαλείο του πολιτισμού μας. Η πλέον ενδεδειγμένη απάντηση στο κάψιμο της σημαίας από απερίσκεπτους κάφρους οπαδούς θα ήταν το ξύλο. Υποκλίνομαι στο μέγεθος της ανοχής σου, πόσο μάλλον της πολιτιστικής σου υπεροχής. Οι άλλοι απολίτιστοι στις ΗΠΑ, προφανώς ελέως έλλειψης εθνικού φρονήματος κι ας μας μοστράρουν σε κάθε έργο 2 φορές τον εθνικό ύμνο και 24 την αστερόεσσα, θεωρούν ατομικό πολιτικό δικαίωμα το κάψιμο της σημαίας, απαγορεύοντας οποιαδήποτε δίωξη μια και το αναγνωρίζουν ως θεμελιώδες συνταγματικό δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης. Ας δεχτώ όμως πως έχεις δίκιο...τι ακριβώς θες να μου πεις πάλι, πως όλοι οι Αλβανοί είναι σαν αυτούς τους 5-10; Κάποιοι συμπολίτες μας αλβανικής καταγωγής έφαγαν της χρονιάς τους, επειδή τόλμησαν -άκουσον άκουσον- να πανηγυρίσουν υπέρ της Ελλάδας μαζί με τους υπόλοιπους στην Ομόνοια έπειτα από την κατάκτηση του Euro. Δεν είχαν το δικαίωμα προφανώς. Και γενικώς για κάποιους Ελληναράδες δεν έχουν δικαιώματα συνολικά...δε γουστάρουν ούτε να θριαμβολογούν υπέρ της Αλβανίας, ούτε υπέρ της Ελλάδας. Παράνοια! Όσο για το τι κάνουν ή τι έχουν κάνει ως σήμερα και Έλληνες μετανάστες, καλύτερα μην το συνεχίζεις, γιατί δε σε δικαιώνουν τα ιστορικά ντοκουμέντα. Υπάρχουν αρκετά ράμματα για τη γούνα μας για να το παίζουμε όσιες παρθένες. Ανέτρεξε σε διάφορες σχετικές πηγές γύρω από τα μεταναστευτικά μας ρεύματα και θα αντιληφθείς πως αποτελούσαμε συνήθως την πλέον εγκληματική φυλετική ομάδα (με τη δεύτερη να απέχει παρασάγγας) και σε εστιατόρια του αμερικανικού νότου υπήρχαν πινακίδες απ' έξω που έγραφαν ρητά "απαγορεύονται οι νέγροι, οι σκύλοι και οι Έλληνες" (με αυτή ακριβώς τη σειρά). Φυσικά και δε φταίγαμε πάντα εμείς, αλλά κι η υποδοχή αντιμετώπιση που λαμβάναμε από τις ίδιες τις χώρες. Σου θυμίζουν τίποτα όλα αυτά; Μήπως κάποτε υπήρξαμε εμείς οι Αλβανοί; Σε αφήνω να τα σκεφτείς λίγο...
blueviper Δημοσ. 10 Μαΐου 2006 Δημοσ. 10 Μαΐου 2006 Διάβαζα χθες το Ναυτίλο του Στάθη στην Ελευθεροτυπία...γνωστή η αβανταδόρικη στάση της εφημερίδας υπέρ της πράσινης παράταξης. Ο ίδιος όμως ο δημοσιογράφος/σκιτσογράφος δε διακατέχεται από τις ίδιες κομματικές αγκυλώσεις. Έχει καταθέσει κατά καιρούς τις έντονες αντιδράσεις του και είναι γνωστός εκφραστής του αρχαιοελληνικού ιδεώδους...νομίζω πως ο λόγος του έχει και ουσία και ποιότητα και κυρίως ενδιαφέρον. Τον παραθέτω αυτούσιο: ................................................ Είθισται να λέμε ότι ουδείς αμφισβητεί τον πατριωτισμό του άλλου (μάλιστα τοιούτον τι αποδίδεται με το κλισεδάκι «κανείς δεν είναι πιο πατριώτης απ' τον άλλον» - φοριέται)! Προσωπικώς, αμφισβητώ τον πατριωτισμό των βλακών - οι δύο έννοιες έχουν το ασυμβίβαστο. Προς τούτοις, αμφισβητώ σφόδρα τον πατριωτισμό των πολεμοκάπηλων, των κερδοσκόπων και των πρακτόρων ξένων δυνάμεων. Με τους υπόλοιπους πατριώτες, Ελληνες, Τούρκους, Αλβανούς, Βέλγους, Νιγηριανούς, Βούλγαρους και πάσης άλλης φυλής του Ισραήλ, δεν έχω τίποτε να χωρίσω. ................................................ Και επειδή οι ηλίθιοι σπανίως αντιλαμβάνονται με τη μία, επαναλαμβάνω: πλην ηλιθίων και προδοτών (που απαρτίζονται απ' τα υποσύνολα πολεμοκάπηλοι, κερδοσκόποι, πράκτορες), όλοι οι υπόλοιποι αδέρφια είμαστε... Δηλαδή ένας Ελληνας Καθολικός δεν θα πρέπει να προταθεί για νομάρχης Κυκλάδων, καθ' ότι τις Κυκλάδες τις διεκδικεί, λόγω καθολικής μειονότητας, το Βατικανό και το Δουκάτο Αραγωνίας Καστίλλης ου μην κι Εστρεμαδούρας. Επίσης, Ελληνας Εβραίος στο θρήσκευμα δεν μπορεί να προταθεί για υπερνομάρχης (για υπονομάρχης μπορεί) στας περιοχάς Νοτίου και Βορείου Βακτριανής αίτινες ανήκαν κάποτε στον ελληνισμό (με την καλή του έννοια, του Βουκεφάλα)... Προσέτι δε και επιπλέον ουδείς Ελληνας άθεος (ή αδερφάρα ή φάλτσος ή χεβυμεταλλάς) μπορεί να προταθεί για νομάρχης εις οιανδήποτε περιφέρεια της επικράτειας συχνάζουν επισκοπές, μετόχια και βακούφια. *** Από πότε, ωρέ αδέρφια, το θρήσκευμα προσδιορίζει τα πολιτικά δικαιώματα, το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι; Από πότε δηλαδή στείλαμε στο διάολο την Επανάσταση του 1821 κι όλα τα εξ αυτής επακολουθήσαντα Συντάγματα του ελληνικού κράτους; (πλην ορισμένων Συνταγμάτων του ελληνικού στρατεύματος άτινα, κατά καιρούς, άκουσαν «φωνές»... Πράγματι το πολιτικό επίπεδο της χώρας και ο δημόσιος διάλογος είναι εν πολλοίς σε στάθμη απολογητικής Λυσία «Υπέρ Καραγκιόζη». *** «Μα», ανησυχούν ορισμένοι, «η Θράκη είναι μια ευαίσθητη περιοχή». Και αυτήν την «ευαισθησία» θα την προσδιορίζουμε εμείς οι ίδιοι με έναν τρόπο που αποτελεί διαρκές δώρο στην άσπονδη γείτονα Τουρκία; Εμείς οι ίδιοι θα ανακηρύσσουμε, θα διακηρύσσουμε διαρκώς τη «Θράκη σε κίνδυνο»; Εμείς οι ίδιοι θα αναγνωρίζουμε το δικαίωμα άλλων να έχουν λόγο στα εσωτερικά μας; Γιατί δεν κάνουμε και μια ντεκλαρασιόν στο διεθνές κοινό ότι είμαστε ολίγοι να ησυχάσουμε. «Μα», λέγουν ορισμένοι, «οι Τούρκοι αφάνισαν τη μειονότητα των Ρωμιών στην Πόλη». Εν πρώτοις, δεν την αφάνισαν οι Τούρκοι αλλά το Κεμαλοφασιστικό καθεστώς της Τουρκίας. Δεύτερον: δεν αφάνισαν τη ρωμαίικη μειονότητα μόνον, αλλά εξόντωσαν τους Ποντίους Ελληνες, εξολόθρευσαν κι εξόρισαν στους πέντε ανέμους τους Αρμενίους, σφάζουν και φυλακίζουν Κούρδους κι αριστερούς, κατέχουν τη μισή Κύπρο, απειλούν μονίμως κι ιταμώς την Ελλάδα. Να γίνουμε σαν κι αυτούς; Να ανταποδώσει η Ελλάδα τα ίδια και τα ίσα με ένα κρυπτοφασιστικό καθεστώς; Ή, αντιθέτως με την ισχύ της (αν είχε) να υποστηρίζει τα δίκαιά της; - των Ρωμιών στην Πόλη, όλων των Κυπρίων στην Κύπρο, παντού; Την κερκόπορτα για την Τουρκία στη Θράκη την ανοίγει μία υποψήφια υπερνομάρχης (την οποίαν υποχρεώνουμε με τον πιο εξευτελιστικόν τρόπο σε δήλωση εθνικών φρονημάτων) κι όχι η πολιτική κατευνασμού που ακολουθεί η χώρα μας; (μάλιστα με κουμπαριές και ζεϊμπέκικα). Απ' την υπερνομάρχη θα κινδυνεύσει η Θράκη κι όχι απ' τους τεμενάδες μας στην Κοντολίζα Ράιχ; όχι απ' την εξάρτηση της Ελλάδας απ' τις ΗΠΑ; όχι απ' τις μίζες που προσδιορίζουν τις επιλογές για την άμυνα, αντί οι αμυντικές ανάγκες; *** Για μιαν ακόμα φορά η συζήτηση διεξάγεται σε επίπεδο «υπόθεσης Τσενάι». Σε επίπεδο δηλαδή μιας πραγματικής Ψωροκώσταινας που φοβάται για το έχειν της επειδή ούτε να το υπερασπισθεί μπορεί, ούτε μέριμνα για να μπορέσει κάποτε να το υπερασπίζεται λαμβάνει. Στα ίδια κατατρίβεται, απ' τα ίδια κατατρύχεται. Ελληναράδες και ευρωλιγούρια ίσον γραικύλοι και ραγιάδες. Φοβούνται ορισμένοι μην η μουσουλμάνα και Πομάκα συμπατριωτισσά μας, προδώσει! Σωστοί! ουδείς Ελληνας Χριστιανός πρόδωσε ποτέ! Ούτε ένας, μόνον χιλιάδες. Πότε με τους Γερμανούς στην Κατοχή, πότε με τους χουντικούς στη Δικτατορία, πότε με τους Αμερικανούς στα πέι-ρολς, μόνον τότε χιλιάδες τομάρια Ελληνες Χριστιανοί Ορθόδοξοι πρόδωσαν την πατρίδα, το Σύνταγμα, τη Δημοκρατία, τον λαό, το έθνος, τα ιερά και τα όσια. Αιδώς, Δαναοί των Δανεικών, των πιστωτικών καρτών, των ιδιωτικών ΑΕΙ και της ελαστικής εργασίας. Των ριάλιτυ σώου και της Γιουροβιζιόν. Το λαϊκό κράτος δεν είναι λαϊκιστικό παραλήρημα ούτε φονταμενταλιστική ονείρωξη. Εχει όμως μιαν αδυναμία. Προϋποθέτει λαό για να το υπερασπίζεται, όχι κλόουν.
paschalia Δημοσ. 10 Μαΐου 2006 Δημοσ. 10 Μαΐου 2006 Ας τον ξεκουρδισει καποιος πλζ . Κandinsky & blueviper χαλαρωστε λιγακι . Ο μεν με το πιπιλισμα με τις μειονοτητες κ ο δε με το παραληρημα του εναντιον παντων ( με μια ματια που εριξα θελω να τον ρωτησω το εξης . αφου παληκαρι μου σε χαλαει τοσο εδω που μενεις , γιατι δν την κανεις προς αλλες χωρες πιο συμβατες του γουστου σου ? ) . Κ βασικα αυτη την απορια εχω προς απαντες που διατεινονται φιλελευθεροι - προοδευτικοι - μισελληνες κ.ο.κ Αφου σας χαλαει τοσο πια η φαρα του ''Ελληναρα'' οπως λετε , γιατι δεν την κανετε με ελαφρα ? Υ.γ. κ Κandinsky για να σε προλαβω , λεω οτι απο καποιο σημειο κ μετα πρωταρχικη μου εννοια ειναι να περιορισω την ζημια κ οχι να την μεγαλωσω .. Και κινησεις τετοιες προς τις μειονοτητες πλεον , τις θεωρω οτι χειροτερευουν την κατασταση .
Kandinsky Δημοσ. 10 Μαΐου 2006 Δημοσ. 10 Μαΐου 2006 Κάποιοι συμπολίτες μας αλβανικής καταγωγής έφαγαν της χρονιάς τους' date=' επειδή τόλμησαν -άκουσον άκουσον- να πανηγυρίσουν υπέρ της Ελλάδας μαζί με τους υπόλοιπους στην Ομόνοια έπειτα από την κατάκτηση του Euro. [/quote'] Και όχι μόνο αυτοί. Ακόμα και κάτι Πακιστανοί και λοιποί μη Αλβανοί έφαγαν πολύ ξύλο επειδή τόλμησαν να κρατήσουν ελληνικές σημαίες στα χέρια τους! Ανέτρεξε σε διάφορες σχετικές πηγές γύρω από τα μεταναστευτικά μας ρεύματα και θα αντιληφθείς πως αποτελούσαμε συνήθως την πλέον εγκληματική φυλετική ομάδα (με τη δεύτερη να απέχει παρασάγγας) Ισχύει. Αφορά την Αμερική και ιδού το σχετικό άρθρο : εγκληματικότητα Ελλήνων στην Αμερική του '20.
blueviper Δημοσ. 10 Μαΐου 2006 Δημοσ. 10 Μαΐου 2006 Κι εσύ βρε paschalia μου γιατί δεν απαντάς απλώς στα ερωτήματα που σου θέτουν; Το να αοριστολογούμε είναι πολύ εύκολο...το να απαντάμε ευθέως για τους εναλλακτικούς τρόπους που χρειάζεται να ακολουθηθούν, προκειμένου οι μειονότητες να πάψουν να αισθάνονται τέτοιες, είναι λιγουλάκι ποιο δύσκολο, το αναγνωρίζω. Το γιατί δε φεύγω ή το γιατί μένω είναι προσωπική μου υπόθεση και προφανώς δε σε αφορά. Ίσως εκτός από "μισέλληνας" είμαι και μαζοχιστής...σου δίνω το ελεύθερο να αφήσεις τη φαντασία σου να οργιάσει, μια και σε απασχολεί το θέμα. Χαίρομαι πάντως που αποδεικνύεις πως τα νοήματα έχουν διασαλευθεί για τα καλά...κατορθώσαμε να ταυτίσουμε προοδευτικούς και φιλελεύθερους με μισέλληνες. Παγκόσμια πρωτοτυπία. Θα μπορούσα βέβαια να γράφω μέχρι αύριο τις διαφορές μεταξύ Ελληναρά και Έλληνα, αλλά αφού στη συνείδησή σου είναι το ένα και το αυτό, με όλους τους υπόλοιπους να εντάσσονται στην κατηγορία μισέλληνες, πάω πάσο. Edit: @Kandinsky Με τέτοια link πως να μη σε κατηγορήσουν για ακραίο αριστεριστή. Είναι δυνατόν να επικαλείσαι τις έρευνες του Ιού και να τη βγάλεις καθαρή; Δεν έχεις καταλάβει πως είναι φιλελεύθεροι, άρα και μισέλληνες;
paschalia Δημοσ. 10 Μαΐου 2006 Δημοσ. 10 Μαΐου 2006 Οπως ειπα κ στο υστερογραφο παραπανω , πρεπει να περιοριστει η ζημια για να πεσουν στο τραπεζι ιδεες κ λυσεις για διορθωση της . Το να ειπωθουν λυσεις σ'αυτο το σημειο , θα ειναι απλως ανεδαφικες ..
Kandinsky Δημοσ. 10 Μαΐου 2006 Δημοσ. 10 Μαΐου 2006 Κandinsky & blueviper χαλαρωστε λιγακι . Ο μεν με το πιπιλισμα με τις μειονοτητες Έχε υπ' όψη σου' date=' ότι το ύφος της απάντησης μου αυτής θα ήταν πολύ καλύτερο εάν στις εκατοντάδες γραμμές με επιχειρήματα που έχω παραθέσει δεν απαντούσες με γελοιοδέστατο εξυπνακισμό του τύπου "χαλαρώστε", άλλη μια φράση απ' τις 10 που φαντάζομαι χρησιμοποιείς κι εσύ, απέχοντας προφανώς από κάθε σχέση με τον λεκτικό πλούτο της χώρας. Δεν είμαι ελιτιστής ώστε να το λέω αυτό αλλά ξέρω πολύ καλά ότι ο λόγος αυτού του τύπου, συνοδεύεται από συγκεκριμένο ύφος και στάση ζωής, κάτι που άλλωστε φαίνεται κι από άλλα ποστ σου. Φαντάζομαι ότι όταν θα πας στο Παρίσι, θα πας πρώτα στου Dior και στη Eurodisney και μετά στο Λούβρο (αν πας), όπως κάνει η πλειοψηφία των συμπατριωτών μας. Αφου σας χαλαει τοσο πια η φαρα του ''Ελληναρα'' οπως λετε , γιατι δεν την κανετε με ελαφρα ? Οι Ελληνάρες πρέπει να εκλείψουν αγαπητή μου, όχι εγώ ή οποιοσδήποτε προσπαθεί να μιλήσει με τη γλώσσα της λογικής. Αν είναι να αφήσω τη χώρα και να φύγω για να την έχει ο Πλεύρης, οι Χρυσαυγίτες ή εσύ, άστο καλύτερα, προτιμώ να αλλάξω κι εθνικότητα και να βάψω τη μούρη μου μαύρη . Υ.γ. κ Κandinsky για να σε προλαβω , λεω οτι απο καποιο σημειο κ μετα πρωταρχικη μου εννοια ειναι να περιορισω την ζημια κ οχι να την μεγαλωσω .. Και κινησεις τετοιες προς τις μειονοτητες πλεον , τις θεωρω οτι χειροτερευουν την κατασταση . To τί θεωρείς Πασχαλία και τί πιστεύεις χωρίς να το βασίζεις κάπου και χωρίς να το στηρίζεις με σοβαρά επιχειρήματα, ποσώς με ενδιαφέρει. Όταν λοιπόν θα έρθεις και θα απαντάς τουλάχιστον σ' εμένα χωρίς αφορισμούς και λεκτικές πορδές (που σε διαβεβαιώνω, δε βάφουν αυγά) τα ξαναλέμε. Από εκεί και πέρα, δεν μπορώ να κάνω διάλογο σε τόσο χαμηλό επίπεδο, και ούτε θα προσπαθήσω να κάνω τις αμοιβάδες πολυκυτταρικούς οργανισμούς.
blueviper Δημοσ. 10 Μαΐου 2006 Δημοσ. 10 Μαΐου 2006 Κάτι, κάπου, κάπως, κάποτε πρέπει να γίνει. Αοριστίας συνέχεια. Λυπάμαι paschalia, αλλά δε βλέπω όχι λύσεις, αλλά ούτε καν προτάσεις να γίνονται. Η απορία μου δε λύθηκε...δε βαριέσαι. Καλή καρδιά... Edit: Petza, μια και το 'χεις ψάξει, δώσε καμιά ιδέα που παίζει χαλαρωτική φραπεδούμπα, να αράξουμε άπαντες. Αν έχει και ποιοτικό φρεντο, ακόμα καλύτερο. Χαλλλλαρά...
marios1957 Δημοσ. 10 Μαΐου 2006 Δημοσ. 10 Μαΐου 2006 .... Όταν λοιπόν θα έρθεις και θα απαντάς τουλάχιστον σ' εμένα χωρίς αφορισμούς και [/b]λεκτικές πορδές[/b] (που σε διαβεβαιώνω, δε βάφουν αυγά) τα ξαναλέμε. Από εκεί και πέρα, δεν μπορώ να κάνω διάλογο σε τόσο χαμηλό επίπεδο, και ούτε [b']θα προσπαθήσω να κάνω τις αμοιβάδες πολυκυτταρικούς οργανισμούς.[/b] Ώωωωωωπα κι αράξαμε μεγάλε.Θες να το ξεχυλώσουμε;Ουδεμία αντίρηση. Γιατί υποβιβάζεις τους συνομιλητές-ακροατές σου;Είναι ίδιον της μεγαλοφυϊας που μοιράζεσαι μαζί μας και στο ξεπληρώνουμε έτσι; Πάρ' το αλλοιώς....:evil: @ blueviper:Αν θες φραπεδιές,φίλα και καμια κατουρημένη ποδιά... καλά δεν ήμασταν μέχρι τώρα;:-?
Petza Δημοσ. 10 Μαΐου 2006 Δημοσ. 10 Μαΐου 2006 Δεν είμαι ελιτιστής ώστε να το λέω αυτό αλλά ξέρω πολύ καλά ότι ο λόγος αυτού του τύπου, συνοδεύεται από συγκεκριμένο ύφος και στάση ζωής, κάτι που άλλωστε φαίνεται κι από άλλα ποστ σου. Φαντάζομαι ότι όταν θα πας στο Παρίσι, θα πας πρώτα στου Dior και στη Eurodisney και μετά στο Λούβρο (αν πας), όπως κάνει η πλειοψηφία των συμπατριωτών μας. Προφανώς με μπούργκα κα φερετζέ θα σου ήταν ποιο αρεστή ????? Οι Ελληνάρες πρέπει να εκλείψουν αγαπητή μου, όχι εγώ ή οποιοσδήποτε προσπαθεί να μιλήσει με τη γλώσσα της λογικής. Αν είναι να αφήσω τη χώρα και να φύγω για να την έχει ο Πλεύρης, οι Χρυσαυγίτες ή εσύ, άστο καλύτερα, προτιμώ να αλλάξω κι εθνικότητα και να βάψω τη μούρη μου μαύρη . Ενώ με τους Ιο-μπηστο-κουναλακηδες μάλλον είσαι ευτυχισμένος Συνεχίστε με αυτήν την λογική και μην εκπλαγείτε αν πάτε καμία μέρα στου Μπακάκου για ασπιρίνες και δείτε κανένα Φ16 παρκαρισμένο στην γωνία Τώρα όσο αφορά τους ιους όποιος έχει διαβάσει στην ιστοσελίδα τους εκείνο το εμετικό γράφημα "από την χούντα της επταετίας στην χούντα του Καραμανλή" αρκεί για να καταλάβει την σοβαρότητα ,την εμπάθεια και το ποιον της συγκεκριμένης ομάδας Προφανώς παραβλέπετε το γεγονός ότι λαός χωρίς μνήμη δεν έχει μέλλον
Petza Δημοσ. 10 Μαΐου 2006 Δημοσ. 10 Μαΐου 2006 Petza' date=' μια και το 'χεις ψάξει, δώσε καμιά ιδέα που παίζει χαλαρωτική φραπεδούμπα, να αράξουμε άπαντες. Αν έχει και ποιοτικό φρεντο, ακόμα καλύτερο. Χαλλλλαρά... [/quote'] να υποθέσω ότι στο στέκι έπιασε αντηλιά ??????? η σου αλλάξανε τον NES με Jacobs
paschalia Δημοσ. 10 Μαΐου 2006 Δημοσ. 10 Μαΐου 2006 Φαντάζομαι ότι όταν θα πας στο Παρίσι, θα πας πρώτα στου Dior και στη Eurodisney και μετά στο Λούβρο (αν πας), όπως κάνει η πλειοψηφία των συμπατριωτών μας. Ναι οκ . Οι Ελληνάρες πρέπει να εκλείψουν αγαπητή μου, όχι εγώ ή οποιοσδήποτε προσπαθεί να μιλήσει με τη γλώσσα της λογικής. Αν είναι να αφήσω τη χώρα και να φύγω για να την έχει ο Πλεύρης, οι Χρυσαυγίτες ή εσύ, άστο καλύτερα, προτιμώ να αλλάξω κι εθνικότητα και να βάψω τη μούρη μου μαύρη . Ναι οκ . To τί θεωρείς Πασχαλία και τί πιστεύεις χωρίς να το βασίζεις κάπου και χωρίς να το στηρίζεις με σοβαρά επιχειρήματα, ποσώς με ενδιαφέρει. Όταν λοιπόν θα έρθεις και θα απαντάς τουλάχιστον σ' εμένα χωρίς αφορισμούς και λεκτικές πορδές (που σε διαβεβαιώνω, δε βάφουν αυγά) τα ξαναλέμε. Από εκεί και πέρα, δεν μπορώ να κάνω διάλογο σε τόσο χαμηλό επίπεδο, και ούτε θα προσπαθήσω να κάνω τις αμοιβάδες πολυκυτταρικούς οργανισμούς. α) Δεν ειμαι εγω που ριχνω την συζητηση . Αν βρεις σε ποστ μου ( πλην ελαχιστων εξαιρεσεων ) να χρησιμοποιω γλωσσα του πεζοδρομιου μπορεις να κανεις οτι θες με αυτο . Βαλτο στην υπογραφη σου , ανοιξε τοπικ που θα με κραζεις , οτι θες . Μεχρι να το βρεις ομως , σου συνιστω να προσεχεις την δικια σου φρασεολογια . β) Αναφορικα με την ουσια αυτου που λες .. τι αποδειξεις - επιχειρηματα κλπ θες ν'ακουσεις ? Νομιζω οτι ειναι υπεραποδεκτο κ αποδειξιμο περαν πασης αμφιβολιας το πως ειναι η κατασταση εκει πανω . Αν θες λινκς για να βεβαιωθεις οτι αυτα που λεω εχουν βαση , αλλιως ειναι λογια του αερα .. να σου βρω βρε αδερφε . Βlueviper τι προτασεις θες ν'ακουσεις για να θεωρεις οτι δν αοριστολογω ? Αλλα οκ . α) εργα κ αισθηση οτι υπαρχει συνδεση του εκει πανω με το εδω κατω . β) στηριξη του πλυθυσμου εκει , ωστε να μην την κανουν με ελαφρα προς αλλες χωρες προς ευρεση εργασιας .
blueviper Δημοσ. 10 Μαΐου 2006 Δημοσ. 10 Μαΐου 2006 Καλά βρε Petza...εσύ δεν ήσουν που έλεγες να εξετάζουμε τι λένε οι διάφοροι "σοφοί" μια και κάτι παραπάνω ξέρουν; Τώρα κάνουμε και διακρίσεις στους σοφούς; @marios1957 Όχι και κατουρημένη βρε Μάριε...στο τέλος εκτός από προοδευτισμό=φιλελευθερισμό=μισελληνισμό θα κατηγορηθούμε και για κοπρολαγνεία. Τον κατανοώ πάντως τον Kandinsky...δεν είναι και λίγο πράγμα να κάθεσαι να γράφεις τόσες αράδες και να πετάγεται κάποιος μονάχα για να καταθέσει το "χαλάρωσε!" του, χωρίς να προσθέτει τίποτα σε επίπεδο αντίλογου. Είναι χτύπημα κάτω από τη μέση και ικανό να σε βγάλει από τα ρούχα σου. Edit: @Petza Βασικά έχω μπλεξίματα με κάτι Ελληναράδες. Από τότε που άρχισε ο μαγαζάτορας να σερβίρει και τούρκικο, αφήνιασαν κι έχουν στήσει οδοφράγματα απ' έξω. Σκατοκατάσταση! Μη μπλέξεις με Ελληναρά και με τη λογική του. @paschalia α) εργα κ αισθηση οτι υπαρχει συνδεση του εκει πανω με το εδω κατω . Αν το πρόβλημα είναι ο υδροκεφαλισμός, από αυτό πάσχουν όλες οι παραμεθόριες περιοχές κι όχι μόνο. Οπότε αυτό από μόνο του λίγα θέματα θα λύσει. Η ενίσχυση της "αίσθησης" που αναφέρεις είναι ένα ζητούμενο, αλλά το ουσιώδες είναι να βρεθούν οι τρόποι. Γενικά κι αόριστα το επαναλαμβάνω δουλειά δε γίνεται. Απλώς επιστρέφουμε στο σημείο μηδέν, δηλαδή στην αποδοχή της κατάστασης που θέλει τους πομάκους και τους τουρκικής καταγωγής έλληνες πολίτες ξένο σώμα. β) στηριξη του πλυθυσμου εκει , ωστε να μην την κανουν με ελαφρα προς αλλες χωρες προς ευρεση εργασιας . Επειδή ο άλλος θα βρει δουλειά εδώ, δε σημαίνει πως θα αισθανθεί ισότιμο μέλος της κοινωνίας, από τη στιγμή μάλιστα που του παραγνωρίζεις άλλα θεμελιώδη ατομικά δικαιώματα. Δυσκολεύομαι να καταλάβω πως όλα τα παραπάνω θα βοηθήσουν ώστε να συναισθανθούν την εμπιστοσύνη της λοιπής κοινωνίας προς το πρόσωπό τους. Καμιά φορά πρέπει να πάρεις και τα ρίσκα σου, αν θεωρήσουμε πως είναι τέτοια, για να πάνε μπροστά τα πράγματα...οι κοινωνικές τομές δε γίνονται ποτέ ανώδυνα.
paschalia Δημοσ. 10 Μαΐου 2006 Δημοσ. 10 Μαΐου 2006 Βlueviper σε τι να κανω αντιλογο ? Κ γιατι να κανω αντιλογο ? Για να εχουμε να λεμε ''μπλαμπλαμπλα'' ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.