socbar Δημοσ. 30 Απριλίου 2006 Δημοσ. 30 Απριλίου 2006 Έχω το Linksys router WAG354G (της Forthnet) και θέλω να περιορίσω την πρόσβαση του ασύρματου δικτύου σε συγκεκριμένα PC γιατί έχω μια υπόνοια ότι μου κλέβουν bandwidth από δίπλα! Απ'ότι είδα στις ρυθμίσεις πρέπει να καθορίσω συγκεκριμένα MAC addresses στα οποία θα επιτρέπεται η πρόσβαση στο ρούτερ. Το ερώτημα είναι πού μπορώ να δω το MAC address μου;
HaTHoR Δημοσ. 30 Απριλίου 2006 Δημοσ. 30 Απριλίου 2006 Άμα μπεις στο cmd και γράψεις ipconfig /all, το 'Physical Address' που θα δεις είναι η MAC της κάρτας δικτύου σου. Φαντάζομαι το ίδιο θα ισχύει για τις wireless κάρτες.
socbar Δημοσ. 30 Απριλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2006 Έλεος! Μόλις τώρα συνηδειτοποίησα ότι με το που μπαίνω στο cmd το παράθυρο ανοίγει και κλείνει αμέσως! Σα να κρασάρει... τι μπορεί να φταίει;; Υ.Γ.Ευχαριστώ για τη βοήθεια!
Centaur79 Δημοσ. 30 Απριλίου 2006 Δημοσ. 30 Απριλίου 2006 Θα πας στο control panel-> network connections θα ανοιξεις το wireless network connections επιλέγεις το σελιδοδείκτη support και clickαρεις το Details. Εκεί 8α βρεις τη MAC address του συγκεκριμένου υπολογιστή. Το ίδιο για κάθε υπολογιστή στο δίκτυο.
djgenesis Δημοσ. 30 Απριλίου 2006 Δημοσ. 30 Απριλίου 2006 eeeeeeeeeeeeeeeeemm...... hmmmmmm... sygnwmh .... giati den bazeis ena WEP re file? (lew gw twra san asxetos)
poulinos Δημοσ. 1 Μαΐου 2006 Δημοσ. 1 Μαΐου 2006 den iparxei logos na kathesai na dineis poies mac address tha mpenoun mesa.ama pas stin kartela wireless security tha deis oti iparxei epilogi gia wep klidi.grafeis ena kodiko kai sou emfanizei kapoia klidia .afou kaneis submit kai pas na xanapsaxeis gia to wireless diktio tha deis oti tha emfanizetai me louketo.me to pou pas na kaneis connect tha sou zitisei ena apo ta klidia pou sou edose o router.to grafeis mia fora ginetai save kai mpeneis mono esi mesa.opoios paei na sindethei tha faei stin mouri ena password.gia na brei to password me brute force idika ama baleis auto me ta pola bit ine apla kati adinato dioti oi sindiasmoi pou mporoun na ginoun apla den tha teliosoun pote.oxi oti den spaei to wep klidi alla na exeis kai tetoio hackera dipla sou kai na min exei adsl kai na thelei tin dikia sou den to pisteuo.
Sta Δημοσ. 1 Μαΐου 2006 Δημοσ. 1 Μαΐου 2006 Επίσης να έχετε υπόψη σας ότι οι MAC addresses μπορούν να γίνουν spoof. Οπότε, δεν είναι και ο πιο ασφαλής τρόπος. Βέβαια και το WEP σπάει, αλλά το τρελλό χακέρι έχει βρεθεί δίπλα σου όπως είπε και ο poulinos; Κοίτα και στα logs σου, αν μπαίνει κάποιο άλλο MAC address.
djgenesis Δημοσ. 1 Μαΐου 2006 Δημοσ. 1 Μαΐου 2006 Eeee... mmmmm.. nai ... spoofaretai h MAC alla o allos POU tha mporesei se kleidwmeno dyktio na mantepsei mesa se tosa ekatommuria MAC poia na spoofarei ?
Sorath Δημοσ. 1 Μαΐου 2006 Δημοσ. 1 Μαΐου 2006 Ρε παδιά έλεος! Ολόκληρη φασαρία για το πού θα βρει την MAC address; Όλες οι κάρτες δικτύου, ενσύρματες, ασύρματες και οι routers έχουν αυτοκόλλητο με την MAC πάνω. Απλά κοίτα την συσκευή σου φίλε μου. Σίγουρα πρέπει να είναι κάποιος πολύ γκαντέμης για να πετύχει τον σούπερ χάκερ δίπλα του αλλά γιατί να μην προφυλάσεται αν μπορεί; Εγώ αυτό που έχω κάνει είναι τα εξείς: Απόκρυψη SID του αsύρματου δικτύου Encryption TKIP με authentication mode WPA - PSK (που είναι καλύτερο απο WEP) Trusted only MAC address to join WLAN DHCP Range 192.XXX.XXX.1 to 192.XXX.XXX.5 (πέντε θέσεις που έχουν ήδη καλυφθεί!) Αν καταφέρει κάποιος να μπεί στο δίκτυό μου, ε τότε έχω γείτονα τον απόλυτο έλληνα χακερά!
poulinos Δημοσ. 1 Μαΐου 2006 Δημοσ. 1 Μαΐου 2006 sorath esi to mamises.episis tin mac address tin blepeis me ipconfig /all Connection-specific DNS Suffix . : Description . . . . . . . . . . . : NVIDIA nForce Networking Controller Physical Address. . . . . . . . . : 00-13-D4-89-69-A6 entaxei ipame prostasia oxi klidoma tis nasa:P
Sta Δημοσ. 1 Μαΐου 2006 Δημοσ. 1 Μαΐου 2006 Eeee... mmmmm.. nai ... spoofaretai h MAC alla o allos POU tha mporesei se kleidwmeno dyktio na mantepsei mesa se tosa ekatommuria MAC poia na spoofarei ? Αν έχει ήδη αποκτήσει πρόσβαση στο δίκτυο μπορεί να έχει παρατηρήσει ποιές MAC έπαιζαν και να πάρει κάποια από αυτές. Βέβαια όλα αυτά είναι τραβηγμένα, θεωρητική συζήτηση κάνουμε.
djgenesis Δημοσ. 1 Μαΐου 2006 Δημοσ. 1 Μαΐου 2006 Αν έχει ήδη αποκτήσει πρόσβαση στο δίκτυο μπορεί να έχει παρατηρήσει ποιές MAC έπαιζαν και να πάρει κάποια από αυτές. Βέβαια όλα αυτά είναι τραβηγμένα, θεωρητική συζήτηση κάνουμε. Eeeee kala ... me thn proypothesh oti exeis balei WEP panta! Xazo den tha htan na kleidwseis MAC an exeis afhsei to dyktio sou mpate skuloi aleste? Alla xmmmm... gia na to skeftw kalytera.... An exeis kleidwsei MAC, o allos mporei na mpei sto dyktio? Kai akomh kai na mpei sto dyktio pws tha dei poies MAC paizoun ? hmmmm AAA .. mpainontas sto dhmofilestato www.insecure.org , katebazontas to nmap , kanontas scan ena IP range terastio kai meta me ARP Lythike... to spasame to dyktio sou sthn thewria maa mou O Sorath apo thn allh exei xtisei scenario episthmonikhs fantasias me e3wghinous Hackers pou theloun na tou spasoun to PC katastwnontas to sxedio tous gia thn katakthsh tou kosmou !:twisted::twisted: (mmmouuuxaxaxaxa) Peran plakas omws, einai o pio swstos tropos na asfalhseis to dyktio sou k fylage ta rouxa sou gia na'xeis ta misa. Swstos o Sorath
Sta Δημοσ. 1 Μαΐου 2006 Δημοσ. 1 Μαΐου 2006 Το WEP δεν είναι και τόσο ασφαλές: http://www.securityfocus.com/infocus/1814 Οπότε, δε σου εξασφαλίζει και πολλά απέναντι σε σοβαρές επιθέσεις. Εγώ αναφερόμουν στην περίπτωση του socbar, όπου αν υποτεθεί ότι κάποιος του κλέβει το bandwidth, αυτός ο κάποιος είναι ήδη στο δίκτυο και αναλύοντας την κίνηση μπορεί να δει ποιες είναι οι associated MACs. Οπότε, ακόμα και αν κλείσει το δίκτυο θα ξέρει ποια MAC να "πάρει". Η λύση του Sorath ακούγεται παρατραβηγμένη αλλά λογικά είναι ασφαλής. Πιστεύω ότι στην εποχή που ζούμε είναι σημαντικό να φροντίζουμε για τέτοια πράγματα. Φανταστείτε ότι δίπλα σας κατοικεί το χακέρι που σας χρησιμοποιεί ως gateway για να κάνει κάθε είδους βρωμοδουλειές, ίσως και οικονομικά εγκλήματα. Μετά όλα τα στοιχεία θα οδηγούν σε εσάς και αυτός θα έχει καλύψει τα ίχνη του.
poulinos Δημοσ. 1 Μαΐου 2006 Δημοσ. 1 Μαΐου 2006 Σας ευχαριστώ όλους guyz.. oti xriasteis edo imaste.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.