Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

μπορει καποιος σχετικος (paredwse ακους??) να μας πει ακριβως τι παιζει σε περιπτωση που μπουκαρει ενοπλος διαρρηκτης και τον καθαρισεις με οπλο που εχεις νομιμα φυσικα, στη κατοχη σου? η και ας μην ειναι οπλο, με μαχαιρι, ο,τι κατσει.

Νομικος δεν ειμαι, ουτε εχω σχεση με αυτα ουτε γνωριζω ακριβως τι γινεται.

Ομως ειμαι λογικος:-D και θα προσπαθησω να σκεφτω οπως ο λογικος νομοθετης και ο paredwse ή καποιος που ξερει απο αυτα θα με επιβεβαιωσει ή θα με διαψευσει:

Αυτο που περιγραφεις ειναι καθαρη αυτοαμυνα και αν το αποδειξεις δεν εχεις κανενα προβλημα!

Ακομη και αν το οπλο που κατεχεις δεν το κατεχεις νομιμα παλι δεν θα εχεις προβλημα σε σχεση με το οτι σκοτωσες τον ενοπλο διαρρηκτη. Απλα θα εχεις προβλημα και πιθανες ποινες στο οτι ειχες στην κατοχη σου παρανομα οπλο.

Η δικια μου ερωτηση ειναι παρομοια με την δικια σου:

Μπορει καποιος σχετικος να μας πει ακριβως τι παιζει σε περιπτωση που μπουκαρει καποιος διαρρηκτης που δεν εχει εμφανη σημαδια κατοχης οπλου, και τον καθαρισεις με οπλο που εχεις νομιμα φυσικα, στη κατοχη σου? Ή και ας μην ειναι οπλο, με μαχαιρι, ο,τι κατσει.

Αν αποδειξεις οτι εισεβαλε στον ιδιωτικο σου χωρο σε απειλησε και πηγε να σε κλεψει και ισχυριστεις(δικαιως) οτι δεν γνωριζες εαν οπλοφορει ή οχι, και τον σκοτωσεις, τοτε τι γινεται? Εχεις νομικο προβλημα? Εχεις δηλαδη το δικαιωμα να τον σκοτωσεις?

Δημοσ.

Παιδιά επειδη σκέφτομαι να μετακόμισω συντομα μονη μου, και όπως καταλαβαίνετε το μονο που με απασχολει περισσοτερο ειναι το θεμα της ασφαλειας, θα ηθελα να ρωτησω σε περιπτωση που το σπιτι δεν εχει πορτα ασφαλειας (πραγμα πολύ πιθανό σε σπιτια προς ενοικίαση), η κλειδαριά ασφαλείας τύπου κύλινδρος ειναι 100% ασφαλης?

Επισης γενικά, οι πόρτες ασφαλείας ειναι 100% ασφαλείς?

Γενικά τι άλλους τροπους για προφύλαξη απο διαρρήξεις προτείνετε?

Εχετε ακουσει να εχουν διαρρήξει ποτέ καποιον με πορτα ασφαλείας/θωρακισμένη?

Ευχαριστω.. :)

Δημοσ.

To μονο που μπορεις νσ κσνεις για να εισαι σιγουρη ειναι να βαλεις συρτη στην πορτα σου ωστε αν εισαι μεσα να μην μπορει νσ ανοιξει.

Απο οσο ξερω ολες οι κλειδαριες ανοιγουν αλλα σιγουρα μια κλειδαρια ασφαλειας θα απευθυνεται σε πιο εξειδικευμενους διαρρηκτες.

Δες το ομως διαφορετικα αν δεν εχεις κατι πολυτιμο σπιτι και παιρνεις ολα τα μετρα προφυλαξης ποιος ο λογος να σε κλεψουν; Τι εννοω κανεις δεν θα μπει στον κοπο να μπει σε ενα σπιτι αν αυτο φαινεται καλα ασφαλισμενο και δεν ξερει οτι θα βρει κατι πραγματικα πολυτιμο.

• Moderators
Δημοσ.

Αν εχεις κατι πολυτιμο τοτε απευθυνεσαι σε διαφορετικης λογης διαρρηκτες.

Ενας εδω πιο κατω ειχε χρηματοκιβωτιο και τον παρακολουθουσαν χρονια οπως αποδειχτηκε οταν τους πιασανε (καταλαθος).

Οταν ελειπε ενα 2 ημερο ουτε πορτες ουτε τιποτα δε κατσανε να ανοιξουνε.

Ριφιφι και τελος. Του γκρεμισανε τον τοιχο και μπηκαν μεσα.

Αλλα, αν δε προκαλεις γενικα (που.χου: εχω αμαξι 50000?, εχω στο μπαλκονι μου λουσα και πολυτελειες) δε προκειται να ασχοληθει κανεις.

Μονο κανας περαστικος κλεφτουλης που θα θελει 50? για τις επομενες δοσεις του...

Κι αυτους τους αποτρεπεις ευκολα χρησιμοποιωντας παραθυρα ασφαλειας και πορτα που εχει χωνευτο αφαλο κλειδαριας (ειτε λεγεται ασφαλειας ειτε οχι).

Συμπερασμα: Αν καποιος ΘΕΛΕΙ να μπει, θα μπει ο,τι κι αν κανεις.

Το θεμα ειναι να μην τον προκαλεσεις να μπει.

Δημοσ.

εγω μπηκα σπιτι την στιγμη που ηταν μεσα.. μεσημερι 12 ...τυχαια ειχα πεταχτει απο την δουλεια να παρω κατι που ηθελα.. για να γλυτωσει ο τυπακος πηδηξε απο τον πρωτο οροφο απο την βεραντα .. εσπασε το ποδι του.. μεχρι να ερθει να τον μαζεψει η LAPD ειχε σπασει και το σαγονι του..

Αλλα, αν δε προκαλεις γενικα (που.χου: εχω αμαξι 50000?, εχω στο μπαλκονι μου λουσα και πολυτελειες) δε προκειται να ασχοληθει κανεις.

Συμπερασμα: Αν καποιος ΘΕΛΕΙ να μπει, θα μπει ο,τι κι αν κανεις.

Το θεμα ειναι να μην τον προκαλεσεις να μπει.

συγγνωμη που μερικοι χτυπαμε 10ωρα + βαλε για να απολαμβανουμε μερικα λουσα και πολυτελειες.. και καποιος πρεζοτεμπελης βρηκε την ευκολη λυση.. no mercy ρε!

• Moderators
Δημοσ.

Ε χρησιμοποια οτι θες, αλλα μην αφηνεις ρε παιδι την ''36ρα LCD του μπαλκονιου 24/7 εξω!! βαζε τη μεσα..."

Αυτο εννοω προκληση. Οχι να εχεις ενα τραπεζακι να πινεις τον καφε σου εξω...

Και εννοειται no mercy.

Αν και δε μου εχει τυχει ποτε διαρρηξη και δε ξερω πως θα αντιδρουσα...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=2189894&postcount=27

βαζουμε κ συρτες σε καθε μπακονοπετρα κ ειμαστε τουλ. ασφαλεις απο τους μισους διαρηκτες..

σιγουρα υπαρχουν ελαφρυντικα...μεσα παντως δεν μπενεις αν τον φας τον αλλον ενω σε κλεβει.(κανα προστιμο θα χει σιγουρα για εξαγορα ποινης)

Επεξ/σία από kage
Δημοσ.
Παιδιά επειδη σκέφτομαι να μετακόμισω συντομα μονη μου, και όπως καταλαβαίνετε το μονο που με απασχολει περισσοτερο ειναι το θεμα της ασφαλειας, θα ηθελα να ρωτησω σε περιπτωση που το σπιτι δεν εχει πορτα ασφαλειας (πραγμα πολύ πιθανό σε σπιτια προς ενοικίαση), η κλειδαριά ασφαλείας τύπου κύλινδρος ειναι 100% ασφαλης?

Επισης γενικά, οι πόρτες ασφαλείας ειναι 100% ασφαλείς?

Γενικά τι άλλους τροπους για προφύλαξη απο διαρρήξεις προτείνετε?

Εχετε ακουσει να εχουν διαρρήξει ποτέ καποιον με πορτα ασφαλείας/θωρακισμένη?

Ευχαριστω.. :)

Οι κλειδαριές με το κλασσικό κλειδί (είτε αυτό με τα δοντάκια είτε με αυτό με τις λακουβίτσες) είναι εξίσου ανασφαλή. Σπρέι στην κλειδαριά και σε 1' με το ρολόι η κλειδαριά είναι κομμένη στα δύο και η πόρτα είναι ανοιχτή με μηδενικό θόρυβο. (επιβεβαιωμένο στην πράξη)

Οι κλειδαριές ασφαλείας (με το "περίεργο" κλειδί) είναι λίγο πιο ασφαλής απ' την άποψη ότι για ν ανοιχτούν απαιτούν ~1-2 λεπτά παραπάνω και κάνουν λίγο παραπάνω θόρυβο. Οπότε αν είναι να σ επισκεφθεί κάποιος κλέφτης, είναι πιθανότερο να επιλέξει κάποιον ευκολότερο, πιο ασφαλή γι αυτόν στόχο. (σύμφωνα με τα λεγόμενα του αστυνομικού τμήματος μετά από κλοπή)

Επίσης οι θωρακισμένες πόρτες πρέπει πάντα να ναι κλειδωμένες καθώς αν όχι, ανοίγουν και με απλό φύσημα :P

OK αυτό δεν είναι επιβεβαιωμένο από μένα, σ αντίθεση με τα παραπάνω. Απλά το χω ακούσει και νομίζω ότι στέκει.

Δημοσ.

H λύση για να μην έχετε προβλήματα με την αστυνομία και λοιπούς αν καθαρίσετε κάποιον διαρρήκτη,είναι να τον τεμαχίσετε,να ξεκοκκαλίσετε πετώντας τα κόκκαλα διάσπαρτα σε κάποια ρεματιά,κι έπειτα να μαγειρεύετε αυτόν αντί να πηγαίνετε να αγοράζετε κρέας από τον χασάπη.Όταν τελειώσει το απόθεμα κρέατος θα έχετε το κεφάλι σας ήσυχο.

Δημοσ.

Το σκεφτομαι και ακομα γελαω. Σε πολυκατοικια διετιας ειχα τη τυχη να πεσω θυμα διάρρηξης.

Το σκηνικο εγινε πρωινη ώρα οταν εργαζομουν. Ανοιξαν πορτα ασφαλειας σαν κυριοι (δεν ειχα κλειδωσει οποτε ΚΑΛΑ να παθω) αφου αυτες οι πορτες οταν δεν κλειδωνεις ανοιγουν πανευκολα με μια ταυτοτητα, αγνοησαν 15αρι λαπτοπ που ηταν φατσα καρτα ανοιχτο μπροστα τους, ψηφιακη φωτογραφικη και ενα καρο ακομα gadgets και πηραν μονο το κουμπαρα μου...ενα κουμπαρα που εβαζα μονο μονολεπτα, διλεπτα και 5λεπτα. Ναι τον ειχα τιγκαρει δεν λεω, τα παλικαρια θα μπορεσουν να παρουν κανα παγωτο με τα λεφτα που μου εκλεψαν.

Καλεσα αστυνομια, εκανε μια απλα καταγραφη λεγοντας μου οτι στη περιοχη μου οργιαζουν τα περιστατικα and that was all.

Δημοσ.

1. Αν βαλεις συναγερμό και τα σχετικα αυτοκόλητα (τάδε security) στις μπαλκονόπορτες και στην εξώπορτα αυτό αποτρεπει ή σε κανει στόχο; (σου λεει αυτος ισως εχει μεσα χρήμα)

Εξαλλου αν χτυπα συναγερμός σιγά μη ρισκαρει ο γειτονας να παει να δει. Μαλλον θα περιμενει άλλα ο διαρρήκτης θα κοψει τα καλώδια και θα απενεργοποιήσει το συναγερμό.

2. Θα αφήνατε καθαρίστρια (υποτίθεται εμπιστη απο γνωστούς) να δουλεύει στο σπίτι όσο είστε στη δουλειά; Θα σημειώνατε πρωτα τα στοιχεία της;

Δημοσ.

Πρόσφατα -τουτέστιν πριν κανένα μήνα- ανοίξαν το σπίτι ενός γνωστού μου στη Θεσσαλονίκη, περιοχή καλαμαριά. Του κλέψανε μόνο την ξυριστική μηχανή και μάλιστα χωρίς το φορτιστή της.

Κυκλοφορούν μεγάλοι βλάκες, εγώ θα του έπαιρνα και το λάπτοπ.

Δημοσ.
1. Αν βαλεις συναγερμό και τα σχετικα αυτοκόλητα (τάδε security) στις μπαλκονόπορτες και στην εξώπορτα αυτό αποτρεπει ή σε κανει στόχο; (σου λεει αυτος ισως εχει μεσα χρήμα)

για πειτε γιαυτο..

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...