Προς το περιεχόμενο

Epox 8rda+ C1 Error

WizeMan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παίδες συμβαίνει κάτι πολύ παράξενο. Έχω μια EPOX 8RDA+ εδώ και 2 χρόνια, λειτουργούσε κανονικά, γυρνάω απο τις διακοπές του Πάσχα και ενώ ανοίγει το pc φορτώνουν τα παραθύρια και κολλάει κάποια στιγμή. Κάνω Reset, η οθόνη δεν ανοίγει, βγάζει ένα ήχο από το ηχείο και στο mobo επάνω βγάζει σφάλμα C1.

Το περίεργο είναι ότι κάτι παρόμοιο έγινε μέσα σε 1 μήνα σε 3 μηχανήματα στο γραφείο του πατέρα μου που φοράνε Epox 8RGA+ και τελικά είχανε φουσκώσει οι πυκνωτές. Το mobo μου δεν αγοράστηκε μαζί με τα άλλα, αλλά ούτε φαίνεται να έχουν πρόβλημα οι πυκνωτές δίπλα στα mosfet (εκεί βγάλανε πρόβλημα τα άλλα)...

Τι λέτε να συμβαίνει???

Δημοσ.

χμμμ δυστυχώς το c1 ήταν ένα απο τα errors που μπορούσε να σημαίνει πολλά και τίποτα. Bios reset έκανες να υποθέσω έτσι; Δοκίμασε να παίξεις με μόνο ένα stick μνήμης (αν τώρα έχεις δυο sticks)

Δημοσ.

Κάνω ΒIOS Reset, το pc ανοίγει, πάω στο BIOS και ενώ το ρυθμίζω παγώνει, κάνω Reset και πάλι τα ίδια (δεν ανοίγει, κάνει Beep και C1). Μνήμη έχω 1 Stick 512 Kingston.

Δημοσ.

Παγώνει δλδ πριν προλάβεις να αποθηκεύσεις τις αλλαγές έτσι;

Ρε συ wizeman για κοίτα καταρχάς μην και βρεις να τσεκάρεις με άλλη μνήμη απλώς και μόνο για να εξαλείψεις το σχετικό ενδεχόμενο.

Δημοσ.

Δεν παγώνει πάντα πριν προλάβω να αποθηκεύσω ρυθμίσεις, μια φορά πρόλαβα αλλά μετά το Save + Reset άρχισε πάλι τα ίδια. Θα δανειστώ κανά Stick, αλλά και πάλι μου φαίνεται παράξενο αφού δούλευε τζάμι πριν φύγω για πάσχα. Και το είχα και κλειστό μάλιστα.

Δημοσ.

Και μένα για μνήμη μου ακούγεται αλλά με προβληματίζει λίγο το κσαφνικό της υπόθεσης...

[offtopic]

Epox den έχει σταματήσει να βγάζει μητρικές? Θυμάμαι στην εποχή που μεσουρανούσε το nforce2, η epox έβγαζε πολύ καλές μητρικές (μαζί με την Abit NF7-S ήταν οι καλύτερες για o/c). Τι έγινε και δεν βγαίνουν πλέον?

Δημοσ.

ααααααααχ 8rda+ και οι ομηρικές κόντρες με τους κατόχους Abit Nf7-S

ακόμα βγάζει μητρικές αλλά δεν ξέρω τι έχει και δεν διακρίνονται πλέον στο ocing...

Δημοσ.

Πήρα το Dimm μου και το έβαλα σε άλλο PC, δούλεψε μια χαρά. Anyway, πρόσεξα καλύτερα και οι πυκνωτές στα mosfet ένας στα Memory Sockets είναι ελαφρώς φουσκωμένοι. Παρήγγειλα νέο H/W, θα δοκιμάσω να αντικαταστήσω τους πυκνωτές μπας και δουλέψει και η παλιά να την κάνω HTPC - Καταβαστήρι.

Δημοσ.

Τελικά έχουν φουσκώσει οι πυκνωτές δίπλα στα mosfet και ένας πυκνωτής στα Socket για στις μνήμες. Δείτε και εσείς.

Θα πάω την Mobo για αλλαγή πυκνωτών σε έναn ηλεκτρονικό. Λέτε να έχει καεί και κανένα mosfet? Πάντως η όλη αυτή ιστορία είναι παράξενη, το σύστημα εδώ και 1 μήνα το έτρεχα σε στοκ ταχύτητες / τάσεις και μάλιστα όσο το είχα o/ced είχα φορεμένα heatsinks sta mosfet...

post-3479-129062931864_thumb.jpg

post-3479-129062931866_thumb.jpg

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...