Kostas75 Δημοσ. 3 Μαΐου 2006 Δημοσ. 3 Μαΐου 2006 Καλησπέρα σας. Αγόρασα πριν περίπου ένα μήνα έναν σκληρό δίσκο Raptor WD 150GB/SATA/10000rpm. Εφόσον εγκατέστησα τα Windows XP στον καινούργιο λοιπόν (SATA1 M/B connection) και άφησα δεύτερο τον "παλιό" μου δίσκο WD 250GB/SATA/7200rpm (SATA3 M/B connection), διαπίστωσα ότι τις περισσότερες φορές κατά το Windows startup κάνει κάτι σαν Timeout με αποτέλεσμα έτσι μια "ορατή" καθυστέρηση (delay) στην εκίννηση του λειτουργικού. Ξέρει κανείς τίποτα για αυτό;; Το έχετε ξαναδεί/ξανακούσει;;; Αν ναι, please help!!! Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.
Kostas75 Δημοσ. 3 Μαΐου 2006 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2006 Επίσης να σας δώσω μερικά στοιχεία για το h/w configuration που έχω μήπως βοηθάει: MSI K8N Diamond SLI M/B (updated with latest BIOS v.1.9) AMDX2 4400+ CPU 4x256=1GB Kingston memory 6800GT PCI-E Asus Graphics card 150GB WD Raptor 10000rpm 16mb cache HDD 250GB WD 7200rpm HDD 16mb cache HDD 500W Thermaltake Pure Power PS Plextor 716A DVD R NEC 3520A DVD R Plextor 116A2 DVD-ROM TT Armor Silver Aluminum case LG 19" 1980Q monitor MS Keyboard & mouse MS-Windows XP SP2 O/S All latest drivers/updates for my hardware are installed. Ελπίζω να μη ξεχνάω κάτι σημαντικό. Περιμένω απαντήσεις σας αν ξέρετε οτιδήποτε! Ευχαριστώ πάλι για το χρόνο σας.
Shinta Δημοσ. 4 Μαΐου 2006 Δημοσ. 4 Μαΐου 2006 Lipon iparxei apo ta idia ta windows ena delay tis ta ksis tou "den kserw poso" kai apenergopioite apo "kapoio registry key". Episeis kalo tha itan na pas sto run kai me to msconfig kathos kai to services.msc na deis ti trexei pou den tha eprepe. Kserw oti se fotisa, alla enopsi ellipsis mias poio tekmiriomenis kai akrivis apantiseis ekana oti mborousa.
Kostas75 Δημοσ. 4 Μαΐου 2006 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2006 Καταρχήν ευχαριστώ για την απάντησή σου και το χρόνο σου. Θα το ψάξω αυτό που λες αν και δε ξέρω τι ακριβώς πρέπει να δω στη Registry. Είχα κατεβάσει και ένα εργαλειάκι της Microsoft, δε θυμάμαι τώρα πως το έλεγαν γιατί το απεγκατέστησα, με το οποίο μπορούσες να επιταχύνεις την εκκίνηση αλλά δε κάνει πολλά. Τέλος να σημειώσω ότι προηγουμένως, πριν πάρω τον Raptor, που είχα για εκκίνηση τον παλιό, πιο αργό, δίσκο μου δεν υπήρχε αυτό το πρόβλημα με το delay. Αποτέλεσμα είναι ότι τελικά είχα γρηγορότερη εκκίνηση με τον πάλιο! Άστα. Μακάρι να βρω τη λύση γιατί κρίμα. Όχι ότι δεν έχω εκμεταλλευτεί τον γρήγορο και το μετάνιωσα που το πήρα βέβαια! Στο Ripping και σε διάφορα Games και Applications "πετάει" και η διαφορά του στην απόδοση είναι εμφανής!! Αλλά απλά είναι κρίμα να μην έχω και γρήγορη εκκίνηση. Αν ξέρει κάποιος οτιδήποτε άλλο, please help!!! Ευχαριστώ και πάλι για το χρόνο σας.
--b}{d-- Δημοσ. 8 Μαΐου 2006 Δημοσ. 8 Μαΐου 2006 bootvis λεγεται το εργαλειο, αν δεν φτιαξει την καθυστερηση τουαχιστον θα σε βοηθησει να εντοπισεις που οφειλεται η καθυστερηση.
papaki63 Δημοσ. 8 Μαΐου 2006 Δημοσ. 8 Μαΐου 2006 ta parakatw einai apo allo ellhniko site ... isws se boh8hsoyn________________________________________ Προσοχή: το παρόν άρθρο ή μέρος του αφορά επεμβάσεις στο μητρώο των Windows. Θα πρέπει να είσαστε πολύ προσεκτικοί κατά τις επεμβάσεις σας στο μητρώο και πάντα να κρατάτε back-up των κλειδιών που πρόκειται να τροποποιήσετε. ________________________________________ Θέλετε τα Windows XP να ξεκινούν γρηγορότερα; Εξοικονομήστε ακόμα και 30 δευτερόλεπτα από το χρόνο εκκίνησής τους με αυτή τη μικρή επέμβαση στο μητρώο. Πατήστε Start, Run και γράψτε την εντολή regedit για να ανοίξετε τον επεξεργαστή μητρώου. Ανοίξτε το κλειδί: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management\PrefetchParameters Στο δεξί panel κάντε διπλό κλικ στην τιμή EnablePrefetcher και αλλάξτε τον αριθμό της σε 5. Στη συνέχεια κάντε επανεκκίνηση των Windows και απλά παρατηρήστε τη σημαντική διαφορά!
polaki Δημοσ. 8 Μαΐου 2006 Δημοσ. 8 Μαΐου 2006 Το prefetch νομιζω ειναι αλλο, και εχει να κανει με τον χρονο εκκινησης των windows ΑΦΟΥ εχεις μπει μεσα (όχι δηλαδή κατα το φόρτωμα), χωρίς να ειμαι και 100% σίγουρος. Απο κει και πέρα εσυ εκανες image τον δίσκο ή καινούριο install των windows? Μηπως ειναι κάποιο πρόγραμμα που φορτώνει τώρα και ωρες ώρες το κουράζει? Αν και αυτο θα το καταλάβαινες αφού σε έβαζε σε περιβάλλον windows, όχι κατα την εκκίνηση..
Silent Arrow Δημοσ. 8 Μαΐου 2006 Δημοσ. 8 Μαΐου 2006 Εφόσον εγκατέστησα τα Windows XP στον καινούργιο λοιπόν (SATA1 M/B connection) και άφησα δεύτερο τον "παλιό" μου δίσκο WD 250GB/SATA/7200rpm (SATA3 M/B connection), διαπίστωσα ότι τις περισσότερες φορές κατά το Windows startup κάνει κάτι σαν Timeout με αποτέλεσμα έτσι μια "ορατή" καθυστέρηση (delay) στην εκίννηση του λειτουργικού. Το ιδιο προβλημα εχω κι εγω στο laptop μου (υπογραφη). Εγω δεν εχω πειραξει τα XP που εχει, ωστοσο παρατηρω οτι αφοτου φορτωσουν ολα τα προγραμματα (NOD32, Zone Alarm Pro 5.5, ενσυρματο δικτυο, ηχος & ωρα) κολλαει για 3 - 5 sec αλλα μετα πηγαινει σφαιρα. Υπεθεσα οτι φταιει ο 5400rpm σκληρος δισκος αλλα δεν με πειθω. Ισως φταινε τα περιφερειακα του laptop (firewire, irda, controllers klp) αλλα και παλι το αμφισβητω αυτο ως αιτια του προβληματος..... Ισως σε μενα να φταινε διαφορα add-ons της Siemens κι αν κανω ενα clean install να δοθει λυση. Εχω ρυθμισει τα quick & quiet boot απο το BIOS....
lalexoulhs Δημοσ. 8 Μαΐου 2006 Δημοσ. 8 Μαΐου 2006 Ισως σε μενα να φταινε διαφορα add-ons της Siemens κι αν κανω ενα clean install να δοθει λυση. Εχω ρυθμισει τα quick & quiet boot απο το BIOS.... Kata 99% auto fortwnei oti na einai! Kanta ola uninstall kai tha deis to laptop sou na petaei!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.