tsakaloutis82 Δημοσ. 1 Μαΐου 2006 Δημοσ. 1 Μαΐου 2006 Έχω έναν σκληρό Seagate με εξωτερικό κουτί. Θέλω να τον φορμάρω με FAT32 ώστε να μπορεί να το αναγνωρίζει και Mac. Με αυτό το σύστημα όμως το μέγιστο ποσό σε GB που μπορώ να πάρω είναι 32 αλλιώς πάμε σε NTSF. Αξίζει λοιπόν να τον χωρίσω σε 8 κομμάτια τον σκληρό μου; Τι θα χάσω εκτός από τον χρόνο μου;
deathlok Δημοσ. 1 Μαΐου 2006 Δημοσ. 1 Μαΐου 2006 xriazese kai ta 250 gb na fenontai apo mac?? an oxi kane ena partition ade dio fat32 kai to ipoloipo ntfs.
tsakaloutis82 Δημοσ. 1 Μαΐου 2006 Μέλος Δημοσ. 1 Μαΐου 2006 Είναι εξωτερικός σκληρός και θα αποθηκεύσω όλα τα αρχεία μουσικής, εικόνας, κειμένων και βίντεο που έχω. Επομένως θέλω να φαίνονται και στα δυο OS
poulinos Δημοσ. 1 Μαΐου 2006 Δημοσ. 1 Μαΐου 2006 den iparxei provlima kai 500 na kaneis.deutero me to partition magic kaneis arketa megala partition nomizo kai pio poli apo 40 gb se fat32.
sa1901 Δημοσ. 2 Μαΐου 2006 Δημοσ. 2 Μαΐου 2006 Κατέβασε το software από την Seagate και θα τον κάνεις ολόκληρο ένα partition με FAT32.
tsakaloutis82 Δημοσ. 2 Μαΐου 2006 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2006 αυτό που με ενδιαφέρει είναι αν είναι καλύτερο να κάνω 8 ή κανένα partition. Τι προτείνετε?
poulinos Δημοσ. 2 Μαΐου 2006 Δημοσ. 2 Μαΐου 2006 αυτό που με ενδιαφέρει είναι αν είναι καλύτερο να κάνω 8 ή κανένα partition. Τι προτείνετε? stous diskous pou kano backup tous exo olous se ena partition.tora den iparxei oute sosto oute lathos.8 partition ine pola alla px tha mporouses se ena na exeis backup ta paixnidia se allo ta mp3 se allo ta video ktl ktl.oti se voleuei.den iparxei sosto i lathos.den xero an tha se afisei na ftiaxeis olo ton disko fat32 alla sigoura me partition magic i disk manager tha se afisei na ftiaxeis ligotera partition.
sa1901 Δημοσ. 2 Μαΐου 2006 Δημοσ. 2 Μαΐου 2006 http://www.seagate.com/support/kb/disc/howto/use_dwse.html Kάνει και ολόκληρο τον δίσκο έναν partition FAT32. Εγώ έφτιαξα έναν 300άρη έτσι.
e-tic Δημοσ. 3 Μαΐου 2006 Δημοσ. 3 Μαΐου 2006 Μπορείς να φορμάρεις τον δίσκο σε HFS απο το mac και να το βλέπεις απο το PC χρησιμοποιώντας το macdrive 6.
yiah Δημοσ. 3 Μαΐου 2006 Δημοσ. 3 Μαΐου 2006 αν θες απλα να τον αναγνωριζει δηλαδη read only απο το μακ το κανεις και ntfs, ετσι δε μπορεις να γραψεις απο το μακ αν εχεις μακ το πιο ευκολο ειναι να φορμαρεις απο το μακ σε DOS (δηλ FAT32) και τα 250 γιγα, η οσα θες. τα windows δεν φορμαρουν φατ32 πανω απο 8 γιγα αλλα τα βλεπουν κανονικα αν τα εχεις ηδη φορμαρισμενα
poulinos Δημοσ. 3 Μαΐου 2006 Δημοσ. 3 Μαΐου 2006 gia auto iparxei to disk manager opos kai to partition magic.oti den kanoun ta windows to kanoun auta.
madsc Δημοσ. 4 Μαΐου 2006 Δημοσ. 4 Μαΐου 2006 Θέλω να τον φορμάρω με FAT32 ώστε να μπορεί να το αναγνωρίζει και Mac. Με αυτό το σύστημα όμως το μέγιστο ποσό σε GB που μπορώ να πάρω είναι 32 αλλιώς πάμε σε NTSF. Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Πάνω από 100-110g σε logical ξεκινάνε τα προβλήματα με το fat32, ακόμα κ με win98. Γνώμη μου είναι να στήσεις τουλάχιστον 2 partitions, ένα ntfs για το os ( π.χ. 20GB ) κ ένα τουλάχιστον για τα data σου σε fat32 αν θες να είναι shared. Παραπάνω κατά βούληση, αλλά 8 ίσως είναι υπερβολή. /sc
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.