Προς το περιεχόμενο

Samsung vs Seagate...

fonzi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω ένα pc με DFI ULTRA-D (NFORCE4) που υποστηρίζει από όσο ξέρω και sata II. Σε αυτό έχω 2x160 seagate sata I (raid 0) που ως τώρα δεν έχουν κανένα πρόβλημα αν και ακούγονται να "γρατζουνάνε" καμμιά φορά όταν γράφουν...

Και ένα δεύτερο pc με μητρική MSI (RS480) που υποστηρίζει sata I. Εκεί έχω έναν sata seagate 200 GB 7200.7.

Θέλοντας να φτιάξω έναν εξωτερικό δίσκο που να είναι ήσυχος και αξιόπιστος έπεσα σε μιά ευκαιρία και πήρα από φίλο 2 250ρηδες samsung sata II με σκοπό να χρησιμοποιώ τον έναν για backup και μεταφορά αρχείων και τον άλλο για να πάρω εφεδρικό αντίγραφο από όλες τις ταινίες, φωτογραφίες κλπ προσωπικά μου (και πολύτιμα...) αρχεία.

Θέλω τα φώτα σας για τα εξής:

1) Ποιό είναι πολύ αξιόπιστο και γρήγορο frame γιά sata δίσκους; Αν είναι δυνατόν θα ήθελα και firewire... Και οπωσδήποτε να μπορώ σχετικά εύκολα να αλλάζω δίσκο χωρίς πολλές βίδες.

2) Μήπως είναι καλύτερα αφού η dfi υποστηρίζει sataII να αντικαταστήσω τους 2χ160 seagate με τους 2χ250 samsung ώστε να έχω μεγαλύτερη χωρητικότητα (500 vs 320 GB), λιγότερο θόρυβο (samsung πολύ ήσυχοι δίσκοι) και καλύτερη ταχύτητα (λόγω sataII αλλά και 125GB/platter των samsung);; Τα 2χ160 με φτάνουν για τα backup που προανέφερα. Eχω XP SP1 και δεν θέλω να βάλω SP2. Θα συναντήσω κάποιο πρόβλημα;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...