insomniaK Δημοσ. 9 Μαΐου 2006 Δημοσ. 9 Μαΐου 2006 Αυτό που θα μετρήσει είναι αν ως πολιτικός θα κάνει 2-3 πράγματα που θα μείνουν και θα βελτιώσουν τις συνθήκες ζωής των πολιτών. Τα υπόλοιπα είναι για να χαϊδεύτουν αυτάκια. Και το θέμα δεν είναι η καταγωγή, διότι αυτοί που έχουν υπογράψει τις συμφωνίες για τη Σούδα π.χ. που ΔΕΝ είναι έδαφος του ελληνικού κράτους μια χαρά Έλληνες και διαθέτουν και τα πιστωποιητικά που ζητούνται και τη βούλα του Πάπα και το Φιρμάνι του Πασά και ταυτότητα με το θρήσκευμα και άλλα τέτοια όμορφα... Πολιτικός θέλει να γίνει η κυρία και για το έργο της θα κριθεί και μάλλον οι προφήτες θα πρέπει να σωπάσουμε.
Kandinsky Δημοσ. 9 Μαΐου 2006 Δημοσ. 9 Μαΐου 2006 Nομιζω οτι εχετε ξεφυγει απο την ουσια . Κ η καταγωγη της ειναι τουρκικη . ενα κοριτσακι που ειναι τουρκαλα Μια κοπελιτσα τουρκαλα , με οικογενεια τουρκικη Kαλά όσα λες, αλλά το θέμα είναι το εξής : Κατάγεται από Πομακοχώρι. Δεν καταλαβαίνω σε ποιά γλώσσα θα πρέπει να εξηγήσω για χιλιοστή φορά, ότι οι Πομάκοι ΔΕΝ είναι Τούρκοι. Το ξαναλέω, οι Πομάκοι ΔΕΝ είναι Τούρκοι. Κι επειδή το αναφέρεις και για τρίτη φορά, ΟΙ ΠΟΜΑΚΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΚΟΙ! Kαι κάτι ακόμα, το οποίο επίσης ξανατονίσαμε : α. Το ότι η Τουρκία κατά πως φαίνεται έχει πλησιάσει περισσότερο την μειονότητα ποιανού ευθύνη είναι? Των Πομάκων? β. Κάνεις λόγο για "ξεχασμένες περιοχές". Όντως, υφίσταται αυτό όπως διαπίστωσα και ο ίδιος μια και είχα την ευκαιρία να γνωρίσω αρκετές περιοχές των νομών Ροδόπης και Έβρου. Ποιός τις ξέχασε άραγε και γιατί? Γιατί φταίνει οι ξεχασμένοι απ' όλους οι οποίοι δεν έχουν που να στραφούν και δε φταίνε αυτοί που τους έσπρωξαν στην αγκαλιά των γειτόνων μας?
paschalia Δημοσ. 9 Μαΐου 2006 Δημοσ. 9 Μαΐου 2006 Δικια μας ειναι . Αλλα Αν θελουνε να κανουνε κατι για να φερουν τις μειονοτητες προς τα εμας , να κανουν κατι αλλο κ οχι υποψηφιοτητες κ εκλογες ατομων που υπαρχει μια τεραστια πιθανοτητα να γυρισει μπουμερανγκ στην Ελλαδα .
Kandinsky Δημοσ. 9 Μαΐου 2006 Δημοσ. 9 Μαΐου 2006 Και το θέμα δεν είναι η καταγωγή' date=' διότι αυτοί που έχουν υπογράψει τις συμφωνίες για τη Σούδα π.χ. που ΔΕΝ είναι έδαφος του ελληνικού κράτους μια χαρά Έλληνες και διαθέτουν και τα πιστωποιητικά που ζητούνται και τη βούλα του Πάπα και το Φιρμάνι του Πασά και ταυτότητα με το θρήσκευμα και άλλα τέτοια όμορφα...[/quote'] Πολύ σωστά! Όλοι αυτοί οι "κύριοι" που μπροστά στις -δικές μας- κάμερες είναι λαλίστατοι και λεοντόκαρδοι, από πίσω όμως είναι σκυφτούληδες στις ορέξεις των ελληνικών και ξένων μεγαλοσυμφερόντων, είναι "ξηγημένα" παιδιά μια και θα χώσουν την κόρη μας στο Δημόσιο, γιατί χορεύουν ζεϊμπεκιές και πάνε στον Παπαδόπουλο, γιατί είναι απλώς χρωματισμένοι. Η Αττική Οδός θα πάει στα 3 ευρώ εντός ολίγου. Η γέφυρα του Ρίο είναι πιό ακριβή απ' την ψηλότερη (για αυτοκίνητα) γέφυρα του κόσμου, στη Γαλλία, όπου το αντίτιμο είναι γύρω στα 6 ευρώ (!). Ας μην πούμε βέβαια για τον καφέ, που ένας fucking freddo έχει φτάσει στην Αθήνα στα 4,5-5 ευρώ, ενώ πέρυσι στη Γαλλία ο αντίστοιχος που ήπια, έξω απ' το Πομπιντού στο κέντρο του Παρισιού κόστιζε ίδια περίπου τιμή αλλά από ποιότητα καμμία μα καμμία σχέση με το μπουγαδόνερο που μας μοστράρουν εδώ. Ξυπνάτε Ελληνάρες, αποκτήστε οικολογική και καταναλωτική συνείδηση, μάθετε πέντε λέξεις και φράσεις παραπάνω εκτός απ' το "μ....κα" και το "δεν το πιστεύω", βγείτε απ' το καβούκι σας (διότι τα στερεότυπα και η χρήση τους είναι δείγματα φοβισμένου ανθρώπου που στρέφεται στη σιγουριά) και μετά επιχειρηματολογείστε περί δυνάμεων του σκότους που υπονομεύουν τη χώρα. Η χώρα υπονομεύεται πολιτιστικά, οικονομικά και κοινωνικά, κάθε μέρα μια χαρούλα από μόνη της και συμβάλλουμε όλοι σ' αυτό με τον πολιτισμό που βγάζουμε προς τα έξω. Μάθετε να μην κατουράτε στους δρόμους, να μην πετάτε τα σκουπίδια όταν έχει απεργία αδιαφορώντας αν γίνονται βουνά και να μην ξεκωλιάζετε τις παραλίες με τα καρπούζια και μετά ελάτε όποιος θέλει να το παίξει μυαλοπώλης, Καραϊσκάκης και Μπουμπουλίνα.
nmtray2 Δημοσ. 9 Μαΐου 2006 Δημοσ. 9 Μαΐου 2006 Κι αν σου πετάξω εγώ το site της Χρυσής Αυγής ή του μεγάλου Λάσκου και των σοφισμάτων του' date=' θα υποθέσεις πως κάθε Έλληνας τις ίδιες θέσεις και πιστεύω εκφράζει κι υιοθετεί?! Οι τουρκικές εφημερίδες παίζουν τον ίδιο ρόλο που παίζουν και πολλές δικές μας...ανάλογα με τα εκάστοτε συμφέροντα ονοματίζουν και χρωματίζουν κατά το δοκούν. Έλληνας ο κοσμοναύτης, Έλληνας ο Καχιασβίλι, Έλληνίδα η Μανιάνι όταν νικάει, Αλβανή όταν χάνει, Ρωσοπόντιος με αρμενική καταγωγή από την Αίγυπτο ο Σαμπάνης πλέον κοκ [/quote'] Κανεις καποιο λαθος εδω: Το να μου δειξεις τι λεει η Χρυσαυγη δε μου λεει τιποτα. Πολυ απλα οι γκριζοι λυκοι ειναι οργανωση που τυγχανει προστασιας απο το τουρκικο κρατος. Το τουρκικο κρατος επιδεικνυει τις δημοκρατικες του διαθεσεις στους λυκους και φιμωνει τους κουρδους δημοσιογραφους. Ειδες κανεναν να καταφερεται εναντιον τους? Ακραια στοιχεια υπαρχουν παντου. Απο την ελλαδα μεχρι τους εσκιμωους. Το θεμα imho ειναι το κατα ποσο το κρατος "ασπαζεται" τις αποψεις τους. Και κατα ποσο αυτα τα στοιχεια αποτελουν εκφραση του εκαστοτε κρατους. Edit Μου κανει εντυπωση που διαβαζω στοιχεια και τεκμηριωσεις που αναφερθηκαν χθες σε εκπομπες. Ξαφνικα, τωρα θυμηθηκαμε το νομικο πλαισιο του ολου θεματος?
LL_NEO Δημοσ. 9 Μαΐου 2006 Δημοσ. 9 Μαΐου 2006 Επίσης όταν κάνεις βαρβάτο edit στο κείμενό σου, προσθέτοντας και smilies διάθεσης εκ των υστέρων, μην έχεις την αξίωση να μυρίζουμε τα νύχια μας για να γίνει αντιληπτό το τι θες να περάσεις ως νόημα. Εκ των υστέρων λέγοντας; Ύστερα απο τι; Και όσον αφορά το ορθογραφικό μου λάθος, χαίρομαι επειδή είναι το μόνο επιχείρημα που σου έχει απομείνει. Όσον αφορά του Kandisky. Ναι ρε φίλε σαφώς και πρέπει ο κάθε άξιος να προάγεται στα δημόσια αξιώματα, αλλά πες μου με το χέρι στην καρδιά, πιστεύεις ότι πρόκειται περί τέτοιας περιπτώσεως εδώ; Η εν λόγω κυρία πήρε την υποψηφιότητα λόγω αξίας ή λόγω καταγωγής; Για τη σημαία, ο συμβολισμός της όλης διαδικασίας με κάνει να μη θέλω να την κρατάνε ξένοι. Όπως στον πόλεμο ο πιο ρωμαλαίος την κρατά μέχρι να τα βάλει στο εχθρικό ύψωμα, έτσι συμβολικά και στον πόλεμο της γνώσης ο πιο καλός έχει αυτή την τιμή. Μόνο που καθότι έχω βάσιμες αμφιβολίες για το αν σε μια ενδεχόμενη σύγκρουση Ελλάδας Αλβανίας, το κάθε Αλβανάκι πάρει το μέρος της Ελλάδας, διαφωνώ στο να τους δίνεται η σημαία. Ο συμβολισμός δεν είναι συμβατός με την ιδιότητα τους. Ώρα 3ου edit 12.30 GMT
Kandinsky Δημοσ. 9 Μαΐου 2006 Δημοσ. 9 Μαΐου 2006 Πολυ απλα οι γκριζοι λυκοι ειναι οργανωση που τυγχανει προστασιας απο το τουρκικο κρατος. Ενώ η "Χρυσή Αυγή" και οι λοιποί Ελληνάρες ακροδεξιοί, δεν είναι? Και πώς γίνεται και όλως τυχαίως, κάθε φορά που γίνονται επειδόδια αστυνομίας - αναρχικών, όλο και κάποιον "αγανακτισμένο πολίτη" θα δεις ανάμεσα στους αστυνομικούς?
LL_NEO Δημοσ. 9 Μαΐου 2006 Δημοσ. 9 Μαΐου 2006 Ναι αλλά απο την άλλη πως γίνεται συνέχεια στα κανάλια να παρελαύνουν φάτσες Χρυσαυγιτών επί το έργον, αλλά ποτέ να μην έχει πιάσει κάμερα καμία αναρχόφατσα όταν καταστρέφει περιουσίες;
nmtray2 Δημοσ. 9 Μαΐου 2006 Δημοσ. 9 Μαΐου 2006 Ενώ η "Χρυσή Αυγή" και οι λοιποί Ελληνάρες ακροδεξιοί, δεν είναι? Και πώς γίνεται και όλως τυχαίως, κάθε φορά που γίνονται επειδόδια αστυνομίας - αναρχικών, όλο και κάποιον "αγανακτισμένο πολίτη" θα δεις ανάμεσα στους αστυνομικούς? Πολυ απλα οι γκριζοι λυκοι ειναι οργανωση που τυγχανει προστασιας απο το τουρκικο κρατος.Το τουρκικο κρατος επιδεικνυει τις δημοκρατικες του διαθεσεις στους λυκους και φιμωνει τους κουρδους δημοσιογραφους. Οπως ειπα επισης, το θεμα IMHO ειναι αν αποτελουν εκφραση του κρατους.
Rising1980 Δημοσ. 9 Μαΐου 2006 Δημοσ. 9 Μαΐου 2006 Όποιος θέλει, ας κάνει μια βόλτα από το http://www.iospress.gr Θα βρει τόνους πληροφοριών για όλα τα θέματα που θίγονται εδώ.
Narayan Δημοσ. 9 Μαΐου 2006 Δημοσ. 9 Μαΐου 2006 Narayan είσαι ινδουϊστής; και ρωτάω απολύτως σοβαρά. Πιστεύω πως είναι εμφανές από την υπογραφή μου... είμαι Αθεϊστής, ή αλλιώς Αγνωστικός.
nmtray2 Δημοσ. 9 Μαΐου 2006 Δημοσ. 9 Μαΐου 2006 είμαι Αθεϊστής, ή αλλιώς Αγνωστικός. =/= Για πολλους λογους
Fan Δημοσ. 9 Μαΐου 2006 Μέλος Δημοσ. 9 Μαΐου 2006 Έχω μία πολλή απλή ερώτηση και μου αρκεί ένα ναι ή ένα όχι ως απάντηση: Κάποιος που έχει γεννηθεί στην Αθήνα έχει τελειώσει τη βασική και μέρος της πανεπιστημιακής του εκπαίδευσης στην Ελλάδα' date=' αλλά η μία του γιαγιά είναι αρβανίτισσα (Ιλλύρια όπως και οι Αλβανοί), διατηρεί ακόμα και τη γλώσσα της, η άλλη του γιαγιά ήταν Καστελοριζιά με ρίζες από την Κύπρο και την Αίγυπτο, ο ένας παππούς ήταν Αθηναίος, εξακριβωμένα για 8 γενιές μετά χάνεται η ιστορία και ο άλλος ο παππούς ήταν Τσάκωνας και από τους λίγους γνώστες της τσακωνικής διαλέκτου (ψάξε να βρεις τι είναι αυτό), θεωρείται Έλληνας ή όχι; Το παραπάνω παράδειγμα είναι προσωπικό αλλά τόσο χαρακτηριστικό του "ελληνικού γονιδίου"... Για τον φίλο που διαβάζει "Αρχαία Ελληνική ιστορία", οι κανόνες της ελληνικής γραμματικής υπαγορεύουν ότι διαβάζεις "αρχαία ελληνική Ιστορία" και η επιστήμη της Ιστορίας υπαγορεύει ότι διαβάζεις Ιστορία της βαλκανικής χερσονήσου. Διότι μη μου πεις ότι θεωρείς τη "συνέχεια" Κυκλαδικό-Μυκηναϊκό-Μινωικό-Αθηναϊκο-Λακωνικό-Μακεδονικό-... Πολιτισμό, διότι τότε δε διαβάζεις ιστορία*, αλλα μυθιστορήματα του Λιακόπουλου... Όσο για την ερώτηση του Kandinsky, επιτρέψτε μου να σας υπενθυμίσω πως η θρησκεία είναι προσωπικό δεδομένο, και για τον καθέναν μας είναι ο τρόπος αναζήτησης του μεταφυσικού, της εσωτερικής τελείωσης, της πνευματικής ανύψωσης και σε αυτό το θέμα δεν υπάρχει κανείς που να μπορεί να ελενξει τον οποιοδήποτε. Αυτά τα λίγα για τώρα. *Προτεινόμενος συγγραφέας για την "ελληνική ιστορία": Κόκκινος.[/quote'] H apantisi tha dothei otan mporeso na vro PC me ellinika, alla den antexo allo na vlepo tin asxetila na xehilizei. OI ALVANOI EINAI APOGONOI TON ILIRION (NAI KAI O STRATOS TOU ALEXADROU APOTELOUTAN APO SLAVOUS)!!!!!!!!!!!!! OYTE O MPERISA DEN THA TO ELEGE. EPREPE NA ZOUSE O PYRROS KAI THA SOU APANTOUSE KATALILA. (Κυκλαδικό-Μυκηναϊκό-Μινωικό-Αθηναϊκο-Λακωνικό-Μακεδονικό) Apo ti stigmi pou den gnorizeis tin istoria tou ethnous sou einai logiko na grafeis tetoies vlakeies. (delete this msg)
blueviper Δημοσ. 9 Μαΐου 2006 Δημοσ. 9 Μαΐου 2006 @LL_NEO Εκ των υστέρων λέγοντας; Ύστερα απο τι; Και όσον αφορά το ορθογραφικό μου λάθος, χαίρομαι επειδή είναι το μόνο επιχείρημα που σου έχει απομείνει. Τι μου τη μοστράρεις την εικόνα?! Την ώρα που έγραφα το post έκανες 20 προσθέσεις στο δικό σου...το γεγονός πως 1 λεπτό πιο πριν κοινοποιήθηκε, δε σημαίνει πως θα μπορούσα και να το είχα δει στο μεταξύ. Λίγο λογική επιτέλους... Τι αντεπιχείρημα αλήθεια θα προτιμούσες να αντιτάξει κάποιος απέναντι στο αποστομωτικό "σκατομογγολοράτσα"; Μήπως κανένα μπινελίκι για να μιλήσει τη γλώσσα που φαίνεται να προτιμάς; Λυπάμαι...κι η ειρωνία έχει τα όριά της. Ναι αλλά απο την άλλη πως γίνεται συνέχεια στα κανάλια να παρελαύνουν φάτσες Χρυσαυγιτών επί το έργον, αλλά ποτέ να μην έχει πιάσει κάμερα καμία αναρχόφατσα όταν καταστρέφει περιουσίες; Οι μεν φοράνε μάσκες, αν και γνωστοί-άγνωστοι. Οι δε έχουν αποθρασυνθεί τόσο, που κάνουν τα ίδια και χειρότερα με τις ευλογίες της αστυνομίας και με τα στραβά της μάτια, χωρίς να κρύβουν ούτε το δεξί τους φρύδι. Στη δική μου συνείδηση η πλειονότητα δεν αποτελεί πρεσβευτή της αναρχίας, αλλά κακοποιά στοιχεία που βρήκαν ευκαιρία απλώς να τα σπάσουν και να εκτονωθούν. Κατακριτέο κι επ' αυτού είμαι απόλυτος. Είδα όμως και τα καλόπαιδα τους χρυσαυγίτες να μαχαιρώνουν και να στέλνουν στα νοσοκομεία και να παραδίδονται οικιοθελώς, γιατί προφανώς δεν είχαν και τίποτα καλύτερο να κάνουν, μετά από μερικά χρονάκια διακοπών με την αστυνομία να προσποιείται πως δεν άκουσε, δεν είδε, δε βρήκε. Έχουν πήξει οι φυλακές από τα ακροδεξιά στοιχεία. Όσο για τα περί σημαίας, χαίρομαι που η κοινωνία μας σιγά σιγά αρχίζει και ξεπερνά τις γραφικότητες και τις αρτηριοσκληρωτικές νοοτροπίες. Όλο και λιγότερα κρούσματα Ελληναράδων που την έχουν δει οπλαρχηγοί του 21' και τραβάνε τα παιδάκια τους επιδεικτικά έξω από την παρέλαση...ας έλειπε η κάμερα και θα σου έλεγα τι θα τραβούσαν. Μ' αρέσει πάντως που αφήνεις να εννοηθεί πως ο ελληνόσπορος (για να χρησιμοποιήσω την αισθητική σου προσέγγιση) πρώτος μαθητής θα τρέξει με τα τσαρούχια στον πόλεμο. Όπως άλλωστε το έκαναν άλλοι πνευματικοί ταγοί στο παρελθόν. @paschalia Αν θελουνε να κανουνε κατι για να φερουν τις μειονοτητες προς τα εμας , να κανουν κατι αλλο κ οχι υποψηφιοτητες κ εκλογες ατομων που υπαρχει μια τεραστια πιθανοτητα να γυρισει μπουμερανγκ στην Ελλαδα . Τι άλλο δηλαδή να κάνουν?! Να μην τους αντιμετωπίζουν σαν ισότιμα μέλη της κοινωνίας μας, αναγνωρίζοντάς τους κάθε δικαίωμα που απολαμβάνει κι ένας ελληνικής (κατευθείαν από τον Αχιλλέα και τον Αναξίμανδρο) καταγωγής πολίτης, χριστιανός στο θρήσκευμα; Υποχρεούνται να ακολουθούν κατά γράμμα όλες τις κοινωνικοπολιτικές επιταγές, να τα σκάνε σε φόρους, να πηγαίνουν φαντάροι (άοπλη θητεία...άλλη υποκρισία αυτό)κοκ, αλλά όταν έρχεται η στιγμή να αποκτήσουν φωνή στην εξουσία τους κάνουμε πέρα ως επικίνδυνους κι υπηρέτες ξένων συμφερόντων; Στα 2 μέτρα και 2 σταθμά τα πάμε περίφημα βλέπω. Μήπως να τους δίνουμε χάντρες και καθρεφτάκια σαν τους ιθαγενείς για να μην αισθάνονται παραμελημένοι; Ή να συνεχίσουμε να επιτρέπουμε, όπως κάναμε επί δεκαετίες και συνεχίζουμε σε ένα βαθμό, στην τουρκική προπαγάνδα να απλώνει χέρι σε ένα κομμάτι ελλήνων πολιτών; Και πως περιμένουμε να μη στραφούν στη "μαμά Τουρκία", όταν τους θυμόμαστε περιστασιακά και συνήθως ως ξένο σώμα κι αναγκαίο κακό σε μια χριστιανοαναθρεμμένη κοινωνία, που οτιδήποτε άλλο το θεωρεί "μη ελληνικό"; Μόνοι μας βγάλαμε τα μάτια μας, παραμένοντας δυσκίνητοι και δυσκοίλιοι απέναντι στην ανοχή. Από τη στιγμή μάλιστα που δεν επελέγη κι η "ρεαλιστικά απάνθρωπη" τακτική, όταν μπορούσε, η μόνη εφικτή επιλογή είναι η "ρεαλιστικά ανθρώπινη"...αλλιώς πάπαλα η δουλειά.
nmtray2 Δημοσ. 9 Μαΐου 2006 Δημοσ. 9 Μαΐου 2006 Τι άλλο δηλαδή να κάνουν?! Να μην τους αντιμετωπίζουν σαν ισότιμα μέλη της κοινωνίας μας' date=' αναγνωρίζοντάς τους κάθε δικαίωμα που απολαμβάνει κι ένας ελληνικής (κατευθείαν από τον Αχιλλέα και τον Αναξίμανδρο) καταγωγής πολίτης, χριστιανός στο θρήσκευμα; .[/quote'] Τα ιδια θα ελεγες και για τον Καρατζαφερη?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.