Προς το περιεχόμενο

Rammstein

Rammstein  

26 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Rammstein

• Ξέρω Γερμανικά και μου αρέσουν οι Rammstein
    • Ξέρω Γερμανικά και δεν μου αρέσουν οι Rammstein
    • Δεν ξέρω Γερμανικά και μου αρέσουν οι Rammstein
    • Δεν ξέρω Γερμανικά και δεν μου αρέσουν οι Rammstein

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όταν λέτε ξενέρωτο, τι εννοείται; Ότι δεν κάνανε pits ή ότι δε συμμετείχαν αρκετά; Όσον αφορά το πρώτο, καλά κάνανε. Όσον αφορά το δεύτερο, οι στίχοι είναι στα γερμανικά, άρα είναι πιο δύσκολη η συμμετοχή σε σχέση με αγγλόφωνα συγκροτήματα ας πούμε. Παίξανε και αρκετά από το τελευταίο τους album -8 συνολικά αν θυμάμαι καλά- και τα τραγούδια αυτά πολλοί δεν τα έχουν ακούσει καν ή δεν τα έχουν αφομοιώσει ακόμα. Υπήρξαν στιγμές όπου το κοινό συμμετείχε μαζικά πάντως, όπως για παράδειγμα στα Du Hast, Keine Lust, Links 2,3,4.

• Απαντ. 98
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εμείς πάντως που είμασταν μπροστά μια χαρά συμμετείχαν όλοι γύρω μας. Και αν δεν είχαν πει τόσο πολλά από το καινούριο(που εμένα προσωπίκα μου αρέσει λιγότερο από τα άλλα) οχι μόνο οι μπροστά αλλά γενικά το πλήθος θα τα τραγουδούσε όλοκληρα. Το μόνο που έβλεπα πίσω ήταν κόσμος άρα δε ξέρω αν όταν έπαιζαν τα καινούρια οι πίσω απλώς κοιτούσαν εμείς πάντως χτυπιόμασταν. Και αυτό με τα βίντεο όντως ήταν κάπως. Εγώ δε πήρα καμερα μαζί μου γιατι πιστεύω πως όταν τραβάς το Live και το βλέπεις μέσα από μια όθονη δε θα το ευχαριστηθείς τόσο. Λογικό είναι πάντως να θέλουν να προωθήσουν το δίσκο τους όμως σίγουρα όλοι θέλαμε να ακούσουμε και κάποια άλλα κομματια από τα προηγούμενα album. Τελος πάντων δεν πειράζει! Τους είδαμε τουλάχιστον. Αξέχαστοι θα μου μείνουν όπως και να εχει. Και όσο αφορά τα γερμανικά γι αυτό άλλωστε το κάθε κομμάτι είναι και ένα αυτόνομο show. Για να καταλαβαίνεις άσχετα από τα λόγια τι γίνεται στο κομμάτι.Ε και δε μπορούμε να πούμε οτι προσφέρονται και πολύ για μπουνιές. Όποιος ήθελε ξύλο ας πήγαινε Slipknot που πέσαν μπόλικες!

Δημοσ.
Όταν λέτε ξενέρωτο, τι εννοείται;

το ότι μερικοί κουνιόμασταν λίγω παραπάνω δεν άρεσε στους διπλά που είτε κοιτούσαν με σταυρομένα χέρια, είτε έκαναν update το facebook, είτε τραβούσαν με την κάμερα

όπως είπε και ο KaiZeR

Οι Rammstein παίξανε σαν Rammstein και ο κόσμος από κάτω ήταν λες και παίζανε οι Placebo

Δημοσ.
Όταν λέτε ξενέρωτο, τι εννοείται; Ότι δεν κάνανε pits ή ότι δε συμμετείχαν αρκετά; Όσον αφορά το πρώτο, καλά κάνανε. Όσον αφορά το δεύτερο, οι στίχοι είναι στα γερμανικά, άρα είναι πιο δύσκολη η συμμετοχή σε σχέση με αγγλόφωνα συγκροτήματα ας πούμε. Παίξανε και αρκετά από το τελευταίο τους album -8 συνολικά αν θυμάμαι καλά- και τα τραγούδια αυτά πολλοί δεν τα έχουν ακούσει καν ή δεν τα έχουν αφομοιώσει ακόμα. Υπήρξαν στιγμές όπου το κοινό συμμετείχε μαζικά πάντως, όπως για παράδειγμα στα Du Hast, Keine Lust, Links 2,3,4.

Αν υποθέσουμε πως υπήρχαν σειρές, πες πως ήμουν στην 10η. Τύπος από πίσω μας είπε σε φίλο μου να μην κουνιέται γιατί δεν βλέπει στη σκηνή. Ο μπροστά μου κατέβασε μία κοπέλα που ήταν στους ώμους ενός τύπου, γιατί και αυτή ενοχλούσε. Προσωπικά φοβόμουνα έστω και να χοροπηδήξω γιατί πίστευα οτι θα χτυπήσω τον κόσμο γύρω, ή θα τους ρίξω τις κάμερες.

Το να είμαι σε απόσταση μικρότερη των 10 μέτρων από τη σκηνή και να βλέπω τον κόσμο απλά να κοιτάει, το θεωρώ ξενέρωτο. Επίσης το οτι υπήρχε μαζική συμμετοχή μόνο στα κομμάτια που είπες κάτι λέει..όσο για τον γερμανικό στίχο προσωπικά θεωρώ οτι η συμμετοχή ήταν μεγαλύτερη από αυτή που περίμενα, δεν με χάλασε αυτό.

Τώρα για τα pits δεν ξέρω τι να σου πω..οι rammstein σου βγάζουν ένταση, κι εσύ πρέπει κάπου να την μεταδόσεις. Πες το headbanging, πες το pit, πες το χοροπηδητο.. δεν σου λέω οτι αν γινόταν pit θα έμπαινα μέσα, αλλά το προτιμώ από το να βλέπω την τραγική πλειοψηφία να χαζεύει τη σκηνή αμερίμνη.

Η πλάκα είναι οτι κατά τη διάρκεια της συναυλίας άκουσα άπειρες ατάκες του τύπου.. "έλεος τί είναι αυτό τώρα; τραγουδάει και γαλλικά ο γερμαναράς" Πιστεύω οτι πάρα πολλοί ήρθαν χωρίς να έχουν ιδέα για το τι σημαίνει Rammstein, και ήρθαν να ακούσουν ένα Du Hast και να δουν μερικές φωτιές. Μου φάνηκε σαν να έλειπαν οι hardcore φίλοι των Rammstein.

Εσύ πιστεύεις οτι το κοινό ήταν αυτό που περίμενες να δεις στην πρώτη συναυλία των Rammstein στην Ελλάδα;

Τέσπα, κάπου ίσως υπερβάλλω, αν και απ' οτι βλέπω και διαβάζω δεν είναι μόνο δικιά μου εντύπωση.

Όπως και να έχει, είτε είμασταν ξενέρωτοι, είτε όχι, οι τύποι ήρθαν, παίξαν, μάμησαν και φύγανε.. και μακάρι να ξαναέρθουνε σύντομα, να ακούσουμε και τα υπόλοιπα

Δημοσ.
το ότι μερικοί κουνιόμασταν λίγω παραπάνω δεν άρεσε στους διπλά που είτε κοιτούσαν με σταυρομένα χέρια, είτε έκαναν update το facebook, είτε τραβούσαν με την κάμερα

όπως είπε και ο KaiZeR

Οι Rammstein παίξανε σαν Rammstein και ο κόσμος από κάτω ήταν λες και παίζανε οι Placebo

Αν υποθέσουμε πως υπήρχαν σειρές, πες πως ήμουν στην 10η. Τύπος από πίσω μας είπε σε φίλο μου να μην κουνιέται γιατί δεν βλέπει στη σκηνή. Ο μπροστά μου κατέβασε μία κοπέλα που ήταν στους ώμους ενός τύπου, γιατί και αυτή ενοχλούσε. Προσωπικά φοβόμουνα έστω και να χοροπηδήξω γιατί πίστευα οτι θα χτυπήσω τον κόσμο γύρω, ή θα τους ρίξω τις κάμερες.

Μάλιστα, κατάλαβα. Ε, είναι κάποιοι που σκάνε σε τέτοιες συναυλίες και απαιτούν συνθήκες θεάτρου. Μάλλον θα ήταν καλύτερο να είχαν vip εισιτήρια και να έβλεπαν το live από εκείνη τη γωνίτσα.

Τώρα για τα pits δεν ξέρω τι να σου πω..οι rammstein σου βγάζουν ένταση, κι εσύ πρέπει κάπου να την μεταδόσεις. Πες το headbanging, πες το pit, πες το χοροπηδητο.. δεν σου λέω οτι αν γινόταν pit θα έμπαινα μέσα, αλλά το προτιμώ από το να βλέπω την τραγική πλειοψηφία να χαζεύει τη σκηνή αμερίμνη.

Χοροπηδητό και headbanging ναι, το pit θα με ξένιζε πιστεύω. Δε νομίζω οι Rammstein να προσφέρονται για pit. Βέβαια το ντόπιο κοινό έχει δείξει ότι είναι ικανό να κάνει pit μέχρι και στα πιο ήρεμα κομμάτια. Όσο για τη γενικότερη αντίδραση του κοινού, το κλειδί βρίσκεται πιστεύω στο ρήμα που χρησιμοποίησες, "χαζεύει". Όταν βλέπεις τέτοιο show, χρειάζεσαι και λίγη ώρα να το συνειδητοποιήσεις.

Η πλάκα είναι οτι κατά τη διάρκεια της συναυλίας άκουσα άπειρες ατάκες του τύπου.. "έλεος τί είναι αυτό τώρα; τραγουδάει και γαλλικά ο γερμαναράς" Πιστεύω οτι πάρα πολλοί ήρθαν χωρίς να έχουν ιδέα για το τι σημαίνει Rammstein, και ήρθαν να ακούσουν ένα Du Hast και να δουν μερικές φωτιές. Μου φάνηκε σαν να έλειπαν οι hardcore φίλοι των Rammstein.

Εσύ πιστεύεις οτι το κοινό ήταν αυτό που περίμενες να δεις στην πρώτη συναυλία των Rammstein στην Ελλάδα;

Τέσπα, κάπου ίσως υπερβάλλω, αν και απ' οτι βλέπω και διαβάζω δεν είναι μόνο δικιά μου εντύπωση.

Σαφώς και υπήρχε μέσα τέτοιος κόσμος, όπως και σε όλες τις συναυλίες. Κι εγώ έχω πάει σε lives όχι τόσο αγαπημένων καλλιτεχνών, απλά για τη φάση. Το θέμα είναι να είσαι λιγάκι ρεαλιστικός ως προς τα σχόλια σου και ως προς το τι περιμένεις.

Για το κοινό γενικότερα, δε νομίζω ότι υπάρχει μεγάλος πυρήνας οπαδών των Rammstein στην Ελλάδα, επόμενο ήταν λοιπόν να σκάσουν άτομα μόνο για το Du Hast και για το pyro show.

Είναι όμως και η γενικότητα που περιβάλλει τον χαρακτηρισμό "hardcore". Ποιος είναι δηλαδή, αυτός που θα έσκαγε μέχρι και 100 ευρώ για να πάει, αυτός που θα πήγαινε να τους δει έξω, αυτός που ξέρει όλα τους τα τραγούδια απ' έξω; Όπως και να 'χει, αν ερχόντουσαν μόνο σχετικοί, ο κόσμος στο Terra Vibe θα ήταν πολύ λιγότερος θαρρώ.

Όπως και να έχει, είτε είμασταν ξενέρωτοι, είτε όχι, οι τύποι ήρθαν, παίξαν, μάμησαν και φύγανε.. και μακάρι να ξαναέρθουνε σύντομα, να ακούσουμε και τα υπόλοιπα

Μακάρι, κάπου διάβασα ότι ο Lindemann σκοπεύει να αποσυρθεί όταν γίνει 50 (σε 3 χρόνια) για να αφιερώσει χρόνο στα παιδιά του.

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Μόλις χθες έμαθα πως το Μάιο θα γύριζαν video clip για το τραγούδι Mein Land, κάποιο ακυκλοφόρητο από LIFAD μάλλον. Το τραγούδι έχει γίνει leaked απ' τον Ιούνιο.

• 3 μήνες μετά...
  • 1 χρόνο αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...