Προς το περιεχόμενο

φορος για αυτοκινητο απο εξωτερικο

trelamenos84

Προτεινόμενες αναρτήσεις

για να φερεις ενα αυτοκινητο 1.6,μοντελο 89 με τιμη αγορας 1000ευρω ,το οποιο θα το χρησιμοποιησεις για ανταλλακτικα ,τι θα πληρωσεις στο τελωνειο?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• 2 χρόνια αργότερα...

Για αυτοκινητο παλαιοτερο των 5 ετων ξεχαστε το η φορολογια ειναι πολλαπλασια της αξιας του αυτοκινητου.

Για νεοτερο των 5 ετων ισχυει μεχρι 1399cc 15%φορο επι της αξιας του αυτοκινητου καινουριο + φορο επι των εξτρα π θα βαλεις στο αυτοκινητο.

Μεχρι 1799 κυβικα ο φορος ειναι 35% επι της αξιας κ απο 1800 κ ανω ειναι 45%.

Γενικα αξιζει πολυ για ελαφρως μεταχειρισμενα μικρα αυτοκινητα π.χ. το golf 1400 σε jahreswagen μπορει να γλυτωσεις και 8000 απ το να το παρεις καινουριο εδω, η επειδη εφερε γνωστος μου slk του 05 με 35000 25000ευρω ενω εδω μεταχειρισμενη(κ ποιος ξερει κ σε τι κατασταση, αφου δεν ειναι να εμπιστευεσαι ελληνες εμπορους) κανει γυρω στις 35000.

Επισης ο φορολογικος συντελεστης μειωνεται βασει των χιλιομετρων κ της παλαιοτητας (η μειωση απο τα χλμ ειναι ελαχιστη μονο η μειωση του φορου λογω παλαιοτητας κανει διαφορα στην τιμη, γ αυτο οι καλυτερες αγορες ειναι 1400 ενος ετους η μεγαλυτερο 2005)

• 11 μήνες μετά...

Για μοντέλο 89" μην ασχοληθείς καν . Θα σε γδύσουν , ο πατέρας μου δουλεύει στο τελωνείο από τα 18 του , και ποτέ δεν έφερε αυτοκίνητο από έξω , είναι μπελάς . Μονο για σχετικά καινούργια μοντέλα έχεις κάποιο όφελος και κει σε χρεώνουν το κάθε extra χωριστά από ηχοσυστημα ηλιοροφες ζάντες μέχρι ότι άλλο τους έρθει . Εδώ και καιρό συζητάνε να βάλουνε ένα φόρο 14% της άξιας σε οποιοδήποτε αυτοκίνητο αλλά τίποτα ακόμα . Επίσης μόνο στην ελλαδα υπάρχει αυτό το "μπέρδεμα" από ότι ξέρω .

• 5 μήνες μετά...

Γνωρίζει κανένας τι πληρώνω αν θέλω να φέρω ένα υβριδικό αυτοκίνητο από Αμερική; (toyota prius). Η αξία του εκεί είναι ~15000€ και εδώ ~25000€ απότι γνωρίζω.. Η αν όχι, που μπορώ να ρωτήσω για να μάθω...

Γενικα ετσι οπως ειναι δεν σε συμφερει εκτος και αν βρεις ακρη και χωσεις μιζα μπορεις να το φερεις τσαμπα στην Ελλαδα. Εχω ακουσει ιστοριες αλλα ειναι λιγοι αυτοι που ξερουν τα "κολπα" οποτε για εμας δε το βλεπω να γινεται.

Εγω ειχα σκεφτει να φερω ενα αμαξι για ανταλλακτικα ιδιο μοντελο ιδια τα παντα και να αγορασω και ενα ιδιο αμαξι τρακαρισμενο αλλα με πινακιδες οποτε αλλαζω μονο πινακιδες και πειραζω τα χτυπημενα νουμερα στο σασι. Αυτο γινεται? Αλλα και να γινεται ειναι μεγαλη ταλαιπωρια.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...