Προς το περιεχόμενο

excel ...πρόβλημα που ψάχνει λύση!

aalexxx

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρά…

Θα ήθελα την βοήθειά σας σε μερικά σημεία που τα βρήκα κολλιόμενα…

Έχω φτιάξει μία εφαρμογή στο excel στην οποία θέλω να περάσω δεδομένα όπως πόλεις > ξενοδοχεία > τιμές ανά ξενοδοχείο ανά περίοδο.

Μέσω αναπτυσσόμενης λίστας να επιλέγω την Πόλη, και μέσω αντίστοιχής λίστας που να εμφανίζει μόνο τα ξενοδοχεία της συγκεκριμένης πόλης. Να επιλέγω το αντίστοιχο ξενοδοχείο και να μου εμφανίζει την κατηγορία του ξενοδοχείου επιλογής και τις αντίστοιχές τιμές των δωματίων (δίκλινο, μονόκλινο, τρίκλινο και παιδικό.

Οι αναπτυσσόμενες λίστες πρέπει να είναι σε διαφορετικά σημεία και όχι στην ίδια σειρά. Είναι αυτά αρκετά; …Όχιιι!!!

Ένα ζήτημα που υπάρχει είναι ότι οι τιμές των ξενοδοχείων είναι διαφορετικές ανάλογα με την περίοδο οπότε το σούπερ ζητούμενα θα ήταν να συνδυάζεται η ημερομηνία διαμονής (δίνεται σε διαφορετικό κέλι) με το αντίστοιχο κελί από τον πίνακα με τις τιμές των ξενοδοχείων ανά περίοδο και να εμφανίζεται η αντίστοιχη τιμή…(η περιοδικότητα των τιμών διαφέρει από ξενοδοχείο σε ξενοδοχείο).

Ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ για το ενδιαφέρον και μόνο

Δημοσ.

Υπάρχει μια μεγάλη παρανόηση αναφορικά με το Excel που τη δημιουργεί το γεγονός ότι έχει κουτάκια: Το Excel είναι λογιστικό πρόγραμμα ΔΕΝ κάνει για τη δουλειά που θες να κάνεις. Πρέπει να κάνεις μια βάση στην Access.

Τώρα θα μου πεις ότι δεν ξέρεις Access, σωστά; Να μάθεις φίλε μου, ευκαιρία είναι!

Υ.Γ. Στα λέω αυτά επειδή δουλεύω σε τουριστικό γραφείο και ξέρω τι πας να φτιάξεις!

Δημοσ.

Υποθέτω ότι υπάρχει η δυνατότητα μέσω των λιστών που έχει το Excel 2003 χωρίς βέβαια να είμαι σίγουρος…

Στην συγκεκριμένη περίπτωση η εφαρμογή κάνει όλους τους αναγκαίους υπολογισμούς αλλά χρειάζεται να προσθέτεις κάθε φορά τα δεδομένα. Ίσως με Access τα πράγματα να γίνονταν καλύτερα…

Αφού ξέρεις τι θέλω να κάνω εσύ πως αντιμετώπισες το συγκριμένο θέμα στο γραφείο;

Δημοσ.

Εγώ είμαι καινούριος στο χώρο και προσπαθώ να ενημερωθώ για το τι ακριβώς κυκλοφορεί στην αγορά… αν δεν σου κάνει ιδιαίτερο κόπο και μπορείς θα ήθελα τα «φώτα» σου…

Δημοσ.

Βασικα ολα μπορεις να τα κανεις με το excel αλλα ναι για αυτο που λες θελεις μια βαση δεδομενων στην Access.Τωρα αν δεν εχεις ιδεα απο βασεις δεδομενων υπαρχουν links να σου δωσω για την λογικη τους αλλα δεν ξερω κατα ποσο εισαι αρκετα "εμπειρος".Δεν ειναι πολυ δυσκολο.Οταν μαθαινα βασεις δεδομενων συνηθιζα στην αρχη να παιζω με Access.Ειναι απο τα πιο ευκολα προγραμματα για βασεις δεδομενων.Απλα μετα υπαρχουν πολλα που πρεπει να κανεις για να κανεις την βαση σου πιο ευχρηστη(γραφικο περιβαλλον,ερωτηματα,συνθετα ερωτηματα για την βαση σου).Αυτα.Ελπιζω να μην σε αποθαρρυνα.

Τα σέβη μου

Δημοσ.

Θα ήταν καλό να πειραματιζόμουν και με τις Βάσεις Δεδομένων… ευπρόσδεκτη κάθε καθοδήγηση και βοήθεια

Δημοσ.

OK then.Τοτε ξεκινα απο εδω http://databases.about.com/ .Οταν μαθαινα μονο αυτο μου εδινε λυσεις σε προβληματα.Δεν ξερω κατα ποσο επιτρεπεται αλλα λογικα δεν υπαρχει προβλημα αφου η γνωση ειναι δωρεαν κ πρεπει να διανεμεται

http://pericles.ee.duth.gr/courses/2005-06/Databases/index.html

http://pericles.ee.duth.gr/courses/2005-06/AdvancedDB/index.html

ειναι απο τα μαθηματα που εκανα στο πανεπιστημιο κ εμαθα τα βασικα.Βεβαια σε προχωρημενο επιπεδο ασχολειται με Oracle αλλα η SQL με την οποια κανεις ερωτηματα κ δημιουργια κ ολα τα αλλα ειναι κοινη κ στην Access απο οτι θυμαμαι.Εχει αρκετες γνωσεις απο θεματα σχεσιακης αλγεβρας κ μαθηματικων που περιγραφουν τις βασεις δεδομενων.

Τα σέβη μου

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...