Προς το περιεχόμενο

αντεχει κι αλλον δισκο;

tromeros dennis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μήπως ότι δουλεύουν 2 και πλέον σκληροί ταυτόχρονα...;

Γιατί όταν δεν είναι σε RAID δεν δουλεύουν ταυτόχρονα; Δεν τραβάνε ρεύμα όταν είναι αυτόνομοι;

Εννοείς, οτι γράφουν - διαβάζουν ταυτόχρονα, διαδικασία που σίγουρα δεν πρόκειται να κάνει την διαφορά!

Πιστεύεις δηλαδή οτι ένα σύστημα με ένα μικρό τροφοδοτικό που αντέχει 2 δίσκους αυτόνομους, μπορεί να κρασάρει αν τους δίσκους τους κάνεις RAID; Ήμαρτον....

Δημοσ.
Πιστεύεις δηλαδή οτι ένα σύστημα με ένα μικρό τροφοδοτικό που αντέχει 2 δίσκους αυτόνομους, μπορεί να κρασάρει αν τους δίσκους τους κάνεις RAID;

Εξαρτάται απο το τροφοδοτικό και φυσικά αυξάνεται η πιθανότητα για crash,read/write errors,data errors κτλπ.

Αν mr Sorath έχει κάποιος ένα σύστημα που το τροφοδοτικό του,εκτός των άλλων,σηκώνει 4 σκληρούς(2 σε RAID0,2 σε RAID1 πχ) θα υπάρχουν

χρονικές περίοδοι που θα δουλευουν ταυτόχρονα και οι 4.Εκεί τι γίνεται;

Να σου πω τι γίνεται.

Σε ένα αρκετά λιτό συστηματάκι με Prescott,2x512,FX6600,4 hdd(2xRAID0,2xRAID1),on board sound,DVD-ROM,2x8cm fans

δεν τολμούσες να τρέξεις πρόγραμμα απο τον c: (raid0) και παράλληλα να έχεις read/write στο e: (raid1).Αν δε,έβαζα το pagefile

στον e: εκεί αρχίζαν τα πανηγύρια.

Επομένως φίλε Sorath αυτό το R/W όλο και κάποιο ρόλο παίζει.

Ήμαρτον....

Εδώ συμφωνούμε...

Δημοσ.

Ξέχασα να πώ το τροφοδοτικό του συστήματος που αναφέρω ήταν ένα JJ 400W.

Χρειάζεται να πω πώς με την αλλαγή τροφοδοτικού ηρθε το pc στα ίσια του;

Δημοσ.

@nikoskon

Φίλε μου απλώς θα διαφωνήσω μαζί σου. Η διαφορά είναι τόσο μικρή, μου θα πρέπει να έχεις παραπάνω απο 2 συστοιχίες RAID για να κάνουν την διαφορά, και έτσι κι αλλιώς θα μιλάμε για ένα τροφοδοτικό που πραγματικά θα δουλεύει στο όριο.

Κατά την -ταπεινή- μου άποψη σε ένα home pc, το RAID δεν μπορεί να "γονατίσει" το τροφοδοτικό.

Αν το read/write παίζει τόσο μεγάλο ρόλο κατανάλωσης watt, η πιθανότητα να κρασάρει το μηχάνημα υπάρχει ακόμα και με αυτόνομους δίσκους. Ποιός αποκλείει οτι δεν θα γράψουν / διαβάσουν ταυτόγχρονα; Οπότε το πρόβλημα θα παρουσιαστεί είτε έχεις RAID είτε όχι. Εξού και επιμένω πως το RAID δεν παίζει ρόλο.

Δημοσ.
Κατά την -ταπεινή- μου άποψη σε ένα home pc, το RAID δεν μπορεί να "γονατίσει" το τροφοδοτικό

Εγώ πριν δεν κατέθεσα την ταπεινή μου άποψη γιατί δεν πρόκειται περί απόψεως.

Περί γεγονότος επρόκειτο.

Αν το read/write παίζει τόσο μεγάλο ρόλο κατανάλωσης watt, η πιθανότητα να κρασάρει το μηχάνημα υπάρχει ακόμα και με αυτόνομους δίσκους.

Πες μια συνηθισμένη περίπτωση να τρέχουν ταυτόχρονα 4 μεμονωμένοι σκληροί.

Εξού και επιμένω πως το RAID δεν παίζει ρόλο.

Εγώ δεν μίλησα για ένα RAID 2 δίσκων.Μίλησα για 2 RAIDs(Raid0 & Raid1).

Όπως επίσης δεν μίλησα γενικά για RAID.

Πιστεύω πως έχω γίνει σαφής.

Δημοσ.

Ακόμα και να δεκτώ αυτό που λές, η ουσία είναι οτι αν με δύο RAID υπερβαίνεις το 100% της PSU, τότε χωρίς raid πόσο θα πέσει; 98%; 95%; Πες μου εσύ που ξές τα γεγονότα....

Θα δούλευες σε ένα Η/Υ με ένα τέτοιο τροφοδοτικό, όταν θα ήθελες να είσαι σίγουρος για την σταθερότητά του;

Το να δουλέψουν 4 δίσκοι ταυτόγχρονα, είναι δύσκολο. Μπορείς να το αποκλείσεις όμως;

Είναι καλύτερα να μην κάνεις RAID απο το να πάρεις ένα καλό τροφοδοτικό;

Ήμαρτον...... (έτσι για να συμφωνήσουμε πάλι)

ΥΓ: Μην μου τσαντίζεσαι... συζήτηση κάνουμε....:-D

Δημοσ.
ΥΓ: Μην μου τσαντίζεσαι...[/b'] συζήτηση κάνουμε....

Έδειξα κάτι τέτοιο;

ΥΓ: Μην μου τσαντίζεσαι... [b']συζήτηση κάνουμε....

Φυσικά.

Δημοσ.
Έδειξα κάτι τέτοιο;

Μου φάνηκε... συγνώμη, γράψε λάθος!

Φυσικά.

Χαίρομαι που συμφωνούμε! :-D

Να' σαι καλά! ;)

Δημοσ.

αφου αγαπιομαστε παλι ολοι, μπορουμε να στρεψουμε την προσοχη μας σε εκεινο το προβληματακη που ειχα; :mrgreen: :mrgreen:

τελικα ειπαρχει διαφορα καταναλοσης ρευματος σε raid array;

Δημοσ.
τελικα ειπαρχει διαφορα καταναλοσης ρευματος σε raid array;

Απάντηση έχεις πάρει.

Εν τούτοις καλό θα ήταν να πάρεις ένα επώνυμο τροφοδοτικό (Tagan,Enermax,Heroichi,Akasa,Zalman) στα ~450W για να έχεις το κεφάλι σου

ήσυχο και για το μέλλον σαν επένδυση.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...