aetos999 Δημοσ. 28 Απριλίου 2006 Δημοσ. 28 Απριλίου 2006 Καλησπέρα σε όλους! Έγινα κάτοχος της παραπάνω mobo πριν από μία εβδομάδα λόγω αντικατάστασης. Όλα καλά, ακόμη και το πρόβλημα με τον κοντρόλερ της Marvell, το οποίο λύθηκε με την αναβάθμηση του Bios. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι το εξής: Ενώ με την προηγούμενη mobo( μια Gigabyte 8Σ 925XE) τον ίδιο επεξεργαστή, P4 3600 prescott (560) η θερμοκρασία του επεξεργαστή είχε περίπου 20C διαφορά!!! Χρησιμοποιώ μια ψύκτρα Tower 12 της Thermaltek με επιπρόσθετους ανεμηστήρες και πάστα Artic Silver 5 και κατάφερα να ξεκινώ ακόμη και με 26C σε idle κατάσταση, και περίπου στους 45-48 σε full. Ίδια ψύκτρα, ίδια πάστα, τέσσερις φορές δοκιμή μήπως δεν πατάει καλά και οι θερμοκρασίες ξεκινούν από 51 και φτάνουν στους 70-75. Με την μανάτη ψύκτρα έχω δει και 90. Δοκίμασα να χαμηλώσω τα volt, κάτι κατάφερα αλλά η απόδοση έπεσε!!! Το σύστημά μου είναι: P5WD2-E PREMIUM, 3.6(560) Prescott, 2x512 OCZ GOLD, 2x76 Raptor WD Raid 0, Asus AX850XT, TAGAN 480. Αν κάποιος φίλος μπορεί να βοηθήσει....
Narayan Δημοσ. 28 Απριλίου 2006 Δημοσ. 28 Απριλίου 2006 Η μία από τις δύο μητρικές δεν σου έδειχνε σωστές θερμοκρασίες. Τώρα αν είναι η ASUS ή η Gigabyte θα μπορύσες να το δεις αν είχες ακόμα την Gigabyte. Οι θερμοκρασίες της τελευταίας πάντως μου φαίνονται πιο φυσιολογικές δεδομένου πως έχεις και 12άρηδες στο Thelmaltake Tower.
aetos999 Δημοσ. 28 Απριλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 28 Απριλίου 2006 Σ' ευχαριστώ φίλε Narayan, και εγώ πιστεύω πως η προηγούμενη mobo έδειχνε σωστά. Το θέμα είναι εάν κάποιος αντιμετώπισε κάτι παρόμοιο με μένα...με τη μητρική της Asus. Σε κάποιο άλλο forum διάβασα το εξής:" I have had this for about a month now, and am very happy with its performance, with one exception! The CPU core temperature is outrageous, much worse than what I had in my P5P800 MB. Same CPU, different MB, but about +20 degrees C higher! Heck, the specs on the MB state there is a StackCool2 on the back of the motherboard which is supposed to dissipate 20 degrees C by itself! Ha! " Για ότι καινούργιο, καλοδεχούμενο...
Narayan Δημοσ. 29 Απριλίου 2006 Δημοσ. 29 Απριλίου 2006 Συνήθως τέτοιου είδους προβλήματα λύνονται με BIOS update. Έλεγχε τακτικά το site της ASUS για νέες εκδόσεις του BIOS και αν δεν παρατηρείς ανεξήγητα κολλήματα στο σύστημα μην σε απασχολεί το τι λέει το health του BIOS
devil_will_cry Δημοσ. 29 Απριλίου 2006 Δημοσ. 29 Απριλίου 2006 εγω παλι νομιζω οτι οι θερμοκρασιες που εχεις τωρα αν ειναι αυτες δηλαδη 51 idle ειναι οι κανονικες για αυτον τον pres(h)ot. και ενας φιλος μου που τον εχει αυτον νομιζω τοσο εχει με big typhoon. 26 !!!idle σε prescot μου φαινετε ουτοπικο .εκτος και αν εχεις 10 βαθμους στο δωματιο σου τι να πω.
aetos999 Δημοσ. 29 Απριλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2006 Να 'σε καλά φίλε μου, να κλάψει ο διάβολος... όταν η ζωή καταργήσει τον θάνατο...θα τα βάψει τότε αυτός μαύρα... Τη θερμοκρασία που ανέφερα, ήταν όντως πραγματική...δεν το πίστευαν και πολοί άλλοι, μέχρι που την είδαν με τα μάτια τους..βέβαια με ανοιχτό το κουτί και σε θερμοκρασίες όχι πάνω από 21-22C δωματίου. Το θέμα είναι ότι τώρα έχω μια μεγάλη απόκληση. Μιλάμε για 20C βαθμούς πάνω!!! Στο site της Asus προτείνουν όπως προείπα κατέβασμα του voltage από 1,5 που ξεκινάει να δείνει η mobo σε 1,3. Το δοκίμασα και ξεκινάω τώρα με 39-40 idle και το πολύ να φτάσει 50-55. Όπως προανέφερα νόμιζα ότι έχασα και σε ισχύ...Το παράξενο είναι ότι με μετρήσεις του 3Dmark έχω μεγαλύτερο σκόρ με τα χαμηλά volt παρά με το 1,5. Κουφάθηκα!!! Τέλος πάντων...όπως αναφέρεις και εσύ αυτές είναι η κανονικές θερμοκρασίες ενός τέτοιου επεξεργαστή... Αν κάποιος φίλος έχει τέτοια mobo ας κάνει τον κόπο να απαντήσει... Χίλια ευχαριστώ σε όλους και πάνω απ' όλα στους οικοδεσπότες!!!
Narayan Δημοσ. 29 Απριλίου 2006 Δημοσ. 29 Απριλίου 2006 Εγώ έχω την P5WD2 Premium με έναν P4 530 @ 3.9GHz / Zalman 7000Cu. Αυτή τη στιγμή μου βγάζει 83 βαθμούς CPU Θα δω μόλις βγει το καινούργιο BIOS μήπως δείξει λιγότερο.
devil_will_cry Δημοσ. 29 Απριλίου 2006 Δημοσ. 29 Απριλίου 2006 Να 'σε καλά φίλε μου' date=' να κλάψει ο διάβολος... όταν η ζωή καταργήσει τον θάνατο...θα τα βάψει τότε αυτός μαύρα...Τη θερμοκρασία που ανέφερα, ήταν όντως πραγματική...δεν το πίστευαν και πολοί άλλοι, μέχρι που την είδαν με τα μάτια τους..βέβαια με ανοιχτό το κουτί και σε θερμοκρασίες όχι πάνω από 21-22C δωματίου. Το θέμα είναι ότι τώρα έχω μια μεγάλη απόκληση. Μιλάμε για 20C βαθμούς πάνω!!! Στο site της Asus προτείνουν όπως προείπα κατέβασμα του voltage από 1,5 που ξεκινάει να δείνει η mobo σε 1,3. Το δοκίμασα και ξεκινάω τώρα με 39-40 idle και το πολύ να φτάσει 50-55. Όπως προανέφερα νόμιζα ότι έχασα και σε ισχύ...Το παράξενο είναι ότι με μετρήσεις του 3Dmark έχω μεγαλύτερο σκόρ με τα χαμηλά volt παρά με το 1,5. Κουφάθηκα!!! Τέλος πάντων...όπως αναφέρεις και εσύ αυτές είναι η κανονικές θερμοκρασίες ενός τέτοιου επεξεργαστή... Αν κάποιος φίλος έχει τέτοια mobo ας κάνει τον κόπο να απαντήσει... Χίλια ευχαριστώ σε όλους και πάνω απ' όλα στους οικοδεσπότες!!![/quote'] εχεις υψηλοτερες επιδοσεις γιατι εχω την αισθηση οτι σε χαμηλοτερες θερμοκρασιες αποδιδει καλυτερα ο επεξεργαστης. μην βαζεις και βγαζεις την ψυκτρα συνεχεια ασε να πιασει καλα η παστα και σε κανενα 20αρο αν ειναι κεραμικη θα πεσεις τρεις τεσερις βαθμους. απο την στιγμη που λειτουργει ο επεξεργαστης και με λιγοτερα βολτ δεν νομιζω οτι ειναι εφικτο να χασεις σε επιδοσεις. μην τρελενεσε παντως αναλογα και με την μητρικη η θερμικη συμπεριφορα διαφερει ορισμενες φορες οσο για το stack cool ειναι μεγαλο παραμυθι το εχει και η δικια μου βγαλτο αμα θες για λιγο να δεις οτι δεν θα εχει καμια διαφορα παραμυθια της asus.
aetos999 Δημοσ. 30 Απριλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2006 Ευχαριστώ όλους...Δεν θα τρελαθούμε κι όλας...για έναν P4. Εδώ δεν τα κατάφερε η γυναίκα μου!!! Απλά όπως γνωρίζουμε όλοι, έχουμε το σαράκι...και δόξα το Θεό δεν είμαστε οι μόνοι. Έχω αλλάξει πολλές μητρικές. Πάντα μεταξύ Gigabyte και Asus. Τις πρώτες τις είχα για να κάνω τη δουλειά μου, εγώ και η οικογένειά μου και τις δεύτερες μόνο για πάρτυ μου. Καμία ασυμβατότητα, ή σχεδόν καμία, με τις Gigabyte. Άψογη κατασκευή, αλλά πολύ ψάξιμο με τις Asus. Και αυτός είναι ο λόγος που έβγαλα αυτό το Post. Αν και πολύ βασανισμένος με τις mobo... ο πωλητής μόλις με βλέπει με ρωτάει αν έκαψα καμιά μαμά πάλι...δεν είχα σχεδόν ποτέ πρόβλημα με τις θερμοκρασίες. Αιτία βέβαια η ψύκτρα Tower 112 της Thermaltake που από τότε που την αγόρασα, έπαψα να ψάχνω για υδρόψυξη. Το μόνο πρόβλημά της είναι το βάρος, το οποίο ανεβαίνει με τους ανεμιστήρες, λύνεται όμως με δύο nylon cable ties και πιάσημο από το κουτί. Γι' αυτό το λόγο μου έκανε εντύπωση η αύξηση της θερμοκρασίας του επεξεργαστή. Κάποιοι φίλοι μου είπανε ότι μπορεί να φταίνε και οι αισθητήρες τις μητρικής. Έτυχε κάτι τέτοιο σε κάποιον από εσάς; Και αν ναι πως θα μπορούσαμε να το καταλάβουμε; Ευχαριστώ προκαταβολικά...
cronos Δημοσ. 2 Μαΐου 2006 Δημοσ. 2 Μαΐου 2006 Τυχαίνει να έχω την P5WD2E-P και έναν 930 στα 3 GHz. Θερμοκρασία mobo 26-28 C, θερμοκρασία επεξεργαστή idle 26-30C και full load 46-49C. Ποτέ δεν έχει περάσει τους 50C. To BIOS είναι το 30x (306 αν θυμάμαι καλά). Εμένα μου έκαναν εντύπωση οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες γιατί είχα ακούσει ότι γενικά οι pentium ανεβάζουν πολύ ψηλές τιμές. Τώρα τί συμβαίνει αν πράγματι δείχνει τις σωστές δε το γνωρίζω.
aetos999 Δημοσ. 2 Μαΐου 2006 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2006 Καλησπέρα σε όλους! Φίλε cronos σ' ευχαριστώ για την ανταπόκριση. Δεν γράφεις όμως τι ψύκτρα χρησιμοποιοείς, αν και νομίζω για τον επεξεργαστή που μου αναφέρεις η θερμοκρασίες πρέπει να είναι κανονικές, χωρίς βέβαια να είμαι σίγουρος. Το Bios , μάλλον πρέπει να το γράφεις λάθος...κοίταξε λίγο εδώ στο site της Asus: http://support.asus.com/download/download.aspx?SLanguage=en-us&model=P5WD2-E%20Premium Με το bios που έχεις τον κοντρόλερ της Marvell τον βλέπει; Από μνήμες τι χρησιμοποιείς; 533 ή 667. Κάνε ένα κόπο και γράψε...Χρησιμοποιώ μνήμες OCZ 667 και της κάνει downgrade σε 533. Ξέρω ότι από default η mobo τις κατεβάζει. Μήπως υπάρχει κάποιος τρόπος να τις κάνω να τις βλέπει κανονικά;
cronos Δημοσ. 2 Μαΐου 2006 Δημοσ. 2 Μαΐου 2006 Καλησπέρα σε όλους! Φίλε cronos σ' ευχαριστώ για την ανταπόκριση. Δεν γράφεις όμως τι ψύκτρα χρησιμοποιοείς' date=' αν και νομίζω για τον επεξεργαστή που μου αναφέρεις η θερμοκρασίες πρέπει να είναι κανονικές, χωρίς βέβαια να είμαι σίγουρος. Το Bios , μάλλον πρέπει να το γράφεις λάθος...κοίταξε λίγο εδώ στο site της Asus: http://support.asus.com/download/download.aspx?SLanguage=en-us&model=P5WD2-E%20PremiumΜε το bios που έχεις τον κοντρόλερ της Marvell τον βλέπει; Από μνήμες τι χρησιμοποιείς; 533 ή 667. Κάνε ένα κόπο και γράψε...Χρησιμοποιώ μνήμες OCZ 667 και της κάνει downgrade σε 533. Ξέρω ότι από default η mobo τις κατεβάζει. Μήπως υπάρχει κάποιος τρόπος να τις κάνω να τις βλέπει κανονικά;[/quote'] Λοιπόν. Ψύκτρα χρησιμοποιώ την default που ήταν στην συσκευασία. Το BIOS είναι σίγουρα 30x απλά δε θυμάμαι ποιο ακριβώς. Ήταν σίγουρα παλαιότερα στη σελίδα της ASUS αλλά για κάποιο λόγο το αφαίρεσαν. Marvell δε βλέπω με το ΒΙΟS που έχω αλλά ούτε και θέλω να τον δώ. Τώρα μνήμες έχω KINGSTON 2x512MB στα 533MHz. Για να βλέπει κανονικά τις μνήμες δε γνωρίζω τί πρέπει να κάνεις. Τσέκαρε τις επιλογές στο BIOS όλο και κάτι θα βρείς.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.