Προς το περιεχόμενο

M/b 754 για ΠΟΛΛΟΥΣ sata δίσκους?

petesoulis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

@kirimis

Χωρίς παρεξήγηση, το ψάξιμο το "δουλεύω" σχετικά καλά (νομίζω) και έχω τσεκάρει ήδη τα περισσότερα ελληνικά e-shops, καθώς είναι η ΠΡΟΦΑΝΗΣ πηγή για να ξεκινήσει κάποιος την αναζήτησή του για ένα προϊόν.

Το ζήτημα είναι αν ΓΝΩΡΙΖΕΙ κάποιος κάτι αντίστοιχο άλλης εταιρίας και αν έχει άποψη για την στγκεκριμένη.

@HellasVagabond

Οι δίσκοι γεμίζουν με ρυθμό 200GB / μήνα με HD υλικό, οπότε καταλαβαίνεις...

Δημοσ.

Και μενει στους σκληρους το υλικο αυτο ? Ετσι ακομα και 8 SATA να βαλεις το μεγαλυτερο θα ειναι καπου 5 terrabytes που θα σου καλυφθουν σε 10 μηνες.

Δημοσ.
Έχεις σκεφτεί τη λύση της παραπάνω μητρικής σε συνδυασμό με επιπρόσθετους SATA controllers σε κάρτες PCI;

Χμμμ, η αλήθεια είναι πως όχι. Καλή ιδέα!

Δημοσ.

Αυτός ο controller φαίνεται καλή λύση. Με €43 προσθέτεις 4 επιπλέον υποδοχές SATA, οπότε κανονίζεις πόσους δίσκους θέλεις να έχεις και βάζεις τον ανάλογο αριθμό καρτών.

btw αν δεν με απατά η μνήμη μου δεν έχει κυκλοφορήσει μητρική με πάνω από 10 SATA (2 του chipset + 4 Highpoint RAID + 4 Silicon Image RAID).

Δημοσ.
Αυτός ο controller φαίνεται καλή λύση. Με ?43 προσθέτεις 4 επιπλέον υποδοχές SATA' date=' οπότε κανονίζεις πόσους δίσκους θέλεις να έχεις και βάζεις τον ανάλογο αριθμό καρτών.

btw αν δεν με απατά η μνήμη μου δεν έχει κυκλοφορήσει μητρική με πάνω από 10 SATA (2 του chipset + 4 Highpoint RAID + 4 Silicon Image RAID).[/quote']

Το έψαξα λίγο κι εγώ, μετά την καλή ιδέα των controllers, και έπεσα πάνω στον ίδιο και σε κάτι άλλους, πιο ακριβούς, από το hacshop. Να είναι καλός (=αξιόπιστος) αυτός της equip?

Μήπως θυμάσαι ποια μητρική είναι αυτή που λες?

EDIT: To google μου έβγαλε την ASUS P5GD2 αλλά και μια Albatron (αυτή) που όμως δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα. Βέβαια καμμία από τις δύο δεν είναι socket 754.

Δημοσ.

Δεν θυμάμαι ποιά ήταν πάντως δεν νομίζω να ήταν S754.

Όλοι οι controllers τις αγοράς "φοράνε" ολοκληρωμένο από 2-3 συγκεκριμένους κατασκευαστές (π.χ. Silicon Image) οπότε μην σε νοιάζει τόσο πολύ η μάρκα, το ίδιο είναι όλοι.

Δημοσ.

Το διάβασα το νέο RAM αλλά δε συμφέρει το NAS. Εχει δηλαδή 785 ευρώ αυτό της intel (χωρίς τους δίσκους) ενώ μπορείς με τα μισά (και ούτε) να φτιάξεις ένα dedicated pc και να κάνεις τη δουλειά σου.

Το ζήτημα που με απασχολεί είναι αν μπορείς να φτιάξεις NAS με freeware software, στήνοντάς το από την αρχή μόνος σου με κοινά components, δηλ: m/b με sata (ή και χωρίς sata, βάζοντας controllers) και lan μόνο, χωρίς τίποτα άλλο. Ούτε κάρτες γραφικών, ούτε οθόνες όυτε τιποτα. Ελεγχόμενα όλα μέσω web interface.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...