zazik Δημοσ. 30 Απριλίου 2006 Δημοσ. 30 Απριλίου 2006 ....ή αλλλιώς ο "Τελευταίος Πειρασμός".Βασισμένο στην νουβέλα του Καζαντάκη Ειλικρινά δεν ξέρω τι να πώ για αυτή την ταινία.Οτι με συγκίνησε,οτι έκλαψα, οτι είδα την ζωή μου σε αυτήν,οτι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ κάποιος παρουσίασε τον Χριστό ως έναν άνθρωπο που κατάφερε να ξεπεράσει όλα τα "δαιμόνια" που είχε μεσα του για να καταφέρει να φτάσει το Θείο? Οτι ο Καζαντζάκης έγραψε (το 1955 παρακαλώ) μια νουβέλα αντίστοιχη του σημερινού Κώδικα Ντα Βίντσι? Εάν δεν είχε αφορησθεί απο την Εκκλησία το βιβλίο θα ήτανε παγκόσμιο Best Seller.Πραγματικά ήτανε πολύ μπροστά από την εποχή του. Όλη η ταινία είναι ένα κείμενο που εμφανίζεται στην αρχή της ταινίας, μέσα απο το ομόνυμο βιβλίο του Καζαντζάκη....... Ο Martin Scortzese , προταθηκε για Όσκαρ σκηνοθεσίας για την ταινία, αλλά επειδή έγιναν τρομερά επεισόδια κατα την διάρκεια προβολών της ταινίας σε όλο τον κόσμο(φανταστείται οτι πετάξανε βόμβα μολότωφ και κάψανε δεκατρία!! άτομα σε μια αίθουσα οι κατα τα άλλα φιλειρηνιστές θεοσεβούμενοι που κυρήτουνε για την αγάπη :twisted: ) τελικά δεν το πήρε αν και το άξιζε επάξια!!!! Η ταινία,κατά την γνώμη μου,ΔΕΝ είναι προσβολή για τον Χριστιανισμό. Ισα ίσα,θα έλεγα είναι μια ταινία,ύμνος για τον Χριστιανισμό,και χαστούκι για τους υποκριτές.....ή όπως είπε ο Καζαντάκης...."Μου δίνετε έναν αφορισμό,σας δίνω μια ευλογία....". Δεν θα πώ περισσότερα για αυτην την ταινία,παρα μόνο οτι της βάζω ένα 10/10.Σας συστήνω ενεπιφύλακτα να την δείτε. Directed by Martin Scorsese Produced by Barbara De Fina Written by Nikos Kazantzakis (novel) Starring Willem Dafoe (Jesus) Harvey Keitel (Judas) Barbara Hershey(Magdalene) Music by Peter Gabriel Distributed by Universal Pictures Released August 12, 1988 (USA) PS:επειδή ενδέχεται να υπάρχουνε αντιδράσεις,και επειδή μερικόι σοκάρονται με αυτά που βλέπουνε στην αρχή,σας παρακαλώ,να την δείτε μεχρι τέλους. Να έχετε το μυαλό σας ανοιχτό καθώς την βλέπετε,και να βγάλετε τα συμπεράσματα στο τέλος της ταινίας. Ευχαριστώ
silencer51 Δημοσ. 1 Μαΐου 2006 Δημοσ. 1 Μαΐου 2006 Πραγματικά απίστευτο έργο, απο τα καλύτερα του Σκορτσέζε κατα τη γνώμη μου (κι αυτό το λέει ενας άνθρωπος που ουδεμία σχέση έχει με θρησκείες κ.λ.π.)
clarice Δημοσ. 1 Μαΐου 2006 Δημοσ. 1 Μαΐου 2006 Η αποδειξη της στενοκεφαλιας καποιων φανατικων. Αυτη η ταινια οπως και το Jesus Crist Superstar αλλα και η ζωη του Μπραιαν ακομα εχουν περασει απο χιλια κυματα. Και εγω συμφωνω στο οτι ουσιαστικα υμνει το χριστιανισμο αφου τελικα επικρατει η αποστολη του.
sheik Δημοσ. 1 Μαΐου 2006 Δημοσ. 1 Μαΐου 2006 Το Life Of Brian που κολλαει?Κωμωδια ηταν(πολυ γελιο) και δεν εχει σχεση με το Last temptation of christ... Εκτος αν εννοεις οτι επικριθηκε...(αν και δεν το γνωριζω αυτο)
clarice Δημοσ. 1 Μαΐου 2006 Δημοσ. 1 Μαΐου 2006 Ναι αυτο εννοω οτι και για αυτην την ταινια εγινε ο πανικος απο φανατικους
Luxx Δημοσ. 1 Μαΐου 2006 Δημοσ. 1 Μαΐου 2006 Jesus Crist Superstarρε παιδια αυτο μονο ταινια δεν ειναι!! για γελια ειναι..
clarice Δημοσ. 1 Μαΐου 2006 Δημοσ. 1 Μαΐου 2006 Ηταν μια διαφορετικη αποψη! Απλα! Σημασια εχει οτι πολλα πραγματα κρινονται δογματικα. Ακομα και τωρα μετα απο ποσα χρονια η τηλεοραση με το ζορι το επαιξε μην τυχον και προκαλεσει αντιδρασεις.
sheik Δημοσ. 1 Μαΐου 2006 Δημοσ. 1 Μαΐου 2006 Φαντασου δηλαδη να βγει ταινια με πρωταγωνιστη τον Μωαμεθ... 3ος παγκοσμιος πολεμος....
Moderators Praetorian Δημοσ. 1 Μαΐου 2006 Moderators Δημοσ. 1 Μαΐου 2006 ρε παιδια αυτο μονο ταινια δεν ειναι!! για γελια ειναι.. για τα πανηγύρια. Μια φορά το είχαν βάλει μέσα στη μεγάλη βδομάδα (Μ. Σάββατο( ; ) ) και είχαμε σκάσει κυριολεκτικά στα γέλια όλη η παρέα... όσο αντέξαμε να το δούμε
silencer51 Δημοσ. 1 Μαΐου 2006 Δημοσ. 1 Μαΐου 2006 Λέτε οτι θέλετε, αλλα το Jesus Christ Superstar έχει απίστευτο soundtrack... ;-)
Luxx Δημοσ. 1 Μαΐου 2006 Δημοσ. 1 Μαΐου 2006 Δεν αντιλεμε. οπως ειπε και ο φιλος Praetorian, μονο για να την δεις μαζι με παρεα ειναι η εν' λογω ταινια! και εννοειται και ποπκορν!
zazik Δημοσ. 2 Μαΐου 2006 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2006 exm....allo htane to thema...... plz stay on it...... xairomai pou tin ehoune dei kai alloi kai tin ehoune ektimisei oso kai ego....
Azaell Δημοσ. 30 Μαΐου 2006 Δημοσ. 30 Μαΐου 2006 πολυ καλη ταινια, θα ελεγα απο τις καλυτερες αυτου του ειδους! θα ηθελε να πω, ...οτι δεν πρεπει να αποκλειουμε καποια πραγματα μονο και μονο επειδη μας το λενε αλλοι(εκκλησια), ποιος ξερει μπορει να ηταν και ετσι!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.