absolut_user Δημοσ. 5 Μαΐου 2006 Δημοσ. 5 Μαΐου 2006 exw agorasei edw kai kairo enan 250gb wd me mia thiki VIpower kata kairous o skilros ekane kati san epanekinisi monos tou...diladi ekei pou akouga tragoudia ekane ena thorivo san epefte to reyma tou kai xanarxize... simera to ekane...kai twra den m bgazei to ena apo ta dio partiotion....alla mono to ena pou kai auto kolaei...den to anoigei... kamia voithia...? lete na ftei to pc m..na min dexete toses siskeyes panw(usb)? plzz help me....eyxairistwwww
getty Δημοσ. 5 Μαΐου 2006 Δημοσ. 5 Μαΐου 2006 Κι εγώ ακριβώς τα ίδια με ένα vi-power, μου χάλασε τον ένα σκληρό και μετά συνέχισε να αναβοσβήνει οπότε το πέταξα μη μου χαλάσει και το δεύτερο. Κάποιο πρόβλημα με την τροφοδοσία του είχε.
kavatzoulas Δημοσ. 5 Μαΐου 2006 Δημοσ. 5 Μαΐου 2006 φιλε μου και εγω το ιδιο προβλημα ειχα.η λυση ειναι η αλλαγη κουτιου.εχω ενα western digital 320gb για το φορητο μου και ειχα αγορασει ενα κουτι απο το πλαισιο ιδιας μαρκας με το δικο σου και μου εκανε τα ιδια.οταν δε ειχα παρει τηλ μου ειπαν οτι κανει ο σκληρος επανεκινηση μονος του.αλλαξα κουτακι και τωρα ολα τελεια και να φανταστεις οτι δεν κλεινει ποτε λογω download εδω και 5 μηνες.
absolut_user Δημοσ. 5 Μαΐου 2006 Μέλος Δημοσ. 5 Μαΐου 2006 o skliros den exei xalasei....???min anisixw???pio kouti na parw na eimai ok???
Markknopfler Δημοσ. 10 Μαΐου 2006 Δημοσ. 10 Μαΐου 2006 File absolut_user ki egw eixa parei ena kouti vipower kai mou xalase ton disko seagate pou eixa.Telika mou ton allaxan shmera kai phra ki ena kouti raidsonic,ayto me firewire kai usb.......
polaki Δημοσ. 11 Μαΐου 2006 Δημοσ. 11 Μαΐου 2006 ΟΛΑ τα κουτια ειναι για τα μπαζα αν δεν κανετε safe remove απτα windows. Εχω περάσει απο 3, καθως και απο τον εξωτερικό δισκο της Maxtor, ΠΡΕΠΕΙ καθε φορα που θελετε να τον βγαλετε ή να κλεισετε το pc να του κανετε safe remove, αλλιώς όχι μονο αρχιζει να χαροπαλευει (οταν ειναι στο δικο σας pc, γιατι αν το βαλεις σε αλλο ειναι κυριλε) και να κανει σα να ανοιγοκλείνει το ρευμα, αλλά με συνεχόμενη "κακη" χρηση μπορει να σου χαλάσει και ο δισκος (οπως έγινε σε εναν δικο μου και ευτυχως τον αλλαξανε απτο καταστημα)....
polaki Δημοσ. 11 Μαΐου 2006 Δημοσ. 11 Μαΐου 2006 o skliros den exei xalasei....???min anisixw???pio kouti na parw na eimai ok??? Εγω θα σου ελεγα βγαλτον απο εκει και βαλτον πανω στο motherboard κανονικα να δεις αν παιζει, το πιο πιθανο ειναι να εισαι οκ, αλλά εμενα μια φορα ειχα χαλάσει οπως ειπα, καθως και ο 300άρης maxtor ενος φιλου που την έπαθε με τον ίδιο τρόπο. Γι'αυτο ειναι καλύτερη η Firewire συνδεση, δεν εχεις τετοια προβληματα εκει.
Markknopfler Δημοσ. 11 Μαΐου 2006 Δημοσ. 11 Μαΐου 2006 polaki to thema einai oti den ginetai panta safe remove giati ta windows mamiountai..........otan exeis kanei pio prin kapoia metafora arxeiwn ston exwteriko vgazei h katarghsh tou genikou tomou den einai dynath kai kati alla tetoia...kai me firewire de ginetai panta asfalhs katarghsh....
polaki Δημοσ. 11 Μαΐου 2006 Δημοσ. 11 Μαΐου 2006 Eχω την εντυπωση ότι αν κλεισεις όλα τα παράθυρα του explorer σε αφηνει να το κανεις remove, δες και στο task manager αν τρεχει κατι που ενδεχομενως να δεσμέυει τον δισκο. Το εχω παρατηρησει αυτο που λες αλλά ειχα βρει τροπο να διορθωθει, δεν θυμαμαι ακριβως τί ομως. Απο firewire εχω μικρή εμπειρία με δισκο, μονο με καμερα το εχω δουλέψει και δεν ειχα ποτε προβλημα, προφανως ομως και εκει θα συμβαινει το ιδιο για να το λες,
Silent Arrow Δημοσ. 11 Μαΐου 2006 Δημοσ. 11 Μαΐου 2006 ....Κατ' αρχας να πω οτι δεν εχω δουλεψει ποτε με εξωτερικους δισκους αλλα θελω να παρω εναν για το μηχανημα της υπογραφης (combo κατασταση: USB + Firewire). Νομιζω οτι ειναι αδυνατο να θυμασαι καθε φορα που κλεινεις το PC να κανεις remove τον εξωτερικο σκληρο δισκο.... Ο κανονας δηλαδη ειναι οτι ο σκληρος δισκος θα πει bye bye πολυ συντομα οταν ειναι σε εξωτερικο κουτι? Αν ειναι ετσι η αγορα του εξωτερικου κουτιου ειναι μαπα..... (sorry για την λεξη αλλα αν δεν υπαρχει ασφαλης αποθηκευση δεδομενων τι να το κανω...).... Κανεις με εμπειρια απο firewire κατασταση?
polaki Δημοσ. 11 Μαΐου 2006 Δημοσ. 11 Μαΐου 2006 Εγω 3 χρονια που χρησιμοποιω εξωτερικους το εχω παρατηρησει απειρες φορες. Ειναι απλα θεμα χρονου. Δεν χαλάει ο δισκος, απλά οταν μου κανει κατι κουλα τσικ τσικ λες και δεν παιρνει ρευμα τον βαζω είτε μες το συστημα ειτε σε αλλο external case για λίγο και λειτουργει κανονικα. Το ιδιο ισχυει και για τα USB sticks, απλα ειναι πιο ανθεκτικά, αλλά αν τα βγαζεις στην ψυχρα μπορεις ευκολα να παρατηρησεις data corruption. Μου εχει γινει και σε φωτογραφικη Sony που απλα τραβαγα το καλωδιο, μια ωραια μέρα εφαγε ηττα και μου χαλασε 3 φωτογραφιες. Προσεξε σημασια δεν εχει τοσο αν απλα κλεινεις το pc με shutdown ή κανεις ενα restart, αφου το λειτουργικο κλεινει (αρα δεν γινεται access του δισκου και τερματιζεται η χρηση του), αλλά το να το βγαζεις απτο usb χωρις να το κανεις remove. Δεν θα σου χαλάσει δηλαδή ο δισκος αν κλεινεις το pc, αλλά μπορει να παθει ζημια αν το βαζεις και το βγαζεις απτο usb του χωρις remove. Επίσης μην του κλεινεις το ρευμα στη μουρη αν δεν τον εχεις κανει remove. Στους μεγαλους δισκους που εχουν τροφοδοτικο τα κουτια τους ειναι πιο καλα τα πραγματα, αλλά στους μικρούς (laptop μεγεθος) επειδη το usb τροφοδοτει τον δισκο η κατασταση ειναι κόλαση... Μπορει ολα αυτα να μην εχουν λογικη εξηγηση αλλα το εχω δει στην πράξη οπότε αφου πλεον δεν εχω προβλημα με τους εξωτερικους μου φανταζομαι οτι εχει κατι να κανει με αυτο.
Markknopfler Δημοσ. 11 Μαΐου 2006 Δημοσ. 11 Μαΐου 2006 Polaki symfwnw apolyta mazi sou,ki egw to exw parathrhsei.An kapoios xerei kapoio trick gia na ginetai panta safe remove as to pei.Omws exw thn entypwsh oti to safe remove exartatai ki apo to megethos tou diskou afou se usb stick pote de exw parathrhsei na mhn ginetai safe remove......
Silent Arrow Δημοσ. 11 Μαΐου 2006 Δημοσ. 11 Μαΐου 2006 αλλά μπορει να παθει ζημια αν το βαζεις και το βγαζεις απτο usb του χωρις remove. Επίσης μην του κλεινεις το ρευμα στη μουρη αν δεν τον εχεις κανει remove. Καλα δεν μιλαω να το βγαζεις απο το USB / Firewire στην ψυχρα. Αναφερομαι στην περιπτωση να κανω shut down το PC, να σβηνει υπολογιστης / οθονη οποτε στη συνεχεια να κλεινω το διακοπτη του εξωτερικου κουτιου. Αν με αυτη τη διαδικασια το κουτι / δισκος χαλαει τοτε μαπα το καρπουζι..... Μαλλον με βλεπω μιας και εχω σε δικτυο το laptop να αυξησω κατα εναν τους σκληρους δισκους στα desktop μηχανηματα και να τον κανω share. Το σπαστικο ομως ειναι οτι θα πρεπει να ειναι ανοιχτος ο αντιστοιχος υπολογιστης...............
polaki Δημοσ. 12 Μαΐου 2006 Δημοσ. 12 Μαΐου 2006 Υπαρχει δικτυακος δίσκος είτε έτοιμος, είτε κουτί για δισκο που τον ριχνεις μέσα, του πετάς ενα καλώδιο δικτυου, τον ξαμολάς σε καμιά γωνια να μην φαίνεται καν και εισαι jet! Βιαστικά βρηκα αυτο http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=778&Nav_Section_Id=26&Catalog_Id=1&Product_Id=313680&Merchant_Id=1&sts_cid=3 αλλα κ αυτο http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=810&Nav_Section_Id=26&Catalog_Id=1&Product_Id=226999&Merchant_Id=1&sts_cid=3
polaki Δημοσ. 12 Μαΐου 2006 Δημοσ. 12 Μαΐου 2006 Επίσης είδα κ αυτό και μου τρεχουν τα σάλια..... http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=826&Nav_Section_Id=21&Catalog_Id=1&Product_Id=310086&Merchant_Id=1&sts_cid=3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.