Προς το περιεχόμενο

Θερμοκρασία υψηλή

antreaslam

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλημερα και παλι. αφου μου εξηγησατε ως πολυ καλα παιδια τι ακριβως μπορω να γλυτωσω με τους σταθεροποιητες τασης (πχ καψιμο!!!), επανερχομαι να ζητησω τα φωτα σας!

intel celeron 2.66 (s478), me motherboard albatron P4, PX865PE LIT PRO (i848p),με 512 ddr μνημη,και 128 καρτα γραφικων,και 2 σκληρους (80 και 200gb), και ενα μικρο ανεμιστηρακι 80mm zalman silent.

Αρχικά,μετά την αγορά, ΠΑΛΑΒΟΣ ΘΟΡΥΒΟΣ,απογειωνοταν το pc....

ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΕΣ θερμοκρασίες,60-70 βαθμους.

Αγορά zalman 7000 alcu-silent, ο θορυβος επιτελους καταλαγιαζει ,αλλα η θερμοκρασία πεφτει παλι στους 55,που ειναι παλι υψηλή,τουλάχιστον συμφωνα με τις προδιαγραφες που διαβασα στο νετ (οι 60 θεωρουνται ήδη πολλοί), και συμφωνα με ενα προγραμμα,το mb5m an το λεω σωστα,που διαβαζει σε περιβαλλον windows τη θερμοκρασία της cpu. επειδή ερχεται και καλοκαίρι, και επειδη ειμαι καμενος (κυριολεκτικα, γιατι το πρωτο μου pc καηκε ολοσχερως συμφωνα με τους τεχνικους του πλαισιου), θα ηθελα καποια προταση,οχι ομως ακριβη,για μειωση θερμοκρασίας.

(φίλος που εχει γνωσεις hardware σε αντιθεση με μενα που δεν εχω,προτεινε αγορα νέας motherboard,συμβατης με τον επεξεργαστη,απο stock πλαισιου).

Ευχαριστω,και συγγνωμη για το κατεβατο,απλα ηθελα να ειμαι αναλυτικος,για οποιον θελησει να βοηθησει!!!

Δημοσ.

- Το πρόγραμμα λέγεται mbm5 ή Motherboard Monitor v5

- Arctic Silver 5 ή Ceramic έβαλες;

- Ρίξε μια ματιά στο forum για τοποθέτηση ανεμιστήρων και γενικά οργάνωση της κίνησης του αέρα μέσα στο κουτί.

Δημοσ.

den eipes an einai celeron D (kai an to mboard soy ipostirizei 800bus).

An einai (celeron D) tote epidei eimai k ego "kammenos" to problhma lithike me allagh tis cpu (ebala p4 northwood 2.8 kai i thermokrasia epese 20 vathmous!!!-fisika me tin idia psiktra ,mboard ktl)

Δημοσ.

δε θυμαμαι αν ειναι D, αν κ μαλλον ειναι.

Επειδη εχω ριξει προσφατα πολλα χρηματα στον υπολογιστη μου , ψαχνω για καποια σχτεικα φθηνη λυση. η cpu που πηρες εσυ, ποσο κοστισε?

Γνωριζεις αν η συγκεκριμενη επιλογη ειναι συμβατη με τη δικη μου motherboard,psiktra klp?

Αξιζει ο κοπος για αλλαγη κουτιου(που ετσι κ αλλιως το σκεφτομαι,γιατι θελω μεγαλυτερο τροφοδοτικο απο 350), ωστε να παιρνει κ πλαινους ανεμιστηρες?

Δημοσ.
- Το πρόγραμμα λέγεται mbm5 ή Motherboard Monitor v5

- Arctic Silver 5 ή Ceramic έβαλες;

- Ρίξε μια ματιά στο forum για τοποθέτηση ανεμιστήρων και γενικά οργάνωση της κίνησης του αέρα μέσα στο κουτί.

hamerz, σορυ,τωρα ειδα την απαντηση σου! το προγραμμα λεγεται Motherboard Monitor v5

οσο για τα Arctic Silver 5 ή Ceramic , δεν ξερω ΚΑΝ τι ειναι,αν μπορεις να βοηθησεις...

όσο για ανεμιστηρες, εχω ψιλοδιαβασει, παρολο που ξερω οτι το κουτι μου δε βοηθαει (δεν εχει πλαινους ανεμιστηρες δηλαδη).

εχει καποιος γνωμη για τις θεμροκρασιες που παιζουν γενικα στους celeron?

επειδη βλεπω οτι εισαι ψαγμενος hamerz στο θεμα αυτο,εχεις να προτεινεις καποια λυση ελαφρως φτηνη,για να μην "πεσω" σε αλλαγη επεξεργαστη που ειναι ακριβος?

Δημοσ.

1) Arctic Silver 5 ή Ceramic

http://www.arcticsilver.com/

2) Για το κουτί, δες αν έχεις τον χρόνο και πρόσβαση σε εργαλεια για να δημιουργήσεις τις τρύπες που εσύ θες και εκεί που τις θες.

Έπειτα για ανεμιστήρες μην βάλεις τίποτα άλλους πέρα από 120άριδες.

http://www.kustompcs.co.uk/acatalog/info_2530.html

Δημοσ.

και παλι ευχαριστω hamerz, πολυτιμη η βοηθεια σου!!!!!

θα τσεκαρω τον arcticsilver,και ελπιζω να βρω κατι σε αθορυβο για 120αρη.

αξίζει τον κοπο να αλλαξω κουτι,κ να παρω καποιο με πλαινους ανεμιστηρες???

Δημοσ.

λοιπον,να σας πω οτι λυθηκε κ αυτο! εκανα αναβαθμιση στο bios (και να σκεφτειτε οτι ειχα την προτελευταια version!!!!), k η θερμοκρασια μου,τοσο σε bios,oso k me to motherboard monitor,επεσε στους 35-38 βαθμους, κ οταν ζοριζεται 42! (φυσικα παντα με την ζαλμαν επανω ετσι)!!! thank you all!

Δημοσ.

κι ομως,ετσι ειναι.απλα λογω προηγουμενης εκδοσης bios, δεν υπηρχε καλη "συνδεση" μεταξυ επεξεργαστη και motherboard, κ γιαυτο μου εδειχνε υψηλες θερμοκρασιες. τωρα με τη νεα εκδοση,συν την ψυκτρα ζαλμαν, οι θερμοκρασιες ειναι μια χαρα!!!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...