Προς το περιεχόμενο

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΕ Access

pcnet_user

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ΕΧΩ ΠΗΞΕΙ ΑΓΡΙΑ:

ΣΕ ΕΝΑ QUERY 5 ΣΤΗΛΩΝ Η ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΗΛΗ ΕΙΝΑΙ ΤΥΠΟΥ ΜΕΜΟ. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΣΕ ΕΝΑ COMBO BOX ME ΕΝΤΟΛΕΣ TOY TYΠΟΥ Me![...]=Me![....].Column(x) οπου x=0,1,..4

ΜΕΤΑΦΕΡΩ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΣΤΗΛΩΝ ΣΕ ΑΛΛΑ ΠΕΔΙΑ. Η ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΗΛΗ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΜΟ ΚΟΒΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ 255 ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ.

ΛΥΣΗ?

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΕΣΤΩ.

Δημοσ.

Κάθε στήλη ενός combo box μπορεί να περιλαμβάνει το μέγιστο 255 χαρακτήρες.

Θα μπορούσες για να πάρεις το memo πεδίο ολόκληρο να γράψεις κώδικα στο AfterUpdate συμβάν του combobox που θα αντιγράφει τα δεδομένα κατευθείαν από τον πίνακα που αποθηκεύει το memo πεδίο.

Δημοσ.

Ευχαριστω για την απάντηση.

Το είχα φανταστεί ότι υπάρχει όριο 255 χαρακτήρων. Στο query όπου η πέμπτη στήλη είναι memo εμφανίζεται κανονικά. Οπότε στο afterupdate θα πρέπει να μπει εντολή που να πέρνει την πέμπτη στήλη του query από την επιλογή του combo box. Δεν έχω ιδέα όμως πως θα γίνει αυτό....

Δημοσ.

Προκειμένου ν' αποφύγεις να γράψεις κώδικα δοκίμασε το εξής:

Όρισε τη προέλευση στοιχείου ελέγχου του πεδίου της φόρμας σου που θέλεις να περάσεις την τιμή του Memo σε:

=DLookUp("ΌνομαMemoΠεδίου"; "ΌνομαΠίνακα"; "ΌνομαΠίνακα!ΌνομαΠεδίουΒασικουΚλειδιού=" & Φόρμες!ΌνομαΦόρμας!ΌνομαComboBox.Column(?))

Όπου ?=ο αριθμός της σειράς της στήλης που περιλαμβάνει το Βασικό κλειδί -1

Βέβαια όταν ανοίγεις τη φόρμα σου στο textbox που θα περιλαμβάνει τα δεδομένα του Memo θα γράφει σφάλμα αλλά όταν θα κάνεις μία επιλογή από το combobox θα λειτουργεί κανονικά.

Αν θέλεις να το αποφύγεις αυτό τότε στο συμβάν "Με το Άνοιγμα" της φόρμας πληκτρολόγησε:

Me.ΌνομαComboBox.SetFocus

Me.ΌνομαComboBox.ListIndex=0

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την βοήθεια.

Με κάποιες τροποποιήσεις και με πλάγιο τρόπο μετά από πολύ παίδεμα μου δούλεψε ως εξής:

Me![OfferDetailsProductID] = Me![OfferDetailsProduct].Column(0)

Me![OfferDetailsProductInfo] = DLookup("[ProductInfo]", "Products", "[ProductID] = Form![OfferDetailsProductID]")

Βέβαια μετά τις τροποποιήσεις μου χάλασε ένα σημαντικό σημείο σε ένα report αλλά αυτό είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...