john1987 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2006 Φοβαμαι-σιχαινομαι απιστευτα τα εντομα...(ιδαιτερα κατσαριδες),οπως και τα φιδια κτλ Επισης,εχω λιγακι υψοφοβια(οχι σε σημειο να ζαλιζομαι,αλλα γενικα δε νιωθω ανετα) και φοβαμαι ελλεεινα τους σεισμους!
Lucifer Δημοσ. 30 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2006 Υψοφοβία ή ακροφοβία? (deja vu) Φοβάσαι πχ να είσαι σε αεροπλάνο ή στην άκρη ενός γκρεμού?
kostelo Δημοσ. 30 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2006 Α μπραβο ρε lucifer και δεν εβρισκα τη λεξη. Ακροφοβια εχω εγω. Πχ δε μπορω να ειμαι οριακα σε μπαλκονι ή ταρατσα και να κοιταξω κατω γιατι νομιζω οτι θα φυγω απο κατω. Δε φοβαμαι να ειμαι ψηλα και σε κλειστο χωρο αλλα αν ειμαι στην ακρη ακομα και σε 1ο-2ο οροφο δε την παλευω απο το φοβο. Επισης σιχαινομαι θανασιμα σε σημειο φοβου τα εντομα με αποκορυφωμα τις κατσαριδες. Και να παρει η ευχη αυτην την περιοδο ειναι σε εξαρση...
john1987 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2006 Υψοφοβία ή ακροφοβία? (deja vu)Φοβάσαι πχ να είσαι σε αεροπλάνο ή στην άκρη ενός γκρεμού? Αν και δεν εχω μπει σε αεροπλανο ακομα (δεν το επεδιωξα,απλα ετυχε) νομιζω οτι ειναι κυριως ακροφοβια...(αν και δεν ξερω ποσο δοκιμος ειναι ο ορος)
Lucifer Δημοσ. 30 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2006 Πολύ. Γενικά υπάρχει η τάση να το μπερδεύει κόσμος, υψοφοβία είναι να ξέρεις ότι είσαι ψηλά και να φοβάσαι, ακόμα και αν είσαι σε ένα δωμάτιο στον 50ο όροφο. Αλλά εσύ δεν το έχεις αυτό, da?
laokratwr Δημοσ. 30 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2006 Πολύ. Γενικά υπάρχει η τάση να το μπερδεύει κόσμος, υψοφοβία είναι να ξέρεις ότι είσαι ψηλά και να φοβάσαι, ακόμα και αν είσαι σε ένα δωμάτιο στον 50ο όροφο. Αλλά εσύ δεν το έχεις αυτό, da? την ομοφοβια σου την αποκαλυψες ρε?βαριεμαι να διαβαζω τις αλλες σελιδες...
danton Δημοσ. 30 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2006 Πολύ. Γενικά υπάρχει η τάση να το μπερδεύει κόσμος, υψοφοβία είναι να ξέρεις ότι είσαι ψηλά και να φοβάσαι, ακόμα και αν είσαι σε ένα δωμάτιο στον 50ο όροφο. Αλλά εσύ δεν το έχεις αυτό, da? Επειδή έχω ακροφοβία, αυτό που κυρίως την χαρακτηρίζει είναι η αδυναμία να κάτσεις στο "κενό". Ένα χαρακτηριστικό είναι τα γυάλινα πατώματα. Μου έχουν συστήσει να κάνω ομοιπαθητική σε γυάλινο πάτωμα.
Lucifer Δημοσ. 30 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2006 Να δοκιμάσεις να πας και στο Allou! σε αυτή την παπαριά που πέφτει κάθετα και στο 5G.
KaizerSoze Δημοσ. 30 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2006 Γαμημενη ακροφοβια,και γω την εχω Μαλλον εχει να κανει με ανασφαλεια Ακομα και να οδηγω,νιωθω καλυτερα να οδηγω προς την μεση(ακομα και αν ειναι πιο επικινδυνο για μετωπικη) παρα στη ακρη και δεξια Επισης δεν με νοιαζει να με βαλεις ακομα και στους πυργους στην Μαλαισια αρκει να εχω ενα πεζουλι καμια 30αρια ποντους,να νιωθω ρε παιδι μου οτι αν πεσω θα υπαρχει λιγος χωρος να κρατηθω. Ακομα και στο πλοιο δεν μπορω να κατσω στην ακρη αν δεν εχω καγκελο(που σιγα το υψος πουχει το πλοιο) Βασικα εχω και ενα εντελως κουφο!!!Σε τραπεζια ορθογωνια,δεν μπορω να κατσω στην ακρη!!δηλαδη στην κορυφη,θελω να καθομαι στην μεση
paschalia Δημοσ. 1 Ιουλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2006 Ερωτηση . Το αγχος πως μπορει να καταπολεμηθει = αντιμετωπιστει ?
Cristina Δημοσ. 1 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2006 Ερωτηση . Το αγχος πως μπορει να καταπολεμηθει = αντιμετωπιστει ? Χωρίς να είμαι ειδικός' date=' πιστεύω πως οι τρόποι αντιμετώπισης είναι συγκεκριμένοι. 1. Προσωπική προσπάθεια (π.χ. με διάφορες τεχνικές χαλάρωσης). 2. Με την βοήθεια κάποιου ειδικού ψυχολόγου/ψυχοθεραπευτή. Διαλέγοντας τον 2ο τρόπο, ίσως κρίνει ο ειδικός πως θα ήταν καλό να υπάρξει και φαρμακευτική θεραπεία. Είναι πολύπλοκο το πρόβλημα του άγχους όταν είναι χρόνιο και όχι παροδικό εξ αιτίας κάποιας κατάστασης (π.χ. εξετάσεις). Ίσως να σε ενδιαφέρει αυτό το site: http://www.e-psychology.gr Υπάρχει εκεί και ένα άρθρο για το άγχος που πιθανότατα να σε βοηθήσει.
fabiawrc Δημοσ. 1 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2006 αυτο που φοβαμαι πολυ ειναι η μοναξια.οτι χειροτερο
paschalia Δημοσ. 1 Ιουλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2006 Κριστινα ευχαριστω για την απαντηση , αλλα η δευτερη αποκλειεται εξ'ορισμου . Δεν ειναι παθολογικο αγχος . Οφειλεται σε συγκεκριμενα αιτια . Βασικα για το πρωτο ρωταω περισσοτερο . Τι τεχνικες υπαρχουν για την καταπολεμηση ? (btw το αρθρο πεταει 403 )
LL_NEO Δημοσ. 1 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2006 Το αγχος πως μπορει να καταπολεμηθει = αντιμετωπιστει ? sex. it helps. Δοκίμασέ το
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.