Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εμένα το σπίτι μου έχει άλλη μαγκιά και απο μόνο του , ειναι παλιό και οι πόρτες ανοίγουν με δυσκολία , ιδικά οι μπαλκονόπορτες κάνουν τόσο θόρυβο που αν τις ανοίξει κάποιος το βράδυ θα ξυπνήσει ολη η γειτονιά :lol:

ωστόσο πέρσι το καλοκαίρι δοκίμασε κάποιος να κόψει την περίφραξη του κήπου (επαρχία) για να μπει αλλα ήμουν με φίλους εκείνη την ώρα σπίτι (1-2 το βράδυ ) και ήμασταν λιόμα και τελικά άρχισε η σκύλα μου να επιτίθεται σε εκείνον που προσπαθούσε να μπει γιατι μαλλον δεν την είχε δει και βγήκαμε και εμεις μεθυσμένοι να δουμε τι γίνεται και ενας γείτονας κάλεσε την αστυνομία και παραλίγο να μας μαζέψουν. Ο wannabe διαρρήκτης βέβαια έγινε άφαντος.

έχω σκεφτεί να βάλω συναγερμό αλλα επειδή ειμαι άσχετος έχω μια απορία..

Σε περίπτωση που αρχίσει να χτυπά ο συναγερμός ειδοποιείτε με κάποιο τρόπο η αστυνομία ? η απλά χρησιμεύει για να τρομοκρατεί τους ληστές ?

Δημοσ.

υποτιθεται οτι ειδοποιει η εταιρια ασφαλειας που εισαι την αστυνομια αν δεν ερχεται η ιδια.αλλιως εχει πανω ο συναγερμος ενα κουμπακι,που οταν το πατας στελνει "σημα" στην αστυνομια,αλλα για να ενεργοποιηθει αυτη η λειτουργια,λογικα πρεπει να στο ρυθμισουν απο την εταιρια του συναγερμου...

Δημοσ.

Πως υπερασπίστηκες το σπίτι σου?

Έβαλες τις φωνές?

Τους χτύπησες με κάποια γόβα στιλέτο?

Τους έδωσες λεφτά? κοτόπουλο που σου έδωσε μια θεία μου και πάθανε τροφική δηλητηρίαση?Έβαλες τον Midi να τους κάνει ανάλυση για την κρίση στο παο?

Όχι έχω ένα γκλοπ σπίτι ο αδερφός μου δούλευε σεκιούριτι και μου είχε δώσει ένα σιδερένιο που ανοίγει καλή φάση ήταν

• 8 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Απόπειρα διάρρηξης σήμερα στον 2ο από το πίσω μπαλκόνι στις 20:50 και ενώ γινόταν γιορτή στον 1ο όροφο λόγω της ημέρας!!!

Και τα 2ρολα τα είχαν σηκώσει κ προσπάθησαν να ανοίξουν μια μπαλκονόπορτα με τζάμι αλλά χτύπησε ο συναγερμός μόλις πήγε να ανοίξει. Δεν άνοιξε όμως έχω πυρους ασφαλείας στα αλουμίνια παντού!

Ήθελα να ήξερα πως ανέβηκαν? Μέχρι κ η αστυνομία αναρωτήθηκε!!! 

Τώρα πέρασε ο κίνδυνος ή παίζει να επιστρέψουν για να τελειώσει τη δουλειά?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, vabiris είπε

Απόπειρα διάρρηξης σήμερα στον 2ο από το πίσω μπαλκόνι στις 20:50 και ενώ γινόταν γιορτή στον 1ο όροφο λόγω της ημέρας!!!

Και τα 2ρολα τα είχαν σηκώσει κ προσπάθησαν να ανοίξουν μια μπαλκονόπορτα με τζάμι αλλά χτύπησε ο συναγερμός μόλις πήγε να ανοίξει. Δεν άνοιξε όμως έχω πυρους ασφαλείας στα αλουμίνια παντού!

Ήθελα να ήξερα πως ανέβηκαν? Μέχρι κ η αστυνομία αναρωτήθηκε!!! 

Δεντρο; Αυτοκινητο παρκαρισμενο απο κατω; Διπλανο σπιτι με ευκολη προσβαση απο εκει στο δικο σου; Λυσεις υπαρχουν παντα.

Δημοσ.

Αυτές οι ημέρες και μέχρι αρχές Σεπτέμβρη είναι η χαρά των διαρρηκτών. Προσοχή σε όλους και ας ελπίσουμε να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερα θύματα, γιατί είναι ένας εφιάλτης να μπαίνεις σπίτι σου από τις διακοπές και να το βλέπεις ρημαδιο συν τυχόν ζημιές πέραν από τα κλεμμενα. 

Δημοσ.
16 ώρες πριν, Salvation81 είπε

Δεντρο; Αυτοκινητο παρκαρισμενο απο κατω; Διπλανο σπιτι με ευκολη προσβαση απο εκει στο δικο σου; Λυσεις υπαρχουν παντα.

Δεν υπάρχει ΤΊΠΟΤΑ, δεν μπορώ να καταλάβω πως ανέβηκε. Κάποιοι είπαν με γάντζο κ σχοινί, αλλά δε θα άφηνε σημάδια σε κάγκελα? Από κάτω στον 1ο  είχε πάρτυ με ανοιχτά φώτα παράθυρα...Δε θα τον έβλεπαν?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 ώρες πριν, vabiris είπε

To πιθανοτερο ειναι πως οχι, εκτος αν υπαρχει συγκεκριμενος λογος να βαλουν στο ματι το δικο σου διαμερισμα συγκεκριμενα και να τον γνωριζουν (πχ αντικειμενα μεγαλης αξιας ή υψηλα χρηματικα ποσα). Αυτο το γνωριζεις εσυ .

Λογικα ομως, βρηκαν ευκαιρια να μπουκαρουν λογω του παρτι που γινοταν απο κατω, οτι δε θα τους επαιρνε κανεις χαμπαρι δηλαδη λογω του θορυβου που ηδη υπηρχε στο χωρο. Οποτε μαλλον η αποπειρα τους ηταν random-ευκαιριακη κι οχι στοχευμενη.

Επεξ/σία από BackFromHell
Δημοσ.
1 ώρα πριν, vabiris είπε

Δεν υπάρχει ΤΊΠΟΤΑ, δεν μπορώ να καταλάβω πως ανέβηκε. Κάποιοι είπαν με γάντζο κ σχοινί, αλλά δε θα άφηνε σημάδια σε κάγκελα? Από κάτω στον 1ο  είχε πάρτυ με ανοιχτά φώτα παράθυρα...Δε θα τον έβλεπαν?

https://www.skroutz.gr/s/15228695/Τηλεσκοπική-Σκάλα-Αλουμινίου-14-Σκαλιών-4-4m.html

σε φιλο μου με τετοια ειχαν ανεβει στο δευτερο μονοκατοικιας και προσπαθουσαν να ξηλωσουν τη σειρηνα του συναγερμου πριν (προφανως) δοκιμασουν να ανοιξουν παραθυρα (τους εβλεπε κανονικα καμερα)

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, fredd0 είπε

https://www.skroutz.gr/s/15228695/Τηλεσκοπική-Σκάλα-Αλουμινίου-14-Σκαλιών-4-4m.html

σε φιλο μου με τετοια ειχαν ανεβει στο δευτερο μονοκατοικιας και προσπαθουσαν να ξηλωσουν τη σειρηνα του συναγερμου πριν (προφανως) δοκιμασουν να ανοιξουν παραθυρα (τους εβλεπε κανονικα καμερα)

Εντάξει, οι κλασσικοί ερασιτέχνες κλέφτες,τυχερος ήταν. Δεν είχαν ιδέα από συναγερμους αφού η σειρήνα είναι πάντα tampered σε ξεχωριστή ζώνη 24/7. Με το που την ανοίγεις, χτυπάει συναγερμός. 

Στο δικό μου σπίτι μπήκαν από την πόρτα (ασφαλείας με κλειδαριά χρηματοκιβωτιου), χτύπησε ο συναγερμός, έχω εσωτερική και εξωτερική σειρήνα για μέγιστο θόρυβο, τρομαξαν και πήγαν να ξυλωσουν το εσωτερικό ραντάρ για να σταματήσει! Τελικά δεν πήραν ούτε καν το λαπτοπ από το τραπέζι και έφυγαν απλά. 

Σημαντικά είναι 2 πράγματα.... 1ον να μην είσαι μέσα προφανώς για να μην κινδυνεύεις, 2ον να είσαι τυχερός να πέσεις στους απλούς κλέφτες. 

Όσοι είναι τρομερά επαγγελματίες δεν τους σταματάει εύκολα κάτι. Απλά είναι ευτυχώς λίγοι. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν υπάρχουν foolproof πόρτες που να μην ανοίγουν με τίποτα? 

Θυμάμαι η κοπέλα ενός φίλου μου ζούσε σε ένα σπίτι που είχε πολλούς γεωργιανούς στη πλατεία βικτωρίας και η διάρρηξη πήγαινε σύνεφο, αυτοί ανοίγανε κυριολεκτικά τα πάντα αλλά τη νέα πόρτα που βάλανε δε μπορούσαν να την ανοίξουν με τίποτα, μάλιστα προσπαθούσαν για ώρα να την ανοίξουν μπροστά στα μάτια του φίλου μου και της κοπέλας του ανεπιτυχώς, μιλάμε για μεγάλο θράσος. 

Για μπαλκόνια δε ξέρω τι υπάρχει αλλά πως ανεβαίνουν εκεί? με αναρρήχηση?

Σε ένα σπίτι που ζούσα κάνανε ληστείες στα απέξω μαγαζιά, μάλιστα κάποια βράδια πολύ αργά προς τις 3 είχα πετύχει κάπιους όπου όταν βλέπανε ότι κοίταζε κάποιος από το μπαλκόνι φεύγανε γρήγορα και μερικές φορές βρίζανε. Το σπίτι ήταν πολύ ανοιχτό με πολλά παράθυρα και κακές πόρτες οπότε είχα κάποιο αμυντικό εξοπλισμό για διαρρήκτες και οι υπόλοιποι στη πολυκατοικία είχαν πάρει πολλά μέτρα.

Μία διάρρηξη θα με εκνέυριζε πολύ αλλά δε ξέρω αν θα σκότωνα τον άλλον, καλώς ή κακώς ο ληστής είναι ένας αποτυχημένος άνθρωπος που έτσι τον έμαθε η ζωή, να ληστεύει αντί να εργάζεται για να κερδίσει αυτά που θέλει. Δε νομίζω ότι σε κάνει έξυπνο ή σου προσφέρει κάποια δόξα να σκοτώσεις έναν τέτοιον γιατί αν είχες πάρει τα ίδια ερεθίσματα με εκείνον τότε θα είσουν στη θέση του. Δε θεωρώ γενικά ότι ο άνθρωπος έχει ελεύθερη θέληση για να αποφασίσει αν θα γίνει ληστής ή κάτι άλλο για αυτό χρειάζεται ένα επίπεδο υπευθυνότητας ακόμη και απέναντι σε κάτι τόσο ποταπό όσο ένας ληστής. Η κοινωνία μας είναι εξαιρετικά προβληματική για αυτό υπάρχουν κακοποιά στοιχεία τριγύρω. Δεν υπάρχει παιδεία και ενημέρωση που να δίνει τα σωστά ερεθίσματα στους ανθρώπους, ο καθένας μένει στη τύχη του και οδηγήτε σε τέτοια λάθη. Δε φταίει ο ίδιος που βρίσκεται εκεί.

Επεξ/σία από aizensama24
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, aizensama24 είπε

Δεν υπάρχουν foolproof πόρτες που να μην ανοίγουν με τίποτα? 

Θυμάμαι η κοπέλα ενός φίλου μου ζούσε σε ένα σπίτι που είχε πολλούς γεωργιανούς στη πλατεία βικτωρίας και η διάρρηξη πήγαινε σύνεφο, αυτοί ανοίγανε κυριολεκτικά τα πάντα αλλά τη νέα πόρτα που βάλανε δε μπορούσαν να την ανοίξουν με τίποτα, μάλιστα προσπαθούσαν για ώρα να την ανοίξουν μπροστά στα μάτια του φίλου μου και της κοπέλας του ανεπιτυχώς, μιλάμε για μεγάλο θράσος. 

Για μπαλκόνια δε ξέρω τι υπάρχει αλλά πως ανεβαίνουν εκεί? με αναρρήχηση?

Σε ένα σπίτι που ζούσα κάνανε ληστείες στα απέξω μαγαζιά, μάλιστα κάποια βράδια πολύ αργά προς τις 3 είχα πετύχει κάπιους όπου όταν βλέπανε ότι κοίταζε κάποιος από το μπαλκόνι φεύγανε γρήγορα και μερικές φορές βρίζανε. Το σπίτι ήταν πολύ ανοιχτό με πολλά παράθυρα και κακές πόρτες οπότε είχα κάποιο αμυντικό εξοπλισμό για διαρρήκτες και οι υπόλοιποι στη πολυκατοικία είχαν πάρει πολλά μέτρα.

Μία διάρρηξη θα με εκνέυριζε πολύ αλλά δε ξέρω αν θα σκότωνα τον άλλον, καλώς ή κακώς ο ληστής είναι ένας αποτυχημένος άνθρωπος που έτσι τον έμαθε η ζωή, να ληστεύει αντί να εργάζεται για να κερδίσει αυτά που θέλει. Δε νομίζω ότι σε κάνει έξυπνο ή σου προσφέρει κάποια δόξα να σκοτώσεις έναν τέτοιον γιατί αν είχες πάρει τα ίδια ερεθίσματα με εκείνον τότε θα είσουν στη θέση του. Δε θεωρώ γενικά ότι ο άνθρωπος έχει ελεύθερη θέληση για να αποφασίσει αν θα γίνει ληστής ή κάτι άλλο για αυτό χρειάζεται ένα επίπεδο υπευθυνότητας ακόμη και απέναντι σε κάτι τόσο ποταπό όσο ένας ληστής. Η κοινωνία μας είναι εξαιρετικά προβληματική για αυτό υπάρχουν κακοποιά στοιχεία τριγύρω.

Αν σκοτώσεις τον κλέφτη χωρίς να μπορεί να τεκμηριωθει ότι ήσουν σε αυτοάμυνα και με τον τρόπο που πρέπει και διακρίνει ο νόμος, θα πληρώνεις εσύ μέχρι και τα εγγόνια σου μετα, συν τον κίνδυνο από τυχόν αντίποινα από δικούς του. 

Επεξ/σία από Βασίλης_29
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε

Αν σκοτώσεις τον κλέφτη χωρίς να μπορεί να τεκμηριωθει ότι ήσουν σε αυτοάμυνα και με τον τρόπο που πρέπει και διακρίνει ο νόμος, θα πληρώνεις εσύ μέχρι και τα εγγόνια σου μετα, συν τον κίνδυνο από τυχόν αντίποινα από δικούς του. 

Δε ξέρω τι λέει ο νόμος, μιλάω για το ηθικό κομμάτι της υπόθεσης. Αν μπορούσα να τον σκοτώσω και το έκανα θα ήταν καθαρά για να μη σκοτώσει αυτός εμένα.

Πάντως, πως τον λέγανε εκείνον που φάγανε στην ομόνοια? κοστόπουλος? που ήταν τραβεστί. Πως αθωόθηκαν όλοι ενώ δεν βρίσκονταν σε άμυνα?

Τα χω ξαναπεί, ο νόμος είναι προβληματικός.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, aizensama24 είπε

Δε ξέρω τι λέει ο νόμος, μιλάω για το ηθικό κομμάτι της υπόθεσης. Αν μπορούσα να τον σκοτώσω και το έκανα θα ήταν καθαρά για να μη σκοτώσει αυτός εμένα.

Πάντως, πως τον λέγανε εκείνον που φάγανε στην ομόνοια? κοστόπουλος? που ήταν τραβεστί. Πως αθωόθηκαν όλοι ενώ δεν βρίσκονταν σε άμυνα?

Τα χω ξαναπεί, ο νόμος είναι προβληματικός.

Δεν ξέρω τι έγινε με τον Ζακ, συμφωνω ότι ο νόμος ειναι προβληματικός και πρέπει να αλλάξει, ο νόμος παραμένει νόμος και με βάση αυτόν θα σε κρίνουν αν σκοτώσεις κάποιον που εισβάλλει στο σπίτι σου. Που ακόμα και να μπορεί τεκμηριωθει αυτοάμυνα θα γίνουν πολλά δικαστήρια και θα πληρώνεις σε δικηγορους, δεν γλιτώνεις την ταλαιπωρία συν οποίο άγχος για την απόφαση του δικαστηρίου. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...