paschalia Δημοσ. 3 Μαΐου 2006 Δημοσ. 3 Μαΐου 2006 ΕΠΤΑ έγιναν από χθες τα κράτη μέλη που άνοιξαν εντελώς τα σύνορά τους σε εργαζόμενους των οκτώ νέων κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Η Ελλάδα, η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Φιλανδία, προστέθηκαν στις τρεις χώρες (Σουηδία, Μεγάλη Βρετανία, Ιρλανδία), οι οποίες από την αρχή, δηλαδή το Μάιο του 2004, που έγινε η διεύρυνση, είχαν επιτρέψει την εγκατάσταση εργαζομένων από την Ανατολική Ευρώπη. Η Ελλάδα πληροφόρησε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή την Παρασκευή το απόγευμα, ότι δεν πρόκειται να κάνει χρήση της νέας τριετούς μεταβατικής περιόδου, όπου είχε δικαίωμα, αλλά θα ανοίξει την αγορά εργασίας στους υπηκόους των οκτώ νέων χωρών και σε όλους τους τομείς. Περισσοτερα Σχολιο - ερωτηση : Κατα ποσο μπορει κ θα επιβαρυνει την τρεχουσα κατασταση αυτο ?
The_player Δημοσ. 3 Μαΐου 2006 Δημοσ. 3 Μαΐου 2006 Δεν εχω κανενα προβλημα με το παραπανω μετρο αλλα να υπαρχει οριο ρε παιδι μου....π.χ 30.000 εργαζομενοι το χρονο να παιρνουν βιζα απο χωρες εκτος ΕΕ και ελευθερα για χωρες εντος ΕΕ ...οχι το μπαχαλο που υπαρχει .....τι να πω...ο καθενας κανει οτι θελει σε αυτη τη χωρα...
Super Moderators paredwse Δημοσ. 3 Μαΐου 2006 Super Moderators Δημοσ. 3 Μαΐου 2006 Δεν εχω κανενα προβλημα με το παραπανω μετρο αλλα να υπαρχει οριο ρε παιδι μου....π.χ30.000 εργαζομενοι το χρονο να παιρνουν βιζα απο χωρες εκτος ΕΕ και ελευθερα για χωρες εντος ΕΕ ...οχι το μπαχαλο που υπαρχει .....τι να πω...ο καθενας κανει οτι θελει σε αυτη τη χωρα... Ενδεχομένως να μην έγινε αντιληπτό ότι το "άνοιγμα των συνόρων" αφορά υπηκόοους ΕΝΤΟΣ της ΕΕ - πρόκειται για τους εργαζόμενους των νεο-εισελθέντων κρατών από την Ανατολική Ευρώπη (Πολωνία, Εσθονία, Λιθουανία, Λετονία, Τσεχία, Ουγγαρία, Σλοβακία, Σλοβενία). Η πρόβλεψη της συμφωνίας διεύρυνσης της ΕΕ το 2004 έλεγε ότι τα 15 κράτη-μέλη της ΕΕ είχαν δικαίωμα να "κλείσουν" τα σύνορα για τους εργαζόμενους που είναι υπήκοοι των νέων κρατών-μελών για δύο χρόνια (1.5.2004 - 1.5.2006) με δυνατότητα παράτασης αυτής της διετίας για άλλα τρία χρόνια (δηλ. έως την 1.5.2009). Σύμφωνα με την παραπάνω είδηση, η Ελλάδα δήλωσε ότι δεν θα κάνει χρήση της παράτασης αυτής. Πρόκειται λοιπόν για υπηκόους της ΕΕ κι όχι για υπηκόους τρίτων χωρών.
The_player Δημοσ. 3 Μαΐου 2006 Δημοσ. 3 Μαΐου 2006 Kαταλαβα ακριβως τι λεει το πρωτο Post , απλα το προβλημα δεν ειναι με αυτους που ειναι στην ΕΕ αλλα με τους αλλους και εκει πρεπει να υπαρχει ενα οριο...
paschalia Δημοσ. 3 Μαΐου 2006 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2006 Απ'οσο γνωριζω - κ αν ειναι σωστα τα οσα γραφω - η Ελλαδα εχει ενα μεγαλο αριθμο αλλοδαπων που ζουν κ'εργαζονται εδω ( οταν εργαζονται ) . Με αυτο το ανοιγμα δινεται η ευκαιρια προσελευσης ενος χ επιπλεον αριθμου εργαζομενων που θα εγκατασταθουν εδω . Κ εκει που η ανεργια ειναι στα χ επιπεδα , τωρα θα φτασει τα ψ .
Lucifer Δημοσ. 3 Μαΐου 2006 Δημοσ. 3 Μαΐου 2006 Θα μου επιτρέψετε να φανώ ριζοσπαστικός με το να προτείνω την άποψη πως η ανεργία στην Ελλάδα δεν επιβαρύνεται στο ελάχιστο από τους αλλοδαπούς υπηκόους της χώρας. Δευτερευόντως, μην περιμένετε και κανένα μεταναστευτικό κύμα, έχουν και πιο πρόσφορο έδαφος να επισκεφτούν.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 3 Μαΐου 2006 Super Moderators Δημοσ. 3 Μαΐου 2006 Απ'οσο γνωριζω - κ αν ειναι σωστα τα οσα γραφω - η Ελλαδα εχει ενα μεγαλο αριθμο αλλοδαπων που ζουν κ'εργαζονται εδω ( οταν εργαζονται ) .Με αυτο το ανοιγμα δινεται η ευκαιρια προσελευσης ενος χ επιπλεον αριθμου εργαζομενων που θα εγκατασταθουν εδω . Κ εκει που η ανεργια ειναι στα χ επιπεδα ' date=' τωρα θα φτασει τα ψ .[/quote'] Σκέφτηκες μήπως ότι αρκετοί από τους αλλοδαπούς που ήδη βρίσκονται εδώ είναι υπήκοοι χωρών που είναι πλέον μέλη της ΕΕ; Οπότε δεν θα αυξηθεί ο αριθμός τους, απλά θα δηλωθούν επίσημα ως αλλοδαποί (ενώ μέχρι τώρα ήταν εδώ στα κρυφά). Συνεπώς ο αριθμός θα αυξηθεί στα επίσημα καταγεγραμμένα στοιχεία αλλά όχι τόσο στην ουσία. Κατά τα λοιπά, συμφωνώ με τον Lucifer.
paschalia Δημοσ. 3 Μαΐου 2006 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2006 Παρεδωσε σε οτι ρωτας , εχω ηδη απαντησει . Σκέφτηκες μήπως ότι αρκετοί από τους αλλοδαπούς που ήδη βρίσκονται εδώ είναι υπήκοοι χωρών που είναι πλέον μέλη της ΕΕ;Οπότε δεν θα αυξηθεί ο αριθμός τους, απλά θα δηλωθούν επίσημα ως αλλοδαποί (ενώ μέχρι τώρα ήταν εδώ στα κρυφά). Συνεπώς ο αριθμός θα αυξηθεί στα επίσημα καταγεγραμμένα στοιχεία αλλά όχι τόσο στην ουσία. Απ'οσο γνωριζω - κ αν ειναι σωστα τα οσα γραφω - η Ελλαδα εχει ενα μεγαλο αριθμο αλλοδαπων που ζουν κ'εργαζονται εδω ( οταν εργαζονται ) . Αλλα για τα ψ κυματα που θα ερθουν , πως θα απορροφηθουν κ θα βρουν εργασια ? Λιγο παρακατω στο αρθρο λεει οτι απο Γεναρη μπαινει στην Ε.Ε κ η Ρουμανια - Βουλγαρια ...
zaxoys Δημοσ. 3 Μαΐου 2006 Δημοσ. 3 Μαΐου 2006 Άντε μακάρι να έρθει ο Πολωνός υδραυλικός εδώ γιατί πιο εύκολα βρίσκεις άτομα με Msc σήμερα παρα υδραυλικό ... όσο αναφορά την αύξηση της ανεργίας σκέψου οτι ο Έλληνας δεν καταδέχεται να κάνει τις περισσότερες δουλειές οπου απασχολούνται οι αλλοδαποί
Lucifer Δημοσ. 3 Μαΐου 2006 Δημοσ. 3 Μαΐου 2006 Ακριβώς αυτό. Αν ο παρεδώσε ήθελε να δουλέψει οικοδόμος ή αγρότης, δεν θα έβρισκε λες δουλειά ακόμη και τώρα? Το θέμα είναι πως ο έλληνας θέλει να πληρώνεται για να δοκιμάζει φραπέδες. Πες μου έναν επαγγελματικό κλάδο που να είναι δύσκολο για έναν έλληνα να βρει δουλειά εξ'αιτίας των αλλοδαπών.
paschalia Δημοσ. 3 Μαΐου 2006 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2006 Μα γι'αυτο λεω οτι θ'αυξηθει η ανεργια . Πρωτιστως για τους Ελληνες κ δευτερευοντως για τους αλλοδαπους . Ο Ελληνας υποτιμαει ή υπερτιμαει πολλες δουλειες κ αυτα τα δυο θα του γυρισουν μπουμερανγκ σε πολυ ή λιγο χρονικο διαστημα με το που θα γινει πιο ευκολη η εισοδος μεταναστων .
doubleh Δημοσ. 3 Μαΐου 2006 Δημοσ. 3 Μαΐου 2006 Ο Έλληνας δεν υποτιμάει καμία δουλειά όταν την κάνει, παρά μόνο όταν την πληρώνει... αλλά στην απίστευτη βυσματοκρατούμενη μιζέρια μας αυτό είναι φυσική κατάληξη
Super Moderators paredwse Δημοσ. 3 Μαΐου 2006 Super Moderators Δημοσ. 3 Μαΐου 2006 Ακριβώς αυτό. Αν ο παρεδώσε ήθελε να δουλέψει οικοδόμος ή αγρότης, δεν θα έβρισκε λες δουλειά ακόμη και τώρα? Το θέμα είναι πως ο έλληνας θέλει να πληρώνεται για να δοκιμάζει φραπέδες. Πες μου έναν επαγγελματικό κλάδο που να είναι δύσκολο για έναν έλληνα να βρει δουλειά εξ'αιτίας των αλλοδαπών. Έτσι ακριβώς! Απλά λέω "τι λε ρε, με πτυχίο της ΤΑΔΕ σχολής και θα δουλέψω οικοδομή;" και φυσικά δεν πάω - προτιμώ να μείνω άνεργος και να κλαίγομαι. Και μετά κλαίγομαι επιπλέον που πάει στην οικοδομή ο αλβανός - πολωνός - βούλγαρος και κουνάω το κεφάλι μου λέγοντας δεικτικά "γεμίσαμε ξένους ρε παιδί μου, πωπωπω, τι κατάσταση είναι αυτή;" Ας μην ξεχνάμε άλλωστε το σύνδρομο της Κατοχής στο εκπαιδευτικό μας σύστημα: κάθε παιδί πρέπει να σπουδάσει. Πρέπει να'μαστε η μόνη χώρα στην ΕΕ με τους περισσότερους πτυχιούχους αναλογικά με τον πληθυσμό μας. Κάθε πόλη και πανεπιστήμιο - κάθε χωριό και εργαστήριο σχολής!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.