marios1957 Δημοσ. 3 Μαΐου 2006 Δημοσ. 3 Μαΐου 2006 [b']Ο Έλληνας δεν υποτιμάει καμία δουλειά όταν την κάνει, παρά μόνο όταν την πληρώνει...[/b] Με κέρδισες!
paschalia Δημοσ. 3 Μαΐου 2006 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2006 Λουσι κ Παρεδωσε , λιγο πολυ αυτο ειναι το ποϊντ μου . Απλως το πηγαινω λιγο κυκλικα προκειμενου να το πω ....
marios1957 Δημοσ. 3 Μαΐου 2006 Δημοσ. 3 Μαΐου 2006 Γύρω-γύρω έρχεται και μέσα να μην μπαίνει.Τι είναι;=Το πινέλο
^BOOMBOOM Δημοσ. 3 Μαΐου 2006 Δημοσ. 3 Μαΐου 2006 Πες μου έναν επαγγελματικό κλάδο που να είναι δύσκολο για έναν έλληνα να βρει δουλειά εξ'αιτίας των αλλοδαπών. Αυτή είναι εξαιρετικά σημαντική παρατήρηση, είμαι περίεργος να δώ απαντήσεις.
zaxoys Δημοσ. 3 Μαΐου 2006 Δημοσ. 3 Μαΐου 2006 Το αρχαιότερο επάγγελμα :-p Στην Ανατολική Ευρώπη έχουν καλύτερη προυπηρεσία μάλλον ...
nmtray2 Δημοσ. 3 Μαΐου 2006 Δημοσ. 3 Μαΐου 2006 Ας μην ξεχνάμε άλλωστε το σύνδρομο της Κατοχής στο εκπαιδευτικό μας σύστημα: κάθε παιδί πρέπει να σπουδάσει. Πρέπει να'μαστε η μόνη χώρα στην ΕΕ με τους περισσότερους πτυχιούχους αναλογικά με τον πληθυσμό μας. Κάθε πόλη και πανεπιστήμιο - κάθε χωριό και εργαστήριο σχολής! Πεστα... Ξερει κανεις αν η ανεργια μετριεται συμφωνα με ποιοι απασχολουνται στον τομεα τους η γενικα ποιοι δεν εχουν δουλεια?
mandate Δημοσ. 3 Μαΐου 2006 Δημοσ. 3 Μαΐου 2006 Έτσι ακριβώς! Απλά λέω "τι λε ρε' date=' με πτυχίο της ΤΑΔΕ σχολής και θα δουλέψω οικοδομή;" και φυσικά δεν πάω - προτιμώ να μείνω άνεργος και να κλαίγομαι. Και μετά κλαίγομαι επιπλέον που πάει στην οικοδομή ο αλβανός - πολωνός - βούλγαρος και κουνάω το κεφάλι μου λέγοντας δεικτικά "γεμίσαμε ξένους ρε παιδί μου, πωπωπω, τι κατάσταση είναι αυτή;" Ας μην ξεχνάμε άλλωστε το σύνδρομο της Κατοχής στο εκπαιδευτικό μας σύστημα: κάθε παιδί [b']πρέπει[/b] να σπουδάσει. Πρέπει να'μαστε η μόνη χώρα στην ΕΕ με τους περισσότερους πτυχιούχους αναλογικά με τον πληθυσμό μας. Κάθε πόλη και πανεπιστήμιο - κάθε χωριό και εργαστήριο σχολής! οι εθνοπατέρες μας δε νομίζω να είχαν κάτι τέτοιο στο μυαλό τους. πάντως άν υπήρχε περισσότερη οργάνωση θα πηγαίνανε περισσότεροι πιτσιρικάδες-20-ηδες έστω και για ''ψίχουλα''. είναι μεγάλο καρκίνωμα οι τύποι ''ο γιός μου εργάτης? είμαστε μεγαλο-αστοί με παρακλάδια στη βουλή των λόρδων''
doubleh Δημοσ. 4 Μαΐου 2006 Δημοσ. 4 Μαΐου 2006 Πρόσφατα, έκανε έρευνα το Πανεπιστήμιο Κρήτης για το κόστος κτήσης πτυχίου. Συνολικά, κόστος εισαγωγής και σπουδών, ανέρχεται σε περίπου 57.000 ευρώ, ήτοι 20 εκατομυριάκια περίπου. Στο ποσό αυτό προσθέστε και τα "διαφυγόντα κέρδη", δηλαδή τα έσοδα που θα είχε ο φοιτητής από την δουλειά που θα έκανε. Για 5 περίπου χρόνια, δεν θα είναι καμιά 40 χιλιάρικα; + την εμπειρία ή παλαιότητα που θα είχε ήδη αποκτήσει, κάτι που μεταφράζεται σε μεγαλύτερα έσοδα τα επόμενα χρόνια. Αυτά τα 100.000 ευρώ αυτός που σπουδάζει δεν δικαιούται να τα πάρει πίσω; Ο γονιός, σαν γονιός, καλά κάνει και θέλει να σπουδάσει το παιδί του. Άλλοι ήταν/είναι υπεύθυνοι για τον προγραμματισμό του κράτους και όχι ο κάθε αγρότης ή βοσκός που αναζητά το καλύτερο για τα παιδιά του. Επομένως, το παιδί πήγε, σπούδασε και τώρα - μετά από μια επένδυση της τάξεως των 100.000 ευρώ - θέλει δικαιωματικά μια καλύτερη ζωή και φυσικά την απόσβεση της επένδυσης αυτής. Ως εκ τούτου, καλά κάνει και δεν πηγαίνει οικοδομή, ΑΦΟΥ πήρε το πτυχίο.
mandate Δημοσ. 4 Μαΐου 2006 Δημοσ. 4 Μαΐου 2006 εννοείται δε λέμε αυτός που χάλασε 20 να πάει μόνιμα χειρωνάκτης... αλλά έστω και 1 βδομάδα να πάει στην οικοδομή έστω και μια βδομάδα να κάνει το μαραγκό αυτό πιστεύω .
Super Moderators paredwse Δημοσ. 4 Μαΐου 2006 Super Moderators Δημοσ. 4 Μαΐου 2006 εννοείται δε λέμε αυτός που χάλασε 20 να πάει μόνιμα χειρωνάκτης...αλλά έστω και 1 βδομάδα να πάει στην οικοδομή έστω και μια βδομάδα να κάνει το μαραγκό αυτό πιστεύω . Να αντιλέξω μόνο ως προς το εξής: αν έχω φάει 5-10-20 χρόνια στα θρανία είμαι "μορφωμένος". Ναι, θα μου κακοφανεί να γίνω χειρονάκτης. Αλλά δεν δικαιούμαι να κλαίγομαι ότι δεν βρίσκω δουλειά. Αν υπάρχει ανάγκη (πχ έχω οικογένεια που πρέπει να φροντίσω), θα πάω να δουλέψω και χειρονάκτης αν δεν βρω κάτι άλλο - εκτός κι αν τα έχω έτοιμα από μπαμπά και μαμά οπότε κάθομαι και κοιτάω το ταβάνι. Για όποιους υπάρχει πραγματική ανάγκη, δεν θα τους πέσει ο πισινούλης να πάνε 1-2-5-10 μήνες στο σουπερμάρκετ να κουβαλάνε κιβώτια. Αλλά δεν δικαιούνται να κλαίγονται. Ας πρόσεχαν.
σπουκερ Δημοσ. 4 Μαΐου 2006 Δημοσ. 4 Μαΐου 2006 Έτσι ακριβώς! Απλά λέω "τι λε ρε' date=' με πτυχίο της ΤΑΔΕ σχολής και θα δουλέψω οικοδομή;" και φυσικά δεν πάω - προτιμώ να μείνω άνεργος και να κλαίγομαι. Και μετά κλαίγομαι επιπλέον που πάει στην οικοδομή ο αλβανός - πολωνός - βούλγαρος και κουνάω το κεφάλι μου λέγοντας δεικτικά "γεμίσαμε ξένους ρε παιδί μου, πωπωπω, τι κατάσταση είναι αυτή;" Ας μην ξεχνάμε άλλωστε το σύνδρομο της Κατοχής στο εκπαιδευτικό μας σύστημα: κάθε παιδί [b']πρέπει[/b] να σπουδάσει. Πρέπει να'μαστε η μόνη χώρα στην ΕΕ με τους περισσότερους πτυχιούχους αναλογικά με τον πληθυσμό μας. Κάθε πόλη και πανεπιστήμιο - κάθε χωριό και εργαστήριο σχολής! Θες να μας πεις οτί το να τελειώσεις το λύκειο είναι αρκετό???Μπορεί να έχουμε πολλά άτομα με πτυχίο αλλά δυστηχώς αυτό είναι αποτέλεσμα το οτί στην Ελλάδα τα περισσότερα πτυχία <<μοιράζονται>> λες και είναι φυλλάδια.Αξία 0. Μην λέμε ότι θέλουμε.Αντε μη σε bannarw lol
Super Moderators paredwse Δημοσ. 4 Μαΐου 2006 Super Moderators Δημοσ. 4 Μαΐου 2006 Θες να μας πεις οτί το να τελειώσεις το λύκειο είναι αρκετό???Μπορεί να έχουμε πολλά άτομα με πτυχίο αλλά δυστηχώς αυτό είναι αποτέλεσμα το οτί στην Ελλάδα τα περισσότερα πτυχία <<μοιράζονται>> λες και είναι φυλλάδια.Αξία 0. Μην λέμε ότι θέλουμε.[...] Όχι, φυσικά δεν λέω αυτό. Λέω ότι αυτοί που έχουν πτυχίο καλό είναι να κατεβούν από το καλάμι στο οποίο ανέβηκαν (ελέω τηλεόρασης και γονέων) και, αν πραγματικά το επιθυμούν, να κάνουν καμιά δουλειά - έστω και υποδεέστερη του πτυχίου τους. Αλλά να μην κλαίγονται ότι δεν βρίσκουν δουλειά κι ότι θα πεινάσουν. Τι περιμένουν, ελεημοσύνη; Μόνο όσοι είναι βολεμένοι από γονείς κλπ δεν αναζητούν δουλειά και δεν "καταδέχονται" να δουλέψουν κάπου - γιατί αν πεινάγανε πραγματικά, θα γίνονταν ακόμα και πωλητές στο Hondos Center ή θα χτυπάγανε ταμειακή στο σούπερ-μάρκετ της γειτονιάς τους. Όσοι περιμένουν την δουλειά που τους ταιριάζει απόλυτα (λίγες ώρες εργασίας, πολλά λεφτά, ταξίδια, κάμπριο αυτοκίνητο, γκόμενες/γκόμενοι), θα περιμένουν για πολύ ακόμα. Και καιρός είναι να σταματήσουν να βλέπουν τηλεόραση με τις ηλίθιες ελληνικές σειρές, τους φουσκώνουν τα μυαλά με εξωπραγματικές μπούρδες.
Highlander Δημοσ. 6 Μαΐου 2006 Δημοσ. 6 Μαΐου 2006 Να αντιλέξω μόνο ως προς το εξής: αν έχω φάει 5-10-20 χρόνια στα θρανία είμαι "μορφωμένος". Ναι' date=' θα μου κακοφανεί να γίνω χειρονάκτης. Αλλά δεν δικαιούμαι να κλαίγομαι ότι δεν βρίσκω δουλειά. Αν υπάρχει ανάγκη (πχ έχω οικογένεια που πρέπει να φροντίσω), θα πάω να δουλέψω και χειρονάκτης αν δεν βρω κάτι άλλο - εκτός κι αν τα έχω έτοιμα από μπαμπά και μαμά οπότε κάθομαι και κοιτάω το ταβάνι. Για όποιους υπάρχει πραγματική ανάγκη, δεν θα τους πέσει ο πισινούλης να πάνε 1-2-5-10 μήνες στο σουπερμάρκετ να κουβαλάνε κιβώτια. Αλλά δεν δικαιούνται να κλαίγονται. Ας πρόσεχαν.[/quote'] Στην Πάτρα, "την πρωτεύουσα της ανεργίας" όπως την αναφέρουν συμβαίνει ακριβώς αυτό. Κανείς δεν έχει δουλειά, αλλά και κανείς δεν πάει να δουλέψει ! :???: Δυστυχώς ή ευτυχώς, τους ταϊζει ο μπαμπάς και η μαμά. Οι καφετέριες γεμάτες στις 10:00 το πρωί !!! Ανεργία κατ'εμέ είναι να μείνεις άνεργος στα 40+ ή να είσαι γυναίκα. Για το πρώτο, είναι πραγματικά δύσκολο να βρεις δουλειά, δεν σε προσλαμβάνει εύκολα κάποιος και για το δεύτερο, το μεγαλύτερο ποσοστό των εργοδοτών είναι πιασοκολέ, με την κανονική έννοια.
Fan Δημοσ. 6 Μαΐου 2006 Δημοσ. 6 Μαΐου 2006 Ακριβώς αυτό. Αν ο παρεδώσε ήθελε να δουλέψει οικοδόμος ή αγρότης, δεν θα έβρισκε λες δουλειά ακόμη και τώρα? Το θέμα είναι πως ο έλληνας θέλει να πληρώνεται για να δοκιμάζει φραπέδες. Πες μου έναν επαγγελματικό κλάδο που να είναι δύσκολο για έναν έλληνα να βρει δουλειά εξ'αιτίας των αλλοδαπών. Ετσι ακριβώς είναι φίλε. Για το μόνο που δεν φταίνε οι αλλοδαποί είναι η ανεργία. Απλώς η τεμπελαριά του Έλληνα τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί αφάνταστα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.