c0nFuSeR Δημοσ. 3 Μαΐου 2006 Δημοσ. 3 Μαΐου 2006 εχω το σταθερο συνδεμενο ενσυρματα με το ρουτερ (US robotics 9105). σκεφτομαι να αγορασω μια ασυρματη καρτα δικτιου ωστε ο desktop παιζει το ρολο AP και να μπορω να μπαινω με λαπτοπ ασυρματα στο web. ειναι σωστη η σκεψη μου? προτεινετε μου κι καμια wifi PCI καρτα.
NeCrOmAnCeR19 Δημοσ. 3 Μαΐου 2006 Δημοσ. 3 Μαΐου 2006 για να γίνει αυτό που θέλεις πρέπει ο Desktop να μένει ανοιχτός 24/7 ώστε να σου παρέχει το Internet ασύρματα. Για πιο εύκολα μπορείς να πάρεις ένα ασύρματο Router 4πορτο (πχ: Linksys WRT54G), να το συνδέσεις με UTP πάνω στο USR, να του απενεργοποιήσεις και τον DHCP του έτσι ώστε να παίρνει τις IP από το USR και με αυτόν τον τρόπο θα είσαι καλυμμένος ανά πάσα ώρα και στιγμή από Internet όπου και αν είσαι στον χώρο σου.
c0nFuSeR Δημοσ. 3 Μαΐου 2006 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2006 το να αγορασω wifι router ειναι τελευταια επιλογη. δεν με ενοχλει να ειναι ανοιχτος 24/7 ο desktop γιατι ετσι κι αλλιως ειναι το θεμα ειναι αν μπορω να τους συνδεσω ετσι οπως ειπα κι στην αρχη.. share το ιντερνετ θελω να κανω με λιγα λογια..
LEFteriz Δημοσ. 3 Μαΐου 2006 Δημοσ. 3 Μαΐου 2006 γίνεται κανονικότατα θα κανεις bridge τις 2 συνδέσεις (τοπική και ασύρματη) και στο λαπτοπ θα ορίσεις στην wi-fi κάρτα για IP gateway την IP του σταθερού (192.168.1.2)
Sta Δημοσ. 3 Μαΐου 2006 Δημοσ. 3 Μαΐου 2006 Γιατί δεν παίρνεις ένα AP να το καρφώσεις πάνω στο switch;
NeCrOmAnCeR19 Δημοσ. 3 Μαΐου 2006 Δημοσ. 3 Μαΐου 2006 to bridge ginetai efkola an pas sta network connections epilekseis kai tis 2 syndeseis (ensyrmath - asyrmath) kai me deksi klik panw ths tha deis to Bridge se plhroforo omws pws kai egw sthn arxh eixa ena tetio systhma gia sharing sto laptop mou alla eixa polla provlimata opws den evriske to diktio , den eperne ip apo ton dhcp, to kiriotero provlima omws htan pws kathe 15-20 lepta epefte to internet sto laptop MONO (san lan douleve kanonika) kai apo shma .. asta klafta .. oute 2 dwmatia dipla den epiane ... etsi phra ena wifi router to karfwsa sto router panw kai kseniasa mia kai kalh !!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.