Προς το περιεχόμενο

Αλλαγή Dvd Recorder

kyriakos33

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρά σε όλους,

έχω ένα Acer Aspire 1681 WLCi το οποίο έχει Cd Recorder από την μάνα του και θέλω να κάνω ένα upgrade και να πάρω ένα DVD-Recorder. Έτσι λοπόν βρήκα το NEC Slim DVD Burner ND-6750A σε μια πολύ καλή τιμή γύρω στα 70-80 Ε (ebay).

Θα ήθελα να ξέρω αν έχει ψάξει κανένας για το compatibility με τα Aspire, αν και νομίζω ότι είναι ψιλό standard τα πράγματα για τα drives των laptops αν εξαιρέσεις τις προσόψεις και τα καλύματα που έχουν μπροστά που όμως βγάινουν. Επίσης μήπως έχει κάποιος να προτείνει κάτι καλύτερο που έχει δει ή χρησιμοποιήσει.

Δημοσ.

Δεν χρειάζεται να πάρεις από ebay. Από Ελλάδα κανονικά με την εγγύησή του, νεότερο μοντέλο (7550) στα 80 ευρώ.

http://www.topsystems.gr/pd836277346.htm

Και με labelflash (7551).

http://www.grammi.gr/eidos.aspx?kvd=55550851

Στο toshiba laptop μου μπήκε χωρίς πρόβλημα πάντως...

EDIT: Μόλις τώρα συνειδητοποίησα το λάθος μου και έκανα την διόρθωση. To Nec έχει labelflash.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την πρόταση, είχα στο μυαλό μου να περάσω από Στουρνάρη να δω αλλά τώρα θα πάω σίγουρα να το πάρω από εκεί. Θα πάρω και το παλιό το δικό μου μαζί για να είμαι σίγουρος για το compatibility, αν και από ότι διάβασα στα specs αυτό που προτείνεις (7551) με το δικό μου έχουν τις ίδιες ακριβώς διαστάσεις. Το θέμα είναι να μπαίνει στην βάση που έχει το laptop. Αλλά μάλλον θα είναι το ίδιο.

Δημοσ.

Δεν ξέρω σήμερα τι γίνεται αν δηλαδή όλες οι μάρκες έχουν τα ίδια βίσματα με m/b, αλλά επειδή έχω ανοίξει παλιότερα laptops αυτό δεν συμβαίνει. ACER με ACER (2003 με 2005) δεν είχαν συμβατά στην βάση CD-DVD rom. Δεν νομίζω ότι είναι σαν τους δίσκους δηλαδή ότι και να πάρεις να τεριάζει. Μπορεί βεβαια αυτό σημερα να έχει αλλάξει και να έχει επέλθει ένα κοινό standard (μακάρι).

Για μάθε και πές μας.

Δημοσ.

Καλημέρα,

πήρα χτές το Nec ND-7551 και το έβαλα μια χαρά στο laptop μου (Acer Aspire 1681 WLCI).

Καταρχήν θέλω να ευχαριστήσω τον sa1901 για το reply του, που με βοήθησε να κάνω την αγορά γρήγορα και να έχω και εγγύηση.

Επίσης μπορώ να πω δυο πραγματάκια για την αντικάτασταση του drive σε ένα laptop, γιατί νομίζω ότι αρκετοί θέλουν να αλλάξουν αλλά έχουν απορίες σχετικά με το compatibility και με την διαθεσιμότητα προϊόντων.

Έτσι λοιπόν αυτό που έχω να προτείνω είναι όποιος θέλει να αλλάξει το drive του, καλό θα ήταν πρώτα να βγάλει το παλιό drive και να δει τα χαρακτηριστικά του από το site της εταιρίας που το έχει φτιάξει.

Το δικό μου ήταν Quanta SBW 242 C και μπήκα στο site της Quanta να δω τις διαστάσεις και την παροχή ρεύματος. Επίσης υπάρχει περίπτωση μαζί με το drive να έχει το laptop και μια βάση μαζί όπου κάθεται το laptop και βιδώνει πάνω στο motherboard. Καλό θα ήταν λοιπόν όταν πάτε στο μαγαζί να πάρετε το καινούργιο drive να πάρετε μαζί το παλιό drive και την βάση ώστε να δείτε αν το καινούργιο ταιριάζει καλά στη βάση. Επίσης καλό θα ήταν να δείτε τα βίσματα απόπίσω αν είναι ίδια.

Τέλος από τις αναζητήσεις που έκανα για το ίδιο θέμα διάβασα ότι τα slimline drives είναι standarised, αλλά θέλει προσοχή γιατί κάθε εταιρία κατασκεύης drive λέει ότι πρέπει να συμβουλευτούμε πρώτα το κατασκευαστή του laptop μας, που όμως αυτό δεν γίνεται γιατί ο κατασκευαστής δεν πρόκειται να δώσει το οκ σε ένα προϊόν που δεν έχει τεστάρει και δεν παίρνει ποσοστά.

Πάντως εμένα η όλη διαδικάσία με βόλεψε πάρα πολύ αν σκεφτεί κανείς ότι το συγκεκριμένο laptop το είχα πάρει 450 Ε φτηνότερα επειδή δεν είχε DVD-Recorder (από το αντίστοιχο με DVD-Recorder με τα ίδια χαρακτηριστικά) και τώρα μου στοίχισε 79 Ε.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...