Προς το περιεχόμενο

Wireless Router και MAC address

socbar

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε παιδιά, σίγουρα το έχω ασφαλίσει όσο μπορώ το δίκτυό μου. Υπερβολικό κλείδωμα; Ίσως αλλά και για ποιό λόγο να μην το κάνω; Έτσι κι αλλιώς, η όλη διαδικασία δεν μου πήρε παραπάνω απο 5 λεπτα, όταν πριν δεν είχα ιδέα πως στήνεις ένα ασύρματο δίκτυο και ποιά encryption χρησιμοποιεί.

Πάρτε ένα laptop και κάντε μια βόλτα στις γειτονιές της Αθήνας. Ξέρετε πόσα WLANάκια θα βρείτε ελεύθερα; Μην νομίζετε οτι επειδή όσοι είμαστε εδώ μέσα ξέρουμε να λαμβάνουμε τα μέτρα μας, ξέρει και ο κοσμάκης που δεν πολυασχολείτε με τα PC.

Δημοσ.

Για την ιστορια...

Τις MAC στο LAN σου τις βλεπεις και εαν pingareis τα pc που εχεις και μετα δωσεις ενα arp -a.

Δεν χρειαζεται να σκαναρεις με nmap ενα range twn 254 IP και μετα να κανεις arp

Δημοσ.
Ρε παιδιά' date=' σίγουρα το έχω ασφαλίσει όσο μπορώ το δίκτυό μου. Υπερβολικό κλείδωμα; Ίσως αλλά και για ποιό λόγο να μην το κάνω; Έτσι κι αλλιώς, η όλη διαδικασία δεν μου πήρε παραπάνω απο 5 λεπτα, όταν πριν δεν είχα ιδέα πως στήνεις ένα ασύρματο δίκτυο και ποιά encryption χρησιμοποιεί.

Πάρτε ένα laptop και κάντε μια βόλτα στις γειτονιές της Αθήνας. Ξέρετε πόσα WLANάκια θα βρείτε ελεύθερα; Μην νομίζετε οτι επειδή όσοι είμαστε εδώ μέσα ξέρουμε να λαμβάνουμε τα μέτρα μας, ξέρει και ο κοσμάκης που δεν πολυασχολείτε με τα PC.[/quote']

pragmati pola diktiakia einai anixtaq.kai oso pernaei o kairos pou siga siga to wireless pezei pio poli tosa perisotera diktia tha pezoun.

Δημοσ.
Για την ιστορια...

Τις MAC στο LAN σου τις βλεπεις και εαν pingareis τα pc που εχεις και μετα δωσεις ενα arp -a.

Επίσης για την ιστορία, με WEP τα πακέτα φέρουν την πληροφορία των MAC addresses ελεύθερη και όχι κωδικοποιημένη, δηλ. φαίνεται καθαρά η MAC address προορισμού και προελεύσεως.

Δημοσ.
Για την ιστορια...

Gia thn istoria file mou otan mpeis se hostile dyktio DEN 3ereis ti,posa kai pou exeis PC.... Gia to diko mou dyktio milaw egw?

Δημοσ.

Παιδες πολυ ομορφα αυτα που λετε. Να ρωτησω, αν και ειμαι λιγο off topic, τι μετρα ασφαλειας προτεινετε για ενσυρματα δικτυα με και χωρις router? Εννοω περα απο την χρηση firewall τι αλλο μπορουμε να κανουμε ωστε να αποτρεψουμε την εισοδο τριτων στο δικτυο μας μεσα απο internet?

Δημοσ.
Παιδες πολυ ομορφα αυτα που λετε. Να ρωτησω, αν και ειμαι λιγο off topic, τι μετρα ασφαλειας προτεινετε για ενσυρματα[/b'] δικτυα με και χωρις router? Εννοω περα απο την χρηση firewall τι αλλο μπορουμε να κανουμε ωστε να αποτρεψουμε την εισοδο τριτων στο δικτυο μας μεσα απο internet?

bgazeis remote access allazeis password ston router.koveis to ping bazeis firewall kai genikos pola pragmatakia gia epitheseis apo ddos ktl exei enas router.

Δημοσ.

...thanks poulinos!...

Για το δικο μου δικτυο που δεν εχει router ωστοσο, το firewall μπλοκαρει το remote accesing & το ping ουτως ή αλλως (εχω απενεργοποιημενο το firewall των XP μιας και εχω Zone Alarm 5.5).

Επισης το UltraVNC το εχω allowed στο firewall μονο ως server στο trusted δικτυο του LAN.

Αρα υπο αυτες τις συνθηκες ειμαι προστατευμενος. Μπορω να κανω κατι αλλο?

Τι γινεται με το ανοικτο port του DC++? Απο εκει θεωρητικα υπαρχει κινδυνος?

Δημοσ.

kapoia ports panta tha einai anixta.px to 80 pou kaneis surfing.den ginetai na ta kliseis ola.apla an kai to theoro ipervoli mporei kapoios an exei tin dinatotita o router tou anti gia port forward na kanei port triggering opote i thira den einai anixti alla to theoro ipervoli.ego ime to anapodo aposena.firewall tipota antivirus tipota router me kamposes portes anixtes remote management anixto remote desktop anixto (bebea me password)oute ena adware kai ola apla einai mia xara.

Δημοσ.

xereto tin parea...diavaza tin sizitisi sas kai epeidi einai kainourgios sta diktia kai prospatho na matho olo kai perisotera exo tis e3eis apories..

1.an paro tin mac adresses tou allou ti mporo na katafero me auto kai pos kai ti einai to bandwidth kai to spoofareis?

2.to nmap einai program pou pernei tin mac?to exo kanei install alla den mporo na to leitourgiso.

3.uparxei kapoio programa na spaei wep?

Δημοσ.

1a) An pareis thn mac tou allou mporeis na pareis kai thn IP tou kai meta apo ekei paizeis....

1b) To "spoofareis" einai rhma :P

Symainei na "prospoieisai" kati ... alles fores thn IP , alles thn mac alles to onoma sou :)

2) To nmap einai scanner.... scannarei IPs portes kai alla polla.... ;)

3) Nai uparxei alla oxi stable version gia windows.

Filaraki ola ayta pou sou grafw exoun apo pisw tous polu psa3imo kai diabasma.. Den uparxei anthrwpos pou na sou ta e3hghsei opws theleis esy (katalabaineis ti ennow) Prepei monos sou na katseis kai na arxiseis to psa3imo :D

kai KALH TYXH

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...