Προς το περιεχόμενο

Απο LAPTOP σε DESKTOP

Monas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είχα ενα λαπτοπ που έσκασε η μητρική του λόγω κακής επαφής με τον φορτιστή.Είχε πάνω κουμπωμένα έναν P4 3.20ghz s478 και 2 μνήμες pc2700.

Τα πήρα λοιπόν κι εγώ,αγόρασα και μιά asrock μητρική,μια ψύκτρα με ανεμιστηράκι,εναν σκληρό και ένα dvd-rw κι έστησα μέσα σε 2 ωρίτσες ένα καινούριο PC.Πιάνει όμως κάτι θερμοκρασίες,όταν πιάνει το 100% για καμιά ώρα η cpu,γύρω στους 65c και σε idle κατάσταση είναι 50 με 52c.Είναι πρόβλημα,θα έχω πρόβλημα; Τι λέτε;

Δημοσ.

Mipos dini i mitriki su parapanw tasi stin cpu? sto leo epeidi sinithos sta laptop ehoun mobile epeksergastes pou theloun ligotero revma gia logous katanalwsis kai thermokrasias

Δημοσ.

Δεν ήταν mobile cpu,"pentium m" δηλαδη.Είχε κανονικό επεξεργαστη το λαπτοπ: Pentium 4 3.2ghz fcbga socket 478 (έβραζες αυγό πάνω στο πληκρολόγιο μετά απο λίγη ώρα δουλειάς),με μονη διαφορά πως έχει κλειδωμένο τον multiplier του fsb (για λόγους οικονομίας μπαταρίας φαντάζομαι) και μου βγαζει 533 μόνο.Αλλά σιγά.. Απο αυτό το πισι γράφω τώρα,είναι μια χαρά (αν εξαιρέσεις τη mobo που μου κάνει τσαλίμια..50e κόστισε τι περίμενα...)

Δημοσ.

Εμένα γιατί οι θερμοκρασίες αυτές μου φαίνοντε normal; Η δική μου CPU (3GHz) με μαμά ψύχτρα ανέβαζε ακριβώς τις ίδιες θερμοκρασίες.

Δεν νομίζω πως έχει διαφορά ο επεξεργαστής αυτός. Είναι μια (φθηνή) τακτική που έκανε και παλιότερα η Intel. Οι ίδιοι επεξεργαστές μπαίνανε και σε laptop και σε Desktop (το έχω κάνει αρκετές φορές στην δουλειά μου).

Μάλλον το κουτί δεν έχει καλό airflow ή η ψύχτρα δεν κάνει καλύτερη δουλειά απο την μαμά ψύχτρα.

Πάντως ακόμα και σε αυτές τις θερμοκρασίες, ο Intel δεν μασάει καθόλου. Έχω πειραματιστεί με cpu @ 3Ghz να δουλεύει επι 2 ώρες στους 85c απροβλημάτιστα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...