GiorgosH Δημοσ. 4 Μαΐου 2006 Δημοσ. 4 Μαΐου 2006 Θέλω να φτιάξω μια βάση δεδομένων που να καταχωρώ επαφες (μαζί με διάφορες πληροφορίες γι' αυτούς) και να 'αντιστοιχώ' στις επαφές αυτές καταχωρήσεις που θα έχω σε ένα άλλο table (είδη που έχουν αγοράσει). Το θέμα είναι ότι θέλω να έχω τη δυνατότητα αναζήτησης βάση των ειδών (και να βλέπω ποιες επαφές μου το έχουν) και βάση των επαφών (και να βλέπω ποια είδη έχουν). Απ' όσο ξέρω ο τύπος αυτός της βάσης λέγεται many-to-many (Σωστά?). Μπορεί κάποιος να μου πει πως μπορώ να το κάνω αυτό στην Access και με ποιο τρόπο θα μπορέσω αφού τελειώσω τη βάση, να φτιάξω ένα Interface αναζήτησης (είτε σε html, είτε μέσα στην Access..)? Ευχαριστώ.
lefterhs Δημοσ. 4 Μαΐου 2006 Δημοσ. 4 Μαΐου 2006 Ενας πελατης μπορει να εχει αγορασει πολλα προϊοντα και ενα προϊον μπορει να το εχουν αγορασει πολλοι πελατες, αρα η σχεση μεταξυ των δυο tables ειναι many to many. H σχεση αυτη δημιουργειται με ενδιαμεσο table, οπου καθε εγγραφη θα περιεχει τα primary keys των πελατων με τα προϊοντα που εχουν αγορασει. Παραδειγμα, εστω οτι εχεις στο table Πελατες 3 πελατες με ID 1, 2 και 3 αντιστοιχα και 4 προϊοντα στο table Προϊοντα με ID A, Β, Γ και Δ. Eστω οτι ο πελατης 1 εχει αγορασει το Α και το Γ, ο 2 το Β και το Γ και ο 3 το Α, το Β και το Δ. Ο ενδιαμεσος πινακας θα περιεχει τις εγγραφες: 1 Α 1 Γ 2 Β 2 Γ 3 Α 3 Β 3 Δ
suicico Δημοσ. 4 Μαΐου 2006 Δημοσ. 4 Μαΐου 2006 Θα πρέπει να δημιουργήσεις και έναν τρίτο πίνακα με μονό του πεδία τα πρωτεύων κλειδιά από τους δυο άλλους πίνακες, έπειτα θα πρέπει να δηλώσεις την σχέση, για να το κάνεις αυτό πας (εάν θυμάμαι κάλα) εργαλεία > σχέσεις, εκεί τώρα σέρνεις το κάθε πεδίο από τους κανονικούς πίνακες στο αντίστοιχο από τον τρίτο πίνακα.
leventakas Δημοσ. 8 Μαΐου 2006 Δημοσ. 8 Μαΐου 2006 Epeidi parakolouthw kai egw to thema ksrei kaneis pws tha ftiaksw to interface pou anaferi sto 1o post, anazitisis?? Genika ti paizei me sigekrimenes erwtisis (se sql syntax) sti vasi pou xw dimiourgisi??
GiorgosH Δημοσ. 18 Ιουλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2006 Επειδή δεν κστάφερα και πολλά έχει κανείς κανένα template να μου στείλει?
adi32 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2006 exeis kanei tipota na to anevaseis kapou na se voithisw? pws grafthkes to 1970???????????????????????????
GiorgosH Δημοσ. 1 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2006 exeis kanei tipota na to anevaseis kapou na se voithisw? Θα σου στείλω PM αύριο και αν μπορέσεις να κάνεις κάτι θα σου είμαι ευγνώμων.. pws grafthkes to 1970??????????????????????????? Είμαι 'παλιός'..
^^JuNiOr^^ Δημοσ. 5 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2006 exeis kanei tipota na to anevaseis kapou na se voithisw? sou estila ena email xthes, koitaxe to k pes m. eyxaristo.
GiorgosH Δημοσ. 9 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 9 Αυγούστου 2006 Έφτιαξα 4 πίνακες με τα πεδία που θέλω. Οι 2 είναι απλά για εισαγωγή δεδομένων (πελάτες - προμηθευτές) και οι άλλοι 2 βοηθητικοί όπου έχουν 2 μόνο πεδία, το πρωτεύων κλειδί και την περιγραφή (πχ. όνομα κατηγορίας - κατα την εισαγωγή νέου είδους επιλέγουμε σε ποια κατηγορία ειδών ανήκει). Το πρόβλημα είναι πως θέλω όταν επιλέγεται σε ποια κατηγορία ανήκει το κάθε είδος να μπορώ να βλεπώ την περιγραφή και όχι το προωτεύων κλειδί μόνο.. Πιστεύω να το εξήγησα σωστα..
GiorgosH Δημοσ. 21 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2006 Εγώ κάπως κατάφερα και έκανα δουλεία.. Τώρα θέλω όμως για κάθε είδος που έχω εισαγάγει στη βάση (το οποίο είναι συνδεμένο με 1 κατηγορία και με πολλούες προμηθευτές) να μπορώ να εισάγω γι'άυτό διαφορετικές τιμές αλλά κάθε τιμή να έχει συγκεκριμένη ημερομηνία. Όταν δηλαδή κάνω κλικ στο πεδίο "Τιμή" να εμφανίζεται 2ο πινακάκι με 2 πεδία (πχ. "Τιμή" & "ημερομηνία") έτσι ώστε για κάθε είδος να έχω διάφορες τιμές ανάλογα την ημερομηνία.. Μπορώ?
lefterhs Δημοσ. 21 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2006 Φτιαξε ενα νεο πινακα και αποθηκευε εκει τις τιμες των ειδων: TIMI_ID (Το primary key του πινακα - autonumber) EIDOS_ID TIMI IMEROMINIA οπου το EIDOS_ID θα ειναι το primary key του ειδους στο οποιο ανηκει η τιμη της εκαστοτε εγγραφης...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.