Προς το περιεχόμενο

Κατερινα Γωγου

paintbox

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

προσωπικά την ανακάληψα μόνο πρόσφατα, για την ακρίβεια πριν απο μερικές μέρες. ξέρω πως είναι κάπως κάλτ φυσιογνωμία - δεν εχω να πω κάτι καινούργιο,

http://www.geocities.com/parakmigr/GOGOU_Xronas.html

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=155376

πάντως εαν σας αρέσει περίεργη, disturbing μουσική τσεκάρετε στο μετρόπολις (της ομονοιας, εκει το βρηκα), εχει την επανακυκλοφορία του "Στο δρομο", που είναι το soundtrack της ταινίας "Παραγγελια" του Π. Τασιου (δεν την ξέρω), οπου η Κατερίνα Γώγου διαβάζει τα ποιήματά της, και ο Κυριάκος Σφέτσας ενορχηστρώνει...

εμενα με συγκλόνησε....

με λιγα λόγια είναι περιπου ροκ με πολλές jazz κλπ επιρροές, με πολλά οργανα, συμπεριλαμβανομένου πνευστών, διαρκεια ειναι 31 λεπτά περίπου, εχει μια υποχθώνια, μαύρη, απελπισμένη διάθεση σε ολο το δίσκο... δεν ειμαι στην ιδια πλευρά ιδεολογικώς ... απλά, δεν ξέρω... ειναι περιεργη φαση

it just makes you wonder...

θα μπορούσα να το προσομοιάσω ίσως σε διάθεση και.. συγκινησιμότητα :Ρ.. (που λέμε, it moves me) με τον Καρυωτάκη της Λένας Πλάτωνος με την Σαββίνα Γιαννάτου, που παρεπιπτώντος ειναι δίσκος περίπου ίδιας εποχής, μόνο που βέβαια είναι διαφορετικά σχεδόν μουσικά είδη, στο τελευταίο τον κυριο ρόλο παίζουν το πιάνο και η φωνή, κυρίως ήρεμες (και κατατονικές) φάσεις, ενω στο δισκάκι "Στο δρομο" επικρατεί εκρικτική σχεδόν διάθεση, και παίζει ολόκληρη μίνι ορχήστρα, με ντραμς κλπ. και η βαριά, βραχνή φωνή της Κατερίνας Γώγου απαγγέλλει με περίεργο πάθος... δεν ξέρω.. τι να πω...

μου ερχεται στο μυαλό η Diamanda Galas, τα λιγοστά που εχω ακούσει... αλλά αυτά εδώ είναι πραγματικά, καταθέσεις ψυχής που νιώθει και ζει την κάθε λέξη που ξεστωμεί......... και η μουσική ειναι ΟΜΟΡΦΗ.. δεν εχει βαρετά σημεία....

Δημοσ.

Ειναι οντως μοναδικη εμπειρια να ακους αυτα τα κομματια. Εχω το αλμπουμ γραμμενο σε μια παλια κασετα, αλλα θα παω να παρω το cd μιας και ειπες οτι ξανακυκλοφορησε. Η Γωγου ηταν ταλενταρα.

Η ταινια κυκλοφορει σε πολυ χαμηλη τιμη σε κεντρικο δισκοπωλειο. Επισης μπορεις να βρεις και μια προηγουμενη ταινια της, του ιδιου σκηνοθετη, το "Βαρυ πεπονι" - νομιζω ο καλυτερος ρολος της καριερας της.

Δημοσ.

θα τσεκάρω την ταινία :) σ'ευχαριστώ!

είναι λίγο περίεργο άκουσμα παρ'αύτα :) ακόμα δεν εχω καταφέρει να βρω κατάλληλη ώρα για να ξανακούσω το άλμπουμ.. είναι απ'αυτα που δεν ακούγονται π.χ. ενω κάνεις κάτι άλλο..

Δημοσ.

Τα Διάφανα Κρίνα έχουν ένα τραγούδι που λέγεται "Μουχλαλούδα, Η μπαλάντα της φωτιάς" το οποίο γράφτηκε την ημέρα που αυτοκτόνησε η Κατερίνα Γώγου

και αφιερώνεται σε αυτήν κάθε φορά που παίζεται σε κάποιο live τους.

Έτσι έμαθα και εγώ για αυτήν.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...