Προς το περιεχόμενο

I pod απο e bay!!

Peter_Line

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν παιδιά εχω αποφασίσει να πάρω το 30αρη i pod.Παρά το γεγονός οτι φημολογείτε να βγεί σύντομα καινούργιο δεν περιμένω διότι με αυτή την λογική θα περιμένω συνέχεια και δεύτερον το συγκεκριμένο i pod καλύπτει απόλυτα τις ανάγκες μου.Το θέμα τώρα είναι το εξής.Πρόκειται να το παραγγείλω απο e bay γερμανίας που είναι πολύ φτηνότερα απο Ελλάδα.Όμως είναι η πρώτη φορά που ψωνίζω μέσω internet.Θα ήθελα να μου πεί κάποιος που ξέρει και έχει παρει κάτι απο e bay αν αξίζει.Δηλαδή αν έρχονται γρήγορα τα προιόντα και αν γενικά έχουν κάποιο πρόβλημα ή και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

Με την ευκαιρία θα ήθελα να σας ρωτήσω κάτι ακόμα.Υπάρχει μια σιγουρη λύση ώστε άνετα και απροβλημάτιστα να κάνω απλά copy-paste τα τραγούδια χωρίς να κάθομαι να ψάχνω τι παίζει με το i tunes.Αν και αυτο που θα πω είναι ιεροσυλία για κατόχους και χρήστες του μήλου :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: παρολα αυτα μήπως θα ήταν καλύτερα να κατευθυνθώ προς το creative vision που έχει ίδια και περισσότερα χαρακτηριστικά

Συγνώμη άν ήμουν κουραστικός και αν έκανα πιθανώς χαζές ερωτήσεις αλλα με τέτοιου είδους μηχανηματάκια δεν θέλω να πολυασχολούμαι και το μόνο που θέλω είναι απλα να ακούω την μουσική μου

Δημοσ.

Απο τα λεγόμενα σου συμπεραίνω πως μάλλον δε ξέρεις οτι το e-bay κάνει δημοπρασίες.

Έχει δηλαδή μεταχειρισμένα προιόντα απο ιδιώτες. Οπότε το site σαν site μια χαρά είναι....το θέμα είναι τι είναι ο ιδιώτης απο τον οποίο αγοράζεις....Σίγουρα υπάρχουν πολλές καλές προσφορές αλλά σίγουρα υπάρχουν και αρκετοί απατεώνες.

Δημοσ.
Πρόκειται να το παραγγείλω απο e bay γερμανίας που είναι πολύ φτηνότερα απο Ελλάδα.

Όσες φορές είχα συναλλαγές με Γερμανούς προσωπικά έμεινα απόλυτα ευχαριστημένος

Όμως είναι η πρώτη φορά που ψωνίζω μέσω internet.Θα ήθελα να μου πεί κάποιος που ξέρει και έχει παρει κάτι απο e bay αν αξίζει.

Αναλόγως τι θα πάρεις και από ποιον. Κυρίως προσέχω τις πολλές θετικές αξιολογήσεις και σχεδόν μηδενικές αρνητικές και όταν λέμε πολλές εννοούμε πολλές όχι 50-100. Επίσης τα σχόλια-αξιολογήσεις άλλων που έχουν αγοράσει το ίδιο με αυτό που θέλω απ' τον ίδιο ακριβώς πωλητή. Πιστεύω να ξέρεις ότι το ebay σε διασφαλίζει για αγορές μέσω και μόνο paypal. Διάβασε προσεκτικά την περιγραφή του είδους που θέλεις ν' αγοράσεις και επικοινώνησε με τον πωλητή όσες φορές χρειαστεί για να λυθούν οι πιθανές απορίες σου.

Δηλαδή αν έρχονται γρήγορα τα προιόντα και αν γενικά έχουν κάποιο πρόβλημα ή και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

Αν προσέξεις τα παραπάνω και ο πωλητής σου λέει ότι είναι καινούργιο και έχει θετικές αξιολογήσεις τότε... Γρήγορα έρχονται όσο γρήγορα ή γρήγορος είναι ο τρόπος που θα πληρώσεις και θα στο στείλει. Υπολόγιζε από Γερμανία περίπου 7-10 μέρες.

Με την ευκαιρία θα ήθελα να σας ρωτήσω κάτι ακόμα.Υπάρχει μια σιγουρη λύση ώστε άνετα και απροβλημάτιστα να κάνω απλά copy-paste τα τραγούδια χωρίς να κάθομαι να ψάχνω τι παίζει με το i tunes.Αν και αυτο που θα πω είναι ιεροσυλία για κατόχους και χρήστες του μήλου :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: παρολα αυτα μήπως θα ήταν καλύτερα να κατευθυνθώ προς το creative vision που έχει ίδια και περισσότερα χαρακτηριστικά

Συγνώμη άν ήμουν κουραστικός και αν έκανα πιθανώς χαζές ερωτήσεις αλλα με τέτοιου είδους μηχανηματάκια δεν θέλω να πολυασχολούμαι και το μόνο που θέλω είναι απλα να ακούω την μουσική μου

Στα παραπάνω κάποιος άλλος θα μπορούσε να σε βοηθήσει γιατί είμαι άσχετος με ipod

Δημοσ.

Ναι γνωρίζω οτι κάνει δημοπρασίες αλλα όλα τα προιόντα είναι μεταχειρισμένα???

Νομίζω οτι πουλιούνται και καινιούργια προιόντα.Τουλάχιστον στην περιγραφή ενός προιόντος λέει οτι κάποιο είναι μεταχιρισμένο ή καινούριο.

Δημοσ.
Ναι γνωρίζω οτι κάνει δημοπρασίες αλλα όλα τα προιόντα είναι μεταχειρισμένα???

Νομίζω οτι πουλιούνται και καινιούργια προιόντα.Τουλάχιστον στην περιγραφή ενός προιόντος λέει οτι κάποιο είναι μεταχιρισμένο ή καινούριο.

σαφώς και δεν πωλούνται μόνο μεταχειρισμένα και διάβασε προσεκτικά την περιγραφή του...

Δημοσ.

(to paron einai offtopic teleios, an psakseis tha vreis eidiko thread gia to ebay alla tha sou po merika pragmata..)

exo agorasei para polles fores apo to ebay xoris kanena apolytos provlima!!

Omos prepei na prosekseis merika pragmata!!

1. Exeis ginei melos?? An oxi na ksereis pos diarkei arketa, kathos pera apo to confirmation tou email address sou edo kai kana xrono kanoun kai confirmation tis address pou les oti meneis... Koinos sou stelnoun sto spiti ena gramma me to taxydromeio pou exei ena kodiko mesa kai mono otan ton valeis energopoieitai o logariasmos sou!

2. Fysika kai exei kainourgia pragmata. Exei kainourgia se dimoprasies alla kai kainourgia pou ta agorazeis kateutheian. To idio isxyei kai gia ta metaxeirismena.

3. Kalo tha itan autoi pou agorazeis na exoun arketa kales aksiologiseis...oxi pos oi alloi einai anaksiopistoi...oloi apo xamila arxisan...

4. Ego pou eimai Germania ta proionta mou erxontai mesa se 2-3 ergasimes... Koinos to poso grigora tha sou erthei eksartatai apo to greek taxydromeio! Oi Germanoi molis paroun ta xrimata stelnoun amesos...

5. Prepei na vrei me poio tropo tha pliroseis

Υπάρχει μια σιγουρη λύση ώστε άνετα και απροβλημάτιστα να κάνω απλά copy-paste τα τραγούδια χωρίς να κάθομαι να ψάχνω τι παίζει με το i tunes.

Yparxei. Oxi akrivos copy-paste, alla yparxei xoris na xrisimopoieis to itunes

Δημοσ.

Όπως έχω γράψει και σε αλλο τοπικ, σχετικά με το ipod εγω οκ, δεν μπορώ να πώ ότι ξετρελάθηκα. Κατα τη δική μου άποψη, δεν με βολεύει το μενού του, και ολα τα τραγούδια χρειάζεται να τα έχεις φτιάξει με TAGS αλλιώς δεν βγαινει ακρη. Απ'την άλλη ειναι λιγο λογικό όταν έχεις 30gb κάπου να χρειάζεται οργανωση.. Απλα δεν βλεπω που θα τους πειραζε να σε αφηνει φτιάχνεις ΦΑΚΕΛΟΥΣ και να έχεις εκεί οσα θες.. Δηλαδή ρε παιδιά οκ, πες οτι εγω θελω να περάσω "αστεια" mp3 μέσα, στυλ Λεβέντης και ένα σωρό αλλα που υπάρχουν στο internet. ΠΟΥ ΣΚΑΤΑ ΘΑ ΤΑ ΒΡΙΣΚΩ??? Tags σωνει και καλα???? Δωσε μου τη ριμάδα τη δυνατότητα να φτιάξω ένα φάκελο που θα τον ονομαζω "ΜΠΑΖΑ" και θα ρίχνω μέσα ότι θελω. Λες και ολα τα τραγουδια τα ψαχνουμε ανα artist... Εγω πχ εχω φακέλους σπιτι με 3-4 είδη μουσικής που βάζω εκει μεσα τα πιο αγαπημενα, θα ήθελα να μεταφέρω αυτους αυτουσιους στο ipod χωρις να χρειάζεται να φτιάχνω λίστες κλπ.. Και χωρίς να με νοιάζουν ουτε tags ούτε τίποτα...

Με αποτέλεσμα να έχω δώσει 350 ευρω και να το χρησιμοποιώ μόνο οταν πραγματικά ΠΡΕΠΕΙ επειδή βαριέμαι τη χρήση του. Πχ για 10 λεπτά χρηση δεν πρόκειται να το ανοίξω καν.

Πριν το πάρεις βρες έναν φιλο να στο δείξει ή τελοσπάντων δες το σε χρήση σε κανα Γερμανο. Δεν ειναι κακό σα μηχάνημα, ίσα ίσα που έχει και κορυφαία ποιότητα ήχου, αλλά δεν με βόλεψε το λειτουργικό του δυστυχως...

Εγω αν δεν ειχε το βιντεο δεν νομίζω ότι θα το αγόραζα, μάλλον κάποιο άλλο θα έπερνα.. Δεν πα να λένε ότι θέλουν όσοι το έχουν, υπάρχουν πολύ πιο πρακτικά μηχανάκια στην αγορά που κανεις ενα drag & drop και τουλάχιστον τα βρισκεις τα τραγουδια σου σε φακέλους χωρίς να χρειάζεσαι ολόκληρο πρόγραμμα για τη μεταφορά... Απλά τα συνδέεις, τα βλέπει σαν εξωτερικό δίσκο, copy, paste, τελος......

Το αλλο το ακραίο??????? Εχω το itunes και στη δουλεια και στο laptop..... Μα ΤΙ ΠΑΡΑΛΟΓΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ Ε??? Να εχω την τραγική απαίτηση να μεταφέρω μουσική στο ipod από 2+ pc!!!!! Ε λοιπόν είχα περάσει γυρω στα 100 albums απτο itunes του σπιτιου, και όταν "αγόρασα" από εναν μαυρο ενα καινούριο CD οταν πετάχτηκα να πάρω μια τυρόπιτα, γυρισα μετα στη δουλεια και λεω ας το περάσω στο ipod..... Ε το ΡΙΜΑΔΙ το itunes μου έσβησε ΟΤΙ ειχα στο ipod, και πέρασε μέσα ΜΟΝΟ το καινούριο album & τα 5-6 τραγούδια που του είχα περάσει στην πολυ αρχη για δοκιμη.... (οταν ο courier μου παρέδωσε το ipod στο γραφείο).

Δεν εχει σημασία που το CD μου ηταν clopyright...Εγω θα μπορούσα να είχα παει στα Virgin και να ειχα σηκώσει ενα ράφι ολόκληρο. Το iTunes για να μην σε κουράζω γίνεται ο νταβατζής του iPod γιατί το οικιοποιείται και δεν σε αφήνει να διατηρήσεις τα αρχεία σου αν θελήσεις να μεταφέρεις κάτι από άλλο pc. Ή θα στα σβήσει, ή δεν θα σε αφήσει να τα μεταφέρεις.. Οπότε και στις 2 περιπτώσεις ήττα τρως.

Και αναρωτιέμαι εγω το εξής... Αν το pc μου βγάλει πρόβλημα... χτυπήσει ο δίσκος, κάνω φορμάτ, οτιδήποτε..... Τί θα γίνει τότε??? Ε πολύ απλά την επόμενη φορά που θα εγκαταστήσω το iTunes, θα μου σβήσει τα πάντα απτο iPod....

Ελεος δηλαδή................

(Και δεν θέλω ΚΑΝ να αναφερθώ στο πόσο άβολο ειναι το να μην μπορείς να μεταφέρεις από το iPod στο pc)

Βεβαια ψαχνομαι σιγα σιγα για καποιο εναλλακτικό πρόγραμμα το οποιο σε αφηνει να κανεις οοοοοοοοολα αυτα τα "παράλογα" που ζητάω... Oπότε ουσιαστικά δεν φταίει το ipod σαν ipod αλλά το iTunes σαν πρόγραμμα διαχείρισης. Η αλήθεια ειναι οτι το έχω 3 βδομάδες μόνο αλλά δεν έχει χρειαστεί να το χρησιμοποιήσω πολύ οποτε δεν εχω ασχοληθεί ιδιαίτερα. Αλλά απ'οτι ειδα μάλλον με βολεύει το anapod και μαλλον αυτο θα εγκαταστήσω.

http://www.redchairsoftware.com/anapod/featpw.php

Δημοσ.

Ο μόνοι λόγοι να πάρει κανείς iPod είναι το design και η (υποτιθέμενη?) ποιότητα κατασκευής.

Απο 'κει και πέρα αν μπλέξεις με iTunes κ.λ.π. την έκατσες.

Αν είχα iPod θα έτρεχε στάνταρ Rockbox και οχι τις παπαριές της Apple...

Φιλε polaki για τσέκαρε το http://www.rockbox.org.

Ειναι GNU firmware για πολλές συσκευές, συμπεριλαμβανομένου του iPod, φτιαγμένο απο χρήστες για χρήστες... Ξεχνάς το iTunes και απλά κανεις drag-n-drop τα Mp3 που θες στο iPod (μεταξύ άλλων).

Δημοσ.

Μπορείς να κανείς ένα reboot και είσαι και πάλι στο firmware της Apple.

Το iTunes προσωπικά δεν το θεωρό άσχημο, αλλά και πάλι μην λέμε υπερβολές, φυσικά και υπάρχουν τρόποι να κανείς ένα μηχάνημα που πλήρωσες 300 και πλέον ευρα να δουλέψει όπως θες εσύ. To RockBox είναι πολύ βολικό, για άτομα που δυσκολεύονται με την χρήση του iPod + iTunes.

Και μια ακόμη παρατήρηση είναι ότι, Μπορείς να μεταφέρεις από iPod σε PC εύκολα εάν έχεις το πρόγραμμα (sharepod πχ) στο iPod σου.

Και το ότι το iTunes σβήνει όλα τα τραγούδια μας, ε δεν είναι δικό του λάθος, μιας και εμείς του έχουμε πει να κάνει έτσι .

Δημοσ.

Ola einai mia sunitheia. An kapoios exei synithisei se Windows + Winamp, einai logiko oti tha xreiastei mia (mikri) periodos prosarmogis. Otan protopira to iPod, ta eixa parei polu asxima pou den mporousa na kano fakellous. Dokimasa diafora enallaktika programmata (oxi Rockbox omos) kai ola eixan provlimata. Otan sunithisa ligo to iTunes, ola itan mia xara.

An thes na exeis ena "fakello" me ta mpaza sou, ftiakse ena playlist kai onomase to Mpaza!! Allios mporeis na allakseis ta tags kai na valeis Comedy (auto exo kanei ego).

Ola ginontai me to iTunes, apla den einai opos exoume oloi sunithisei.

Kai se periptosi format, ta tragoudia ta pernas kanonika sto PC, alla ta playlists mallon ta xaneis.

Δημοσ.

Και μια ακόμη παρατήρηση είναι ότι' date=' Μπορείς να μεταφέρεις από iPod σε PC εύκολα εάν έχεις το πρόγραμμα (sharepod πχ) στο iPod σου.

Και το ότι το iTunes σβήνει όλα τα τραγούδια μας, ε δεν είναι δικό του λάθος, μιας και εμείς του έχουμε πει να κάνει έτσι .[/quote']

Η δικη μου παρατηρηση ειχε να κανει με το οτι το iPod σκέτο "out of the box" που λέμε ειναι δυσχρηστο. Θα παίξω με το anapod και θα βγάλω ακρη ετσι.

Το sharepod το ξέρω οτι σε αφηνει να αντιγράφεις απτο ipod στο pc, και πάλι λέω όμως οτι πρέπει να κατεβάσεις κάτι extra.. Η ξαδέρφη μου πχ που δεν εχει καμία σχεση με pc δεν γινεται να καθεται να ψάχνει με τις ώρες πώς να το λειτουργήσει.

Το οτι το itunes τα σβηνει ολα, πρώτων ειναι η default επιλογή, και δεύτερον θες δεν θες, δεν σε αφήνει να περάσεις κανένα αλλο τραγούδι extra, μιας και κανει synchronize την library του. Να το πω πιο απλά,δεν γίνεται εγω που έχω περασμένα πχ 5gb μουσικής να έρθω στο σπίτι σου να και μου φορτώσεις και εσύ αλλά 2gb πχ...

Και ναι μεν αυτοί μπορεί να λένε οτι το κάνουν και καλά για να μην γίνεται sharing, αλλά εγω που έχω και το laptop ας πούμε γιατί να με αναγκάζει να μην μπορώ να προσθέσω τραγούδια απο άλλο iTunes?

Δημοσ.

Παιδια δεν ξερω αν αυτο συμβαινει στο windoze, αλλα στο mac:

1. Δεν ειναι η default επιλογη να σου σβηνει ολο το ipod με το που το συνδεεις.

2. Μπορεις να βαλεις λιστες/κομματια απο οσα mac θελεις.

3. Μπορεις να σβησεις/synchronize μονο μια ορισμενη playlist και οι αλλες

μενουν αθικτες.

Ολα τα παραπανω με ενα ipod mini 6G

Cheers!!!!

Δημοσ.

το ipod και το itunes είναι συνδιασμός βλακείας....πάρτε κάτι καλύτερο....κοιτάξτε τα COWON.Μπορεί να μην είναι γνωστά στην Ελλάδα αλλά στο internet λένε οτί ειναι καλύτερα από τα apple.Εγώ έχω ένα u3 και είναι φοβερό.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...