Προς το περιεχόμενο

φορος για αυτοκινητο απο εξωτερικο

trelamenos84

Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλησπερα ,θελω να παρω απο το εξωτερικο ενα αυτοκινητο (205 gti 1.9) αξιας 1000 ευρω ,μοντελο 1989 , κυβικα 1.900.μπορω να παω να το παρω μεσα σε μια μερα.το προβλημα μου ειναι μετα εδω στην ελλαδα και εφοσον περασει το διαστημα των 6 μηνων πρεπει να το δηλωσω.ποσο περιπου θα ειναι ο φορος για αυτο το αυτοκινητο?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λοιπόν επειδή ψάχνει και ο πατέρας μου να κατεβάσει αμάξι, θα σου πω τι ξέρω (από αυτά που άκουσα) για να πληρώσεις όσο λιγότερο γίνεται...

#Το αμάξι πρέπει να έχει κανονικές πινακίδες σε μία χώρα της ευρωπαϊκής ένωσης των 15.

#Να μην είναι παλιότερο από 4 χρόνια.

#Να ανήκει στην κατηγορία ρύπων Euro4.

#Να μην είναι Diesel αν θα του βάλεις θεσσαλωνικιώτικες ή αθηναϊκές πινακίδες.

#Να είναι μικρότερο από 2000 κυβικά. Η πιο καλή περίπτωση είναι να έχει 1600 κυβικά. Τα άλογα δεν παίζουν ρόλο.

#Να έχει περάσει τα ΚΤΕΟ τα αντίστοιχα στην χώρα καταγωγής κανονικά (πχ. να έχει περάσει TUV στην Γερμανία κανονικά).

Αυτά είναι που θυμάμαι τώρα...

Στην περίπτωση σου μάλλον θα σε ξεσκίσουν, γιατί το αμάξι είναι του 89. Καλύτερα ρώτα όμως σε καμιά εφορία ή σε κανά τελωνείο.

ΥΓ1.Το καλύτερο είναι να έχεις κάποιον γνωστό σε τελωνείο.

ΥΓ2.Μπορείς και να μην το εκτελωνίσεις. Αν σε καρφώσουν ή αν έχεις συχνές επαφές με την αστυνομία (κόντρες, μικροπαραβάσεις κτλ.) τότε μόνο θα έχεις πρόβλημα.

ο αδερφος μου θα φερει ενα παλιο BMW για ανταλλακτικα που δεν εχει φορολογια και θα τα βαλει σε ενα αλλο αντιστοιχο εδω στην Ελλαδα που θα το αγορασει παρα πολυ φτηνα γιατι θα ειναι αχρηστο.

αυτα το καλοκαιρι απο οτι μου εχει πει.

Πηγαινε σε έναν εκτελωνιστή και ρώτα για τον εκτελωνισμό,πάντως είναι ανάλογα με την αξία του αυτοκινήτου,την αξία όπως αυτή δίνεται στα τελωνεία απο την κάθε εταιρεία.Επειδή το αμάξι που λές είναι αρκετα πάλιό ο εκτελωνισμός θα είναι τουλάχιστον όσο η αξία του αυτοκινήτου όσο και αν ακούγεται περίεργο.Για νέας τεχνολογίας αμάξια ο εκτελωνισμός για 1600 κυβικά για παράδειγμα είναι περι το 18%,αν δε ρωτήσεις όμως ακριβως άκρη δε θα βγάλεις!

Λοιπόν επειδή ψάχνει και ο πατέρας μου να κατεβάσει αμάξι' date=' θα σου πω τι ξέρω (από αυτά που άκουσα) για να πληρώσεις όσο λιγότερο γίνεται...

#Να μην είναι Diesel αν θα του βάλεις θεσσαλωνικιώτικες ή αθηναϊκές πινακίδες.

[/color']

Λοιπόν αυτό ήταν ένα θέμα που είχε μπλέξει γνωστό μου που ήθελε να πάρει (δε πήρε τελικά) Diesel ΄με Αθηναϊκές πινακίδες αλλά να το κυκλοφορεί επαρχία.

Τελικά ισχύει ότι "δε μπορεί να έχει Αθηναϊκές πινακίδες ή δε μπορεί να κυκλοφορεί στην Αθήνα ?

Προσωπικά χωρίς να το ξέρω έλεγα ότι το λογικό είναι το 2ο για πολλούς λόγους + το ότι δεν απαγορεύεται η κυκλοφορία (αντίθετα με ότι νομίζουν οι περισσότεροι) σε όλη την Αττική αλλά μέσα στα όρια κάποιων δρόμων (εκτός κι αν τα όρια αυτά ταυτίζονται με τα όρια των διευθύνσεων μεταφορών συγκεκριμένων νομαρχιών - αλλά πάλι θα ήταν απλούστερο να γράφει η άδεια ότι απαγορεύεται η κυκοφορία στις Νομαρχίες Αθήνα/Πειραιά και όχι ένα κατεβατό δρόμους)

@DrLo Το αμάξι που έχει Diesel κυκλοφοράει παντού. Με την προϋπόθεση ότι δεν έχει πινακίδες Αθήνας ή Θεσσαλονίκης...

@trelamenos84 ΚΤΕΟ πως θα το περάσεις? Αν σε σταματήσουν μπάτσοι και ζητάνε άδειες και τέτοιες αηδίες?

Μέσα από το http://www.bloka.com βρήκα την επίσημη σελίδα του υπουργείου που έχει τον νόμο και τις ρυθμίσεις για εκτελωνισμούς. Οπότε ρίξε της μιά ματιά:

http://www.gsis.gr/teloneia/xrisimes_plirofories_teloneia/efk/efk5.htm

@DrLo Το αμάξι που έχει Diesel κυκλοφοράει παντού. Με την προϋπόθεση ότι δεν έχει πινακίδες Αθήνας ή Θεσσαλονίκης...

@trelamenos84 ΚΤΕΟ πως θα το περάσεις? Αν σε σταματήσουν μπάτσοι και ζητάνε άδειες και τέτοιες αηδίες?

θα παρω ενα 205 1.000αρι γυρω στα 300 ευρω ,θα κτυπησω αριθμους και ετοιμο το τουτου!καλο?

Χμ, πρώτη φορά το ακούω, είναι 100% σίγουρο ?

Το κακο ειναι οτι για το φορο υπολογιζεται η αξια που εχει στην Ελλαδα ενα αντιστοιχο μοντελο... και με ολα τα extra που βαζουν οι ξενοι εδω ειναι ακριβο.

"Η φορολογητέα αξία για την επιβολή του τέλους ταξινόμησης διαμορφώνεται από την τιμή χονδρικής πώλησης του αυτοκινήτου, όπως αυτή εμφανίζεται στους σχετικούς τιμοκαταλόγους των επισήμων διανομέων".

Μηπως καταλαβαινει κανεις τι ενοουν με το παρακατω:

"Η τιμή αυτή, δεν μπορεί να είναι μικρότερη από την τιμή αγοράς του αυτοκινήτου."

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...