Προς το περιεχόμενο

Περίεργο πρόβλημα σε prescott

trustfm

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ένας φίλος μου έχει τον πρεσκοτ 3ghz με μια mobo ashrock τώρα δεν έχω πρόχειρο το μοντέλο , με ενα τροφοδοτικό 350αρι . Πριν κάποιοες μέρες ο υπολογιστής αυτος κλέινει στα καλά καθούμενα και για να ανοίξει πρέπει να πατήσουμε το power 100 φορες .

Ειμαι 80% σίγουρος οτι μάλλον είναι το τροφοδοτικό μιας και ειναι 350βαττ μόλις. Του έβαλα καποια burn in προγράμματα για να δούμε την σταθερότητα του συστήματος αλλά η cpu πάει στο 50% είναι θέμα hyperthreading ή εχει dual core? Eγώ δεν ξέρω dual core prescotts .

Το λοιπόν όταν η cpu παει πάνω απο το 50% στο task manager εμφανίζονται δύο πανελάκια το ένα ειναι 100% και το άλλο 0% όταν ανεβένει καί το άλλο δηλ η συνολική cpu πάει πχ 70% τοτε ακούγεται ενας υψίσυχνος ήχος απο το μεγαφωνάκι της μητρικής και το κομπιούτερ σε παρατεταμένη χρήση σβήνει .

Τί μπορει να φταίει ? Μνήμες έλενξα αλλά τίποτα δεν βρίκα ! Σκληρός αμφιβάλλω ! Μητρική η τροφοδοτικό ?

Δημοσ.

Θα έλεγα υπερθέρμανση η/και τροφοδοτικό. Από θερμοκρασία πως τα πάει ο Pres-hot; Μήπως πρέπει να περιμένετε να κρυώσει λίγο, για να ξανα-ανάψει ο υπολογιστής;

Υ.Γ. Αν υπήρχε dual core Prescott, η Intel αντί για ψύκτρα θα τον έδινε σε θερμοσίφωνα.

Δημοσ.

Ο prescott όταν φτάσει στα όρια του από θερμοκρασίες για να μη γίνει κάρβουνο πέφτει από το 100% της απόδοσης του για να ρίξει τη θερμοκρασία. Αυτό λέγεται thortling η κάπως έτσι. Ρίξε μια ματιά στις θερμοκρασίες και μετά κάνε και ένα bios update.

Ένα παρόμοιο πρόβλημα είχα και εγώ με τον δικό μου prescott, λύθηκε με ένα bios update... προ update έφτανε τους 70, τώρα παίζει στους 40! κατά τα άλλα η mombo (gigabyte) ήταν prescott ready!

Δημοσ.

παιδιά σας ευχαριστώ ! τελικά έβαλα θερμοαγώγιμη σιλικόνη μιας και έπιανε 70 βαθμούς με το speedfun και έπσε χτές στους 42 idle και 53full load . Παρόλο που σήμερα πιστευα οτι όλα θα ήταν οκ τελικά έπεσα έξω καθώς όταν έγραφε με το nero μπώκαρε ξανά . Όπότε άλλαξα τροφοδοτικο και βάλαμε ενα 450 watt no name δυστυχώς . για να δούμε τωρα τι θα γίνει...

Δημοσ.

San na mou akoougete gia virus prob auto.Exw 360W trofodotiko kai mia 6600GT pou pernei reuma kai 2HDDs kai 2Op drives kai einai mia xara. To provlima einai oti kanena task den sou anevazei to CPusage tou enos "core" mono.Kalo tha itan ena virus scan kathos kai na elenkseis ti efarmoges trexoun.Oso gia to shut down den mborw na katalavw afou kai se burn in sto diko mou PC kathos kai se sk@t@ kouti me tin mama psiktra den mou eklise.

Δημοσ.

parte ena screenshot gia na katalabete

cpu2ii.th.gif

otan bazw ena burn in tool mou paei to aristero tetragwnaki sto 100% alla h cpu h sunolikh einai 50% an to trexw 2h fora exontas to allo burn in tool anoikto tote paei 100% kai to dexio tetragwnaki kai h cpu paei 100%

Apo virus einai ka8aros stantar ....

Δημοσ.

απο τότε που βάλαμε το νέο noname 450αρι psu το κομπιούτερ σταθεροποιήθηκε. βασικά ήταν πρόβλημα θερμοκρασιών και αστάθειας τροφοδοσίας. Ελπίζω να μην κάηκε και τίποτε άλλο .

Αυτό που μου έκανε εντύπωση σε όλο το σκηνικό ήταν οτι το κομπιούτερ αυτό είχε ενα σκληρο ενα ντι βι ντι και καμμία πσι . Μπάχ ... πάλι καλα !

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...