Προς το περιεχόμενο

Rammstein

Rammstein  

26 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Rammstein

• Ξέρω Γερμανικά και μου αρέσουν οι Rammstein
    • Ξέρω Γερμανικά και δεν μου αρέσουν οι Rammstein
    • Δεν ξέρω Γερμανικά και μου αρέσουν οι Rammstein
    • Δεν ξέρω Γερμανικά και δεν μου αρέσουν οι Rammstein

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω παρατηρήσει πως για το εν λόγω συγκρότημα η αντιμετώπιση από τους ακροατές είναι love them or hate them. Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών που τους σιχαίνονται και έχω γνωρίσει δεν γνωρίζει Γερμανικά, την γλώσσα που οι rammstein χρησιμοποιούν κατα 99% στους στίχους τους.

Θέλοντας λοιπόν να δω αν αυτό αποτελεί μια επεξήγηση θα προσπαθήσω μέσω αυτού του poll να εξάγω ένα γενικότερο συμπέρασμα, αν η άγνοια μιας γλώσσας δηλαδή συνεπάγεται και την αδιαφορία ή απέχθεια προς μια μουσική που την χρησιμοποιεί στιχουργικά.

Χμ επειδή μάλλον το poll μας snobάρει, ας το κάνουμε με τον πατροπαράδοτο τρόπο.

α) Ξέρω Γερμανικά και μου αρέσουν οι Rammstein

β) Ξέρω Γερμανικά και δεν μου αρέσουν οι Rammstein

γ) Δεν ξέρω Γερμανικά και μου αρέσουν οι Rammstein

δ) Δεν ξέρω Γερμανικά και δεν μου αρέσουν οι Rammstein

• Απαντ. 98
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ωραίο θρεντ. Ξέρω ελάχιστα Γερμανικά (από το Γυμνάσιο). Τώρα δε θυμάμαι σχεδόν τίποτα, αλλά με την γραμματική τα πήγαινα πολύ καλα θυμάμαι, και η γλώσσα μου άρεσε πάρα πολύ. Και κάποια στιγμή στο μέλλον θα συνεχίσω τα μαθήματα μάλλον. Τώρα για τους Rammstein. Μου αρέσουν, αν και έχω ακούσει δυο δίσκους μόνο (Mutter και Reise, Reise) και αυτούς όχι και εντατικά.

Πιστεύω κι εγώ πως παίζει ρόλο να έχεις επαφή με τα Γερμανικά, είναι φοβερή γλώσσα αλλά στη μουσική μερικές φορές μπορεί να φανεί δύστροπη και λίγο δύσπεπτη. Όπως και να χει εμένα μου αρέσει το συγκρότημα.

υ.γ: Die Eier Von Satan.

Δημοσ.

Σύντομος εν τη περιπτώσει ( βαριέμαι πολύ αυτή την στιγμή..help me! )

a) Ξέρω ( κάμποσα ) Γερμανικά, και μου αρέσουν μερικά κομμάτια των Rammstein.

[ για να μην παρεξηγηθούμε κιόλας, "εντελώς" δεν μου αρέσει κανένας/καμία artist/group, for me κάθε song είναι ένα ξεχωριστό κομμάτι ]

Δημοσ.

Κι εγώ ξέρω γερμανικά (αν και όχι άπταιστα) και μου αρέσουν πολύ οι Rammstein τους οποίους πρωτοακούσα βέβαι στο ΧΧΧ 1 με τον Vin Diesel αλλά μετά αγόρασα (αν και δεν το κάνω και συχνά) 2 cd τους.

Δημοσ.

Ναι πλάκα πλάκα τα μόνα γερμανικά που ξέρω είναι τα lyrics από το Du Hast και το Wolt Ihr Das Bett in Flamen Sehen. Και ό,τι γράφει το personal msg μου στο msn :P

Δημοσ.

egw den kserw germanika alla exw katebasei tous stixous twn tragoudiwn tous!

me auton ton tropo agaphsa dipla tous rammstein: prwton gia thn apisteuth mousikh tous alla kai gia tous stixous tous, polloi apo tous opoious einai karga eirwnikoi!

Δημοσ.

Ξέρω λίγο γερμανικά και αν και δεν ακούω πολύ industrial δεν έχω τόσο πρόβλημα με τους Rammstein αν και δε νομίζω να βγάλουνε άλλο album τόσο καλό όσο το Sehnsucht.

Δημοσ.

Δεν ξέρω Γερμανικά, αλλά μου αρέσει το συγκρότημα. Το πρόβλημα της μη κατανόησης των στίχων δεν με απασχόλησε ποτέ. Έμαθα να ακούω τη φωνή ως ένα "όργανο" που συμβάλει στη μουσική του κάθε κομματιού.

Δημοσ.

γ)

den kserw germanika kai den mou aresoun. tous thewrw varetous, alla kuriws den mou aresan giati eida ena dvd tous (to show g@mei!)kai o tragoudistis itan omilitis. diladi den mporouse na tragoudisei. vevaia ta panta einai thema goustou:)

Δημοσ.
Δεν ξέρω Γερμανικά, αλλά μου αρέσει το συγκρότημα. Το πρόβλημα της μη κατανόησης των στίχων δεν με απασχόλησε ποτέ. Έμαθα να ακούω τη φωνή ως ένα "όργανο" που συμβάλει στη μουσική του κάθε κομματιού.

+1 Μια από τα ίδια.

Δημοσ.

Ας είναι καλά το φιλαράκι που μου πάσαρε το Live aus Berlin (DVD) και συνειδητοποίησα ότι ήξερα πολύ περισσότερα τραγούδια τους απ' ό,τι νόμιζα ;)

Αυτό που με τσαντίζει είναι ότι παίζεται πολύ το πιο ακραίο + ιδιόρρυθμο (κατά την ταπεινή μου άποψη) videoclip που έχουν βγάλει (Mann gegen mann) και ο κόσμος σχηματίζει περίεργη εικόνα για το συγκρότημα. Αν είχαν παιχτεί τόσο πολύ τα videoclips Sonne, Ohne dich, Benzin θα τους έφερναν σηκωτούς στην Ελλάδα για συναυλία.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...